Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

QUOTE(Era2005 @ 2005 04 20, 15:16)
Daiva, sakyk, ką tu manai apie IUI? Ar jį patari daryti? Vis dėlto 390 Lt. Jei taip, kodėl?

Aš ne Daiva,bet pasakysiu nuomonę mirksiukas.gif
Aš daryčiau IUI,vien dėl to,kad natūraliai,pas moterį į gimdą patenka apie 200vnt spermiukų,o IUI metu,pvz man suleido 6mln
Taigi šansų,kad jie nuleks į kiaušidę daugiau
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2005 04 20, 15:34)
Aš daryčiau IUI,vien dėl to,kad natūraliai,pas moterį į gimdą patenka apie  200vnt spermiukų,o IUI metu,pvz man suleido 6mln
Taigi šansų,kad jie nuleks į kiaušidę daugiau

Ajaj, kiek vėjais nueina............. cry.gif biggrin.gif Ko tai man per mažai atrodo g.gif
Atsakyti
Yra žinoma, kad spermoje yra labai labai daug spermiukų. Iš jų pasiekia gimdą, kiaušialastę patys stypriausi, judriausi...
Darant IUI, geriausi spermatozoidai atrenkami ir suleidžiami...
Aš kaip suprantu tą patį padaro dirbtinai, kas vyksta ir natūraliai.
Atsakyti
QUOTE(Era2005 @ 2005 04 20, 15:50)
Yra žinoma, kad spermoje yra labai labai daug spermiukų. Iš jų pasiekia gimdą, kiaušialastę patys stypriausi, judriausi...
Darant IUI, geriausi spermatozoidai atrenkami ir suleidžiami...
Aš kaip suprantu tą patį padaro dirbtinai, kas vyksta ir natūraliai.

Matau,kad nusistačiusi prieš IUI,tik nesuprantu kodėl
Juk tai mokslo atradimas,šia procedūra apeinamos gleivės ir dar jei pvz spermiukai mažai judrūs,juos apdorojus,jie pasidaro judresni
Atsakyti
Aš manau, kad Era nusistačiusi prieš "nenatūralumą" ir prieš kainą biggrin.gif Iš dalies ją suprantu - visos, net aš, svajojam pastoti be medikų pagalbos ax.gif Aišku, siekiant greitesnio efekto gal ir vertėtų daryti IUI.
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2005 04 20, 16:08)
Matau,kad nusistačiusi prieš IUI,tik nesuprantu kodėl
Juk tai mokslo atradimas,šia procedūra apeinamos gleivės ir dar jei pvz spermiukai mažai judrūs,juos apdorojus,jie pasidaro judresni

Gal nesu nusistačiusi prieš, bet man nepatinka, kai gydytoja siūlo IUI, kai ne viskas yra gerai, pvz. gleivinė 11 c.d. buvo 5 mm + dar 1 Gonal ir kitą dieną Ovidrel. Kai žinau, kad gleivinė turi būti 8 mm. O kur dar kiti "niuansai", ko aš dar nežinau?
Aš noriu pabandyti kelis kartus be IUI. Jei kelis sykius bus padaryta taip, kad vyksta ovuliacija + gera gleivinė + geras progesteronas ir t.t. - viskas gerai, bet nepastojama, tuomet darysiu (dar nežinau, bet taip manau) IUI:)
Atsakyti
Be to, gydytoja sakė, kad policistukių kiaušialasčių sienelė kartais būna per stora. Ir spermiukai negali įsiskverbti į kiaušialastę. Tai čia net ir IUI nepadės.
Nežinau, ar teisingai galvoju, bet ar kiaušialasčių sienelę galima ištirti tik per IVF?
Atsakyti
QUOTE(Era2005 @ 2005 04 20, 16:32)
Be to, gydytoja sakė, kad policistukių kiaušialasčių sienelė kartais būna per stora. Ir spermiukai negali įsiskverbti į kiaušialastę. Tai čia net ir IUI nepadės.
Nežinau, ar teisingai galvoju, bet ar kiaušialasčių sienelę galima ištirti tik per IVF?

Taip jei perstora,sužinosi tik per IVF
Atsakyti
Aš rinkausi iš karto IUI, nes kai investuoji tiek pinigėlių, kad folikulai augtų (man reikdavo 20-15 gonal ampulių, o du ciklai prieš tai nesistimuliavo), norisi maksimaliai išnaudoti šansus. 4u.gif
Tuo labiau, kad gydytoja liepė ir natūraliai pratęsti kelis kart namuose, tai dievai žino kada tas vaikas pradėtas buvo.
Na o vyro pusiau juokaujant išsakytos abejonės "ar nesumaišys ten ko" buvo išsklaidytos leliuko- nieko savo nerandu sad.gif , visa į tėtį, tai tas miršta iš laimės tongue.gif

Manau, kiekvienas turi pasirinkti kaip jam atrodo geriausia, kaip liepia širdis, intuicija, o kartais gal ir racionalus protas wub.gif
Atsakyti
Anelija, ar negalėtum priminti, kiek buvo išstimuliuota dominuojančių folikulų, kiek smulkių? Ar nebuvo hiperstimuliacijos? 15-20 ampulių! Oho, kiek daug! Gonal 75? Kokia buvo gleivinė? Ar neaugino papildomai su vaistukais? ......
Prisimenu pirmą savo stimuliavimą tik Gonal 75. Suleidus 7 ar 8 ampulę, vis dar nesistimuliavo. Gydytoja A.Usonienė pasakė, kad jei daugiau leisime, tai jau bus panašu į IVF, pasiūlė nutraukti. O kokia gydydytoja tau darė šį stimuliavimą?

Iš anskto dėkoju už atsakymąsmile.gif
Atsakyti
Įdomu būtų sužinoti, kiek laiko gali būti "ilsinamos" padidėjusios kiaušidės? Ar esate su tuo, kas susidurę? Klausiu, nes nekantrauju pradėti kitą stimuliacijąsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Era2005 @ 2005 04 21, 09:59)
Įdomu būtų sužinoti, kiek laiko gali būti "ilsinamos" padidėjusios kiaušidės? Ar esate su tuo, kas susidurę? Klausiu, nes nekantrauju pradėti kitą stimuliacijąsmile.gif

Čia turi omenyje KT vartojimą g.gif
Jei tu apie KT,tai kiek esu girdėjusi norint pailsinti kiaušides reikėtų bent 2mėn pagerti,tada kiaušidės pailsi ir lengviau išsistimuliuoja
Atsakyti