Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

QUOTE (Janike @ 2004 05 13, 14:10)
Bonda, gal tu jau nestuke.gif ?

Janike, nemanau... sad.gif kai buvau pas gydytoja pries 11 dienu... tai paziurejusi su ultragarsu sake, kad pas mane viskas, kaip pirmoj ciklo fazej... sad.gif ir israse duphastono... liepe gerti tas 10 tableciu ir laukti menesiniu... tai ir laukiu... sad.gif
Atsakyti
Na, as irgi geriu Diufastona ir aktyviai planuoju.

Gydytoja sake, kad jei rimtai smileysex.gif tai menesiniu gali ir nebuti.

Jei vaikutis neateis, tai per 2 sav prasides men.

Kauno klinikose gydytoja tvirtino, kad po 5 metu KT vartojimo, tai gana daznai pasitaiko.
Taip, kad nenusimink biggrin.gif

Jei tai 1 ciklo fazė, vadinas bus ir antra, tada bus ovuliacija clap.gif ir tu gali pastot. nestuke.gif

Atsimenu, kai mano mama pasakodavo, kad as buvau "netyciuke", nes ji gerdavo nuo sirdies vaistus ir po puse metu nebudavo menesiniu, tai ji net nezinojo, kada mane susigriebe.

O kadangi yra nuomone, jog polcistines kiausides gali buti paveldimos, tai galvoju, kad ir mamai galeto taip buti, tik tais laikais ultragarso nebudavo.

Daugiau optimizmo ir gyvenimas bus sviesenis. heart.gif heart.gif heart.gif
Atsakyti
As irgi 5 metus KT geriau, o nutraukus menesiniu nebuvo 3 men., gal net ilgiau. Tik po Duphaston'o atsirado, bet tokios i nieka nepanasios, tepliones kazkokios. ir taip vel kelis menesius vargau, o dar kas dvi savaites...
Dabar jau normalizuojasi viskas po truputi, bet Duphaston'as vis tiek mano geriausias draugas kol kas... smile.gif
O optimizmo ir as noriu mums visoms palinketi, ypac pries savaitgali. thumbup.gif
Pailsekim, atsipalaiduokim ir viskas bus gerai. wink.gif Svarbiausia tuo tvirtai tiket.
Atsakyti
be reikalo panikavau... susirgau clap.gif nors atrodo planuojant dziaugtis netureciau, bet tikrai dziaugiuosi... wink.gif aisku, neaisku, kaip bus kita menesi... kita savaite einu vel echoskopuotis... ziures ar tenai kas bresta... ir dar pas endokrinologa gal irgi nueisiu... o kelita ciklo diena dar hormonu tyrimus?
Atsakyti
Nezinau, kurioje temoje paklausti, tad klausiu cia - geriau Duphastona, nes po Kt nutraukimo nesusirgau 3 men. Po ju susirgau. Klausimas - tai ka tas Duphastonas daro - jis irgi dirbtinai issaukia menesines? paaiskinkite biskutuka
Atsakyti
man irgi įdomu kaip su tuo Diufastonu?

Baigiau 1 kursą vakar, šiandien porą rudų išskyrų buvo, bet ne daugiau.
Ir kaip tai suprast? g.gif
Atsakyti
QUOTE (bonda @ 2004 05 21, 11:19)
Klausimas - tai ka tas Duphastonas daro - jis irgi dirbtinai issaukia menesines? paaiskinkite biskutuka

Kaip suprantu menesiniu atsiradimas susijes su progesterono ir estrogenu staigiu koncentracijos sumazejimu. Dufastonas - tai progesterono pakaitalas. Kol ji vartoji tavo organizme vyrauja didelis kiekis progestero, kai tik nutrauki, progesterono koncentracija staigiai sumazeja ir tokiu budu prasideda menesines. Na as tai taip suprantu, bet gal ir klystu wink.gif.
Atsakyti
bet tai jis taip gaunasi irgi dirbtinai issaukia menesines? ar jis kazka ir kaip ir bando gydyti?
Atsakyti
QUOTE (bonda @ 2004 05 21, 12:21)
bet tai jis taip gaunasi irgi dirbtinai issaukia menesines? ar jis kazka ir kaip ir bando gydyti?

Kaip suprantu, Dufastonas palaiko reikiama hormonu pusiausvyra tavo organizme ir tokiu budu issaukia menesines (manau, kad ne dirbtinas - tikras). Bet vat ar jis gydo, tai nezinau, reiktu gydytojos pasiklausti arba gal informaciniame lapelyje parasyta wink.gif.
Atsakyti
skaiciau as ta informacini lapeli, bet nieko tokio neradau... rolleyes.gif na, jei issaukia tikras, tai tada jau man beveik aisku... wink.gif
tai ji geriant, ovuliacija vyksta, ar ne? ar gali pastot begeriant?
Atsakyti
Matai su ta ovuliacija truputi sudetingiau. Juk dar yra ir kiti hormonai, nuo kuriu priklauso ar apskritai kiausidese bresta folikulai.
Visas procesas atrodo mazdaug taip:
Kiausidese bresta keli folikulai - vienas is ju tampa dominuojantis ir pilnai subrendes plysta - jo vietoje pradeda gamintis geltonkunis, kurio deka gaminasi progesteronas, kuris sudaro idealias salygas apvaisintam kiausineliui isitvirtinti gimdoje ir toliau vystytis.
Taip kad ovuliacija priklauso ne vien tik nuo progesterono wink.gif.
Atsakyti
dekui, uz informacija... rolleyes.gif biggrin.gif bet, aplamai, ar gali vykti ovuliacija begeriant duphastona? kazkur cia kazkas rase, bet neberandu...
Atsakyti