Įkraunama...
Įkraunama...

Kavinės ir barai, į kuriuos įleidžiami šunys

QUOTE(gkspygle @ 2009 10 08, 00:16)
kazkas ten kazka kalbejo apie suns prakaita, tai va - Sunys neprakaituoja  mirksiukas.gif

Patarčiau ir Jums pasidomėti šuns anatomija mirksiukas.gif "Šuns kūnas padengtas oda, kuri sudaryta iš kelių sluoksnių, t.y. iš epidermio (paviršinio sluoksnio), tikrosios odos ir poodinio audinio. Tikrojoje odoje yra išsidėstę plaukų folikulai, prakaito bei riebalinės liaukos, kraujagyslės ir nervinės galūnės. Poodiniame sluoksnyje yra riebalinis audinys.
Plaukai apsaugo šunį nuo išorės veiksmų poveikio. Riebalinių liaukų išskiriami odos riebalai padaro plauką elastingu, žvilgančiu ir atspariu vandeniui.
Ant viršutinės lūpos, smilkinių, virš akių ir ant skruostų išauga atskiri ilgi ir labai šiurkštūs, taip vadinami juntamieji plaukai. Šių plaukų folikulai turi jautrias nervines galūnes, perduodančias impulsus į smegenų centrą lietimo metu.
Plaukai dengia beveik visą šuns kūno paviršių. Plaukais nepadengti tik nosies veidrodėlis ir letenų pagalvėlės. Letenų odoje yra prakaito laukų – tai vienintelė šuns kūno vieta, išskirianti prakaitą. Dėl to šuo neprakaituoja visu kūnu, o temperatūros kitimus išlygina padažnėjusiu kvėpavimu.". Kalbėdama apie prakaita, būtent letenėles ir turėjau galvoje smile.gif Truputis kvapo nuo letenėlių, truputis nuo pradėjusio riebaluotis kailio, truputis nuo analinių liaukų, gal kažkiek iš burnytės/skranduko ir vuolia! Yra šuns kvapas smile.gif Teisingai, katik iį vonios šuniukas kvepės šampūnu, gal kondicionieriu, o gal kremu. Bet po kiek laiko vistiek šuo organizmas kažką šalins per odą ir kvapas atsiras. Aišku pas prižiūrėtus šunis jis nosies neries, bus silpnas ir kavinėje žmonės jo greičiausiai net nepajus smile.gif Bet visko gyvenime gi pasitaiko.
Papildyta:
QUOTE(gautama @ 2009 10 08, 10:44)
Paskaiciau.....Gal pries pora metu vasara,sedim lauko kavinei,ateina zmogus vedinas dogu ir klause padavejo,ar gali su suneliu prisesti ir kavos uzsisakyti,nustebau,kai padavejas dar paklause -ar sunelis nenoretu atsigerti.Mes ilgai sedejom ir girdejom,kaip tas padavejas aiskino administratoriui,kad atsakyti zmogui,kai jis mandagiai klause negalejo,ir administratorius sutyko,kad vyskas tvarkoje.Jo pasakyti zodziai buvo tokie-jei seimininkas kulturingas,vadinas ir suo bus i ji panasus thumbup.gif

Va čia geras požiūris smile.gif Manyčiau bent jau į lauko kavines galėtų visada su šuniukais įleisti.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 10 07, 17:09)
1. as taip ir sakiau pirmame savo poste. ir riausiu as cia nekeliu.
2. as nezinau, ka jie jaucia, ko nejaucia. mane taip mokino tevai. nepasitikiu as sunim. Ant kaktos gi neparasyta, kad jis NORMALAUS CHARAKTERIO.
As neperdedu, o modeliuoju situacija. lygiai kaip ir jus modeliuojat, sakydama, kad butu kitaip

1. Jus savo pirmame poste apsidziaugete, kad nebebus leidziama apskritai su augintiniais lankytis kavinese. As sakau, kad galetu visgi palikti teise patiems savininkams nuspresti, ar isileisti su augintiniais, ar ne.
2. Be aiskios priezasties ramus suo nepuola zmoniu, ypac jei jus prie jo nesiartinate. O neramu suni gali atskirti is toli - tokie daznai skalija, urzgia be priezasties.
QUOTE(MissDoll @ 2009 10 07, 21:36)
1. Dėl prakaitavimo, tai vis dėl to šunys prakaituoja - ne visu kūnu, bet per letenėles. O kad "normalus, priziuretas suo neskleidzia kakzokio kvapo" yra nesąmonė. Net žmonės, kurie kasdien prausiasi, turi kažkokį natūralų vis kitokį kvapą, tai ką jau bekalbėti apie šunis. Juk ir jų plaukas riebaluojasi. Beto šunys tikrai skleidžia kvapą, kuris informuoja aplinkinius šunis apie jų lytį, brandą, sveikatą, o mums tai yra tiesiog "šuns kvapas".

2. Aš esu prieš ne prieš šunis, o prieš neatsakingus šeimininkus. Teisingai, žmonės palieka paplūdimiuose šiukšles, o kopose ir dar gražesnių dalykėlių, bet kai kurie šunų savininkai tokius dalykėlius palieka, nesurenka ne tik kopose, bet ir šalia vandens, kur ir būna didžiausi žmonių srautai. Jei jau nesi pasiruošęs rinkti šuns kakius, tai arba neik į viešas vietas, eik ten, kur nėra žmonių arba jų yra mažai, arba būk malonus ir vis dėl to susirink savo šuns išmatas. Aš nesakau, kad visi tokie šeimininkai, bet jei leisi vienam eiti, tai ir visi kiti eis. Ant kaktos gi neparašyta "aš geras šeimininkas. Surenku savo šuns ekskrementus". Dėl smėlio barstymo, tai vaikui dar gali pasakyti "atsargiau, teta, dėdė guli, nebarstyk ant jų", o kai šalia įsikuria šeima su šuniu, tai kam jau kam, bet šuniui nepasakysi "atsargiau" arba "bėk pro kitą pusę".

1. Tai palaukit, palaukit, apie k ames kalbame? Kazkas pasake, kad nenoretu sedeti kavineje kartu su suniu, nes jis smirdetu. Priziuretas, svarus suo nesmirdes per kelis metrus. Taip, sunys prakaituoja per pdutes, bet ju prakaito kvapas tikrai ne toks, kaip zmoniu biggrin.gif O kad kiekvienas gyvunas turi kvapa yra visiems zinoma.
2. Tai gal ir skatinkime zmones buti atsakingais, o ne drauskim viska is eiles? As esu pasiryzusi surinkti visus suns kakius, niekada nejau i papludimi, kuriame daug zmoniu, visada stebejau, kad nebutume per arti zmoniu ir netrukdytume kitiem. Bet visa tai turiu daryti kaip nusikaltelis, atokiai, su baime zvalgydamasi, ar nepasirodys koks teisesaugos sergetojas. Gal tie gelbetojai, papludimiuose gaudantys seimininkus, su baime atsivedusius mazus suniukus, skirtu tiek pat demesio prieziurai, kad augintiniai nedergtu ten ar kad seimininikai viska susirinktu, visi galetu draugiskai sugyventi?
Atsakyti
Dėl pirmo punkto visiškai sutinku, nes Jūs pasakėte tą patį, ką galvoju ir aš, tik savais žodžiais biggrin.gif
Dėl antro punkto, tai per dieną tikrai visi nesusiprotės, o kol susiprotės, jei nebus draudimų iki tol, į paplūdimius ir įeit nebebus galima. Va kai visi žmonės pagaliau pasirįš susirinkti viską po savęs taip, kaip esate pasirįžusi Jūs ir aš, tada bus galima ir panaikinti kažkokius apribojimus.
Atsakyti
grįžtant prie temos - o Kaune kur įleidžia? gal į vidaus kur galima? kokio dydžio šunį įleido?
Atsakyti
Ignalinoj isvis sunu rojus, net mesos parduotuvej specializuotoj buvom laukiamos viesnios

Čia jūs apie parduotuvę Cesta?
Kokio dydžio/veislės jūsų šuo?
Atsakyti
ne, Cesta kaip tik neileido, nes paradveja baiminosi, kad savininkas pamatys, nes yra kamera blink.gif
pries Cesta dar yra parduotuve, pavadinimo neatsimenu, ten ileidzia.
Suo labradoras - didune wub.gif
Atsakyti
pries Cesta dar yra parduotuve

Aišku, žinau.
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 10 08, 12:32)
1. Jus savo pirmame poste apsidziaugete, kad nebebus leidziama apskritai su augintiniais lankytis kavinese. As sakau, kad galetu visgi palikti teise patiems savininkams nuspresti, ar isileisti su augintiniais, ar ne.
2. Be aiskios priezasties ramus suo nepuola zmoniu, ypac jei jus prie jo nesiartinate. O neramu suni gali atskirti is toli - tokie daznai skalija, urzgia be priezasties.

1. tai buvo ne pirmas postas biggrin.gif pirmam parasiau, kad neiciau i kavine, jei matyciau, kad ten ileidziami sunys (na, gal del jorku tasytese nieko nesakyciau). Tai yra mano nuomone. negi jums- suniuku myletojams- neidomu isgirsti ir priesinga nuomone.
2. kazkodel ant manes visi sunys urzgia biggrin.gif nezinau, kodel as jiems taip nepatinku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 10 06, 00:28)
Bent Klaipedoje artimu laiku gali pasikeisti situacija. Iki siol miesto gyvunu laikymo taisyklese buvo punktas, kad vieso maitinimo istaigos savo nuoziura nusprendzia, ar ileisti sunis, ar ne. Naujai rengiamame projekte sitas punktas turetu buti pakeistas i draudima vestis sunis i vieso maitinimo istaigas.
*

Shatura:
thumbup.gif valio

as kalbejau apie sita jusu dziaugsma. As matau dideli skirtuma, tarp dziaugsmo, kad uzdraus visur eiti ir tarp pasirinkimo nesilankyti kavinese, kur ileidziami augintiniai.

Belieka jus uzjausti, kad tenka susidurti tik su urzgianciais sunimis...

Atsakyti
O as kalbejau apie sita pirma mano zinute sioje temoje:
QUOTE(Shatura @ 2009 10 05, 16:44)
As pati nebeiciau daugiau i tokia kavine, kurioje pamatyciau suni!!!
Ant PC daznai yra zenklai, draudziantys isivesti sunis

o paskui jau buvo dziaugsmo suksniai biggrin.gif as cia blogo nieko nematau. as gi nekolioju jusu, kad jus tokie ir tokie, neturit daugiau ko i kavines vestis, tik sunis kazkokiu. Juk nesakiau taip? Jusu visu meile sunim as puikiai suprantu, nes ir pati jauciu ta pati kitai gyvunu rusei.
Atsakyti
Oi kaip eilini karta tipiska, paskelbta super naudinga tema, tai ne, prasideda nukrypimai i "kaire", tada "razborkes" kas ką pasakė ir kas ką kaip interpretavo, ir tema prišiukšlinta doh.gif

O sugrįžtant prie kavinių, Vilniuje esam buvę Transilvanijoj, kartą buvom Guru, bet kai atėjom dabar neseniai, tai pasakė, kad šuo per didelis blink.gif doh.gif auksaspalvis pas mane.. Nu ką padarysi, tai jų vidaus reikalas, jie sprendžia. Prarado klientus biggrin.gif Dar yra tokia kavinė Subačiaus g-vėj, ten prie gynybinės sienos, truputį nuošaliau (Coffee Inn tipo, bet gal daugiau maisto yra), ten buvom. Dar atidaryta yra blyninė netoli Aušros vartų, ne Gustavo (ten neįleido), bet šalia, tai ten priima. Tik pas juos toks interjeras, tipo Ikarus autobuso vidus, guminės grindys, tai po to šuns kailis dar porą dienų smirdėjo guma doh.gif Lauko kavinėse visur priėmė, bet deja sezonas baigiasi.. Dar kažkokia vietelė nauja stiklių, ar kokia ten gatvė, priėmė į I-ą salę. Tai tiek mūsų išbandyta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Scurry @ 2009 10 08, 13:23)
grįžtant prie temos -  o Kaune kur įleidžia? gal į vidaus kur galima? kokio dydžio šunį įleido?

Laisvėj šiuo metu tai tik Coffee Inn. Presto jau nebėra lipdukas kad Pets are welcome cray.gif

Pas mane samojedas. Gražus, bet didelis. Ir žinau,kad tiksliai nebesilankysim senąjam bebre bash.gif: vasarą užsukom iš parodos ( nu labai griežta esu šunų auklėjimo klausimu, maniškis kavinėse gražiai pratupi ar praguli šalia. man irgi nepatiktų,kai šunys lakstytų. nors ( nukrypsiu nuo temos meniškai) Palangoj,Ramybėj, viduj po stalais guli trys dideli šunys. Samojedas, auksiukas ir doberis. jiems viskas dzin, reaguoja į šeimininkus ir tik. užtat po kavinę nevaldomi laksto ir viską nuo stalų griebia mažamečiai doh.gif ir tėveliams- vienodai šviečia). užeinu paklausti,ar galėtume su šuniu lauko daly, kur užsėstas gal vienas staliukas iš 20, tai iš karto - nu ne, jis čia plaukų prineš. Taigi, užsiutom ir grįžom namo. Ir be šunio ten nevažiuosim jau.
Turiu, šunį, katę, vaiką. Mažylis auklėjimas ,kad gyvūnėliai geri. Kai paaugs, geriau lietuviškai susikalbėsim, paaiškinsiu, kad jei nėra šalia šeimininko, tai prie gyvūnėlių eiti negalima. Visas auklėjimas prasideda galvose ( pačiai tėvai leido laikyti gyvūnus, ir tikrai neaiškino,kad nutiks kažkas blogo. tik liepdavo būti atsargiai, reaguoti į situaciją ir gyvūno elgesį) blush2.gif
Atsakyti