Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

QUOTE(Miglužė @ 2005 01 08, 06:52)
drinks_cheers.gif sulaukiau šianakt dovanėlės, nu nepatikėsit, susirgau, pati. Nemaniau, kad kada nors tuo taip džiaugsiuos megalol.gif

Migluže, ar vartojai kokius vaistus? Ar visai savarankiškai smile.gif ?

Sakau, gal ir ovuliaciją turėjai? smile.gif
Atsakyti
Migluže, kaip smagu smile.gif Tikėkimės, kad tai labai labai geras ženklas thumbup.gif
Atsakyti
Nu visai savarankiškai thumbup.gif
Jau jaučiau, kad kažkokie keisti pojūčiai atsirado, krūtinė tik išsipūtė, tai dar ir nėštumo testą nusipirkau biggrin.gif , tai tik sugadinau, nes po akimirkos supratau, kad jau mmm prasidėjo. Džiaugiausi, kaip teigiamą atsakymą gavusi megalol.gif
Ir ciklas tada 29 dienų gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2005 01 10, 09:06)
Nu visai savarankiškai thumbup.gif
Jau jaučiau, kad kažkokie keisti pojūčiai atsirado, krūtinė tik išsipūtė, tai dar ir nėštumo testą nusipirkau biggrin.gif , tai tik sugadinau, nes po akimirkos supratau, kad jau mmm prasidėjo. Džiaugiausi, kaip teigiamą atsakymą gavusi  megalol.gif
Ir ciklas tada 29 dienų gavosi  thumbup.gif

Puiku thumbup.gif 29 dienos! Dabar gaudyk ovuliaciją ateinantį ciklą wink_3.gif
Atsakyti
Noriu ir as su jumis pasikonsultuoti, nes matau kad daug esat apsiskaiciusios thumbup.gif Pries menesi labai maude pilvo apacia (gal kokias 2 sav.), nuejau pas gydytoja, tai net tepinelio nepaemusi pasake kad turiu grybeli (jis ir anksciau pas mane kartodavosi), kadangi kraujo tyrimai rode kazkoki uzdegima, israse "Supplin" ir dar kazkokiu antibiotiku (apie 39 lt), taip pat nusiunte echoskopuotis. Per echoskopija nustate policistoze ir neatmete endometriozes galimybes (nors mano gydytoja sako pagal matmenis jos nematanti). Tai dabar kamuoja vienas klausimas - ar gali buti taip, kad echoskopuodama gydytoja apsiriko, nes kiek kur skaitau, jokie policistozes pozymiai man neatitinka: menesines visad buvo reguliarios kaip laikrodis (tiesa, skausmingos), pastoti dar nebandziau, tai nezinau kaip su vaisingumu, svoris visada buvo normalus (net i mazesne puse), jokio vyrisko tipo plaukuotumo, skydliaukes ir hormonu tyrimai, pasak gydytojo, idealus. Bet nuolat kartojasi grybelis, nors paskutiniu metu net nezinau ar tai butent jis, nes isskyru beveik isvis nera, bet persti, ypac mylintis (jau nekalbu apie perstejima jei viskas palieka manyje...). Jauciu kad darosi sunku psichologiskai, o viskas ka siuo metu patare vrtoti gydytoja - tai kontraceptikai policistozei sustabdyti (na, ir aisku, grybeliui skatinti...) Kaip manot jus - juk jus gal daugiau patirties tame turit? sad.gif Itariu kad gali buti disbakterioze, nes turiu problemu su virskinimu, jau kelios dienos liezuvis nei is sio nei is to kaip nuplikytas...Zodziu, HELP kas nors!!! blink.gif
Atsakyti
QUOTE(elva @ 2005 01 10, 13:57)
Zodziu, HELP kas nors!!! blink.gif

Sveika, Elva. Nepanikuok taip smile.gif Jei tavo gydytoja tau neatrodo kompetetinga, pereik pas kitą. Aš taip daryčiau.

Dėl policistozės - jei tikrai hormonų tyrimai idealūs, tai kokia dar policistozė? Pamatytum policistukių hormonų tyrimus - praktiškai visi išsibalansavę blink.gif

Gal ir gali kiaušidės atrodyti policistiškai, bet jei su hormonais viskas tvarkoje, mėnesinės reguliarios, tai problemų kaip ir nėra smile.gif

O grybelį tikrai išsigydysi, tik gal gydytoją labiau prispausk yess.gif

Atsakyti
Man čia irgi įtartinai, kad iš lempos skiria antibiotikus, kurie išvis tau grybelio nepagydys, o dar chronišką įvarys. O policistozė, nors ir neryški gali būti. Nemanau, kad turi būti plaukuotumas ir storumas, nes pažįstu ir tokių kaip tu save apibūdinai policistukių, bet ta policistozė neryškiai išreikšta, echoskopiškai ji matosi.
Atsakyti
Elva, kažkokia mistiška tavo istorija, o tu kartais dabar arba neseniai (prieš echoskopiją) kontraceptikų nevartojai? nes juos vartojant kaišidės turi tipinį policistinį vaizdą.

p.s. tikrai siūlyčiau apsilankyti pas kitą gydytoją pasitikslinimui. O supplin, tai dažnai skiriama prie šlapimo sistemos uždegimų... na bet čia mano kompetencija ribota... bet visgi kieno uždegimas pas tave? nes kaip Viltė rašė, su antibiotikais grybelio tikrai neišnaikinsi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anelija: 10 sausio 2005 - 16:13
Tai man del to ir pasidare labai keista, kad net tepinelio nepaemusi man antibiotikus ir Supplin skyre (vien del to, kad uzdegima rode). O kontraceptikus naudoju isvis tik pirma menesi, anksciau niekada nesu vartojusi, nes labai jau ju neigiami salutiniai poveikiai...tiesa, gydytoja taip ir pasake, kad jei nenori pastoti, tai butina hormonines tabletes gert, kitaip ir prasideda visokios cistos...Idomiausia tai, kad kaip apie gydytoja, apie ja labai geri atsiliepimai, tai net nezinau ka ir galvot...bet jau vien tas faktas kad antibiotikus prirase "is lempos" vercia abejot...Beje, anksciau man daznai sukildavo angina, kuria pastoviai gydydavau antibiotikais, tai kai nuejau pas loriste, ji man itare ne kokia ten angina, o grybeli ar zarnyno mikrofloros issiderinima nuo antibiotiku (kazkas jau seniai su virskinimo sistema blogai, ir labai netipiniai pojuciai). Bet tepineliai parode tik streptokokus, kurie uzmusami tik antibiotiku, bet nuo kuriu jie po kiek laiko ir vel suvesa - uzburtas ratas. Tai kai pakeiciau antibiotikus homeopatiniais, viskas susistate i savo vietas smile.gif O va dabar vel...ir kas cia man yra? Uzvakar isgeriau mycomax tablete (anksciau jokiu priesgrybeliniu negeriau, tik zvakutes), bet vistiek kazkas ne taip, jauciu lyg ir sausuma, lyg ir silpna perstejima, pati nebezinau...
Beje, aciu labai uz palaikyma!!! biggrin.gif Smagu kai yra su kuo pasitart, juo labiau kai kiti sako kad tik ligu ieskaus, ir kaip tokia gydytoja galiu nepasitiket...bet juk as tik noriu isitikint, ar tikrai esu gydoma teisingai... sad.gif
Atsakyti
trumpai kalbant, elva, keisk gydytoją biggrin.gif šalia juk yra Klaipėda su Vaisingumo klinika wink_3.gif
Atsakyti
Elva, manau, kad esminis sakinys tavo paskutiniam pasisakyme, tai "jei nenori pastoti". Tai, jei tikrai šiuo metu nenori pastoti, tai gal labai ir nesiknaisiok po esamas ar tariamas ligas... O ką tokio blogo jauti dėl kontraceptikų? Jei tikrai pas tave policistozė tai vienas geriausių būdų laukti iki kada norėsi pastoti. Iš kitos pusės ar pas tave vyksta ovuliacija? _ mėnesinių buvimas to dar neįrodo.
Žodžiu, kai jau suprasi, kad laikas planuoti vaikutį, važiuok kaip Rimanta siūlo pas rimtus gydytojus iškarto ir bus tvarka.nO dabar gyvenk ir džiaukis. smile.gif

Žinai, kažkaip priminei man mano istoriją. Mane irgi nuolat vargino nepatogumas, graužimas ten... tačiau nieko nerasdavo nei grybelio, nei kokio kito bieso, tik mažutį uždegimą. Tiesą sakant net nežinau kas man labiau padėjo, ar užgydyta mažutę gimdos kaklelio "žaizdelė" ar pakeista gydymo įstaiga - gydytoja ir laboratorija - ten jau rasdavo zarazų, o tiksliau nevietoje įsiveisusių žarnyno bakterijų. Jas nugalabijus situacija pagerėjo žymiai ir gana ilgam, tiesa iki kito karto, bet jau žinojom kur ieškoti...
Atsakyti
Anelija, o kaip suzinoti, ar pas mane vyksta ovuliacija? Bent jau ginekologinio patikrinimo metu gydytoja tai man sake butent tadien man buvo gryniausia ovuliacija. Tai vadinasi vyksta? Del kontraceptiku: as juos geriu tik del policistozes, nes jau dabar jauciu kruva ju salutiniu poveikiu: deginimas, perstejimas (visur raso kad issaukia pienlige!), tepliojimas, krutu skausmas, depresine nuotaika...nors priskirti patys nekalciausi kontraceptikai -Harmonet. Vat del ko as ju nenoriu vartoti, ir labai labai naiviai tikiuosi kad del policistozes gydytoja apsiriko... sad.gif Siaip ar taip, kai nueisiu pas gydytoja, issireikalausiu kad paimtu tepineli! smile.gif
Atsakyti