Na, as irgi geriu Diufastona ir aktyviai planuoju.
Gydytoja sake, kad jei rimtai tai menesiniu gali ir nebuti.
Jei vaikutis neateis, tai per 2 sav prasides men.
Kauno klinikose gydytoja tvirtino, kad po 5 metu KT vartojimo, tai gana daznai pasitaiko.
Taip, kad nenusimink
Jei tai 1 ciklo fazė, vadinas bus ir antra, tada bus ovuliacija ir tu gali pastot.
Atsimenu, kai mano mama pasakodavo, kad as buvau "netyciuke", nes ji gerdavo nuo sirdies vaistus ir po puse metu nebudavo menesiniu, tai ji net nezinojo, kada mane susigriebe.
O kadangi yra nuomone, jog polcistines kiausides gali buti paveldimos, tai galvoju, kad ir mamai galeto taip buti, tik tais laikais ultragarso nebudavo.
Daugiau optimizmo ir gyvenimas bus sviesenis.
Gydytoja sake, kad jei rimtai tai menesiniu gali ir nebuti.
Jei vaikutis neateis, tai per 2 sav prasides men.
Kauno klinikose gydytoja tvirtino, kad po 5 metu KT vartojimo, tai gana daznai pasitaiko.
Taip, kad nenusimink
Jei tai 1 ciklo fazė, vadinas bus ir antra, tada bus ovuliacija ir tu gali pastot.
Atsimenu, kai mano mama pasakodavo, kad as buvau "netyciuke", nes ji gerdavo nuo sirdies vaistus ir po puse metu nebudavo menesiniu, tai ji net nezinojo, kada mane susigriebe.
O kadangi yra nuomone, jog polcistines kiausides gali buti paveldimos, tai galvoju, kad ir mamai galeto taip buti, tik tais laikais ultragarso nebudavo.
Daugiau optimizmo ir gyvenimas bus sviesenis.
As irgi 5 metus KT geriau, o nutraukus menesiniu nebuvo 3 men., gal net ilgiau. Tik po Duphaston'o atsirado, bet tokios i nieka nepanasios, tepliones kazkokios. ir taip vel kelis menesius vargau, o dar kas dvi savaites...
Dabar jau normalizuojasi viskas po truputi, bet Duphaston'as vis tiek mano geriausias draugas kol kas...
O optimizmo ir as noriu mums visoms palinketi, ypac pries savaitgali.
Pailsekim, atsipalaiduokim ir viskas bus gerai. Svarbiausia tuo tvirtai tiket.
Dabar jau normalizuojasi viskas po truputi, bet Duphaston'as vis tiek mano geriausias draugas kol kas...
O optimizmo ir as noriu mums visoms palinketi, ypac pries savaitgali.
Pailsekim, atsipalaiduokim ir viskas bus gerai. Svarbiausia tuo tvirtai tiket.
be reikalo panikavau... susirgau nors atrodo planuojant dziaugtis netureciau, bet tikrai dziaugiuosi... aisku, neaisku, kaip bus kita menesi... kita savaite einu vel echoskopuotis... ziures ar tenai kas bresta... ir dar pas endokrinologa gal irgi nueisiu... o kelita ciklo diena dar hormonu tyrimus?
man irgi įdomu kaip su tuo Diufastonu?
Baigiau 1 kursą vakar, šiandien porą rudų išskyrų buvo, bet ne daugiau.
Ir kaip tai suprast?
Baigiau 1 kursą vakar, šiandien porą rudų išskyrų buvo, bet ne daugiau.
Ir kaip tai suprast?
QUOTE (bonda @ 2004 05 21, 11:19) |
Klausimas - tai ka tas Duphastonas daro - jis irgi dirbtinai issaukia menesines? paaiskinkite biskutuka |
Kaip suprantu menesiniu atsiradimas susijes su progesterono ir estrogenu staigiu koncentracijos sumazejimu. Dufastonas - tai progesterono pakaitalas. Kol ji vartoji tavo organizme vyrauja didelis kiekis progestero, kai tik nutrauki, progesterono koncentracija staigiai sumazeja ir tokiu budu prasideda menesines. Na as tai taip suprantu, bet gal ir klystu .
QUOTE (bonda @ 2004 05 21, 12:21) |
bet tai jis taip gaunasi irgi dirbtinai issaukia menesines? ar jis kazka ir kaip ir bando gydyti? |
Kaip suprantu, Dufastonas palaiko reikiama hormonu pusiausvyra tavo organizme ir tokiu budu issaukia menesines (manau, kad ne dirbtinas - tikras). Bet vat ar jis gydo, tai nezinau, reiktu gydytojos pasiklausti arba gal informaciniame lapelyje parasyta .
Matai su ta ovuliacija truputi sudetingiau. Juk dar yra ir kiti hormonai, nuo kuriu priklauso ar apskritai kiausidese bresta folikulai.
Visas procesas atrodo mazdaug taip:
Kiausidese bresta keli folikulai - vienas is ju tampa dominuojantis ir pilnai subrendes plysta - jo vietoje pradeda gamintis geltonkunis, kurio deka gaminasi progesteronas, kuris sudaro idealias salygas apvaisintam kiausineliui isitvirtinti gimdoje ir toliau vystytis.
Taip kad ovuliacija priklauso ne vien tik nuo progesterono .
Visas procesas atrodo mazdaug taip:
Kiausidese bresta keli folikulai - vienas is ju tampa dominuojantis ir pilnai subrendes plysta - jo vietoje pradeda gamintis geltonkunis, kurio deka gaminasi progesteronas, kuris sudaro idealias salygas apvaisintam kiausineliui isitvirtinti gimdoje ir toliau vystytis.
Taip kad ovuliacija priklauso ne vien tik nuo progesterono .