ar galima kasdien duot kiaušinių? maniškis irgi labai mėgsta, bet aš vis suabejoju, ar ne per dažnai
parašysiu labai paprastą ir nekaltą desertuką, kurį vaikas šiandien iš manęs atėmė ir su pasigardžiavimu suvalgė. Selga sausainukus pertepu Smilgos varškės kremu ir valandą palaikau šaldytuve. Aš taip darausi sau prie kavos, kai namuose nieko skanaus nebūna. Pasirodo ir vaikui labai patiko
QUOTE(Strielka @ 2005 06 30, 09:42)
net aš užsimaniau valgyt
maniškis ryte tik kiaušinius valgo, jokių košių nebepripažysta
maniškis ryte tik kiaušinius valgo, jokių košių nebepripažysta
Greta dar grikius pusryčiams pripažysta. Tėtis sakė, kad prie jo ir manų košę valgo, o aš kažkaip niekada net ir nedariau jai tos manų košės, šiaip aš jos nemėgstu
Apie manų košę, tai žinau, kad ji pati prasčiausia iš visų kruopų košių. Joje nėra nieko vertingo tik vienos kalorijos. Aš savo mažyliui ją išverdu tik kokį kartą per mėnesį, dėl meniu įvairovės.
O mums, vos tik suėjo metai, vos ne tą pačią dieną nebenorėjo nei mišinėlio, nei košių. Žiūri, kaip mes valgom, mato, kad ne tą, ką jam duodam, tai ir valgyt atsisako. Duodam dabar ir makaronų su padažu, ir rūkytos žuvytės, aišku, po truputį, bet gi laukia įsikabinęs ir išsižiojęs - taip kaip neduot? O pasislėpus valgyt kažkaip nesinori.
O kokius jogurtus perkat? Pažiūrėjau vaikams skirtų jogurtų sudėtį, tai pakraupau, kad visur modifikuotas krakmolas ir pan. bjaurybės. Lietuviški, kiek girdėjau iš dirbančių toj pramonėj, irgi nelabai natūralūs, nebesiskiria nuo atvežtinių. Kol kas Gefilus Kidius man pasirodė geriausi.
O kokius jogurtus perkat? Pažiūrėjau vaikams skirtų jogurtų sudėtį, tai pakraupau, kad visur modifikuotas krakmolas ir pan. bjaurybės. Lietuviški, kiek girdėjau iš dirbančių toj pramonėj, irgi nelabai natūralūs, nebesiskiria nuo atvežtinių. Kol kas Gefilus Kidius man pasirodė geriausi.
QUOTE(Buckiukas @ 2005 07 01, 13:39)
O mums, vos tik suėjo metai, vos ne tą pačią dieną nebenorėjo nei mišinėlio, nei košių. Žiūri, kaip mes valgom, mato, kad ne tą, ką jam duodam, tai ir valgyt atsisako. Duodam dabar ir makaronų su padažu, ir rūkytos žuvytės, aišku, po truputį, bet gi laukia įsikabinęs ir išsižiojęs - taip kaip neduot? O pasislėpus valgyt kažkaip nesinori.
Bet koks tas Gefilus Kidius saldus Nesuprantu kam reikia vaikams tiek saldinti Anksčiau lygtai to nepastebėdavau,o dabar jei nesuvalgo viso ir lieka,tai net pati nenoriu pabaigt Paskutiniu metu savo mergytei perku Miau varškytę ir jogurtą.Maži indeliai,suvalgo per vieną kartą.O šiaip kai nusibosta,tai mielai valgo rūgpienį iš puslitrinių plastmasinių indelių
QUOTE(Buckiukas @ 2005 07 01, 14:39)
O kokius jogurtus perkat?
As perku Bio jogurtus,kartais Pasaka,o kas del ju sudeties,tai manau kad geriau lietuviski negu uzsienietiski,visur visko daugiau ar maziau prikista.
Miau varskyte taip pat valgo,ir man ji is skonio visai nebloga.
mes irgi dazniausia Miau produkcija perkam
Dabar kaip uogu metas galima ir namie su mikseriu sutrinti varskyte ir uogytes ,naturalu,skanu ir sveika .
QUOTE(Buckiukas @ 2005 07 01, 13:39)
O kokius jogurtus perkat? Pažiūrėjau vaikams skirtų jogurtų sudėtį, tai pakraupau, kad visur modifikuotas krakmolas ir pan. bjaurybės. Lietuviški, kiek girdėjau iš dirbančių toj pramonėj, irgi nelabai natūralūs, nebesiskiria nuo atvežtinių. Kol kas
Galima pirkti jogurta naturalu be jokiu priedu,parsinesus namo savo uogyciu idet ir
Maniškis į jautieną ir vištieną net nežiūri nebent jai kepam vistytę, tai nuimam odelę - tada viskas gerai, o zuvis kartu virta su šaldytų daržovių mišiniu - duok nors kiekvieną dainą, o šiaip viską valgome kartu, tik va žalių daržovių ir pieno niekaip neįsiūlau
QUOTE(Kontautė @ 2005 07 01, 12:29)
na, tai kur receptai, kuur
As kartais pasidarau namine varske (piena uzverdu ir ipilu truputi kefiro ar citrinu sulciu, ant minimalios ugnies paverdu, kol pienas nesusitrauks; ispilu ta visa vandieni+ varske ant sietelio ) , idedu naturalaus jogurto (ar grietines/grietineles) ir svieziu uogu (ar uogienes, sausainiu,galima cinamono)- , mano sunelis valgo ir saukia "Ammm"
Musu pagrindinis valgis-sriubos, labai jau megstam. Ypac burokeliu. Pastebejau, kad kai idedu petrazoliu, krapu, salieru(ypatingai) ir saldziosios paprikos, tai mano vaikas sukerta net tas darzoves, kurias nelabai valgo (pvz briuselio kopustus ar kalafijorus).
Mesa as visada atskirai verdu ir sultinio beveik nenaudoju, isskyrus vistienos.
Labai sunui patinka orkaiteje keptos mesos, vistienos ar antienos gabaliukas(ir kotletus kepu orkaiteje, be jokiu papildomu riebalu, tikrai skanu)- nesumalu, o supjaustau smulkiais gabaliukais.
Mesa as visada atskirai verdu ir sultinio beveik nenaudoju, isskyrus vistienos.
Labai sunui patinka orkaiteje keptos mesos, vistienos ar antienos gabaliukas(ir kotletus kepu orkaiteje, be jokiu papildomu riebalu, tikrai skanu)- nesumalu, o supjaustau smulkiais gabaliukais.