Įkraunama...
Įkraunama...

nepakankama geltonkūnio fazė. Tvarko Tesoraite

QUOTE (Kite @ 2004 09 08, 08:57)
Man pavyksta pastoti, bet nepavyksta išnešioti (ankstyvi persileidimai) , o priežasčių niekas neranda sad.gif , tiesa, anksčiau neskirdavo dufastono, o dabar jau antrą mėnesį geriu.

tai gal to ir tetrūko iki išnešiojimo laugh.gif
Atsakyti
Mallena, aš esu skaičiusi, kad po IVF ar inseminacijos kartai skiria dar Pregnylio injekciją papildomai (nežinau tik pagal kokius parodymus). Kiek suprantu Ovidrelis ir Pregnylis yra kažkas panašaus. Nelabai supratau kam tai daroma, tikrai ne ovuliacijai...taigi tai normalu...tik su nėštumo testais kažkaip rekomenduojama pradėti vėliau bovytis, nes gali rodyti klaidingai (rodyti nėštumą, kai jo nėra). Po Pregnylio (taigi ir Ovidrelio) injekcijos rekomenduojama pasikliauti testu (netgi kraujo) ne anksčiau kaip po 14 dienų.
Mallena, neklausyk mūsų, pasikliauk gydytoju, Klimas išsiblaškęss, bet tikrai nėra blogas gydytojas, be to specas hormoniniuose reikaluose, taigi matyt buvo reikalas neskirti Diufastono.

Reiktų pasidomėti ar tik Pregnilyje ar Ovidrelyje nėra HCG hormono g.gif

Jau pasidomėjau - tai ir yra HCG.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva_B.: 10 rugsėjo 2004 - 14:58
QUOTE (Svajotoja @ 2004 09 16, 15:52)
ot, tiek prirasiau ir dingo. gal galit nukreipti kur galima pasiskaityt daugiau apie hormonus, kurie lemia sekminga pastojima ir isnesiojima? nerandu tokios temos, jei ji yra....ketinu eiti pas ginekologe, noreciau daugiau apie tai issiaiskinti. kas ir kam turi itakos: testosteronas, progesteronas...........

iš esmės visa šita tema yra apie tai. tiesiog informacija yra nesusisteminta, nes pradžioje buvo rašoma apie dufastono šalutinius poveikius, kokia yra progesterono norma įvairiose ciklo fazėse, tik į pabaigą rašė tos merginos, kurios turėjo ar įvykusius ankstyvus persileidimus, ar gręsiantį persileidimą. daugiau informacijos galima rasti internete pagal raktinį žodį progesteronas.

progesteronas lemia pastojimą, įsitvirtinimą gimdoje ir normalų išnešiojimą iki 12 savaitės; vėliau progesteroną ima gaminti placenta.
Atsakyti
QUOTE (Svajotoja @ 2004 09 16, 14:52)
gal galit nukreipti kur galima pasiskaityt daugiau apie hormonus, kurie lemia sekminga pastojima ir isnesiojima?

Tam, kad sekmingai pastotum ir isnesiotum turi buti visi hormonai normos ribose: LH, FSH, prolaktinas, estradiolis, progesteronas.
Apie hormonus gali pasiskaityti cia.

smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 09 17, 09:01)
As papildomai vartoju progesterona, nes naturaliai nestumo metu jis pas mane tragiskai mazas, bet va neseniai suzinojau, kad pasirodo tai labai pavojinga, po to tai atsiliepia vaiko sveikatai, jei bus mergaite, tai atseit didele tikimybe, kad jai gali but gimdos vezys ir t.t. jus ka nors apie tai girdejot?? Bet is kitos puses, jei nevartociau, neturiu jokiu sansu isnesiot kudiki unsure.gif kazkoks siaubas zodziu, gal turit info apie tai? apie hormonus unsure.gif

yra tokia naujausia teorija, kad dideli kiekiai progesterono nėštumo metu keičia vaisiaus hormoninį foną. bet tai tik teorija, greičiausiai ji bus gana greitai paneigta. juk mūsų medicina dar labai daug ko nežino. o kad dėl progesterono rastųsi gimdos vėžys ... čia jau nugrybauta, nes moteriškų organų vėžiai (krūties, gimdos ir kt.), randasi kaip tik estrogenų (o ne gestagenų) per didelio kiekio pagrindu.

lengvai nešiok ir nekreipk dėmesio į tuos vapaliuojimus mad.gif

wub.gif
Atsakyti
Aš irgi vartojau Utrogestą, bet man padarė tyrimus ir nujėmė jį - dabar sėdžiu švari nuo hormonų.
Žinot kas mane labai nervina net bendraujant su gydytojais jie suteikia tik dalį informacijos - man irgi sakė, kad per daug progesterono negerai, o kai klausiau kodėl, neatsakė, gal nenorėjo nervinti?
Diuphastoną skiria tikrai ilgiau, net iki 20 savaitės. Todėl viena gydytoja ligoninėj labai parinosi, kad nežino kaip su utrogestu elgtis, nes pratusi prie duphastono.

NBM, o nuo visų ligų juk neapsaugosi ir neapsisaugosi. Vėžys šiais laikais labai paplitęs, mano mama dirba seniūnijoje, jai tenka ten kažką su mirties liudijimais daryti, tai sakė, kad net ir visai šimtamečiai seneliukai miršta ne šiaip nuo senatvės, bet nuo vėžio, taip , kad čia jau nuo niekas nepasaugotas.

Viskas turi būti gerai. Džiaukis nėštumu.

Atsakyti
QUOTE (Kite @ 2004 09 21, 07:57)
QUOTE (Rimanta @ 2004 09 20, 07:28)

kokios naujienos  unsure.gif

Tai va, progesteronas po 4 utrogest vartojimo dienų 50, (mažoka, bet jau vis šis tas), pažiūrėjo echoskopu tai nėštumas gimdoje, 23 mm, pagal dydį 6 savaitės.
Kartas nuo karto pateplioja, bet praeina. Dabar pats tas laikas kai įvykdavo persileidimai, tai labai bijau. Šią savaitę vėl kartosiu progesterono tyrimą (kaip norėčiau tikėti, kad jo bus jau daugiau).

na, progestronas dabar bent jau į normą telpa, kiek suprantu. o Tu negali, sakykim, kokį biuletenį pasiimti ir pagulinėti namie g.gif
Atsakyti
QUOTE (Kite @ 2004 09 21, 07:57)
Tai va, progesteronas po 4 utrogest vartojimo dienų 50, (mažoka, bet jau vis šis tas),

Kite, mano pastaba tinkama, jei vartoji Utrogest į makštį...
Gal tavo gydytoja ir nesutiks, bet IVF specialistai laiko, kad vartojant Utrogest į makštį kraujo tyrimas nėra informatyvus, t.y. progesteronas suvartojamas vietiškai - ten kur jo labiausiai reikia, o kraujyje jo koncentracija yra gerokai mažesnė nei iš tikrųjų gauna vaisius. Kai kurie gydytojai netgi laikosi taktikos nedaryti progesterono kraujo tyrimo vartojant vaginaliai Utrogest'ą. Todėl aš manau, kad su progesteronu pas tave geresni reikalai nei rodo kraujo tyrimas. Panašu, kad šįkart viskas pas tave bus gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Liucile @ 2004 09 23, 12:52)
Ar kol geri dufastona neprasideda menesines, o prasideda tik nustojus ji gert? Ar prasideda ji geriant ?

man prasidėdavo, kaip įprasta
Atsakyti
QUOTE (Liucile @ 2004 09 23, 13:52)
Mergickos, kurios geret dufastona, pasakykit prasau. Nes pirma kart geriu. Ar kol geri dufastona neprasideda menesines, o prasideda tik nustojus ji gert? Ar prasideda ji geriant ?

yra buvę visaip. manau, jei mmm prasideda nebaigus gerti privalomų 10 parų, tai rodo, kad dozė yra per maža (tik nepriimk už tikrą pinigą, čia tik prisiskaičiusio interneto mėgėjo nuomonė). bet iš esmės - dufastonas užlaiko mmm, bet, jei nėra nėštumo, jos vis tiek prasideda.
Atsakyti
Mergaites sveikos!

Turiu toki klausimuka. Vartoju utrogest i maksti, pradejau vartoti kita diena po inseminacijos, vartoju po dvi kapsules du kartus dienoje. Dabar mums 8 savaites ir 2 dienos, vakar buvau pas gydytoja, sirdute plaka, jau ir pries 11 dienu, kai buvau plake, leliukas mano 17 mm, placenta formuojasi, viskas gerai clap.gif Bet gydytoja liepia iki 9 savaiciu dar vartoti po dvi utrogest du kartus dienoje, tada iki 10 savaiciu po viena du kartus dienoje ir tada iki 11 savaiciu po viena viena karta dienoje ir nuo vienuolikos savaiciu isvis nutraukti. Bet as bijau, ka jus apie tai manote?
Progesterono tyrimo nedare, dare, kai buvo 5 savaites, tai buvo 36.
Atsakyti
QUOTE (paki @ 2004 09 29, 08:37)
Bijau mazinti ir nutraukti utrogest vartojima

aaaa smile.gif na, Tavo vietoj aš nuolat daryčiausi kraujo tyrimą. merginos kalbėjo, kad vartojant Utrogest į makštį, kraujo tyrimai nėra labai informatyvūs, tad jei kraujyje yra žemutinis ribinis kiekis, jo ir užtenka. dėl vartojimo trukmės - placenta pradeda gaminti progesteroną nuo 12 savaitės g.gif ko gero, vartoti reikėtų ilgiau, nei gydytoja pataria. o pati progesterono skyrimo schema vadovėliškai, netikrinant realaus progesterono kiekio organizme, žinoma, kvepia nemokšiškumu...
Atsakyti