Įkraunama...
Įkraunama...

nepakankama geltonkūnio fazė. Tvarko Tesoraite

pagal hormoninius tyrimus mano organizmas per mažai gamina progesterono. kiek suprantu, dėl to mane po ovuliacijos kankina nuolatinė mastopatija, ir todėl, nepaisant to, kad ovuliacija galų gale įvyksta (nors mažokai ir FSH, ir LH - kas tarpusavy susiję), po jos per mažai gaminasi progesterono ir, kaip suprantu, kiaušialąstė negali gerai įsitvirtinti (tai rodė ir 6 M.ciklų BT, kuri šokinėdavo po ovuliacijos, o pati BT ilgokai kildavo; be to, tepliodavo prieš M). kol kas stimuliacijos man nesiūlo, bet reikės ir ją pabandyti (kad padaugėtų šansų), nes buvo jau trys bandymai su pregnyliu ir dufastono įvairiom dozėm.

man dufastonas sukelia daug šalutinių reiškinių, nors anotacijoje teigiama, kad jis praktiškai jokių neturi. prieš dufaston ciklas buvo daugiau mažiau reguliarus. kai pradėjau gerti, sutrumpėjo iki 21-23 d. susireguliuoja tik kai geriu didelę - ne mažesnę kaip 2 ar 3 tabletės (20-30 mg) per dieną. viskas būtų gerai, jei nuo dufastono neraižytų kiaušidžių plote, nesikabintų migrena, momentaliai nestorėčiau (skysčių kaupimasis yra tiesioginis progesterono poveikis), nervų sistemai irgi atsiliepia g.gif

gal kas žino daugiau informacijos apie progesteroną, dufastoną, gydymo taktiką?

p.s. nemanau, kad tai vienintelė mano problema, įtariu, kad po paskutinės operacijos atsirado sąaugų, nes vien randelių buvo apie 20, o gimdos nuotraukos iki šiol negaliu pasidaryti, kol neišsigydžiau nors mažiausių uždegimo požymių... (labai nusilpusi imuninė sistema ir kimba įvairios ligos). gali būti ir daugiau problemų.

cool.gif

p.p.s. teorijų, kad tai sukelia bloga karma, prašau nesiūlyti, nes tada lieku kalta ir dėl to, kad mama ir dvi jos seserys mirė nuo moteriškų vėžių ir dėl kitų įvairių dalykų, kurių tikrai negalėjau pati pasirinkti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimanta: 14 balandžio 2004 - 10:26
Apie Duphastoną:

Vaisto tipas: Receptinis

Tinkamumo laikas (mėn.): 60

Tinkamumo laikas (atplėšus pakuotę):

Farmacinė vaisto forma: Plėvele dengtoji tabletė

Farmakoterapinė grupė: Progestagenas

Vaisto aprašymas:Duphaston® ( Dufaston®, Dabroston®, Terolut®, Dydropause® Biphaston®)


Dufastonas
Sudėtis, dozės
Farmakologinės savybės
Klinikinės savybės
Klinikinės savybės.
Indikacijos. Pakeičiamasis gydymas hormonais
Preparatas tinka estrogenų sukeltam gimdos gleivinės išvešėjimui slopinti pakeičiamosios hormonų terapijos metu moterims, kurioms nepašalinta gimda, tuo atveju, jei joms yra natūrali menopauzė arba ją sukėlė chirurginė operacija.
Progesterono trūkumas
Medikamentas tinka progesterono trūkumui šalinti, jei dėl to:
_ sutriko mėnesinių ciklas arba jų reguliarumas;
_ atsirado endometriozė;
_ pasireiškė antrinė amenorėja;
_ sutriko mėnesinių ciklo reguliarumas;
_ atsirado kraujavimo iš gimdos sutrikimas;
_ prieš mėnesines pasireiškė šiam laikotarpiui būdingas sindromas.
Be to, medikamentas vartojamas progesterono trūkumo sukeltam gresiančiam ir įprastiniam abortui slopinti bei geltonkūnio trūkumo sukeltam nevaisingumui gydyti.
Kontraindikacijos. Padidėjęs jautrumas bet kuriai medžiagai, esančiai tabletės sudėtyje.
Nepageidaujami reiškiniai. Galimas kraujavimo protrūkis (žr. “Specialios atsargumo priemonės”).
Retai sutrinka kepenų veikla, jos metu kartais pasireiškia silpnumas ar bendrasis negalavimas, gelta ir pilvo diegliai. Be to, retai atsiranda alerginis odos paraudimas, niežulys ir dilgėlinė.
Ypatingi įspėjimai.
Vartojimas nėštumo ir maitinimo krūtimi metu. Duomenų, kad didrogesterono negalima vartoti nėštumo metu, nėra. Didrogesteronas prasiskverbia į motinos pieną.
Sąveika. Nežinoma.
Dozavimo, vartojimo būdas.
Pakeičiamasis gydymas hormonais
Jei estrogenų geriama nuolat, kas 28 dienos reikia gerti kasdien 14 dienų, jei estrogenų geriama ciklais – paskutines 12 – 14 ciklo dienų po vieną 10 mg didrogesterono tabletę.
Jei gimdos gleivinės biopsija ar ultragarsu nustatoma, kad progesteronui būdingas poveikis nepakankamas, galima vartoti 20 mg didrogesterono.
Mėnesinių sutrikimas
Nuo 5 iki 25 ciklo dienos reikia gerti du kartus per dieną po 10 mg.
Endometriozė
Nuo 5 iki 25 ciklo dienos arba nuolat reikia gerti 2 - 3 kartus per dieną po 10 mg.
Funkcinis kraujavimas (kraujavimui sustabdyti)
5 – 7 dienas reikia gerti 2 – 3 kartus per dieną po 10 mg.
Funkcinis kraujavimas (kraujavimo profilaktika)
Nuo 11 iki 25 ciklo dienos reikia gerti 2 kartus per dieną po 10 mg.
Amenorėja
1 – 25 ciklo dieną reikia gerti kartą per dieną estrogeno ir kartu su juo nuo 11 iki 25 ciklo dienos gerti du kartus per dieną po 10 mg didrogesterono.
Sindromas, pasireiškiantis prieš mėnesinių pradžią
Nuo 11 iki 25 ciklo dienos reikia gerti 2 kartus per dieną po 10 mg.
Nereguliarus mėnesinių ciklas
Nuo 11 iki 25 ciklo dienos reikia gerti 2 kartus per dieną po 10 mg.
Gresiantis abortas
Reikia iš karto gerti 40 mg, po to, kol išnyks simptomai, gerti kas 8 val. po 10 mg.
Įprastinis abortas
Iki dvidešimtos nėštumo savaitės reikia gerti du kartus per dieną po 10 mg.
Geltonkūnio nepakankamumo sukeltas nevaisingumas
Mažiausiai 6 ciklus iš eilės reikia gerti nuo 14 iki 25 ciklo dienos kasdien po 10 mg. Vaisto reikėtų gerti ir pirmąjį nėštumo mėnesį, preparatą dozuojant taip, kaip nurodyta dozuoti įprastinio aborto atveju.
Perdozavimo, toksiniai reiškiniai. Duomenų apie perdozavimo sukeltą nepageidaujamą poveikį nėra. Jei nuo didelio perdozavimo praėjo mažiau negu 2 – 3 valandos ir atrodo, kad reikia gydyti, rekomenduojama išplauti skrandį. Specifinio priešnuodžio nėra, todėl galimas tik simptominis gydymas.
Ypatingos atsargumo priemonės. Kelioms pacientėms buvo kraujavimo protrūkių. Jų galima išvengti padidinus preparato dozę.
Jei didrogesterono vartojama kartu su estrogenais (t.y. atliekamas pakeičiamasis gydymas hormonais), būtina tiksliai laikytis gydymo estrogenais metu rekomenduojamų specialių atsargumo priemonių bei kontraindikacijų. Reikia laikytis pagrindinės taisyklės: jei pacientės sveikatos kartą metuose kruopščiai nepatikrina bendrosios praktikos gydytojas ir ginekologas, jai pakeičiamojo gydymo hormonais skirti negalima. Patariama reguliariai daryti mamogramą.
Dėl kraujavimo protrūkių arba ginekologo apžiūros metu nustatytų sutrikimų gali prireikti ištirti pacientės gimdos gleivinę.
Poveikis sugebėjimui vairuoti automobilį, valdyti mechanizmus. Tokio poveikio didrogesteronas nesukelia.

Atsakyti
Rimanta, aš apie Duphastoną.
Žinai, kokius tu aprašei šalutinius poveikius - deja beveik visi yra ir pas mane.
Džiūna burna, esu dirgli, audringai reaguoju į menkiausią problemą - prie svetimų valdausi, bet namie tai nekontroliuojama. Kiaušidžių plote ir gi paskauda. Galiu palyginti, kai vieną ciklą negėriau tokio poveikio nebuvo. Atsinaujimo galvos skausmai. Pradeda skaudėti galvą kai supykstu - net juokinga. Kaip su ciklu bus nežinau, nes anksčiau gėriau po dvi, o dabar sumažino dpzę - geriu po vieną.
Tiesa nežinau ar visa tai yra tik nuo Dphaston. nes paraleliai geriu ir Parlodel. ir dar yra išrašytų kažkokių vaistų, kurių niekaip neprisiverčiu pradėti gerti, nes ten tiek pašalinių reiškinių prirašyta... et, bet jau reik susikaupti.

Atsakyti
Progesteronas

Norma
moterys:
· folikulinė ciklo fazė 0,5 - 3,5 nmol/l
· lutealinė fazė 4,9 - 72 nmol/l
· menopauzė 0,2 - 4,0 nmol/l
· nėštumas:
· I trimestras 52 - 154 nmol/l
· II trimestras 63 - 165 nmol/l
· III trimestras 80 - 297 nmol/l
vyrai 0,5 - 1,7 nmol/l

Progesteronas – moteriškas lytinis hormonas. Nustatant progesterono koncentraciją kraujyje patvirtinama, kad organizme vyksta ovuliacija. Atliekant progestrono tyrimą įvairiais laiko tarpais galima tiksliai nustatyti ovuliacijos dieną. Progesterono koncentracijos sumažėjimas nustatomas esant sutrikusiai luealinei fazei, trumpos lutealinės fazės sindromui. Jeigu gresia abortas arba vaisius negyvas, tuomet progesterono koncentracija sumažėja palyginus su tuo normos lygmeniu, kuris turi būti atitinkamu nėštumo momentu. Jeigu įtariamas ektopinis nėštumas, tuomet progestrono koncentracijos nustatymas gali padėti patvirtinti diagnozę.
Progesteronas skatina gimdos gleivinės proliferaciją, palengvina apvaisinto kiaušinėlio implantaciją. Po apvaisinimo hormonas mažina gimdos reagavimą į įvairias medžiagas, skatinančias gimdos susitraukimus. Progesteronas pasižymi anti-androgeniniu ir anti-aldosteroniniu veikimu. Jį gamina geltonkūnis, o po apvaisinimo – placenta. Nedideli jo kiekiai gaminami antinksčių žievėje. Progesteronas kartu su 17-a-hidroksiprogesteronu pasižymi silpnu androgeniniu poveikiu. Progesterono matavimas atliekamas norint įsitikinti (arba paneigti) ovuliacijos faktą menstruacinio ciklo metu. Jeigu progesterono koncentracija viršija 20 nmol/l dešimties dienų laikotarpyje moterims, nevartojančioms steroidinių preparatų, tai rodo, kad įvyko ovuliacija. Progesterono reikšmės mažesnės, nei 3 nmol/l liudija, tai, kad ovuliacija neįvyko. Daugiau informacijos žr. “Amenorėja, dismenorėja”.

Padidėjimas
· Įgimta antinksčių hiperplazija,
· Antinksčių ir kiaušidžių navikai,
· Medikamentai (progesteronas ir progesterono sintetiniai analogai).

Sumažėjimas
· Gręsiantis abortas (sumažėjimas pagal nėštumo laikotarpio normą),
· Negyvas vaisius (progesterono koncentracija mažesnė, nei 15.9 nmol/l),
· Savaiminis arba indukuotas abortas,
· Ektopinis nėštumas, kitoks patologinis nėštumas (progesterono koncentracija mažesnė, nei
· Anovuliacija, pirminis arba antrinis hipogonadizmas,
· Trumpos lutealinės fazės sindromas.

Atsakyti
Paskaiciau as Jusu isvardintus pozymius ir darau isvada, kad jie yra labai jau individualus. Pvz. man vartojant Duphastona visiskai netempia krutu, tik pilva vos vos maudzia praktiskai nuo pat jo gerimo pradzios, taip pat menesines sunkesnes pasidare (skausmingesnes ir tu kraujo gabalu daug) ir ciklas pailgejo 2 dienom. Nors siaip man m. visada prasideda po dvieju dienu, kai as nustoju gerti Duphastona. Tai jeigu nustociau ji gerti 2 dienom anksciau, ko gero ir m. laiku prasidetu. Daugiau jokiu pozymiu nejauciu.
Rimanta, o del tos krutines, tai as is vis pasimetusi. Visada maniau, kad jei krutine skauda, vadinasi progesterono koncentracija didele. Kai tyriausi progesterona, tai ta cikla ypatingai skaudejo krutine ir tyrimas parode labai didele progesterono koncentracija (virs normos). Bet va dabar, jau keli menesiai tos krutines neskauda (nors ir Duphastona geriu), tai ir nesuprantu, ar tas skausmas susijes su progesteronu ar ne.
Atsakyti
apie mastopatiją

kiek aš žinau, ją lemia hormonų disbalansas; yra teorija, kad mastopatiją sukelia per didelis estrogenų kiekis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimanta: 15 balandžio 2004 - 12:29
Kai moteriskem per IVF po ovuliacijos krutine nebetelpa i jokius rubus ir prie jos del skausmo nebegalima prisiliesti, gydytojai sako, kad tai nuo Progesterono dideliu kiekiu.
Atsakyti
Gal bus naudinga ir ši informacija.
Vaisto pavadinimas. MASTODYNON ® N
Buteliukas, kuriame yra 50 ml arba 100 ml mišinio.
Vaisto farmakoterapinė grupė. Homeopatinis
Vaisto vartojimo indikacijos.
Mėnesinių ciklo sutrikimas dėl trumpalaikio ar ilgalaikio geltonkūnio veiklos nepakankamumo.
Nevaisingumas dėl geltonkūnio nepakankamumo.
Negalavimai, prieš mėnesines (premenstruacinis sindromas). Pavyzdžiui, krūtų tempimas ir skausmas, (mastodinija), psichinės pusiausvyros praradimas, kojų ir rankų patinimas, vidurių užkietėjimas, galvos skausmas ar migrena.
Informacija, kuria būtina žinoti prieš vartojimą
Mėnesinių ciklo sutrikimui, premenstruaciniam sindromui ir mastopatijai gydyti.
Mielos pacientės,
Mėnesinių ciklo sutrikimų ir (arba) nevaisingumas gali atsirasti dėl geltonkūnio atsiradimo sutrikimo kiaušidėse. Geltonkūnis atsiranda dėl hormonų poveikio po kiekvieno kiaušinėlio atsidalijimo. Geltonkūnis gamina hormoną progesteroną, kuris stabilizuoja mėnesinių ciklą, trukmę ir stiprumą. Jei moteris apvaisinama, progesteronas palaiko nėštumą. Taigi progesteroną galima vadinti ir nėštumo hormonu. Jei moteris neapvaisinama, geltonkūnis sunyksta, progesterono koncentracija sumažėja, vėl prasideda mėnesinės.
Premenstruacinis sindromas - tai tipiškų somatinių ir psichinių simptomų visuma, atsirandanti 7-10 dienų prieš mėnesines ir išnykstanti 1-2 mėnesinių dieną. Tai padidėjęs nervingumas, dirglumas, krūtų skausmas, kraujavimo sutrikimas (pvz., nedidelis kraujavimas prieš menstruacijas), galvos skausmas ir net migrena, vidurių užkietėjimas ir t.t. Šį sindromą sukelia folikulų ir geltonkūnio hormonų pusiausvyros sutrikimas antroje mėnesinių ciklo pusėje.
Mastodinonas N veikia smegenų ir kiaušidžių ryšio reguliavimo ratą ir hormonų pusiausvyrą, todėl negalavimai sumažėja arba visai išnyksta.
Mastodinono N sudėtyje hormonų nėra.
Kadangi krūtų skausmą gali sukelti ne tik gerybiniai, bet piktybiniai augliai, prieš vaisto vartojimą krūtis turi būtinai apžiūrėti gydytojas.
Jei baigus gydymą negalavimai atsinaujina, pasitarus su gydytoju, vaistą galima vartoti ilgai.
Kontraindikacijos. Iki šiol nežinomos.
Perspėjimai. Mastodinonas N netinka piktybiniams krūtų navikams gydyti
Šalutinis poveikis. Retai atsiranda skrandžio veiklos sutrikimų, kurie išnyksta nustojus vartoti mastodinoną N.


Atsakyti
Niekad neturėjau problemų dėl krūtinės maudimo, skausmų. Pasiūlė gydytoja dėl PMS (bloga vis būdavo prieš prasidedant dienom) gerti Mastodynon. Pasekmės: ciklas visai sudurniavo, pradėjo maust krūtinę ir kasdien tas maudimas, tempimas vis stiprėjo kol nustojau gert tuos lašus.

Girdėjau, kad daug kam jis tinka, sureguliuoja mėnesines ir pan., bet susidūriau, kad man visiškai netiko, nors tai tik švelnus žolelių preparatas, kurio poveikis anksčiausiai turėtų pasireikšt po šešių savaičių, o man jau pirmą savaitę ėmė nesąmonės darytis....

Tai va, tiesiog pasidalinu patirtimi.
Atsakyti
ačiū, merginos, už informaciją.

Mastodynon N aš jau pati geriu kažkur apie mėnesį. nežinau, tai sutapimas ar ne, bet krūtinės maudimas praėjo, nors užvakar mamologė ir be jokių skausmų 'piešė' mastopatiją - difuzinę, pereinančią į židininę wink.gif

o homeopatija aš tikiu. tik labai reikia sau atitaikyti, žinoti visas žoleles, kas su kuo dera. kur man patarė gerti - Remifemin - žolelių rinkinys, kurį galima būtų ir Lietuvoje pagaminti ne už tokius didelius pinigus. Remifemin skirtas 'klimakterinių, ikimenopauzinių ir dismenorėjinių neurovegetacinių sutrikimų šalinimui' tikriausiai tiesioginis poveikis eina per neurovegetacinę sistemą (juk tai ne hormonai). nuspirkau mėnesio dozę pabandymui. pranešiu, kaip seksis

cool.gif
Atsakyti
Aš irgi palankiai vertinu homeopatiją, bet iš tiesų, ne visiem visos medžiagos tinka. Kadangi tarp savo draugių ne viena gėriau Mastodyon, padariau išvadą, kad jis tinka tada, kai maudžia krūtinę, o jei to nebūna, tai kažkodėl ją pradeda maust jį geriant. Šiaip tai pagrindinis veikimas Mastodynon yra gydyti mastopatiją turbūt o ne PMS... Tai todėl ir tinka jis toms, kas skundžias krūtinės skausmais.

Bet aš ne daktarė, čia tik mano pasamprotavimai wink.gif .
Atsakyti
Man mastodynonas labai tiko. Jaučiausi puikiai. Gėriau apie pusę metų. Manau, kad jis man ir padėjo pastoti. O labiausiai jis patiko todėl, kad yra hemeopatinis. Dar esu skaičiusi knygoje, verstoje iš vokiečių kalbos apie natūralius gydymo metodus, jod mastodynon tinka gerti ir sergant endometrioze.
Atsakyti