Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

QUOTE (Janike @ 2004 06 08, 20:04)
Sveikos visos wink.gif

Turiu prastų naujienų. sad.gif

Praėjusį ciklą nesprogo folikulas ir dešinėj kiaušidėj atsirado cista. Tai paskyrė po 2 Diufastono. O policistiškumas niekur neišnyko............ ohmy.gif

Nu va....gaila...folikulo sad.gif
O Diufastonas su cista, kaip suprantu, niekaip nesusijes...
Atsakyti
Janike, kaip gaila, žinau sunku, kai tas policiškumas, man toks jausmas, kad mes svajojam apie savonę, kitos tikisi pastoti, o mes tikimės, kad galėsim tikėtis.
Tik nepraskim vilties.

Atsakyti
Janike, gaila tavo folikulo, tikesimes kita cikla viskas bus gerai wink.gif.

Nesupyk, bet manau, kad nelabai supranti, ka tau gydytojas pasako.
Priespaskutineje zinuteje rasei "man gydytoja Diufastona skyre ovuliacijai ir pastojimui skatinti' - nu negali Duphastonas ovuliacijos skatinti, o vat nelaiku geriamas manau gali tureti itakos, kad folikulas neplysta. Dabar rasai "Praėjusį ciklą nesprogo folikulas ir atsirado cista. Tai paskyrė po 2 Diufastono. O policistiškumas niekur neišnyko" - Duphastonas cistos tikrai neisgydys - ji greiciausiai pati savaime sunyks ir policistiskumas nuo Duphastono isnykti negali. Nu nezinau, bet man labai keistas tavo ovuliacijos stimuliavimas vien Duphastonu. Na jei jau tavo kiausides policistiskos, tai turetu buti skiriami normalus skatinamieji, veliau ovuliacija issaukiantys vaistai ir tik tada Duphastonas. Nu keista man tavo situacija g.gif.

Sorry, jei kazka netaip supratau wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Slyvute: 09 birželio 2004 - 07:20
Man irgi keistokai atrodo tas visoko gydymas diuphaston, bet gal Janikei gydytoja blogai isaiskina. Nes pamenu ir man kai pirma karta israse diuphastono tai nesivargino pasakyti kam jis ir kaip tik buvo paskayta, kad bus reguliarus ciklas ir palengvins pastojima huh.gif prie policistiniu kiausidziu blink.gif

neprisimenu, o kur Janike vaiksto, pas kokį gydytoją? O policiskumas apskritai turbut labai retais atvejais dingsta - tais, kai buna įgytas, o ne įgimtas.
Atsakyti
Anelija, gal ir tikrai gydytoja blogai isaiskina. Apskritai tie gydytojai pastebejau megsta skirti visur ir visada ta Duphastona.
O policistiskumas turbut visgi nelabai pagydomas, nors ka as zinau, gal atskirais atvejais, bet manau tikrai ne nuo Duphastono.
Atsakyti
Jei neklystu,Janikės policistiškumas yra įgytas ir nėra toks įsisenėjęs(jei atmintis nepaveda g.gif ).Tada galima būtų tikėti ,kad hormonų subalansavimas gali padėti (Diuphaston hormoninis preparatas).Kai kuriom net pagėrus kontraceptikų cistukės išnyksta.Bet ,aišku,man tokie atsitikimai atrodo utopiniai blink.gif

Janike, tu savo gydytojos išsamiau paklausinėk. wink.gif
Atsakyti
Na dėl to policistiskumo tai nesigincysiu, nes nelabai isivaizduoju kaip jis ten gali buti gydomas. Man viena gydytoja irgi sake, kad itaria, jog pas mane kiausides policistiskos, tik tie mazyciai folikulai kiausidese issideste ne ratu paklei kiauside (kas paprastai yra budinga), o issimete bet kaip ir todel vienas kitam netrukdo subresti, todel folikulai pas mane patys auga ir ciklas reguliarus. Tai kaip suprantu ir tas policistiskumas skirtingu rusiu buna.
Gal pas Janike irgi situacija nestandartine, tuomet tas Duphastonas gal ir gali padeti. Bet vis tiek man nedasyla, juk tai progesterono pakaitalas - kokia itaka jis turi ovuliacijos stimuliavimui. Juk naturaliam cikle progesteronas pradeda gamintis jau ivykus ovuliacijai del susiformavusio geltonkunio g.gif. Nors is kitos puses visur viska lemia hormonu pusiausvyra, bet vat idomu butu, kad kas protingai isaiskintu kaip ten viskas is tikruju g.gif
Atsakyti
QUOTE (LINCE @ 2004 06 09, 08:49)
Kai kuriom net pagėrus kontraceptikų cistukės išnyksta.

Butent kontraceptikus ir skiria cistoms naikinti, o Diufastonas su tuo nieko bendra neturi. Graiciausiai Janikei ji ir skyre pagal "mada" visoms skirti Diufastona...
Atsakyti
AŠ asmeniškai irgi nieko nesuprantu.
Kai skyrė Diufastoną, nesakė koknkrečiai, kad ovuliacijai skatinti- sakė, kad ciklui sureguliuoti ir jeigu pastočiau (net neįsivaizduoju kaip?), Diufastonas padėtų.

Bėgu, parašysiu vėliau.
Atsakyti
Janike, nu dabar kiek aiskiau, pries tai tikrai ne taip buvai parasius. Duphastono deka yra issaukiamos menesines - vadinasi ir ciklas tampa reguliarus. Pastoti jis nelabai gali padeti, bet va isnesioti tai jau gali smile.gif.
Atsakyti
Slyvute, o kaip pastoti?

Čia jūs aiškinant, gydytoja gydytoja plačiau išaiškint turi. Tai kiek ji aiškina, tiek ir suprantu. Lankausi net pas 2 gydytojas ir vis tiek manau, kad ne iki galo abi pažiūri ir išaiškina.

Viena gruboka- Aniulienė Klinikose, paėmė kraują tuoj po mėnesinių hormoniniams tyrimams, kitos savaitės gale bus rezultatai. Kita- gydo Diufastonu.
O vaginalinį ultragarsą dariau dar trečioj vietoj, tai ten nusistebėgo, ko aš ateinu po 1 mėn iš naujo tikrintis, juk niekas taip greit nepasikeis ir išvis, ar aš žinau, ko aš noriu, nes reikia ir laiko, ir galbūt gydymą kontraceptikais parinkti ir pan. g.gif

Greitai pradėsiu eiti į hipofizės stimuliacijas.
Atsakyti
Kaip pastoti? Na ne manes, gydytojos reiketu klausti smile.gif.
Kaip supratau tavo nepastojimo priezastys greiciausiai hormonu disbalansas. Tokiu budu tau juos turetu sureguliuoti, pries tai aisku reiketu issiaiskinti, kurie hormonai durniuoja (viena tyrima jau tau padare, belieka laukti atsakymo). Veliau, priklausomai nuo tyrimo atsakymo, tau skirs kazkoki gydyma arba kitus tyrimus wink.gif.
O kodel tu vaikstai pas kelias gydytojas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Slyvute: 09 birželio 2004 - 14:36