Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

Sveikos, ir as tokia pati - "brokuota", po 4 operaciju ir dar vis pabaigos nematyti. Kiekviena karta po eilines proceduros vis galvoju, gal jau paskutine? Ir pasirodo - ne. Zinau, kad tas policistiniu kiausidziu sindromas taip paprastai nepraeina (aisku, jeigu negimdai) - jis kaskart atsinaujina. Mano ginekologe minejo, kad moterys, kurios nenori gimdyti, laporoskopijos darosi kas 1,5-2 metai (kaip kuri istempia su KT ar kitokia pagalba).
Atsakyti
QUOTE (JustaZ @ 2004 07 02, 09:27)
Mano ginekologe minejo, kad moterys, kurios nenori gimdyti, laporoskopijos darosi kas 1,5-2 metai (kaip kuri istempia su KT ar kitokia pagalba).

O tai kam daryti laparoskopijas kas 2 metus, jei gimdyti nesiruosi, kam savo sveikatele rizikuoti. Kuo ta laparoskopija padeda tokiam trumpam laikotarpiui?
Atsakyti
QUOTE (migluze @ 2004 07 02, 09:14)
Oi merginos, sėdžiu, o man ašaros kaip pupos sad.gif
Parašė man diagnozę...

Gal priimsit į savo būrį...

Na ir ko gi tu verki migluze sad.gif ,kokia diagnoze parase gydytoja g.gif ?
Atsakyti
QUOTE (Slyvute @ 2004 07 02, 10:31)
O tai kam daryti laparoskopijas kas 2 metus, jei gimdyti nesiruosi, kam savo sveikatele rizikuoti. Kuo ta laparoskopija padeda tokiam trumpam laikotarpiui?

As suprantu, kad policistiniu kiausiniu sindromas tai ne tik uzake kiausintakiai ar kazkas panasaus, kas trukdo pastoti, bet taip pat ir ivairus zarnyno negalavimai (viduriu putimas, uzkietejimas ir t.t.). Bent jau as pati patyriau, ka reiskia nuolat issiputes pilvas.
Atsakyti
QUOTE (Slyvute @ 2004 07 02, 10:31)

Policistines kiausides,tai yra tokia liga(tiksliau kaip sako gydytojai -simptomas),taigi ja reikia kazkaip gydyti,taigi vienintelis budas,kuri man visada kale i galva,tai KT gerimas.
Juos gerti kai nenori dar pastoti,bet man dar sake gerti kai jau norejau pastoti,tai kaip pastoti jei geri KT g.gif ,tai jie siule pagerti keleta menesiu KT,nutraukti ju vartojima ir bandyti pastoti,jei nepavyksta pradeti gerti vel KT,ir taip vel viskas is pradziu,tai as taip ir prasikankinau 2metus,su tokiais bandymais sad.gif
O pries metus laiko suzinojau,kad man dar galetu padeti stimuliacija
O apie laparaskopijos daryma kas 2metai,nieko negirdejau,bet zinau,kad negeriant KT ,esant policistinem kiausidem,jose gali labai daug mazyciu folikuliuku uzaugti ir gali susprogti kiauside,man kiek dare echoskopiju,beveik visada budavo padideje kiausides,taigi gal jau kai jos baisiai padideja,tai ir daro laparaskopijas,bet siaip tai kai geri KT tie folikuliukai turetu pasisalinti per menesines,o poto uzauga vel kiti
Atsakyti
sad.gif o as nieko nejauciu - jokiu simptomu, nors turiu ta pacia beda... tik kad ciklas visiskai isejes is rikiuotes... sad.gif
Atsakyti
QUOTE (JustaZ @ 2004 07 02, 10:49)
As suprantu, kad policistiniu kiausiniu sindromas tai ne tik uzake kiausintakiai ar kazkas panasaus, kas trukdo pastoti, bet taip pat ir ivairus zarnyno negalavimai (viduriu putimas, uzkietejimas ir t.t.). Bent jau as pati patyriau, ka reiskia nuolat issiputes pilvas.

Nelabai suprantu,kodel priskiri kiausintakiu uzakima prie policistiniu kiausidziu sindromo?
Atsakyti
QUOTE (paiduke @ 2004 07 02, 10:59)
Nelabai suprantu,kodel priskiri kiausintakiu uzakima prie policistiniu kiausidziu sindromo?

Oi sorry, i pievas nugrybavau: per tuos darbus jau visai susipainiojau. Policistiniu kiausidziu sindromas - tai visu pirma hormonu sutrikimas, kuomet per mazai moterisku, o per daug vyrisku. Tuomet sutrinka ovuliacijos, o ,kai ju nebuna, dideja abi kiausides ir ant ju auga cistos, ir tu cistu gali priaugti labai daug. Laporoskopijos metu jas issaudo, ir vel viskas buna tvarkoje. O, jeigu liga labai smarkiai progresuoja - gali prasideti anovuliacija- ovuliaciju nebuvimas. KT geriama arba siulomas nestumas, kad kiausides pailsetu. Kadangi mano darbas sedimas, tai man dar ir zarnynas sugedo, bet cia gal tik man toks pozymis prisidejo.
Papildyta @ [mergetime]1088760802[/mergetime]
Pamirsau prideti, kad tas sindromas pasireiskia menesiniu ciklo sutrikimu.
Atsakyti
QUOTE (JustaZ @ 2004 07 02, 11:26)
O, jeigu liga labai smarkiai progresuoja - gali prasideti anovuliacija- ovuliaciju nebuvimas. KT geriama arba siulomas nestumas, kad kiausides pailsetu.

O man yra policistines kiausides ir sad.gif anovuliacija ir tai yra igimta.Aisku galima tai ir igyti,bet pas mane igimta,zinau sia diagnoze jau nuo 17m
Tai kas is to,kad siulomas nestumas,be gydytoju isikisimo ir didelio pinigu kiekio,zinau,kad man nepavyks pastoti
Papildyta @ [mergetime]1088760948[/mergetime]
as tai visuos situs tavo isvardintus dalykus tikrai labai gerai zinau,o kas nezino pasiskaitykit,kur Anelija nurodzius tinklapiuka(pirmame sio skyrelio puslapyje)
Atsakyti
Zinau ir as, jau tiek prisiskaiciau apie visas ligas, kad, tikriausiai visom ir susirgau iskart.
Atsakyti
Man gydytojas prieš laparaskopiją pasakojo,kaip pradėjo ''pabadymu''gydyt policistinių kiaušidžių sindromo sukeltą nevaisingumą.Stainis ir Leventalis,gydytojai ,kurie šį sindromą pirmą kartą aprašė,tokią opearaciją atliko 10 moterų,2 iš jų pastojo.( atrodo ,kad tokius skaičius minėjo).Taigi nuo tada chirurginį metodą pradėjo taikyt,bet jis nėra labai efektyvus.Ir yra taikomas tada ,kai kiti gydymo būdai nepadeda.
Negaliu ginčytis,nes aš tikrai daug ko nežinau,bet man atrodo nelogiška ,kas 1,5 metų vis darytis laparaskopiją:efektas laikinas,o narkozė tikrai neitin gerai taip dažnai,mano galva.
Atsakyti
Gal man taip kalbejo todel, kad as chroniskai nepernesu jokiu KT? O gal man ju tiesiog nepritaiko? Ketvirtadieni zadu apsilankyti pas savo ginekologe ir issiaiskinti, kaip ten su tom laporoskopijom, ar jos tikrai gera iseitis gydyti PK sindroma.
Atsakyti