Įkraunama...
Įkraunama...

Kavinės ir barai, į kuriuos įleidžiami šunys

QUOTE(Shatura @ 2009 10 07, 14:02)
Kodel? as gi kaip pavyzdzio nepateikiau, kad neleidziama i kavines su arkliais. butu absurdas. Vieniem gyvunam neleidziama eit i kavines, kitiem i papludimi. Kazi koki yra jojamo sportinio zirgo ukine paskirtis?
Kai suo maudosi tame paciame ezere, kur vaikai, tai viskas yra tvarkoj, suniukui karsta, o jei ijociau su zirgu ten, tai iskart sulaukciau visu aplinkiniu priekaistu, nors mano arkliukas gali buti svaresnis ir protingesnis uz kai kuriuos sunis.

jūsų arklys neturi jokio kvapo? jokio jokio? tai tuomet prašau, įjokite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(flamenko @ 2009 10 07, 16:49)
Todėl pritariu tai nuomonei, kad šuo turi būti su pavadėliu, prižiūrimas šeimininko, o ne lakstyti bile kur bile kaip su žodžiais "jis nekanda". Tik nepritariu vaikų gąsdinimui- jei jau vaiką gąsdini mirtimi, tai jam taip pat gali atsirasti ta paniška baimė. (o aš paniškai bijau gyvačių, nu nieko jos man nepadarė, bet net į paveikslėlį ramiai žiūrėt negaliu
doh.gif ).
Turime augintinį, tai turime ir jausti atsakomybę už jį. O ne šiaip laisvai paleisti ganytis.

del vaiku auklejimo pritariu. nors mane visada mokino nebijot sunu ir tiesiog nedaryti staigiu judesiu prie ju, bet tas nepadejo biggrin.gif
QUOTE(tati @ 2009 10 07, 16:53)
Shatura,
1. Lygiai taip pat jus turite galimybe nesirinkti tu kaviniu, kur ileidziami augintiniai, ir tik nepulkite sakyti, kad tai butu jusu teisiu apribjimas, nes matome sioje temoje akivaizdziai, kad si situacija yra ne augintiniu naudai.

2. Vien tai, kad suo jaucia jusu baime, nereiskia kad jis puls ir kas vien del to ... Normalaus charakterio sunys tokiu zmogumi paprastai labiau domisi, stebi ji. Idomu, kiek agresyvius sunis turinciu zmoniu vesis juos i kavines?... Perdedat viska.

1. as taip ir sakiau pirmame savo poste. ir riausiu as cia nekeliu.
2. as nezinau, ka jie jaucia, ko nejaucia. mane taip mokino tevai. nepasitikiu as sunim. Ant kaktos gi neparasyta, kad jis NORMALAUS CHARAKTERIO.
As neperdedu, o modeliuoju situacija. lygiai kaip ir jus modeliuojat, sakydama, kad butu kitaip
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 10 07, 17:04)
jūsų arklys neturi jokio kvapo? jokio jokio? tai tuomet prašau, įjokite smile.gif

turi, aišku. o šunys neturi? turi. o žmonės neturi? turi. Aš nemanau, kad man poilsiautojams pavyktu įrodyti, kad gyvulys yra švarus, išpraustas ir iščiusintas.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 10 07, 19:49)
turi, aišku. o šunys neturi? turi. o žmonės neturi? turi. Aš nemanau, kad man poilsiautojams pavyktu įrodyti, kad gyvulys yra švarus, išpraustas ir iščiusintas.

Aš nežinau, kodėl uždraudė ten jodinėti - gal saugumo sumetimais, o gal todėl, kad arkliai daug kakoja biggrin.gif Jei manote, kad toks draudimas nepagrįstas, argumentuokite, kovokite. O kaip miesto valdžia argumentavo draudimą? Ar buvo kokių nors diskusijų?
Šiaip tai aš žolėdžių gyvulių bijau. Dideli, baikštūs, neprognozuojami... Bet mano baimė - ne argumentas, tai mano problemos.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 10 07, 20:49)

mano šuo neturi smile.gif ir tikrai ne todėl, kad jis mano šuo, o todėl, kad prižiūrėtas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 10 07, 20:58)
Aš nežinau, kodėl uždraudė ten jodinėti - gal saugumo sumetimais, o gal todėl, kad arkliai daug kakoja biggrin.gif Jei manote, kad toks draudimas nepagrįstas, argumentuokite, kovokite. O kaip miesto valdžia argumentavo draudimą? Ar buvo kokių nors diskusijų?
Šiaip tai aš žolėdžių gyvulių bijau. Dideli, baikštūs, neprognozuojami... Bet mano baimė - ne argumentas, tai mano problemos.

as ta draudima tik kaip pvz pateikiau. man tai nelabai rupi. nors ir noretusi kada prasilekt. tikriausiai uzdraude del saugumo. o gal kad kanopom papludymi sudrasko. Nesupraskit manes neteisingai. Del sunu kavinese tik isreiskiau savo nuomone.
Del neprognuozuojamu as pasiginciciau. Lygiai kaip man sunys atrodo neprognozuojami, nes ju psichika man svetima, taip ir jums zoledziai atrodo.
Idomumo delei imesiu vaizdeli smile.gif SORRY UZ OT
Grazu
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 10 07, 21:01)
mano šuo neturi smile.gif ir tikrai ne todėl, kad jis mano šuo, o todėl, kad prižiūrėtas ax.gif

Prižiūretas, nesuprakaitavęs arklys irgi neturi aiškiai išreikšto kvapo. jei nosį įgrūsi jam į kailį ir smarkiai įkvepsi, tai gal ir pajaustum specifini rūšies kvapą. visi gyvūnai ji turi.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 10 07, 15:29)
Smurtas prieš vaikus kvepia baudžiamuoju kodeksu biggrin.gif Aš ir pati nenorėčiau, kad svetimi žmonės "auklėtų" mano vaiką. Todėl ir to vaiko nepaliečiau.

Na čia aš per daug vaizdžiai pasakiau "papurtyčiau", bet žodžiais paauklėt tikrai sau leisčiu. Mano šuo ramiakas sau guli, o vaikai mėto į jį kažką, o šuo ir toliau ramiau guli... Tikrai tikrai dar ir tėveliams moralą suskaityčiau, kaip išauklėjo savo vaiką, jei jam kliūva gulintis padarėlis, kuris net apmėtytas nė neamteli...

QUOTE(tati @ 2009 10 07, 16:24)
1. Sunys neprakaituoja kaip zmones ir juos nera sveika maudyti kas savaite ar net dvi (su retomis tam tikru veisliu isimtimis). Siaip normalus, priziuretas suo neskleidzia kakzokio kvapo, ypac jei nesedit prie pat jo.

2. Dazniausiai zmones barsto ta smeli, YPAC vaikai, bet juk mes jiems del to nedraudziame lankytis papludimyje. Kaip ir nedraudziame visiems likusiems zmonems, kurie ten palieka siuksles, kurie kopose myza ir sika, kurie palieka visokius paketus, tamponus ir pampersus. Eilini karta laikomasi nuomones, kad visi sunininkai yra potencialus tersejai ir tvarkos drumstejai.

1. Kiek domėjausi, tai tarkim ilgakailiai (šiuo metu būtent tokie man aktualūs) gali būti maudomi ne dažniau kaip kas 3 dienas (Jorkšyro terjerai, Maltezės, Ši-cu), ir ne rečiau kaip kas 6 savaitės. Dėl prakaitavimo, tai vis dėl to šunys prakaituoja - ne visu kūnu, bet per letenėles. O kad "normalus, priziuretas suo neskleidzia kakzokio kvapo" yra nesąmonė. Net žmonės, kurie kasdien prausiasi, turi kažkokį natūralų vis kitokį kvapą, tai ką jau bekalbėti apie šunis. Juk ir jų plaukas riebaluojasi. Beto šunys tikrai skleidžia kvapą, kuris informuoja aplinkinius šunis apie jų lytį, brandą, sveikatą, o mums tai yra tiesiog "šuns kvapas".

2. Aš esu prieš ne prieš šunis, o prieš neatsakingus šeimininkus. Teisingai, žmonės palieka paplūdimiuose šiukšles, o kopose ir dar gražesnių dalykėlių, bet kai kurie šunų savininkai tokius dalykėlius palieka, nesurenka ne tik kopose, bet ir šalia vandens, kur ir būna didžiausi žmonių srautai. Jei jau nesi pasiruošęs rinkti šuns kakius, tai arba neik į viešas vietas, eik ten, kur nėra žmonių arba jų yra mažai, arba būk malonus ir vis dėl to susirink savo šuns išmatas. Aš nesakau, kad visi tokie šeimininkai, bet jei leisi vienam eiti, tai ir visi kiti eis. Ant kaktos gi neparašyta "aš geras šeimininkas. Surenku savo šuns ekskrementus". Dėl smėlio barstymo, tai vaikui dar gali pasakyti "atsargiau, teta, dėdė guli, nebarstyk ant jų", o kai šalia įsikuria šeima su šuniu, tai kam jau kam, bet šuniui nepasakysi "atsargiau" arba "bėk pro kitą pusę".
Atsakyti
QUOTE(MissDoll @ 2009 10 07, 21:36)
Beto šunys tikrai skleidžia kvapą, kuris informuoja aplinkinius šunis apie jų lytį, brandą, sveikatą, o mums tai yra tiesiog "šuns kvapas".

taip. Žolėdžiai pagal kvapą atpažista plėšrūnus, plėšrūnai-žolėdžius
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 10 07, 22:22)

Tikrai gražu smile.gif

Iš esmės čia reikia kovoti ne su leidimais ar su draudimais, o su pačia lietuvių visuomenę. Kol dauguma šunų augintojų nesupras, kad reikia susirinkt tai ką šuo palieka ir nesuvoks kad šuo nėra pasaulio centras, kad ir jie turi taikytis prie žmonių kurie nemėgsta ar bijo šunų, kad jie privalo susitvarkyt su savo šuniu, tol visi draudimai bus logiški ir pagrįsti kai mes išmoksime elgtis normaliai tada ir dauguma į šunis kavinėse ar kituose viešuose įstaigose žiūrės kitaip.
Man net keista buvo kai pirkau šuns išmatoms maišiukus ir viena pardavėja sako, daug kas pasižiūri sako gal ir neblogas dalykas, bet kam rinkt jei niekas nerenka. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo archeologe: 07 spalio 2009 - 20:48
QUOTE(archeologe @ 2009 10 07, 21:47)
Tikrai gražu smile.gif

Iš esmės čia reikia kovoti ne su leidimais ar su draudimais, o su pačia lietuvių visuomenę. Kol dauguma šunų augintojų nesupras, kad reikia susirinkt tai ką šuo palieka ir nesuvoks kad šuo nėra pasaulio centras, kad ir jie turi taikytis prie žmonių kurie nemėgsta ar bijo šunų, kad jie privalo susitvarkyt su savo šuniu, tol visi draudimai bus logiški ir pagrįsti kai mes išmoksime elgtis normaliai tada ir dauguma į šunis kavinėse ar kituose viešuose įstaigose žiūrės kitaip.
Man net keista buvo kai pirkau šuns išmatoms maišiukus ir viena pardavėja sako, daug kas pasižiūri sako gal ir neblogas dalykas, bet kam rinkt jei niekas nerenka. doh.gif

Aukso žodžiai wub.gif Beje, myliu žirgus... Visai norėčiau žirgyne į kokias treniruotes užsirašyt, o ateityje ir auginti kokį danų šiltakraujį, amerikiečių jojamajį, anglų-arabą, fryzą, frederiksborgą ar reiną. Žodžiu jojamieji patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(archeologe @ 2009 10 07, 21:47)

drinks_cheers.gif
QUOTE(MissDoll @ 2009 10 07, 22:07)
Aukso žodžiai  wub.gif Beje, myliu žirgus... Visai norėčiau žirgyne į kokias treniruotes užsirašyt, o ateityje ir auginti kokį danų šiltakraujį, amerikiečių jojamajį, anglų-arabą, fryzą, frederiksborgą ar reiną. Žodžiu jojamieji patinka smile.gif

fryzai siaip ne labai jojamieji, bet atrodo ispudingai
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 10 07, 22:15)
drinks_cheers.gif

fryzai siaip ne labai jojamieji, bet atrodo ispudingai

Fryzai yra ir jojamieji, ir kinkomieji. Dabar jie skirstomi į du tipus - barokinį, kuris yra kinkymui ir modernųjį, kuris naudojamas sportui. Man žiauriai gražu juodi, žvilgantys, raumeningi žirgai. Ypač tie, kurie galvą laiko iškėlę, o kojas kelia labai aukštai. Tokį elegantiškumo įspūdį sudaro wub.gif Oh, koki OT padarėm doh.gif
Atsakyti