Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

QUOTE(Daiva @ 2005 04 15, 19:14)
Paziurekit koks efektyvumo skirtumas procentaliai:

http://www.ma-ma.ru/...hp/p1/1625/m4m1

FSH preparatai tai, kaip suprantu, Gonalis ir Puregonas?

Nu kaip įsispraust į tuos 24 procentus? doh.gif doh.gif .

O Gonalis ne FSH su LH? Grynas FSH?
Atsakyti
Пурегон (Puregon) - фоллитропин бета

Чистый ФСГ, полученный методом генной инженерии. Оказывает более выраженное действие, чем мочевые препараты, поэтому требуется меньшая доза препарата для стимуляции.

На основе рекомбинантного гормона ФСГ (пурегон, гонал-Ф).
Эти препараты называют рекомбинантными, так как их синтезируют в лаборатории благодаря достижениям генной инженерии. Была расшифрована структура гена, кодирующего гормон ФСГ, после чего этот ген был синтезирован и внедрен китайскому хомячку, что привело к активной выработке гормона этим животным. Препараты этого ряда отличаются высочайшей степенью очистки – 99%, практически не обладают активностью ЛГ и очень близки по своему действию к естественному ФСГ. Эти лекарства производятся в дозировках от 37,5 до 200 МЕ.

Ir gana įdomus linkas apie visus stimuliatorius ir pan.

http://www.mamadeti....die/stovul.html
Atsakyti
Ar galėtumėte Jus, policistukės, atsakyti į šį klausimą: Ar įmanoma stimuliuojant užauginti tik kelis folikulus? Man, atrodo, jei esi policistukė, tai stimuliuojant folikulų visada bus daug g.gif
Atsakyti
QUOTE(Era2005 @ 2005 04 20, 10:35)
Ar galėtumėte Jus, policistukės, atsakyti į šį klausimą: Ar įmanoma stimuliuojant užauginti tik kelis folikulus? Man, atrodo, jei esi policistukė, tai stimuliuojant folikulų visada bus daug g.gif

Nu cia geras smile.gif Stimuliuojant imanoma ir visai nieko neuzsiauginti verysad.gif. O jau keli folikulai (2-3) - nuostabus rezultatas smile.gif

O kiek noretum kad uzaugtu? smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Era2005 @ 2005 04 20, 13:35)

Klausimas visai logiškas. Nuo Klostilbegito vargiai ar išsistimuliuotų daug, labiau tikėtina, kad nieko....O nuo Gonalio gali visko būti, gali vienas - du, gali labai daug, todėl ir būtina labai profesionali gydytojų priežiūra.
Atsakyti
Sorry, pamiršau, kad gali ir neaugti. Mano pirmas atvejis buvo augo daug folikulų, iš jų nei vieno dominuojančio. Antras - auga daug folikulų, iš jų keli dominuojantys. Gydytoja sakė, kad policistukėm tai būdinga (daug folikulų). Tai ir klausiu, ar būna taip, kad policistukėm auga keli folikulai?
Atsakyti
QUOTE(Era2005 @ 2005 04 20, 11:32)
Sorry, pamiršau, kad gali ir neaugti. Mano pirmas atvejis buvo augo daug folikulų, iš jų nei vieno dominuojančio. Antras - auga daug folikulų, iš jų keli dominuojantys. Gydytoja sakė, kad policistukėm tai būdinga (daug folikulų). Tai ir klausiu, ar būna taip, kad policistukėm auga keli folikulai?

Buna, zinoma, buna 4u.gif

As ta pasakyma "daug folikulu" suprantu kaip tipisko policistiniu kaiusidziu vaizdo nusakyma: mes paprastai nuolat turim daug smulkiu folikulu, bet jie nieko verti, neauga iki pilnaverciu be pagalbos.

O policistukes stimuliuojamos gonadotropinais (gonaliu) labai daznai subrandina kelis folikulus, jei ju uzauga labai daug - negerai, hiperstimuliacija.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2005 04 20, 14:27)
Klausimas visai logiškas. Nuo Klostilbegito vargiai ar išsistimuliuotų daug, labiau tikėtina, kad nieko....O nuo Gonalio gali visko būti, gali vienas - du, gali labai daug, todėl ir būtina labai profesionali gydytojų priežiūra.

Mano pirmas gydymas buvo, kai tik sužinojau, kad esu nevaisinga, Clostilbegyt'u pas gyd. Miežėnienę. Gydymas truko 5-6 ciklus. Prisimenu, kad buvo užauginti du folikulai per du skirtingus ciklus, 18 ir 20 mm. Vienąkart ovuliavo (tai buvo matyti pagal BT). Kitu sykiu ne. Nieko nežinau, kokia buvo gleivinė... Kitų vaistų tuo metu nevartojau, išskyrus Parlodeli (turbūt prolaktinui sureguliuoti) ir Dextamezon'ą (dėl padidėjusio plaukuotumo).
Vis mastau, gal reikėtų gydytojai A.Usonienei priminti apie Clostilbegyt'o veikimą mano atveju.
Pirmą katą leidžiant tik Gonal'į augo daug folikulų, dominuojančio nebuvo. Antrą kartą vartojant Clostilbegyt'ą+Gonal'į užaugo daug folikulų, keli dominuojantys. Gal pabandyti vartoti tik Clostilbegyt'ą?
Atsakyti
QUOTE(Era2005 @ 2005 04 20, 14:47)
Vis mastau, gal reikėtų gydytojai A.Usonienei priminti apie Clostilbegyt'o veikimą mano atveju.
Pirmą katą leidžiant tik Gonal'į augo daug folikulų, dominuojančio nebuvo. Antrą kartą vartojant Clostilbegyt'ą+Gonal'į užaugo daug folikulų, keli dominuojantys. Gal pabandyti vartoti tik Clostilbegyt'ą?

žinoma, kad primink.
Atsakyti
Era, nu vat gaila, kad nežinai, kokia buvo gleivinė, šiaip ji būna mažoka su Klostelbegitu, svarbu dar ir kaip progestreono reikalai, jei jo per mažai - irgi gleivinė nelabai...Šiaip sako, kad Gonalis efektyvesnis - ir folikulų kokybė geresnė, ir gleivinei nedaro blogos įtakos, santykinai nekenksmingas organizmui, va tik brangus gyvatė sad.gif Pasitark su gydytoja, aišku, bet jie visada rekomenduoja Gonalį - su juo net pastojimų statistika geresnė ax.gif
Atsakyti
Daiva, sakyk, ką tu manai apie IUI? Ar jį patari daryti? Vis dėlto 390 Lt. Jei taip, kodėl?
Aš manau, kad man jo nereikia. Kodėl?
Jei santykiauji su vyru kiekvieną dieną (gyd. sakė, kad nepriklausomai nuo santykių dažnumo, visada yra kokybiškų spermiukų, kurie....) ir jei vyro sperma gera, tai kam reikia IUI. Juk spermiukai ir taip patenka į gimdą. Nebent mano vaginos gleivėse žūva spermiukai?
Atsakyti
Nu dėl gleivių - gali postkoitalinį testą pasidaryti, jei niekada nebuvai būtent su šituo vyru pastojusi.
O šiaip reikia pagal spermą žiūrėti - jei jos užtenka normaliam pastojimui, tai kaip ir turėtų užtekti paprastos stimuliacijos. Bet kyla kitų dar klausimų - ar tirti tavo kiaušintakiai (ar darė gimdos nuotrauką), nors jeigu jau stimuliuoja ir apie IUI kalba, matyt, darytas šitas tyrimas g.gif
Žodžiu reziumė tokia - jei tikrai bėda tik policistozė, tai pareguliuojant hormonus turėtų užtekti ir paprastos stimuliacijos.
Bet Era, čia tik mano visškai neprofesionali nuomonė maža to nežinant visos situacijos - taigi įtariu tik dar labiau tave supainiojau blush2.gif
Atsakyti