Va šitas ilgą laiką pas mus valgomas kaip desertas. Labai skanu, tik reikia nepamiršti džiovintus vaisius iš anksto užmerkti.
Džiovinti vaisiai su varške(2 porcijos)
5 vnt. džiovintų abrikosų
5 vnt. džiovintų slyvų
1 v.š. razinų
250 g nerūgščios varškės (naudoju separuotą)
2 v.š. grietinės
2 a.š. cukraus
Džiovintus vaisius nuplauti po tekančiu vandeniu ir užpilus verdančiu vandeniu palikti kelioms valandoms. Varškę ištrinti su cukrumi ir grietine. Išbrinkusius abrikosus ir slyvas susmulkinti ir sumaišyti su varške. Gautą kremą sudėti į indelius ir apibarstyti razinomis.
Papildyta:Šį labai mėgsta vyresnioji mergina, ypatingai uogytes
Uoginis keryfas1 st. kefyro
3 v.š. sirupo iš vyšnių, braškių ar kitokios uogienės
2 v.š. uogų iš uogienės
Į kefyrą supilti sirupą ir gerai išmaišyti. Uogas gerai nuvarvinti ir, sudėjus į stiklinę, užpilti uogas kefyru.
Papildyta:Sumuštiniai su obuoliais8 riekutės batono (geriau jei pabuvusio, ne pirmo šviežumo)
2 obuoliai
1 v.š. grietinės
1 a.š. cukraus
sviesto, batono riekutėms aptepti
Batono riekutes aptepti plonu sviesto sluoksniu iš abiejų pusių. Obuolius nulupti ir sutarkuoti, sumaišyti su grietine ir cukrumi. Obuolių masę dėti ant batono riekučių ir kepti orkaitėje apie 5min. arba kol batono riekutės iš apačios gražiai apskrus, o iš viršaus obuoliai pradės ruduoti.