Įkraunama...
Įkraunama...

nepakankama geltonkūnio fazė. Tvarko Tesoraite

QUOTE(Laiminga @ 2005 12 29, 15:26)
Sveikos, tikiuosi, dar mane prisimenat.  4u.gif
Pasidariau 5 IUI, kurio rezultatas buvo vos kelias dienas trukęs nėštumas, pasibaigęs ankstyvu persileidimu. Taip sakant, kartojasi kalėdų "stebuklas"...
Aš gėriau po 2 tab. duphastono per dieną ir vis tiek progesteronas buvo labai per žemas, dėl ko ir nutrūko mano  nestuke.gif . Noriu paklausti labiau patyrusių ir turinčių bėdų su progesterono lygiu: kas gali būti daroma tokiu atveju: ar didinama dozė ir iki kelių tablečių, o gal yra kažkoks "stipresnis" progesterono preparatas už duphastoną? Gal dar kuriai taip buvo, kad 2 tab. duphastono neužteko? Būčiau labai dėkinga už bet kokią informaciją, nes noriu kokiu nors būdu sustabdyt važiuojantį stogą...

Kadangi turiu policistines kiaušides tai man pastojus gyd. T tiesiog tam, kad neduok Dieve neįvyktų persileidimas dėl geltonkūnio nepakankamumo paskyrė progesteroną į raumenį (ampuolės rusų gamybos), tai aš kokią dėžutę susileidau ir man pasidarė didžiausii gūzai ant sėdynės, turėjau strioko kad nesusidarytų kokie pūlyniai ir pa., bet su kiškio taukų pagalba jų atsikračiau (tų gūzų) tada man gyd. T. paskyrė geriamus vaistukus tik nepamenu pavadinimo (veiklioji medžiaga taip pat progesteronas) tai aš gėriau po 1 tab. 3 kartus dienoje iki 12 neštumo savaičių, o po to viskas buvo tvarkoje. Sėkmės ir tau, Laiminga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagėlė: 29 gruodžio 2005 - 15:10
Sveikos mergaites, vis uzsuku i si foruma ir vis nedrisdavau parasyti.
Man nevyksta ovuliacija ir mazas progesteronas, turiu toki asmenini klausima, nes nedristu gydytojos pasiklausti.
Kai nustojau gerti kontraceptines tabletes, pradejo niezeti isange, issityriau nuo kirminu, geriau vermoksa profilaktiskai, taciau kaip niezti taip niezti. Ir dar iki 12-13 ciklo dienos naktimis buna kazkokios isskyros, kad ryte atsikeliu kaip apsislapinusi. Dienos metu to nebuna ir tai dingsta po 12-13 dienos.
Teko skaityti, kad tai gali tureti itakos endokrininei ligai? Gal kuriai taip pat yra tokiu dalyku??/Buciau dekinga jei atsakytumete, nes nemalonu ir nedrasu tokiu dalyku klausineti daktares:{:{{:{
Atsakyti
Del Duphastono tai tikrai galima gerti jo daugiau, man israsyta kas 8h, tad iseina 3 kartai per para.Ir geriu jau be pertraukos 15 savaiciu, kas idomiausia progesterono harmonas pagal tyrimus pas mane tarsi ir normalus, bet kad islaikyti vaikuti geriau jo ir per daug buna mirksiukas.gif .
marija33 su tokiais simptomais tikrai geriau su gydytoja pasikonsultuoti, ir tikrai nesuprantu ko turi buti geda?Gydytojo darbas gydyti bet kokias ligas....
Atsakyti
QUOTE(Laiminga @ 2006 01 06, 10:13)
Sakiau, susirašysiu visus ant lapo ir eisiu laukais atsakymų ieškodama. smile.gif

Neaaaaaaa laukais nereikia biggrin.gif Tu geriau susirašiusi visu klausimus gydytoją taršyk...Aš po nepavykusio IVF tokį sąrašą pasidariau, susirašiau visu įmanomus tyrimus (kai kurių Lietuvoje net nedaro biggrin.gif ) dėl nevaisingumo, dėl persileidimų ir nuėjau su tuo sąrašu pas Bogdanskienę, tai ji visa bordinė sėdėjo ir galiausiai pasakė, kad čia ji, o ne aš tą sąrašą turėjo paruošti...neišsityriau tik antifosfolipidinio sindromo, bet matyt apeidinėsim jį su U. Dexametazonu ar net Heparinu.
Atsakyti
QUOTE(Chiara @ 2006 01 06, 10:33)
Oj, kas cia dar per naujiena? Kas tas heparinas? Jeigu turime nesuderinamuma, tai gal geriau ta heparina gerti, gal jis veiksmingesnis?

Aš taip suprantu, kad tai kažkas panašaus į Dexametazoną, bet Heparinas yra leidžiamas ir stipresnis. Apie jį užsiminė U., nes ji mano kad pas mane su neišnešiojimu dar didesnė problema nei su pastojimu. Sprendžiant iš mano ligos istorijos mano organizmas vaisių tiesiog sunaikina...juo labiau pas mane alergija, tai imunitetas ryškiai dirba padidintu režimu. Prie nesuderinamumo nežinau, Chiara....
Atsakyti
Heparinas skystina kraują, neleidžia krešėti. Prie antifosfolipidinio sindromo pagrindinė blogybė, kad padidėja kraujo krešumas.
Atsakyti
QUOTE(fortūnata @ 2006 01 06, 14:20)
O man toks klausimas kilo.Sakykim 21 c.d. pasidarau progesterono tyrimą ir jis rodo vykusią O.Ar tikslinga būtų nuo tos dienos gerti Duphaston?

Duphaston, norint pastoti, geriamas po ovuliacijos; jei tavo ciklas taisyklingas, tai ovuliacija buvo prieš savaitę? aš manau, kad blogiau nuo to nebus, jei tik yra progesterono trūkumas - juk ir nėštukėms ne visada iš karto tai nustatoma. Bet kokiu atveju aš pasitarčiau su gydytoju ax.gif

Arba sakykim O būtų dėl vienų ar kitų priežasčių neįvykusi,kaip tada su Duphastonu?

Prieš ovuliaciją geriamas progesteronas ją nuslopina.

Ir kaip jis veiktų jau užmuštą,bet galinčią atsinaujinti endometriozę?

Endometriozę Duph. veikia labai teigiamai - jei paskaitytum Duph. instrukciją, pamatytum, kad juo gydoma ir endometriozė. Tik tada jo gėrimo schema kita - prieš ovuliaciją, kad ją nuslopintų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rafaela @ 2006 01 09, 09:34)
Labas rytas,
Norėjau paklausti dėl diufastono. Ar jį vartojant mmm iššaukiamos, ar kaip tik vėliau turi pasirodyti ? Šiaip jos pas mane turi būti tik šeštadienį o jau šiandien teplioja.
Gal kas nors patartų... ax.gif

Jei pas tave ciklas reguliarus, vartojant Diufastoną mmm turėtų prasidėti laiku arba su nedideliu pavėlavimu - aš taip manau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rafaela @ 2006 01 09, 09:34)
Labas rytas,
Norėjau paklausti dėl diufastono. Ar jį vartojant mmm iššaukiamos, ar kaip tik vėliau turi pasirodyti ? Šiaip jos pas mane turi būti tik šeštadienį o jau šiandien teplioja.
Gal kas nors patartų... ax.gif

Sveikute 4u.gif
galiu tik 'paburti', nes nežinau, dėl ko geri, ir kiek ciklų geri Duphaston:

1. implantacinis pakraujavimas;

2. gana įprastas patepimas pradėjus gerti Duphaston (kol organizmas derinasi prie jo). paprastai patariama nenutraukti Duphaston vartojimo, gerti toliau smile.gif , iki tikrų mėnesinių pradžios ar nėštumo (tada jis geriamas toliau).
Atsakyti
QUOTE(Laiminga @ 2006 01 18, 09:40)
Šiandien kaip tai sužinojau, kad Duphaston nereguliuoja progesterono lygio ir, kaip suprantu, jokios įtakos nedaro.  blink.gif

Išvada: jei jau kiaušidės progesterono pakankamai neprigamina, tai nėr ko ir norėt.  lotuliukas.gif

Kaip įdomu ax.gif o iš kur čia tokia info? Man asmeniškai atrodo, kad silpna geltonkūnio (II) fazė būna dėl silpnos I fazės (todėl policistukės dažnai turi tą problemą).

O jei kiaušidės neprigamina, privarai į organizmą papildomai tongue.gif bent jau aš taip suprantu.
Atsakyti
QUOTE(Laiminga @ 2006 01 18, 09:40)
Šiandien kaip tai sužinojau, kad Duphaston nereguliuoja progesterono lygio ir, kaip suprantu, jokios įtakos nedaro.  blink.gif

Išvada: jei jau kiaušidės progesterono pakankamai neprigamina, tai nėr ko ir norėt.  lotuliukas.gif

Ot tundra aš.  bigsmile.gif

g.gif blink.gif man tai tik todel kad itare progestorono trukuma ir israse Duphaston, beto ir sio vaisto instrukcijoje parasyta kad skiriamas del progestorono trukumo....
Atsakyti
QUOTE(Eglė M. @ 2006 01 18, 10:13)
Kaip įdomu  ax.gif  o iš kur čia tokia info? Man asmeniškai atrodo, kad silpna geltonkūnio (II) fazė būna dėl silpnos I fazės (todėl policistukės dažnai turi tą problemą).

O jei kiaušidės neprigamina, privarai į organizmą papildomai  tongue.gif  bent jau aš taip suprantu.

Ogi paklausiau "nepriklausomo eksperto", ar gali progesterono trūkumas būti mano ankstyvų persileidimų priežastis ir gavau tokį atsakymą:

"... Progesteronas yra nėštumą palaikantis hormonas, tačiau jo kilmė pagrinde yra jūsų kiaušidės - geltonkūnis. Duphaston nereguliuoja progesterono lygio, tačiau yra duomenų, kad jis gali pagerinti pastojimo šansus šioje situacijoje (duomenys nepatikimi). Vietoje jo galima: nenaudoti nieko arba naudoti natūralaus progesterono preparatus, tačiau antras variantas stipriai padidins gydymo kainą ir menkai įtakos rezultatus. Jūs neteisi galvodama, kad nėštumas nutrūko dėl žemo P kiekio. Tai ne priežastis, bet prognostiniai rodikliai, kurie rodė, kad prognozė prasta."

O gal aš šitame atsakyme kažko nesuprantu? g.gif
Atsakyti