Įkraunama...
Įkraunama...

nepakankama geltonkūnio fazė. Tvarko Tesoraite

QUOTE(pukelis @ 2005 03 07, 13:58)
Juk jei geriant Duphastona antroje ciklo puseje BT laikosi 37 ir virs, juk  visai dar nereiskia  nestuke.gif

Diufastonas yra progesteronas. Organizmas pasiruošia nėštumui gamindamas daugiau progesterono (kiaušidėse formuojasi geltonkūnis oviluavusio folikulo vietoje), būtent dėl progesterono gamybos ir kyla temperatūra - toks savotiškas inkubatorius gaunasi. Pakilusi temperatūra tikrai nereiškia, kad yra nėštumas, bet jei yra nėštumas ir trūksta progestreono, tai gali įvykti persileidimas. Nuo dvyliktos savaitės tas funcijas perima placenta, taigi dažniausiai papildomą progesteroną ir skiria iki 12 savaitės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 07 kovo 2005 - 14:12
QUOTE(pukelis @ 2005 03 08, 13:41)
rolleyes.gif Oi Natali,

Tiesiog taip viskas idomu, pirma cikla geriu Duphastona, tai nauji pojuciai, nauji ispudziai, stebiu save ir tiek.  smile.gif

Pagal isstimuliuotus folikulus gydytoja nedaug vilciu dave  nestuke.gif  schmoll.gif

As taip pat baigiau gerti pirma cikla duphastona, dabar supratau, kad tai matyt jo salutinis poveikis, mano nervu pakrikimas. Isterike pasidariau kokiu reta. Nervuoja ir erzina viskas.
Atsakyti
philipiuks, pas mane irgi tooookie nervu priepuoliai, net pati saves issigastu doh.gif

Buna griztu is darbo, randu trupiniuota slala ir kriokiu kriokiu ant vyro doh.gif , paskui praeina ir vel lyg viskas gerai blush2.gif

Tai as viska hormonu audroms nurasau biggrin.gif

O be to dar dar karscio musimas doh.gif

(zodziu kaip tikra klimaksine) blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukelis: 16 kovo 2005 - 10:42
QUOTE(Daiva @ 2005 03 08, 11:42)
Pukeli, nelabau žinau, užtai ir neatsakau...Na, logiškai mąstant, tai jeigu Diufastonu reguliuojama sutrikusi hormonų veikla, tai turėtų turėti įtakos PMS-ui, ir savijauta tutėtų pagerėti, bet tikrai nežinau... smile.gif

Visada pries mm man mausdavo pilva, savaite skaudedavo krutine, o pabaigiau gerti duphastona, kita diena atejo mm be jokiu simptomu. Matyt reguliuoja sis vaistelis ir virsu ne tik apacia.
Atsakyti
QUOTE(dolė @ 2005 03 28, 17:55)
mano ciklas labai nereguliarus ir ilgas,bet reikėjo daryti 21 c.d.

na ir kokie buvo rezultatai?

noriu pasidalint savo mintim - progetesterono turi padaugėt tik po ovuliacijos, bet jei ciklas ilgas ir tarkim ovuliacija įvyksta tik tą 21 dieną ar vėliau, kad ir 30 c.d. (svarbu, kad vyksta), tai kokia prasmė tirtis progesteroną 21 c.d., jei tarkim tau ovuliacijos dar nebuvo??? g.gif
Nu tai tyrimas turėtų parodyt, kad trūksta tau progesterono 21 c.d. (nugi ovuliacijos dar nebuvo, tai jo ir neturėjo dar gamintis g.gif )
Atsakyti
QUOTE(Peliukas @ 2005 04 22, 13:17)
Nesijaudinu, tik viltelė kirbėjo, kad gal  nestuke.gif  blush2.gif

bet ne progesteronas turi rodyti nėštumą, o HCG smile.gif žinoma, man irgi patiktų, jei pačią pirmąją nėštumo dieną padidėjęs progesteronas parodytų nėštumą, bet argi tai realu blush2.gif

dar prisiminiau, kaip Miglužė aiškino, kad PRG reikia tirti tuščiu skrandžiu, nes maistas gali iškreipti parodymus ax.gif
Atsakyti
Dėl tuščio skrandžio, tai čia labai priklauso nuo naudojamų tyrimui metodų. Ima kraują ir pavalgius, nes maistas pats tiesiogiai hormonų svyravimo neįtakoja. Tik jei tas kraujas "riebus" ir jei tyrimui naudojamos optinės sitemos, gali būti šiokių tokių paklaidų. Dar girdėjau, kad per pietus progesteronas būna mažiausias, todėl jį geriau tirti ryte, kad nebūtų gautas klaidingai per mažas.
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2005 09 06, 14:16)
Mane tepliojimai užknisa  mad.gif Anksčiau pasitaikydavo, kad 2-3 dienas prieš mėnesines rudai patepdavo, o prieš 2 ciklus buvo 10 dienų  blink.gif Paskutiniame - šešios doh.gif  O dabar, žiūriu, vėl tas pats darosi, tik neaišku, kiek truks. Skaičiau, kad taip gali būt dėl progesterono trūkumo ir apskritai, esant panašiems dalykams, ovuliacija dažniausia nevyksta.

Man irgi teplioja ir prieš ir po, beto mano mmm iš viso tik teplionė ir pavadinsi, tai kada teplioja stipriau sakau kad mmm... Mano progesteronas būvo 13,2, tai mažiau nei pas tave. Man pasakė kad mmm tokios dėl progesterono trukumo, bet pas mane ovuliacija tikriausiai nevyksta. Būvo dar įtarimas dėl endometriozės, nes prie endometriozės tepliot gali, bet nerado.
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2005 09 23, 09:56)
Mano progesterona 21 c.d buvo 8ng/ml. Daktare sako, kad del to ir nevyksta ovuliacija, nes labai mazas. Gal kuri zinote koks gydymas skiriamas esant mazam progesteronui ir nevykstant ovuliacijai???? Geriu dabar clostylbegita+duphastona. Bet juk duphastonas naikina folikulus g.gif  g.gif  g.gif O jie ir be clostylbegito pas mane augdavo, tik va nesprogdavo. Net ir su pregnylio pagalba.

Man sake, kad prg mazoka, bet tik clost.. padidino doze. Nors nezinau, kaip gydys toliau. 9 c.d. reikes vel eiti, tada paziures ir pasakys. As tik antra c. clost. geriu, tai pirmas kartas, matyt, buvo tik siaip apsiziurejimui, kaip vaistai veikia. Nieko man ir nesprogdino. schmoll.gif
Duphastona kiek zinau reikia gerti antroj c. pusej, nes pirmoj jis veikia kaip kontraceptikas. O tau kaip skyre?
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2005 09 30, 13:16)
O kaip tau sekasi?
Pasirodo dar ir nesprogti gali...  unsure.gif
Man si cikla buvo 18 mm vienas folikulas, tai dar liepe susileisti gonalio f ir sekancia diena sprogdinti ovitrel (t.y. siandien). Savaitgaslis nusimato darbingas  blush2.gif
Tik va 18 mm man rodos mazokas tas folikulas... ar ne? Na, bet ner is ko rinktis, svarbu, kad toj pusej, kur geras kiausint..

Man nesprogo, viena karta buvo 22mm folikului, kitas kartas buvo 18 mm, na ir ne vienas, o keli folikulai, bet uzrasiau didziausius. Leidausi pregnyl 10.000 ir nieko cry.gif cry.gif Nors merginos raso, kad taip nebuna. O as gyvas pavyzdys. Na, bet tau linkiu sekmes dideliausios 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2005 10 03, 11:30)
Man nesprogo, viena karta buvo 22mm folikului, kitas kartas buvo 18 mm, na ir ne vienas, o keli folikulai, bet uzrasiau didziausius. Leidausi pregnyl 10.000 ir nieko cry.gif  cry.gif Nors merginos raso, kad taip nebuna. O as gyvas pavyzdys. Na, bet tau linkiu sekmes dideliausios 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Panasu, kad ir man nesrogo, jau rasiau ka tik kitam skyrely. cry.gif O nuo kito ciklo, jei nesprogs, ir as varau clost. po 3 tab. per diena, penkias dienas. Sako, kad, matyt, tie folikulai kazkokie nekokybiski blink.gif Neistveriau ir paklausiau as del tos vezio rizikos, tai man garantavo, kad cia seni duomenys, kazkada buvo taip manoma, bet dabar paneigta, naujausiais duomenim. schmoll.gif Nu ka as zinau,ar tapo ramiau...
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2005 10 03, 12:35)
Panasu, kad ir man nesrogo, jau rasiau ka tik kitam skyrely.  cry.gif O nuo kito ciklo, jei nesprogs, ir as varau clost. po 3 tab. per diena, penkias dienas. Sako, kad, matyt, tie folikulai kazkokie nekokybiski  blink.gif Neistveriau ir paklausiau as del tos vezio rizikos, tai man garantavo, kad cia seni duomenys, kazkada buvo taip manoma, bet dabar paneigta, naujausiais duomenim.  schmoll.gif Nu ka as zinau,ar tapo ramiau...

Man taip pat sake, kad folikulai nekokybiski matyt buvo, todel ir nesprogo. Nunaikinau juos su duphastonu sad.gif O clostylbegita galima vartoti iki 10 stimuliaciju, taip rasoma medicinineje literaturoje. As po sio 8 karto jo nebevartosiu, nes naudos jokios. Dabar 11c.d turetu ovuliacija buti kazkada, bet jei ne tada reiks keisti gydymo taktika. g.gif
Atsakyti