Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(*Bitukas* @ 2010 02 10, 19:46)
Na as iekojau kad 3 menesiams, issirinkau siuos: OPTIMA 38% vandeningumo, ir PRECISION UV 78% vandeningumas, kurie jums atrodo geresni? gal kuri este isbandziusi siuos?  Neapsisprendziu tarp siu dvieju. Gal patarsite kas?  blush2.gif

Bituk, Optima lesiai dabar vadinasi Soflens. Nezinau, ar jie tik paprasciausiai pakeite pavadinima ar prie to paties ir kazkiek patobulino savo produkta, bet siaip tai jie yra senesnes kartos. Ju ypatingai mazas pralaidumas deguoniui, kas akiai, zinoma, nera gerai. Esu pries n metu juos nesiojusi. Man asmeniskai nepatiko, todel nerekomenduociau, jie tokie storesni. Dar karta pasikartosiu -kalbu apie siuos lesius, gamintus pries keleta metu. Gal dabar jie kitokie, nezinau, ir gal kiti tures kitokia nuomone... O stai del Precision UV negaliu nieko pasakyti -nesu tokiu turejusi ir nerandu duomenu apie ju pralaiduma deguoniui, o stai vandeningumas -tikrai ispudingas... Gal atsiras kas juos yra isbande, gales tau pakomentuoti.
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 02 10, 21:06)
Bituk, Optima lesiai dabar vadinasi Soflens. Nezinau, ar jie tik paprasciausiai pakeite pavadinima ar prie to paties ir kazkiek patobulino savo produkta, bet siaip tai jie yra senesnes kartos. Ju ypatingai mazas pralaidumas deguoniui, kas akiai, zinoma, nera gerai. Esu pries n metu juos nesiojusi. Man asmeniskai nepatiko, todel nerekomenduociau, jie tokie storesni. Dar karta pasikartosiu -kalbu apie siuos lesius, gamintus pries keleta metu. Gal dabar jie kitokie, nezinau, ir gal kiti tures kitokia nuomone...  O stai del Precision UV negaliu nieko pasakyti -nesu tokiu turejusi ir nerandu duomenu apie ju pralaiduma deguoniui, o stai vandeningumas -tikrai ispudingas... Gal atsiras kas juos yra isbande, gales tau pakomentuoti.

Na zinau, kad pakeite, kiti sako kad jie itin ploni. Kad neblogi. Tai nebezinau is siu dvieju ka pasirinkti. doh.gif
Atsakyti
noriu zinoti, aciu uz komentarus, tiek uz ta vakaryksti, tiek uz siandienini smile.gif kazkaip gera girdeti toki nuraminamaji zodi smile.gif Dabar akytei duosiu pailseti po sindieninio ivykio, o paskui sturmuosiu optika ir ieskosiuos tu savuju lesiu smile.gif

QUOTE(noriu zinoti @ 2010 02 10, 20:48)
Akyte tavo tikrai pasveiks, tik leisk jai pailseti, geriau nesidek kol kas lesiuko. Bet tokio "slidinejimosi" akyje, kad net lesis susiraito tai tikrai neturi buti. Tuo labiau, jeigu dar ir pametusi buvai... Atsimenu kazka panasaus is savo "senu dienu" -labai nemalonus jausmas buvo ir baimes apturejau. Vadinasi, tai ne tavo lesiai -neatsitaike gerai diametras. Ir cia reikalas tikrai ne tame, kad kazko nemoki.... Kita karta reiketu pabandyti arba kito gamintojo, arba mazesnio diametro lesiukus. Kai gerai atsitaikai parametrus, isvis pamirsti, kad akyse kazkas ideta  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 02 10, 14:03)
Geriausias zenklas, kad laikas keisti lesius i naujus yra diskomforto jausmas: kai pradeda atrodyti, kad blogiau matai, atsiranda tarsi rukas ant akiu, o i dienos antra puse lesius norisi kuo skubiau issiimti is akiu. Aklai laikytis nurodymo, kad praejo 1 men. ir begte i optika yra nesamone. Gamintojai irgi suinteresuoti gauti pajamas, todel ju interesuose, kad jus pirktumete kuo dazniau. Kita vertus, jei nuo per ilgo lesiu nesiojimo jums kils problemu su akimis ir jus imsite bylinetis, jie irgi tures problemu. Todel apsidrausdami jie nustato optimalu nesiojimo laikotarpi.

Taip, pasibaigus pieno galiojimo laikui, galime gerti kefyrą, po to velniai žino kokią kefyro atmainą ir tikėtis, kad pieno bendrovė atlygins visus skrandžio ir žarnyno nemalonumus teisme doh.gif Juokinat. Jūsų teisė rinktis, bet ne viena mergina praėjusioje temoje pasakojo tokių eksperimentų pasekmes... deja tokie ilgalaikiai turmpalaikių lęšių nešiojimai gali baigtis liūdnai.
Jei tris metus nešiosit vieną lęšių porą ir turėsit problemų su akytėm, tai joks normalus juristas net neprasidės su tokia byla. Nes pralaimėjimas aiškus. Čia tik Amerikoje galima net dievą į teismą paduot ir dar iš jo sąskaitos prisiteist biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aGucci @ 2010 02 10, 23:39)
Taip, pasibaigus pieno galiojimo laikui, galime gerti kefyrą, po to velniai žino kokią kefyro atmainą ir tikėtis, kad pieno bendrovė atlygins visus skrandžio ir žarnyno nemalonumus teisme doh.gif Juokinat. Jūsų teisė rinktis, bet ne viena mergina praėjusioje temoje pasakojo tokių eksperimentų pasekmes... deja tokie ilgalaikiai turmpalaikių lęšių nešiojimai gali baigtis liūdnai.
Jei tris metus nešiosit vieną lęšių porą ir turėsit problemų su akytėm, tai joks normalus juristas net neprasidės su tokia byla. Nes pralaimėjimas aiškus. Čia tik Amerikoje galima net dievą į teismą paduot ir dar iš jo sąskaitos prisiteist biggrin.gif

Butent apie teismus Amerikoje ir kalbu, ne apie Lietuva gi.... Lesiu gamintoju tarp musu tautieciu atrodo nera, taip kad kompanijos, gaminancios si produkta, orientuojasi i savo rinka ir i savo israncius ir bylinetis linkusius piliecius. Skaitykite taip, kaip parasiau, maziau juokinga bus...
Kita vertus, del lesiu trukmes -kalbeta buvo ne apie lesiu poros nesiojima 3 metus, o tiesiog kiek ilgesni laika, nei nurodo gamintojas. Ir ne visiems, o tiems, kuriu akys gamina maziau sekreto, skatinancio baltymines apnasas ant lesiu. Nesu linkusi taupyti sveikatos saskaita. Jeigu megstate gerokai persudyti ir sokineti i krastutinumus, tai cia jau jusu pacios problemos. Tokiu atveju tai jau tikrai, kad ne kefyra gersite... Nematau prasmes gincytis su tais, kurie uzsikabina uz poros zodziu neisigiline ir tuoj pat pareiskia "NESAMONE!". Tai tiek.
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 02 10, 20:15)
Butent apie teismus Amerikoje ir kalbu, ne apie Lietuva gi.... Lesiu gamintoju tarp musu tautieciu atrodo nera, taip kad kompanijos, gaminancios si produkta, orientuojasi i savo rinka ir i savo israncius ir bylinetis linkusius piliecius. Skaitykite taip, kaip parasiau, maziau juokinga bus...
Kita vertus, del lesiu trukmes -kalbeta buvo ne apie lesiu poros nesiojima 3 metus, o tiesiog kiek ilgesni laika, nei nurodo gamintojas. Ir ne visiems, o tiems, kuriu akys gamina maziau sekreto, skatinancio baltymines apnasas ant lesiu. Nesu linkusi taupyti sveikatos saskaita. Jeigu megstate gerokai persudyti ir sokineti i krastutinumus, tai cia jau jusu pacios problemos. Tokiu atveju tai jau tikrai, kad ne kefyra gersite... Nematau prasmes gincytis su tais, kurie uzsikabina uz poros zodziu neisigiline ir tuoj pat pareiskia "NESAMONE!". Tai tiek.

Taip ir įsivaizduoju, žmogus neturėdamas tiek pinigų, kad galėtų leisti sau keisti lęšių poras kas mėnesį, lekia į Ameriką ir bylinėjasi su lęšių gamintojais... Nesupykit, bet mintis nereali.
O sakykit prašau koks čia terminas "kiek ilgesnis laikas"? Ir kas tikrina kiek akys gamina sekreto? Man pvz būtų labai įdomu pasitikrint, nes gal tada tikrai be reikalo kas pusę metų naršau internete ieškodama parduotuvės, parduodančios mano nešiojamus lęšius už geriausią kainą ax.gif
Šiaip tai niekas nesiginčija, o jei tamstos postų negalima cituoti ir komentuoti, tai taip ir sakykit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiaip jau man mano akių gydytoja visada pasako, kad nors lęšiai skirti trims mėnesiams, jei aš kasdien nenešioju, laikas tarsi susitaupo. Tarkim jei aš grynų dienų iš tų trijų mėnesių nešiojau lęšius vieną su puse mėnesio, tada galiu pridėti vieną su puse mėnesio (vėlgi jei tada kasdien nešiosiu), ir gausis, kad mano lęšiai bus naudojami 4,5 mėnesio, ir tikrai nieko nenutiks. O aš dažnai ir ilgiau nešioju, jei akivaizdu, kad jokio diskomforto dar nėra. Be to, daugybę dienų nešioju juos tik pusę dienos, tad irgi "tauposi" laikas.
Atsakyti
QUOTE(LijaAntLedo @ 2010 02 11, 15:33)
Šiaip jau man mano akių gydytoja visada pasako, kad nors lęšiai skirti trims mėnesiams, jei aš kasdien nenešioju, laikas tarsi susitaupo. Tarkim jei aš grynų dienų iš tų trijų mėnesių nešiojau lęšius vieną su puse mėnesio, tada galiu pridėti vieną su puse mėnesio (vėlgi jei tada kasdien nešiosiu), ir gausis, kad mano lęšiai bus naudojami 4,5 mėnesio, ir tikrai nieko nenutiks. O aš dažnai ir ilgiau nešioju, jei akivaizdu, kad jokio diskomforto dar nėra. Be to, daugybę dienų nešioju juos tik pusę dienos, tad irgi "tauposi" laikas.

Vat butent 4u.gif Visiskai su jumis sutinku 4u.gif Tuo labiau, kad zmogus, kuris nesioja lesius jau ne vienus metus (o as pvz. jau turiu 15 metu staza ir per ta laika nesu turejusi jokiu akiu uzdegimu ir pan.), tikrai gali pasakyti atejo metas juos keisti, ar dar ne. Ir todel galiu teigti, kad nebutina taip "grieztai" prisiristi prie terminu. Bet ne kurios personos aukstesniuose postuose tiesiog negali pazvelgti toliau savo nosies ir tokio varianto tiesiog "nesugalvoja", o vietoj to pilsto apie pieno virtima kefyru ir pan.
Atsakyti
Noriu paklausti merginu, kurios seniai nesioja lesius ir grieztai nesilaiko gamintoju nesiojimo rekomendaciju, nesioja ilgiau lesius, ar esate tikrinusiosis akis del kraujagysliu iaugimo? Tai yra speciali nesudetinga procedura, bet jos nedaro, jei pats neprasai, o tik per ja pasimato tikroji ragenos bukle.
Atsakyti
QUOTE(aGucci @ 2010 02 11, 01:53)
Taip ir įsivaizduoju, žmogus neturėdamas tiek pinigų, kad galėtų leisti sau keisti lęšių poras kas mėnesį, lekia į Ameriką ir bylinėjasi su lęšių gamintojais... Nesupykit, bet mintis nereali.
O sakykit prašau koks čia terminas "kiek ilgesnis laikas"? Ir kas tikrina kiek akys gamina sekreto? Man pvz būtų labai įdomu pasitikrint, nes gal tada tikrai be reikalo kas pusę metų naršau internete ieškodama parduotuvės, parduodančios mano nešiojamus lęšius už geriausią kainą ax.gif
Šiaip tai niekas nesiginčija, o jei tamstos postų negalima cituoti ir komentuoti, tai taip ir sakykit mirksiukas.gif

Gerb. aGucci, ar jus tikrai nemokate perskaityti to kas parasyta, ar tiesiog apsimetate? Jeigu jus taip uzkabino tie teismai, tai dar karta paaiskinsiu, kad nefantazuotumete toliau -niekur nekalbejau apie lietuvaicius lekiancius i Amerika ir keliancius ieskinius. Kalbu apibendrintai apie gamintojo poziuri i vartotoja kaip pajamu saltini ir jo nora uzbegti uz akiu ivairiems nesklandumams, kurie gali kilti, jei neispruses pilietis perlenks lazda nesiodamas lesius, nes naujas gaminys be jokios abejones kelia maziau rizikos sukelti uzdegimus, alergija ir pan. Niekas nenigia, kad naujas daiktas yra naujas -jame nera mikroitrukimu, nuosedu ir pan., kurios ir sukelia problemas.
Bet ar mes visi vienodi? Tai ar verta teigti, kad visiems turi galioti tie patys kriterijai, terminai ir pan.?

"Kiek ilgesnis laikas" gali buti 2 ir 3 men. vietoj 1 arba kaip mergina auksciau poste rase, juk ne visi vienodai intensyviai tuos lesius nesioja, taigi realiai laikas gali buti ir dvigubai ilgesnis.

Del asaru sudeties.... Ne pati apie tai sugalvojau -tai yra daktaro -oftalmologo paaiskinimas del ko vieni lesius gali nesioti tik tiek, kiek parasyta ant pakuotes, o kiti ilgiau. Tas pats daktaras, pasidejes po mikroskopu lesi ir ji istyres, negalejo patiketi, kad jis nesiotas daugiau nei metus - ant jo nebuvo visiskai jokiu nuosedu ir atrode kaip naujas. Tuo tarpu kito zmogaus lesis jau po menesio buvo "atidirbes" savo darba ir apsineses baltyminemis nuosedomis. Vat ir isvada. Ir nereikia jokiu tyrimu -tiesiog jei gydytojas saziningas ir nesuinteresuotas "kalti pelna" ir parduoti kuo daugiau, tai apziurejes jusu nesiota lesi po menesio, pasakys kokios jis bukles. Jei idealios, tai kam ji mesti? Nesiokite dar menesi ir vel patikrinkite.... Taip ir paaiskes kaip yra jusu atveju ir ar kenkiate sau, ar ne nesilaikydama instrukciju ir terminu. Bet, kaip ir sakiau, cia tik jei gydytojas yra nesuinteresuotas lesiu platinimu smile.gif

Viskas, neverta pyktis. Pasakiau savo nuomone ir tai, ka zinau is savo patirties, o ji ne tokia ir maza tongue.gif Galite nesutikti su manim, gal jums atrodo kitaip.... Juk kiek zmoniu, tiek nuomoniu 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(liepsnele @ 2010 02 11, 21:14)
Noriu paklausti merginu, kurios seniai nesioja lesius ir grieztai nesilaiko gamintoju nesiojimo rekomendaciju, nesioja ilgiau lesius, ar esate tikrinusiosis akis del kraujagysliu iaugimo? Tai yra speciali nesudetinga procedura, bet jos nedaro, jei pats neprasai, o tik per ja pasimato tikroji ragenos bukle.

Nesioju lesius 15 metu, be to -intensyviai. Paskutini karta dariau nuodugnu akiu tyrima, iskaitant ir del kraujagysliu iaugimo, pries 1,5 metu. Man is tiesu rupi mano sveikata ir niekada nerizikuociau ja bandydama sutaupyti... Viskas buvo tvarkoje. Todel ir manau, kad gamintojo nurodytos nesiojimo trukmes nesilaikymas PROTO RIBOSE nera baisus nusikaltimas pries save smile.gif Ir dar pridursiu, kad nebandau pasakyti, kad visi sektu mano pavyzdziu, nes kitiems gali buti ir kitaip 4u.gif
Atsakyti
O sakykite gal kas bande silikoninius purevision lesius? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 02 11, 17:49)
Kalbu apibendrintai apie gamintojo poziuri i vartotoja kaip pajamu saltini ir jo nora uzbegti uz akiu ivairiems nesklandumams, kurie gali kilti, jei neispruses pilietis perlenks lazda nesiodamas lesius,

Del asaru sudeties.... Ne pati apie tai sugalvojau -tai yra daktaro -oftalmologo paaiskinimas del ko vieni lesius gali nesioti tik tiek, kiek parasyta ant pakuotes, o kiti ilgiau.

Viskas, neverta pyktis.

Tai apie ką ir kalbu, kad nieko jūs nepešit iš gamintojo, jei turėsit problėmų su akytėm po trijų mėnesių nešiojimo, kai tuo tarpu instrukcijoje parašyta, kad juos rekomenduojama nešioti mėnesį.

Tikrai nesakiau, kad pati sugalvojot schmoll.gif Beje šitas mano klausimas buvo rimtas.

Diskusija nėra pykimasis 4u.gif
Atsakyti