Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

nesioju lesius daugiau nei 4 metus, visada isimu nakciai, laukausi higienos, bet deja uzdegimai mano aplanko kart nuo karto, uzteko uzsideti antra karta is eiles vienadienius lesius arba karta (tai buvo pirmas ir paskutinis kartas) pamiegoti su lesiais (kurie buvo prailginto nesiojimo, t.y. skirti miegui).
Todel esu labai neigiamai nusiteikusi pries tokius kontaktiniu lesiu "galiojimo laiko prailginimo". Aisku, niekas nesako, kad reikia kaisti dienos tikslumu, bet turekime ir prota, juk ne siaip sau sugalvojamas tas terminas. Beja, jei norite nesioti tuos pacius lesiukus 3 men., tai ir pirkite skirtus nesioti tiek laiko, juk kaina praktiskai ta pati kaip ir menesiniu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš nešioju šeštus metus lęšius ir nuolat nesilaikau tiksliai terminų, nešioju, kol jaučiu, kad jau reik keisti. Jokio uždegimo neturėjau, akis tikrinuos kas metus nuodugniai ir viskas su jomis gerai. Tad kiekvieno akelės skirtingai jautrios smile.gif
Atsakyti
As nesioju apie 2 metus, tai visada viena menesi galiojancios lesius nesioju apie 1,5men. Niekada neturejau uzdegimu, naktimis su jais nemiegu. Perku pacius pigiausius spalvotus melynus uz ~35lt uz pora.
Atsakyti
Lęšius nešioju apie 7-8 metus. Gerai, kad akys nėra itin jautrius. Terminų laikausi nevisada. Tiesiog kada jaučiu, kad lęšius reikia keisti - tada ir keičiu. Nakčiai niekada nepalieku.
Tiesa, prieš 4 metus buvo atsiradę viename voke pūlinukai. Jokio blogo jausmo nebuvo, vizualiai taip pat lyg ir nieko nesimatė, tiesiog lęšis po poros dienų jau nebetikdavo (įsidedi, o jis duria, jaučiasi akyse). Savaitę pabuvau be lindzių, palašinau vaistų, lankiausi pas gydytoja, kad tuos pūlinukus išspaustų ir toliau vėl viskas gerai. Daugiau jokių problemų nebuvo.
Kiekvienam savo.

Atsakyti
Sveiki,

lęšius nešioju neseniai. Pradėjau nuo vienadienių, vėliau pabandžiau mėnesinius. Šiaip viskas būtų gerai, išmokau įsidėti, išsiimti, lauke su lęšiais jaučiuosi puikiai, jaučiuosi kaip su naujomis akimis ir užmirštu, kad turiu įsidėjusi lęšius. Bet vos įėjus į uždarą patalpą (namai, darbas, parduotuvė,...) akys raudonuoja, peršti, jaučiasi sausumas, pradedu jausti lęšius, atrodo, kad krašteliai drasko akį, vienu žodžiu klaikus diskomfortas... verysad.gif

Nemanau, kad lęšiai man visiškai netinka, nes lauke jaučiuosi kuo puikiausiai, taigi kaltinu sausą orą.
Dirbtinių ašarų lašinimas nepadeda. Nusipirkau tokias kurias galima lašinti nešiojant lęšius (Avizor Moisture Drops), bet labai nepatinka man tie lašiukai, atrodo, kad dar labiau erzina akis verysad.gif Ar kas nors tokius naudojote?
Prieš tai turėjau dvejus Alcon firmos, Tears Natural (šitie labai patiko), ir Systane (šitie irgi geri buvo), bet ant jų nieko nerašo ar galima lašinti nešiojant lęšius.
Gal žinote ar visas dirbtines ašaras galima lašinti nešiojant kontaktinius lęšius ar tik specialias? Gal galėtumėt parekomenduoti kokius nors lašiukus?

Atsakyti
As ir noreciau kad kas parekomenduotu dirbtines asaras ax.gif

Buvau siand Eagle Vison, tiesiog ejau pro sali, patikrino regejima, pirma kart isidejau vienadienius lesius, MEDIFLEX, nzn kodel butent tokius pasiule, pirma kart as su jais, praejo kelios val bet as vis dar jauciu juos..
idomu kiek laiko turi praeiti kad priprasciau prie ju g.gif
paskui nieko nieko tureciau nebejausti?

ar galiu vienadienius nesiojant tik po pora val i diena nesioti kelias dienas tuos pacius jei man jie nekelia diskomforto?

beje man nesake koks mano akiu diametras, cia gal tam kad neiciau kitur lesiuku pirkti g.gif nes kitu atveju vel tureti tikrinti regejima..

ir dar man sake kad buten tie, Mediflex negali netikti, tik reikia priprasti g.gif
jei persti panaudoti dirbtines asaras..
o kiek skaiciau buna netinka..

Atsakyti
QUOTE(Ingredd @ 2010 02 15, 21:47)

ir dar man sake kad buten tie, Mediflex negali netikti, tik reikia priprasti  g.gif

Sitie mediflex, man labiausiai is visu netiko. Labai kieti, akys po ju raudonos ir persti, kelias dienas negalejau kitu lesiu isideti. Man siuo metu visgi Moist patys geriausi ir maziausiai dirgina akis. o i akis nuolat lasinu lasiukus Renu firmos, galima ir ant lesiu. O vakare uztepu Cornergel, kad akys nurimtu po dienos.
Atsakyti
QUOTE(Ingredd @ 2010 02 15, 20:47)
As ir noreciau kad kas parekomenduotu dirbtines asaras  ax.gif

Buvau siand Eagle Vison, tiesiog ejau pro sali, patikrino regejima, pirma kart isidejau vienadienius lesius, MEDIFLEX, nzn kodel butent tokius pasiule, pirma kart as su jais, praejo kelios val bet as vis dar jauciu juos..
idomu kiek laiko turi praeiti kad priprasciau prie ju  g.gif
paskui nieko nieko tureciau nebejausti?

ar galiu vienadienius nesiojant tik po pora val i diena nesioti kelias dienas tuos pacius jei man jie nekelia diskomforto?

beje man nesake koks mano akiu diametras, cia gal tam kad neiciau kitur lesiuku pirkti  g.gif  nes kitu atveju vel tureti tikrinti regejima..

ir dar man sake kad buten tie, Mediflex negali netikti, tik reikia priprasti  g.gif

Man atrodo as is karto nejauciau lesiu ant akiu, tik keista buvo matyti viska taip ryskiai, todel siek tiek sukosi galva pradzioj ir prie lesiu priprasdavau palaipsniui.

Vienadieniai skirti vienai dienai, ilgiau nesioti ju nepatartina, nes ant ju labai greitai kaupiasi apnasos.

O netikti gali visi lesiai, nera tokiu universalu, kurie atitiktu visu zmoniu poreikius.
Atsakyti
QUOTE(lpd @ 2010 02 15, 21:18)
o  i akis nuolat lasinu lasiukus Renu firmos, galima ir ant lesiu. O vakare uztepu Cornergel, kad akys nurimtu po dienos.

Kur jų galima nusipirkti? Ar būna vaistinėj ar tik kokioj spec. optikoj?

Ar niekas daugiau nesusidūrė su tokia problema, kad lauke lęšiai tinka, o uždaroj patalpoj ne? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2010 02 16, 02:38)
Kur jų galima nusipirkti? Ar būna vaistinėj ar tik kokioj spec. optikoj?

Ar niekas daugiau nesusidūrė su tokia problema, kad lauke lęšiai tinka, o uždaroj patalpoj ne?  unsure.gif

Ir vaistinese ir optikose buna.
Bet man jie nelabai patiko.
Atsakyti
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2010 02 16, 11:32)
Ir vaistinese ir optikose buna.
Bet man jie nelabai patiko.

O kokius jūs rekomenduotumėt? Nežinau ką ir pasirinkti... unsure.gif
Iš išbandytų man labai patiko Alcon firmos lašiukai, bet nemačiau nei ant vienų, kad būtų parašyta jog galima būtų lašinti nešiojant lęšius unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2010 02 16, 15:37)
O kokius jūs rekomenduotumėt? Nežinau ką ir pasirinkti...  unsure.gif
Iš išbandytų man labai patiko Alcon firmos lašiukai, bet nemačiau nei ant vienų, kad būtų parašyta jog galima būtų lašinti nešiojant lęšius  unsure.gif

bandziau daug firmu, bet taip ir neatradau sau tinkamu doh.gif
Nuo Renu man isvis akys paraudonodavo ir degino.
Kad jausciausi gerai turiu lasinti ne reciau nei kas pusvalandi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B.r.i.u.n.e.t.e: 16 vasario 2010 - 19:33