O mletas su obuoliais
2 kiaušiniai, 100g. obuolių, 10g. sviesto, 20g. cukraus.Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis riekelėmis, troškinti keptuvėje, svieste, kai iškeps, įpilti 2 išplaktus kiaušinius ir kepti kaip kiaušinienę, patiekiant perlenkti perpus, apibarstyti cukraus pudra.
Vistienos troskinys
Svogunas
Morka
Virta vistiena
Pienas
Ant sviestuko ar aliejaus pakepinti svogunus, tarkuota morka, sudeti susmulkinta vistiena, prieskoniu (pagal amziu), ipilti pieno ir troskinti. Patiekti su ryziais ar bulviu kose
Svogunas
Morka
Virta vistiena
Pienas
Ant sviestuko ar aliejaus pakepinti svogunus, tarkuota morka, sudeti susmulkinta vistiena, prieskoniu (pagal amziu), ipilti pieno ir troskinti. Patiekti su ryziais ar bulviu kose
Varsketukus darau taip- varske, miltai ir kiausinis Pakeliui varskes (200 g) kokie 3 saukstai miltu. Kuo maziau miltu, tuo minkstesni varsketukai Jei darydavu is puses pak., tai dedavau ne visa kiausini, o tik tryni. I verdanti vandeni ir pavirk, kol iskyla, na kokias gal 5-10 min.
Makaronu sriuba verdu taip- isverdu paprastai makaroniukus, na, tik labai mazai vandens pilu, o kai jau isvire, pilu piena ir palaukiu, kol uzvirs. Viskas. Arba galima virti iskart piene, bet man tai neskanu Taip pat verdu ir visas pieniskas sriubytes, galima juk su iv. dribsniais- ryziu, grikiu, avizu, mieziu ir t.t. maniske labai grikius mego.
O del mesos, tai maniskes megstamiausia darzoviene su maltos mesos kukuliukais O paprasta mesa virta jai irgi nepatiko, tikrai tokia sausa juk gaunasi, ypac vistienos krutinele. O kukuliukams farsa ruosiu kaip kotletams- idedu truputeli mirkyto batono ar dziuvesiu, tada jie buna minkstesni.
Makaronu sriuba verdu taip- isverdu paprastai makaroniukus, na, tik labai mazai vandens pilu, o kai jau isvire, pilu piena ir palaukiu, kol uzvirs. Viskas. Arba galima virti iskart piene, bet man tai neskanu Taip pat verdu ir visas pieniskas sriubytes, galima juk su iv. dribsniais- ryziu, grikiu, avizu, mieziu ir t.t. maniske labai grikius mego.
O del mesos, tai maniskes megstamiausia darzoviene su maltos mesos kukuliukais O paprasta mesa virta jai irgi nepatiko, tikrai tokia sausa juk gaunasi, ypac vistienos krutinele. O kukuliukams farsa ruosiu kaip kotletams- idedu truputeli mirkyto batono ar dziuvesiu, tada jie buna minkstesni.
Maniske paskutiniu metu labai valgo darzoviu sriubyte su maltos mesos maziukais kukuliukais. Butent tuos kukuliukus labai megsta, o pertrintu darzxoviu sriubyciu, net i burna neima. Vis saukia, kad "Kakuju" duociau.
vaikų virtuvėlė suskirstyta pagal mėnesius : http://www.kuking.net/7.htm
Kepiau skanų apkepą iš :
2 pakelių virtų makaronų,
2 p. varškės,
džiovintų papajų,
cinamono,
druskos,
cukraus,
2 kiaušinių.
Kepiau skanų apkepą iš :
2 pakelių virtų makaronų,
2 p. varškės,
džiovintų papajų,
cinamono,
druskos,
cukraus,
2 kiaušinių.
Riesutu sumustinukai
Sauja lazdyno (ar bet kokiu kitu) riesutu branduoliu
Truputis medaus
Duonos riekeles
Riesutus sumalti kavamale ir tuos miltus sumaisyti su trupuciu medaus. Tepti ant duonytes. As tokius sumustinukus supjaustau kasnio dydzio gabaliukais - vaikas ima rankytem ir valgo. Skanaus!
Tiesa, sie sumustinukai tinka tik vyresniem vaikuciam ir gal labai daznai ju duoti nevertetu. Vis tik medus yra saldus daiktas. Bet riesutai - didelis silumos ir energijos, gelezies saltinis. Ypac saltuoju metu laiku.
Sauja lazdyno (ar bet kokiu kitu) riesutu branduoliu
Truputis medaus
Duonos riekeles
Riesutus sumalti kavamale ir tuos miltus sumaisyti su trupuciu medaus. Tepti ant duonytes. As tokius sumustinukus supjaustau kasnio dydzio gabaliukais - vaikas ima rankytem ir valgo. Skanaus!
Tiesa, sie sumustinukai tinka tik vyresniem vaikuciam ir gal labai daznai ju duoti nevertetu. Vis tik medus yra saldus daiktas. Bet riesutai - didelis silumos ir energijos, gelezies saltinis. Ypac saltuoju metu laiku.
QUOTE (meya @ 2004 10 03, 13:27) |
Varsketukus darau taip- varske, miltai ir kiausinis Pakeliui varskes (200 g) kokie 3 saukstai miltu. Kuo maziau miltu, tuo minkstesni varsketukai Jei darydavu is puses pak., tai dedavau ne visa kiausini, o tik tryni. I verdanti vandeni ir pavirk, kol iskyla, na kokias gal 5-10 min. |
As vietoj miltu dedu avizu ar kitokius dribsnius(kurie isverda per 2-4min), labai purus ir skanus buna
Mano vyrukas 1metai ir menuo suvalgo visa kukuli (nemaza) , bulve ir pomidora (salotom), tai manau valgo nemazai
Pateiksiu keletą mėgstamiausių mūsų patiekaliukų:
MOLIŪGŲ SRIUBA:
Moliūgo (nemažai, nes tai pagrindinė daržovė)
kitų daržovių (aš dedu: nedidelę bulvę, morką, kopūsto)
pieno (mažesniems galima naudoti adaptuotą mišinuką arba mamos pienuką)
truputį druskos ir muškato riešuto (mažesniems galima ir nedėti)
Šiek tiek pasūdytąme vandenyje išverdu gabaliukais supjaustytas daržoves. Baigus virti maždaug pusę skysčio nupilu ir pripilu pieno tiek, kad sriubos tirštumas tiktų vaikui (vieni mėgsta tirštesnes, kiti - skystesnes sriubytes). Pašildau ir valgome. Mažesniems daržoves galima sutrinti - labai mažiukas iki tyrelės, tik mažiukams - stambiau, kad liktų ką ir pakramtyti
DARŽOVIŲ SRIUBA:
Įvairių daržovių (aš dedu: cukiniją, truputį raudonos paprikos, morkų, žiedinių kopūstų, brokolių, kaliaropės)
Kruopų (dažniausiai dedu ryžius, bet galima ir miežines kruopas arba grikius) arba makaronų
džiovintų, šaldytų arba pirktų "iš pakelio" prieskoninių daržovių (porų, petražolių, pastarnokų ir pan., jei iš pakelio, geriausia, kad ten nebūtų jokių kitų priedų), lauro lapelis, pora pipirų, druskos
linų sėmenų, moliūgų ar kito aliejaus
Daržoves supjaustau gabaliukais ir išverdu (morkas - smulkiau, verdu apie 10 min., viską iš karto). Kruopas ar makaronus taip pat sudedu iš karto, bet jei kruopos verda ilgiau (pvz. miežinės), tada pirmiausia dedu kruopas, o likus 10 min - daržoves. Verdu truputį pasūdytame vandenyje su prieskoniais (labai mažiukams geriau nedėti lauro lapų ir pipirų). Išvirus pilu į lėkštę, pravėsinu tiek, kad būtų galima valgyti ir įpilu lašiuką sėmenų, moliūgų sėklų ar kito vertingo aliejaus.
KOPŪSTŲ SRIUBA:
Buvė, morka, kopūsto
druskos, džiovino baziliko
Gabaliukais supjaustau bulvę ir kopūstą. Šiek tiek pasūdytame vandenyje verdu morką perpjautą į 2-3 dalis apie 5 minutes, tada prie morkos pridedu bulvę ir kopūstą ir verdu dar 10 min. Morką išimu, sutrinu šakute ir labai trumpai pakepinu su trupučiu sviesto ir džiovino baziliko. Sudedu į sriubą, išmaišau.
TROŠKINUKAS:
ryžių (galima ir kitų kruopų)
daržovių (įvairių, bet ne bulvių: cukinijos, morkų, kaliaropių, žiedinių kopūstų, paprikos, brokolių)
Kas valgo, galima dėti vieštienos, žuvies (pjaustyti smulkiais gabaliukais)
druskos, prieskonių pagal pomėgius, lauro lapas, pipirų, svogūnas
sėmenų ar kito aliejaus
Ryžius išverdu šiek tiek pasūdytame vandenyje. Vištieną, žuvį (jei dedate) ir daržoves garinu taip: į vandenį įdedu lauro lapus, pipirus ir į 2-4 dalis perpjautą nedidelį svogūną. Ant viršaus statau puodą garinimui ir primiasia reikėtų pagarinti žuvį ar vieštieną, po kokių 10 min. sudėti gabaliukais supjaustytas daržoves ir garinti tol, kol pakankamai suminkštės. Po to viską sudėti į išvirtus ryžius, įpilti šaukštelį ar du sėmenų ar kt. aliejaus, galima šdėti druskos šiek tiek, mėgstamų prieskonių (jei dedate, aš dedu žiupsniuką kario).
Čia galima kaitalioti kruopas, daržoves ir gauti skirtingus troškinukus
kol kas tiek
Skanaus
MOLIŪGŲ SRIUBA:
Moliūgo (nemažai, nes tai pagrindinė daržovė)
kitų daržovių (aš dedu: nedidelę bulvę, morką, kopūsto)
pieno (mažesniems galima naudoti adaptuotą mišinuką arba mamos pienuką)
truputį druskos ir muškato riešuto (mažesniems galima ir nedėti)
Šiek tiek pasūdytąme vandenyje išverdu gabaliukais supjaustytas daržoves. Baigus virti maždaug pusę skysčio nupilu ir pripilu pieno tiek, kad sriubos tirštumas tiktų vaikui (vieni mėgsta tirštesnes, kiti - skystesnes sriubytes). Pašildau ir valgome. Mažesniems daržoves galima sutrinti - labai mažiukas iki tyrelės, tik mažiukams - stambiau, kad liktų ką ir pakramtyti
DARŽOVIŲ SRIUBA:
Įvairių daržovių (aš dedu: cukiniją, truputį raudonos paprikos, morkų, žiedinių kopūstų, brokolių, kaliaropės)
Kruopų (dažniausiai dedu ryžius, bet galima ir miežines kruopas arba grikius) arba makaronų
džiovintų, šaldytų arba pirktų "iš pakelio" prieskoninių daržovių (porų, petražolių, pastarnokų ir pan., jei iš pakelio, geriausia, kad ten nebūtų jokių kitų priedų), lauro lapelis, pora pipirų, druskos
linų sėmenų, moliūgų ar kito aliejaus
Daržoves supjaustau gabaliukais ir išverdu (morkas - smulkiau, verdu apie 10 min., viską iš karto). Kruopas ar makaronus taip pat sudedu iš karto, bet jei kruopos verda ilgiau (pvz. miežinės), tada pirmiausia dedu kruopas, o likus 10 min - daržoves. Verdu truputį pasūdytame vandenyje su prieskoniais (labai mažiukams geriau nedėti lauro lapų ir pipirų). Išvirus pilu į lėkštę, pravėsinu tiek, kad būtų galima valgyti ir įpilu lašiuką sėmenų, moliūgų sėklų ar kito vertingo aliejaus.
KOPŪSTŲ SRIUBA:
Buvė, morka, kopūsto
druskos, džiovino baziliko
Gabaliukais supjaustau bulvę ir kopūstą. Šiek tiek pasūdytame vandenyje verdu morką perpjautą į 2-3 dalis apie 5 minutes, tada prie morkos pridedu bulvę ir kopūstą ir verdu dar 10 min. Morką išimu, sutrinu šakute ir labai trumpai pakepinu su trupučiu sviesto ir džiovino baziliko. Sudedu į sriubą, išmaišau.
TROŠKINUKAS:
ryžių (galima ir kitų kruopų)
daržovių (įvairių, bet ne bulvių: cukinijos, morkų, kaliaropių, žiedinių kopūstų, paprikos, brokolių)
Kas valgo, galima dėti vieštienos, žuvies (pjaustyti smulkiais gabaliukais)
druskos, prieskonių pagal pomėgius, lauro lapas, pipirų, svogūnas
sėmenų ar kito aliejaus
Ryžius išverdu šiek tiek pasūdytame vandenyje. Vištieną, žuvį (jei dedate) ir daržoves garinu taip: į vandenį įdedu lauro lapus, pipirus ir į 2-4 dalis perpjautą nedidelį svogūną. Ant viršaus statau puodą garinimui ir primiasia reikėtų pagarinti žuvį ar vieštieną, po kokių 10 min. sudėti gabaliukais supjaustytas daržoves ir garinti tol, kol pakankamai suminkštės. Po to viską sudėti į išvirtus ryžius, įpilti šaukštelį ar du sėmenų ar kt. aliejaus, galima šdėti druskos šiek tiek, mėgstamų prieskonių (jei dedate, aš dedu žiupsniuką kario).
Čia galima kaitalioti kruopas, daržoves ir gauti skirtingus troškinukus
kol kas tiek
Skanaus
manau sita galima valgyt nuo tada kai vaikas jau moka kramtyti
siandien radau nauja (bent jau sau ) receptuka. o mano mazius sutase kaip didelis.
tai va kaip dariau as:
jautiena, batonas mirkytas piene, svogunai, druska.
sumaliau jautiena (maliau su bleideriu, tai gavos kaip tyre), idejau smulkiai pjaustyta svoguna, batona ir druskos. padariau maza kotletuka (viena, nes cia pirmas bandymas buvo) ir... pasiemiau sieteli miltams sujoti, uzdejau ant verdancio vandens, kad neisimerktu - virtu ant garu, idejau ten savo kotletuka ir uzdengiau.
tada jam sugnaibiau labai mazais gabaliukais ir kartu su bulviu kose norejau duoti, bet i bulves net ziuret nenorejo (ji turbut jau tos koses vemt vercia...nori normalaus maisto). o tas kotletukas mano buvo toks mazas tai va... virsiu ir rytoj turbut. zinoma ne butinai jautiena. galim kiauliena, paukstiena, triusiena ir t.t. galima maisyti.
siandien radau nauja (bent jau sau ) receptuka. o mano mazius sutase kaip didelis.
tai va kaip dariau as:
jautiena, batonas mirkytas piene, svogunai, druska.
sumaliau jautiena (maliau su bleideriu, tai gavos kaip tyre), idejau smulkiai pjaustyta svoguna, batona ir druskos. padariau maza kotletuka (viena, nes cia pirmas bandymas buvo) ir... pasiemiau sieteli miltams sujoti, uzdejau ant verdancio vandens, kad neisimerktu - virtu ant garu, idejau ten savo kotletuka ir uzdengiau.
tada jam sugnaibiau labai mazais gabaliukais ir kartu su bulviu kose norejau duoti, bet i bulves net ziuret nenorejo (ji turbut jau tos koses vemt vercia...nori normalaus maisto). o tas kotletukas mano buvo toks mazas tai va... virsiu ir rytoj turbut. zinoma ne butinai jautiena. galim kiauliena, paukstiena, triusiena ir t.t. galima maisyti.
Aš tai va nusipirkau knygutę "MAžųjų virtuvėlė", tai visai neblogų idėjų mažiesiems maistelį ruošti.Keletą parašysiu, gal jau kurioms kaip ir man fantazijos trūksta gaminant mažyliams :
ŽUVIES PUDINGAS
Žuvį ir piene išmirkytą batoną sumalti 2 kartus mėsmale, pasūdyt ir praskiest pienu iki košės konsistencijos.Įdėt kiaušinio trynio, išmaišyt.BAltymą išplakt ir atsargiaia įmaišyt į žuvies masę.Paruoštą tyrę sudėt į sviestu pateptą puodelį, apibarstyt džiuvėsėliais, uždengti ir iki pusės įstatčius į indą su verdančiu vandeniu virti apie 45 min.Pudingą patiekti su bulvių arba daržovių tyre.TAip pat galima gaminti vištienos, veršienos, kepenėlių pudingą.
Iš paprastyesnių
MORKŲ TYRĖ (SU MANAIS)
Nuluptas ir supjaustytas morkas užpilti trupučiu vandens, pasaldint ir troškinti jų pačių sultyse nuolat maišant ir pripilant vandens kad neprisviltų.KAi suminkštės, morkas sutrinti, praskiesti pienu, pasūdyt ir plakant užvirti.Įdėti sveistuko.GAlima į šią tyręįdėti porą šaukštų virtos skystos manų košės, išmaišyti ir palaikyti karštoje orkaitėje.
Iš sriubų
SULTINYS SU KEPENĖLĖMIS
Kepenėles išmirkyt ir sumalt.Įdėt piene išmirkyto batono, kiaušinio trynį ir minkštosveisto.Viską gerai išmaišyt ir suplakt ar pertrint per sietelį.Šią masę sumaišyt su sultiniu, pasūdyt ir pavirt 5-10 min.
Su kepenėlėm ryt aš pati bandysiu Ir šiaip daug desertukų visokių, ir su džiovintais vaisiais, ir putėsių ir apkepų ir troškinių( čia jau kur nuo metukų)
Vienu žodžiu visai nieko knygutė.Ir nebrangi 3.99 lt
ŽUVIES PUDINGAS
Žuvį ir piene išmirkytą batoną sumalti 2 kartus mėsmale, pasūdyt ir praskiest pienu iki košės konsistencijos.Įdėt kiaušinio trynio, išmaišyt.BAltymą išplakt ir atsargiaia įmaišyt į žuvies masę.Paruoštą tyrę sudėt į sviestu pateptą puodelį, apibarstyt džiuvėsėliais, uždengti ir iki pusės įstatčius į indą su verdančiu vandeniu virti apie 45 min.Pudingą patiekti su bulvių arba daržovių tyre.TAip pat galima gaminti vištienos, veršienos, kepenėlių pudingą.
Iš paprastyesnių
MORKŲ TYRĖ (SU MANAIS)
Nuluptas ir supjaustytas morkas užpilti trupučiu vandens, pasaldint ir troškinti jų pačių sultyse nuolat maišant ir pripilant vandens kad neprisviltų.KAi suminkštės, morkas sutrinti, praskiesti pienu, pasūdyt ir plakant užvirti.Įdėti sveistuko.GAlima į šią tyręįdėti porą šaukštų virtos skystos manų košės, išmaišyti ir palaikyti karštoje orkaitėje.
Iš sriubų
SULTINYS SU KEPENĖLĖMIS
Kepenėles išmirkyt ir sumalt.Įdėt piene išmirkyto batono, kiaušinio trynį ir minkštosveisto.Viską gerai išmaišyt ir suplakt ar pertrint per sietelį.Šią masę sumaišyt su sultiniu, pasūdyt ir pavirt 5-10 min.
Su kepenėlėm ryt aš pati bandysiu Ir šiaip daug desertukų visokių, ir su džiovintais vaisiais, ir putėsių ir apkepų ir troškinių( čia jau kur nuo metukų)
Vienu žodžiu visai nieko knygutė.Ir nebrangi 3.99 lt
Gal tiks kokiam nevalgiukui ar nauja idėja mamai
Mano mažylė mielai valgo košę su kisieliumi. Išverdu kisieliaus, kad būtų galima gerti ir atvėsinu. Atskirai išverdu paprastos ryžių ar avižinės košelės. Košę apipilu kisieliumi ir kertam. Košes verdu iš Galintos arba nordik dribsnių.
Skanaus
Dar mano mažiukė mėgsta makaronus. Perku smulkiausius makaronus: raideles, kriaukleles ar kitokius. Į verdantį vandenį įdedu susmulkinto faršo, smulkiai sutarkuotos morkos, o vėliau ir makaronus, druskos pagal skonį. Verdu, kol makaronai suminkšėja. O tada jau valgom. Galima grietinės įsidėti.
Mano mažylė mielai valgo. Nežinau ar jums patiks?
Mano mažylė mielai valgo košę su kisieliumi. Išverdu kisieliaus, kad būtų galima gerti ir atvėsinu. Atskirai išverdu paprastos ryžių ar avižinės košelės. Košę apipilu kisieliumi ir kertam. Košes verdu iš Galintos arba nordik dribsnių.
Skanaus
Dar mano mažiukė mėgsta makaronus. Perku smulkiausius makaronus: raideles, kriaukleles ar kitokius. Į verdantį vandenį įdedu susmulkinto faršo, smulkiai sutarkuotos morkos, o vėliau ir makaronus, druskos pagal skonį. Verdu, kol makaronai suminkšėja. O tada jau valgom. Galima grietinės įsidėti.
Mano mažylė mielai valgo. Nežinau ar jums patiks?