QUOTE(Daiva D. @ 2009 10 07, 15:29)
Smurtas prieš vaikus kvepia baudžiamuoju kodeksu
Aš ir pati nenorėčiau, kad svetimi žmonės "auklėtų" mano vaiką. Todėl ir to vaiko nepaliečiau.
Na čia aš per daug vaizdžiai pasakiau "papurtyčiau", bet žodžiais paauklėt tikrai sau leisčiu. Mano šuo ramiakas sau guli, o vaikai mėto į jį kažką, o šuo ir toliau ramiau guli... Tikrai tikrai dar ir tėveliams moralą suskaityčiau, kaip išauklėjo savo vaiką, jei jam kliūva gulintis padarėlis, kuris net apmėtytas nė neamteli...
QUOTE(tati @ 2009 10 07, 16:24)
1. Sunys neprakaituoja kaip zmones ir juos nera sveika maudyti kas savaite ar net dvi (su retomis tam tikru veisliu isimtimis). Siaip normalus, priziuretas suo neskleidzia kakzokio kvapo, ypac jei nesedit prie pat jo.
2. Dazniausiai zmones barsto ta smeli, YPAC vaikai, bet juk mes jiems del to nedraudziame lankytis papludimyje. Kaip ir nedraudziame visiems likusiems zmonems, kurie ten palieka siuksles, kurie kopose myza ir sika, kurie palieka visokius paketus, tamponus ir pampersus. Eilini karta laikomasi nuomones, kad visi sunininkai yra potencialus tersejai ir tvarkos drumstejai.
1. Kiek domėjausi, tai tarkim ilgakailiai (šiuo metu būtent tokie man aktualūs) gali būti maudomi ne dažniau kaip kas 3 dienas (Jorkšyro terjerai, Maltezės, Ši-cu), ir ne rečiau kaip kas 6 savaitės. Dėl prakaitavimo, tai vis dėl to šunys prakaituoja - ne visu kūnu, bet per letenėles. O kad "normalus, priziuretas suo neskleidzia kakzokio kvapo" yra nesąmonė. Net žmonės, kurie kasdien prausiasi, turi kažkokį natūralų vis kitokį kvapą, tai ką jau bekalbėti apie šunis. Juk ir jų plaukas riebaluojasi. Beto šunys tikrai skleidžia kvapą, kuris informuoja aplinkinius šunis apie jų lytį, brandą, sveikatą, o mums tai yra tiesiog "šuns kvapas".
2. Aš esu prieš ne prieš šunis, o prieš neatsakingus šeimininkus. Teisingai, žmonės palieka paplūdimiuose šiukšles, o kopose ir dar gražesnių dalykėlių, bet kai kurie šunų savininkai tokius dalykėlius palieka, nesurenka ne tik kopose, bet ir šalia vandens, kur ir būna didžiausi žmonių srautai. Jei jau nesi pasiruošęs rinkti šuns kakius, tai arba neik į viešas vietas, eik ten, kur nėra žmonių arba jų yra mažai, arba būk malonus ir vis dėl to susirink savo šuns išmatas. Aš nesakau, kad visi tokie šeimininkai, bet jei leisi vienam eiti, tai ir visi kiti eis. Ant kaktos gi neparašyta "aš geras šeimininkas. Surenku savo šuns ekskrementus". Dėl smėlio barstymo, tai vaikui dar gali pasakyti "atsargiau, teta, dėdė guli, nebarstyk ant jų", o kai šalia įsikuria šeima su šuniu, tai kam jau kam, bet šuniui nepasakysi "atsargiau" arba "bėk pro kitą pusę".