Įkraunama...
Įkraunama...

nepakankama geltonkūnio fazė. Tvarko Tesoraite

Paki, viską tavo gydytoja daro LABAI teisingai. Vartojant Utrogest vietiškai - į makštį - daryti progesterono tyrimą nėra prasmės - jis nebus informatyvus (progesterono kiekis kraujyje bus mažesnis nei vaisius jo gauna iš tikrųjų), todėl bent jau vaisingumo specialistai tokiu atveju progesterono netikrina. Po stimuliacijos, IUI ar IVF progesteronas paprastai skiriamas iki 12 savaitės. Vėliau nebereikia (o kartais ir šiek tiek anksčiau), nes progesterono gamybos funkcijas perima placenta. Tačiau iki tos dvyliktos savaitės Utrogest kiekis pradedamas mažinti, nes jokiu būdu negalima staigiai nutraukti progesterono vartojimą. Pas tave viskas yra kuo puikiausiai, o gydytojos paskyrimai, mano manymu - idealūs smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva_B.: 29 rugsėjo 2004 - 17:16
Nu merginos gal as jau jums nusibodau simta pirma karta klausdama to paties doh.gif Bet jus man paaiskinkit.Jeigu prolaktinas yra yra mazinamas,o tuo metu progesteronas yra zemas,tai savaime progesteronas argi gali pakilti?Gydytojos pasakymu savaime susinormalizuos progesteronas,kai prolaktinas bus normo
j.Ar mano atveju nereikia progesteronui kelti irgi vaistuku naudoti.Varysiu pas gydytoja jauciu aiskintis?Klausiu ir jusu patyrusiu man rupima klausima atsakyti.Tai kaip ten yra g.gif
Atsakyti
aš manau, kad gydytojos pasakymas turi logikos. jeigu per didelė prolaktino gamyba slopina ovuliaciją, tai ir progesterono gamyba dėl prolaktino gali būti sutrikusi. kažkur rašiau, kad šiuo atveju labai tiktų homeopatinis Mastodynon, nes jis reguliuoja prolaktiną (bent jau taip man aiškino mamologė). o Tavo atveju tiesiog lieka laukti, kaip bus iš tikrųjų, ar tikrai žemo progesterono priežastis yra ši.

sėkmės
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Keliu man parūpusią temą į viršų. Šiandien 6-a diena kaip baigiau gerti dufastoną (geriau 10 dienų po 2 tab., mano progesteronas - 11, 9) O mėnesinės nepasirodo, kartais nežymiai pamaudena ir tiek. Prieš tai buvusį ciklą nutraukus dufastoną jos prasidėjo po dviejų dienų.

Kaži, kur man ieškoti tų nepasirodančių viešnių rolleyes.gif ? Nekantrauju, taip nooooriu stimuliuotis pradėti doh.gif

Kad galėčiau būti nėščia, tikimybė koks 1 procentas, pas mane policistinės kiaušidės.

Mačiau, lyg Tautei taip buvo, gal gydytojai jai paaiškino kodėl mmm vėlavo savaitę po dufastono?

Atsakyti
QUOTE(Slyvute @ 2004 12 30, 09:49)
Labai norisi padeti, bet tiesiog neteko susidurti su tuo, kad m. neprasidetu. Man geriant Dufastona tepliot pradedavo dar ji begeriant, o m. prasidedavo sekancia diena ji nustojus gerti. Na bet mano kiausides nepolicistiskos ir ovuliacija vykdavo.
Mia, o kaip tu apskritai ta Dufastona gerei: po ovuliacijos ar tiesiog nuo kazkurios ciklo dienos? Ir kokiu tikslu: progesteronui palaikyti ar m. issaukti?
Geriausias variantas skambinti ji skyrusiai gydytojai ir pasiklausti, nes kiekvienas atvejis individualus.
O dar geresnis variantas, kad butum nestuke.gif,


Nors mano kiaušidės nežino, kas yra ovuliacija, geriu diufastoną nuo 17 c.d., lyg po "menamos" ovuliacijos. Ir progesteronui palaikyti, ir mėnesinėms iššaukti. Ir dozė (20 mg) man atrodo nemaža, kitos geria po 10mg.
Žinoma, reikėtų skambinti gydytojai, bet kad poliklinika....
Atsakyti
Nu jo, su poliklinika situacija sudetingesne. Gal dar kas nors parasys, kas buvo panasioje situacijoje.
Mia, o naturaliai tavo ciklas neprognozuojamas, labai ilgas? Gal dar reiktu siek tiek lukterti ir jei nesusirgsi, uzsirasyti pas gydytoja.
Kaip supratau ketini stimuliuotis, buk budri su tais poliklinikos gydytojais, pasiskaitinek kuo daugiau apie stimuliacijas (pries tai turi buti padaryti atitinkami tyrimai, stimuliacija turi buti stebima, jos metu Dufastonas turi buti geriamas grieztai po ovuliacijos ir kt.) wink.gif. O jei galimybes leidzia, tai geriau kreipkis i vaisingumo specialistus.
O del nestumo, tai ir 1 procentas - irgi tikimybe, ka gali zinoti smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Slyvute: 30 gruodžio 2004 - 13:09
Man lygiai tokia pat nesąmonė yra su diufastono gerimu.Pereitą mėnesį mmm pasirodė po 9 dienų, kai baigiau gerti diufastoną. Šį mėnesį po 6 dienų.Visus nervus baigia ištampyti kai greitai mmm neprasideda, o nėštumo nėra.Kai gydytojos klausiau kodėl taip yra tai ji kažką pasakė kad tipo gerai ir to ji ir siekia.Reiks dar pasiaiškinti.
P.S.Pas mane kiaušidės ne policistinės
Atsakyti
QUOTE(Svajotoja @ 2004 12 30, 12:58)
Cia skaiciau, kad staigus nutraukimas jei ta menesi pastociau svelniai tariant pakenktu lialkai. Ar tada testuotis reikia baigiantis tom 10 dienu? Ar sita doze dar nera didele, kad nutraukimas kazka reikstu?

Na, kiek teko skaityti, tai jei nesusergi, geriau prasitestuoti pries nutraukiant gerti Dufastona. Bet as kiek gerdavau, tai ne karto nesitestavau, nes m ateidavo tiksliai kaip pagal laikroduka. Tiesa, as gerdavau is kart sekancia diena po ovuliacijos, t.y. tada kada priklauso progesteronui pakilti.
Atsakyti
QUOTE(Svajotoja @ 2004 12 30, 15:27)
Perskaiciau ta straipsni, ir jau vos ne po pirmo sakinio issiziojau. Man gydytoja (ginekologe) skyre duphaston'a vos jai pasakiau, kad BT antroj ciklo pusej banguoja. Nesvarbu, kad PROG normoj, ir kad ji net tiksliai nezino, kada pas mane ovuliacija ir kada tiksliai reik pradet duphaston'a gert! blink.gif  mad.gif bln apsalau. Padules biski vaistukai lentynoj, kol kas nors tiksliai nustatys ovuliacijos laika, kad nepadaryciau atvirkstinio dalyko. susimeciau...



Teisingai, Svajotoja, neatsakinga ta gydytoja...

Dėl Progesterono normų. Mano progesteronas yra 11,9, ir jis telpa į normą (man laboratorija davė normą 4,9-72). Bet man ginekologė sakė, kad pastojimui jis vis tiek mažokas, ji minėjo medianą, t.y. neblogai būtų kad progesteronas būtų per normos viduriuką, mano atveju apie 30 tikriausiai. Ovuliacijos diena man neaktuali sad.gif , bet pritariu tau, dufastoną būtina ragauti tik po ovuliacijos...
Atsakyti
paskambinau i ta pacia konsultacija, mano gydytojos nebuvo, tai telefonu 'pakonsultavo' kazkoks gydytojas Liepa. tai jis man aiskina, kad ovuliacijos tiksliai apskritai nera imanoma nustatyti ir sake, kad mano gydytoja teisingai man liepe gert duphaston'a nuo 16-tos dienos. sakau, kas jei ovuliacija veluos, sako ovuliacijai duphaston'as kaip tik labai gerai blink.gif kas ten per saraskino kontora...
Atsakyti
Liutealinės menstruacinio ciklo fazės nepakankamumas (LFN)

LFN supratimas aiškiai neapibrėžtas, nors egzistuoja pakankamai seniai. Tai – kiaušidžių funkcijos sutrikimas, sąlygojamas kiaušidės geltonojo kūno hipofunkcijos. Nepakankama progesterono sintezė nulemia nepakankamą endometriumo sekrecinę transformaciją, kiaušintakių funkcijos pasikeitimą, apvaisintos kiaušialąstės implantacijos pažeidimą, kas kliniškai pasireiškia nevaisingumu arba savaiminiu persileidimu I nėštumo trimestre. Žinoma, kad folikulinėje menstruacinio ciklo fazėje progesterono gamyba praktiškai nuolat yra žema. Jo koncentracijos didėjimas prasideda 1-2 dienas iki ovuliacijos ir pasiekia patį aukščiausią tašką 7-8 liutealinės ciklo fazės dieną.

LFN priežastys
1. Hipotalamo-hipofizinės sistemos disfunkcija, atsirandanti po fizinio ir psichinio streso, traumų, neuroinfekcijos ir pan.
2. Užsitęsęs uždegiminis gimdos priedų procesas.
3. Geltonkūnio patologija, sąlygota biocheminiais pasikeitimais penitonealiniame skystyje (padidintas prostaglandinų ir jų metabolitų, makrofagų, peroksidazės ir pan. kiekis)
4. Hipo- ar hipertireozė.

Pagrindiniai LFN požymiai gali būti nevaisingumas arba negausios kraujingos išskyros prieš 4-5 dienas iki menstruacijoms prasidedant. Diagnozės nustatymui naudojami šie metodai:

1. Tradicinis metodas yra bazalinės temperatūros matavimas. Esant normaliai geltonkūnio funkcijai, liutealinės fazės trukmė yra 11-14 dienų, nepriklausomai nuo menstruacinio ciklo trukmės. LFN pasireiškia antros ciklo fazės sutrumpėjimu, ir temperatūros skirtumas abiejose ciklo fazėse yra mažiau kaip 0,6 laipsnio. Šis testas ne visada yra efektyvus nustatant LFN, nes testuojant progesterono kiekis kraujo plazmoje ir endometriumo storis gali neatitikti bazalinės temperatūros parodymų.
2. Progesterono kiekio kraujyje nustatymas, pregnandiolo ekskrecijos nustatymas šlapime. Tyrimas pradedamas ne anksčiau kaip 4-5 dieną po bazalinės temperatūros pakilimo, todėl kad progesterono sintezės pikas yra 7-8 dieną po ovuliacijos. Esant LFN progesterono kiekis yra sumažėjęs. Idealiai šis kiekis nustatomas antroje ciklo fazėje per 3-5 kartus: progesterono kiekis kraujo plazmoje - 9-80 nmol/l ir pregnandiolo šlapime - daugiau kaip 3 mg/per parą yra pakankamos geltonkūnio fukcijos įrodymas.
3. Per endometriumo biopsiją, atliekamą likus 2-3 dienoms IKI menstruacijų pradžios, pasireiškia endometriumo sekrecinės transformacijos nepakankamumas. Ji aptinkama pusei nevaisingų moterų su tipiška dvifaze bazaline temperatūra ir apie 70% moterų su atipine dvifaze bazaline temperatūra (Heil B. et al., 1987). Normalus progesterono kiekis antroje ciklo pusėje nėra visavertės sekrecijos fazės garantija, todėl esant nevaisingumui patartina endometriumo biopsija.
4. Folikulo augimo ir endometriumo storio echo-skanavimas menstruacinio ciklo dinamikoje leidžia nuspėti LFN.
5. Laparoskopija, atlikta po ovuliacijos, leidžia pastebėti „stigmą“ ovuliavusio folikulo vietoje, nors ovuliacijos buvimas dar nereiškia geltonkūnio funkcijos pakankamumo.

LFN profilaktika susideda iš vengimo tų būsenų, kurios skatina LFN vystymąsi.


http://hghltd.yandex...sn=118&d=979954
Atsakyti
QUOTE(Tushka @ 2005 01 10, 14:22)
Jep, nuo pat ryto skaitinėju šią temą ir man iškilo klausimas...
Aš tyriausi tik skydliakės, FSH, LH ir Prl hormonus. Jie pas mane gražūs  smile.gif Progesterono nesityriau. Gyd. Abraitienė pg mano BT 5 mėn grafikus įvardijo, kad pas mane nepakankama II ciklo fazė. Tad paskyrė tą Duphaston'ą, nuo tada, kai mano BT užkils, po 1 tb. 1xd. Viso 10mg.
Gal man "savanoriškai" pasidaryt Prg tyrimą? O gal nebūtina?
Dabar gydausi zarazas Doxycyclinu, bet vistiek šį mėnesį liepė suvartot Duphaston.
O gal tiesiog man nurimt ir visgi pasyt ką sako gydytoja?


pagal BT grafikus tokios diagnozės nenustatinėjamos. grafikai gali būti TIK nuoroda, nesant galimybių laboratoriškai ištirti progesterono kiekio.

man atrodo, kad tai trūkumas gydyme sad.gif . tik tiek, kad progesteronas nustatomas 7 dienas po ovuliacijos; reiškia, reikia, kad ji vyktų smile.gif (ta prasma, jei tu policistukė, ir ovuliacija tau vyksta retai..?) įvykusią ovuliaciją rodo 5 nmol/l rodmuo biggrin.gif
Atsakyti