O man tas Miau jogurtas baisiai itartinai atrodo Ten,kaip ir beveik kituose visuose jogurtuose, dedama sauso pieno milteliu ir pan. Todel perku Magija jogurtus arba Pasaka, nes ten atitinka baltymai vaikams rekomenduojamus.
Receptukas maziams pavakariams I kefyra arba rugpieni itarkuoti agurko, galima ir pomidoro be zieveles ( ji lengvai nusilupa , palaikius pomidora verdanciam vandenyje ), smulkiai ipjauti krapu. Su svieziom bulvytem mano maze su meile valgo Bulves arba supjaustyti smulkiai , arba sutrinti i bulviu kose su trupuciu sviesto
QUOTE(Agotukas @ 2005 07 03, 23:02)
O man tas Miau jogurtas baisiai itartinai atrodo Ten,kaip ir beveik kituose visuose jogurtuose, dedama sauso pieno milteliu ir pan. Todel perku Magija jogurtus arba Pasaka, nes ten atitinka baltymai vaikams rekomenduojamus.
As perku Pasaka jogurtus, o varskes Miau, magija ir Smilga.
Aš išbandžiau daug varškių ir gefilus ir miau, tačiau jos tikrai per saldžios, todėl dabar perku "mūsų švelnioji varškė", labai skaniai valgo ir vieną, kartais įdedu uogų, galima pasaldinti pagal skonį, žodžiu man geriausia išeitis.
Mamos, o gal galite pasidalinti patirtimi kokie maisto produktai laisvina ar kietina vidurius, nes labai jau man aktuali tema pasidarė .
O gal dar žinote kokią nors knygą apie vaikučių maitinimą? Norėčiau nusipirkti .
O gal dar žinote kokią nors knygą apie vaikučių maitinimą? Norėčiau nusipirkti .
QUOTE(babouziuke @ 2005 07 18, 09:03)
Mamos, o gal galite pasidalinti patirtimi kokie maisto produktai laisvina ar kietina vidurius, nes labai jau man aktuali tema pasidarė .
O gal dar žinote kokią nors knygą apie vaikučių maitinimą? Norėčiau nusipirkti .
O gal dar žinote kokią nors knygą apie vaikučių maitinimą? Norėčiau nusipirkti .
Burokėliai, avižų košė, obuoliai, slyvos, braškės laisvina vidurius, o ryžiai, mėlynės- kietina.
Manau silpna arbata nepakenks, nors joje irgi yra kofeino .
as turiu knyga "vaiko virtuvele" autoriaus nepamenu namuose paziuresiu jei tai svarbu bet ten nieko mandro nera... viskas tas pats...
man patiko ideja del varskes ir sausainio reikes pameginti savo mazajma
maniskis tai svieziu uogu nieko nevalgo tai irgi reikes pabandyti i jogurta imaisyti gal kaip nors prades valgyti ..
man patiko ideja del varskes ir sausainio reikes pameginti savo mazajma
maniskis tai svieziu uogu nieko nevalgo tai irgi reikes pabandyti i jogurta imaisyti gal kaip nors prades valgyti ..
! | Mamytės, prašom šitoj temoj rašyti receptukus ar gaminimo gudrybes, o apie jogurtus ir kitką yra užvesta daug atskitų temų- tad kaupkime tam tikrą informaciją tam skirtoje vietoje |
Ačiū
Virti varškėtukai
200 gr. varskės,
1 kiaušinis,
2 arb. š. manų kruopos,
1 v. š. cukraus,
galima truputi uogų
Varškė sutrinti su tryniu, pridėti suplaktą baltymą, manų kruopas, sukrus, išmaišyti. Su šaukštu į verdantį vandenį (pasudytą). Galima valgyti su grietine, sviestu.
Gaunasi labai minkšti ir švelnus, mano dukra su mielu noru valgo vakarienei
200 gr. varskės,
1 kiaušinis,
2 arb. š. manų kruopos,
1 v. š. cukraus,
galima truputi uogų
Varškė sutrinti su tryniu, pridėti suplaktą baltymą, manų kruopas, sukrus, išmaišyti. Su šaukštu į verdantį vandenį (pasudytą). Galima valgyti su grietine, sviestu.
Gaunasi labai minkšti ir švelnus, mano dukra su mielu noru valgo vakarienei
Labai paprasta ir skanu: isvirti moliuga, sutrinti ir sumaisyti su misinuku. Skanaus!
Receptukas su malta jautiena:
deti smulkiai supjaustytas daržoves į keptuvę, įdeti sviesto truputi, įpilti truputi vandens, patroškinti, tada sudėti mėsytę, viska troškinti kartu, kol išverda, prieskoniu vėlgi pagal skonį, tada arba grietinėlę arba pomidorų pastą (ne kečupa!), užvirti ir viskas. galima dar orkaitėj apkepti su sūriu (tėveliui)
deti smulkiai supjaustytas daržoves į keptuvę, įdeti sviesto truputi, įpilti truputi vandens, patroškinti, tada sudėti mėsytę, viska troškinti kartu, kol išverda, prieskoniu vėlgi pagal skonį, tada arba grietinėlę arba pomidorų pastą (ne kečupa!), užvirti ir viskas. galima dar orkaitėj apkepti su sūriu (tėveliui)
dukra dar labai mėgsta šitą: pakepinti svogūną ant sviesto, įdėti vištą (ar šlauneles), gerai ištroškinti (pilu vandens, o ne aliejų), kartu pridedi morkų, prieskonių (pagal skonį, galima ir nieko nedėti), kai išverda viskas, įpilti grietinėlės, palaukti kol užvirs, patiekti su bulvių koše. ne tik vaikui, bet ir visai šeimynai skanu