Bananų blyneliai
2 prinokę bananai
1 kiaušinis
50 gr. pieno
1 arb. š. cukraus
1/2 stiklinės miltų
aliejaus arba sviesto kepimui.
Blenderiu sumalti bananus, kiaušinį, pieną ir cukrų. Šakute išmaišyti, pridėti miltų ir greitai išmaišyti, bet ne iki vieningos masės. Gautą masę šaukštu dėti į karštą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių.
QUOTE(M_T @ 2005 09 07, 19:08)
Virti varškėtukai
200 gr. varskės,
1 kiaušinis,
2 arb. š. manų kruopos,
1 v. š. cukraus,
galima truputi uogų
Varškė sutrinti su tryniu, pridėti suplaktą baltymą, manų kruopas, sukrus, išmaišyti. Su šaukštu į verdantį vandenį (pasudytą). Galima valgyti su grietine, sviestu.
Gaunasi labai minkšti ir švelnus, mano dukra su mielu noru valgo vakarienei
200 gr. varskės,
1 kiaušinis,
2 arb. š. manų kruopos,
1 v. š. cukraus,
galima truputi uogų
Varškė sutrinti su tryniu, pridėti suplaktą baltymą, manų kruopas, sukrus, išmaišyti. Su šaukštu į verdantį vandenį (pasudytą). Galima valgyti su grietine, sviestu.
Gaunasi labai minkšti ir švelnus, mano dukra su mielu noru valgo vakarienei
sveika, aš taip tikėjausi, kad pagal šį receptą gausiu minkštus virtinius, bet man gavosi sunku net įvardinti kas, vėl palaida virta varškė.
šiaip aš kulinarė ne kokia, bet ar tikrai čia visi produktai suvardinti (gal miltų vis dėl to reikėtu). jei galima man smulkiau paaiškinti kaip čia viską padaryti, nes pagal mano receptą man gaunasi kieti virtinukai
QUOTE(Raganėlė @ 2005 10 05, 09:26)
sveika, aš taip tikėjausi, kad pagal šį receptą gausiu minkštus virtinius, bet man gavosi sunku net įvardinti kas, vėl palaida virta varškė.
šiaip aš kulinarė ne kokia, bet ar tikrai čia visi produktai suvardinti (gal miltų vis dėl to reikėtu). jei galima man smulkiau paaiškinti kaip čia viską padaryti, nes pagal mano receptą man gaunasi kieti virtinukai
šiaip aš kulinarė ne kokia, bet ar tikrai čia visi produktai suvardinti (gal miltų vis dėl to reikėtu). jei galima man smulkiau paaiškinti kaip čia viską padaryti, nes pagal mano receptą man gaunasi kieti virtinukai
Turbūt idėjai vien kiaušinį, o reikia būtent varškė sutrinti su tryniu, pridėti suplaktą baltymą ir toliau pagal receptą.
Man visada išeina pagaminti minkštus virtinius
QUOTE(M_T @ 2005 10 05, 11:27)
Turbūt idėjai vien kiaušinį, o reikia būtent varškė sutrinti su tryniu, pridėti suplaktą baltymą ir toliau pagal receptą.
Man visada išeina pagaminti minkštus virtinius
Man visada išeina pagaminti minkštus virtinius
nu ne trynį su varške, o baltimą į putas suplakiau. o tai kiek laiko vyrti?
o kaip turi atrodyti tešla, nes man su šaukštu reikėjo dėti, nes skysta, jos į rankas neina paimti.
žodžiu gaila kad man nesigavo
Mano dukrytės mėgiamas pietų patiekalas:
sumaišyti faršą (kalakutienos, vištienos, veršienos) kaip kotletams, užvirinti 0,5 l vandens ir supilti praardžius maišelį ryžių, sudėti smulkiai supjaustytą morką, porą, moliūgą ir kai užvirs sudėti iš faršo padarytus mažus kukuliukus dar įdėti sviesto, žirnelių ir viską virti ant silpnos ugnies kokių 15 min. Labai greita, sotu ir skanu. Pabandykite gal patiks ir jūsų vaikučiams.
sumaišyti faršą (kalakutienos, vištienos, veršienos) kaip kotletams, užvirinti 0,5 l vandens ir supilti praardžius maišelį ryžių, sudėti smulkiai supjaustytą morką, porą, moliūgą ir kai užvirs sudėti iš faršo padarytus mažus kukuliukus dar įdėti sviesto, žirnelių ir viską virti ant silpnos ugnies kokių 15 min. Labai greita, sotu ir skanu. Pabandykite gal patiks ir jūsų vaikučiams.
QUOTE(M_T @ 2005 09 07, 18:08)
Virti varškėtukai
200 gr. varskės,
1 kiaušinis,
2 arb. š. manų kruopos,
1 v. š. cukraus,
galima truputi uogų
Varškė sutrinti su tryniu, pridėti suplaktą baltymą, manų kruopas, sukrus, išmaišyti. Su šaukštu į verdantį vandenį (pasudytą). Galima valgyti su grietine, sviestu.
Gaunasi labai minkšti ir švelnus, mano dukra su mielu noru valgo vakarienei
200 gr. varskės,
1 kiaušinis,
2 arb. š. manų kruopos,
1 v. š. cukraus,
galima truputi uogų
Varškė sutrinti su tryniu, pridėti suplaktą baltymą, manų kruopas, sukrus, išmaišyti. Su šaukštu į verdantį vandenį (pasudytą). Galima valgyti su grietine, sviestu.
Gaunasi labai minkšti ir švelnus, mano dukra su mielu noru valgo vakarienei
Nu man irgi neisejo tie virtinukai: pasileido varske, nors rodos viska dariau pagal recepta. Gal istiesu reikia miltu? Siaip skonis tai super, tik kad issileido kleckiukai. Kaip padaryt, kad neissileistu?
QUOTE(Erija @ 2005 10 05, 21:47)
Nu man irgi neisejo tie virtinukai: pasileido varske, nors rodos viska dariau pagal recepta. Gal istiesu reikia miltu? Siaip skonis tai super, tik kad issileido kleckiukai. Kaip padaryt, kad neissileistu?
Nu nežinau, apie 3 men. jau darau tokius virtinius ir viskas gaunasi. Aišku, jie išeina ne tokie kieti kaip su miltais. O virti apie 2-3 min. Tešlą dedu su šaukštu (taip ir recepte parašyta).
Darau taip kaip buvo aprašyta: Varškė sutrinti su tryniu, pridėti suplaktą baltymą, manų kruopas, sukrus, išmaišyti. Su šaukštu į verdantį vandenį (pasūdytą).
(Viena karta norėjau kuo greičiau pagaminti, tai įdėjau kiaušinį (o ne plakta baltymą), tai tada nieko ir man neišėjo, tai teko pridėti truputi miltų)
[quote=Raganėlė,2005 10 09, 20:05]
žodžiu gaila kad man nesigavo
[/quote]
tai va vėl gandžiau aš tuos varškėtukus,
tai su MŪ varškę gavosi
[/quote]
Man tas vienintelis kartas, kai nesigavo (kai įmušiau neplaktą kiaušinį), tai bandžiau su namine varške - nesigavo . O su Dvaro ir Mano - gavosi.
Reiškia dar priklauso nuo varškės.
Skanaus
žodžiu gaila kad man nesigavo
[/quote]
tai va vėl gandžiau aš tuos varškėtukus,
tai su MŪ varškę gavosi
[/quote]
Man tas vienintelis kartas, kai nesigavo (kai įmušiau neplaktą kiaušinį), tai bandžiau su namine varške - nesigavo . O su Dvaro ir Mano - gavosi.
Reiškia dar priklauso nuo varškės.
Skanaus
QUOTE(augustella @ 2005 10 06, 14:06)
o kaip tu verdi ta kisieliu ir is ko,laukiu atsakymo
Kažkur radau tokį receptą:
Vaisių kisielius
2 porcijos
1/2 stiklinės aviečių, serbentų ar obuolio,
šaukštelis cukraus,
šaukštelis krakmolo,
3/4 stiklinės vandens.
------------------------------------------------
Uogas nuplaukite, nulupkite obuolio žievelę, užpilkite vandeniu, įberkite cukraus ir virkite. Vaisius susmulkinkite ar pertrinkite per sietelį. Krakmolą ištirpinkite mažame vandens kiekyje, supilkite į vaisių tyrę ir maišydamos virkite valandą. Karštą kisielių supilkite į šaltu vandeniu išplautą salotinę. Jam taip pat galima naudoti spanguoles, turinčias daug pektino, kurio dėka nereikia net krakmolo, ir daug vitamino C.
QUOTE(augustella @ 2005 10 06, 14:06)
o kaip tu verdi ta kisieliu ir is ko,laukiu atsakymo
Ir dar porą:
Obuolių kisielius
150 g. vandens,
100 g. obuolių,
25 g. cukraus,
8 g. bulvių krakmolo.
Obuolius supjaustyti į 4 dalis, užpilti verdančiu vandeniu, uždengus virti ant silpnos ugnies 20 minučių, išvirusius išversti ant sietelio, pertrinti, į gautą vandenį įdėti cukraus ir vėl virti, palikus dalį skysčio bulvių krakmolui atskiesti, maišant supilti bulvių krakmolą, sudėti trintus obuolius, užvirinti.
Avižinis kisielius
50 g. vandens,
150 g. pieno,
15g. avižinių dribsnių miltelių,
25g. cukraus.
1/4 stiklinės pieno sumaišyti su avižinių dribsnių milteliais, supilti likusį pieną, 10 min. virti, įpilti 20g. cukraus, baigiant virti įdėti 5g. truputį deginto cukraus.
Dabar moliūgų metas. Tai pateikiu labai paprastą receptą: moliūgo kubelius užpilti trupučiu vandens ir troškinti kol suminkštės, tada sudėti išmirkytus ryžius, ir dar troškinti, kol ir ryžiai suminkštės. Galima saldinti, o galima ir ne. Pagal skonį
Ir dar mano mažylė dabar labai mėgsta tokią moliūgų košę:
Moliūgų gabalėlius išverdam piene, išgriebiame, sutriname.
Į moliūgų tyrę įdedam manų kruopų, druskos, cukraus pagal skonį ir verdam. Kai išverda, įdedam sviesto ir skanaus.
Moliūgų gabalėlius išverdam piene, išgriebiame, sutriname.
Į moliūgų tyrę įdedam manų kruopų, druskos, cukraus pagal skonį ir verdam. Kai išverda, įdedam sviesto ir skanaus.