Įkraunama...
Įkraunama...

Kavinės ir barai, į kuriuos įleidžiami šunys

QUOTE(Shatura @ 2009 10 07, 14:02)
O manot jums butu kokia atsakomybe uz tai, kad griebteletu? juk priristi sunys jusu, kiek supratau taksai. tai jiems atsnukio nereik, kiek zinau  g.gif  As manau atsakomybes jus nenestumet.

Pagal Vilniaus gyvūnų laikymo taisykles, antsnukiai privalomi VISIEMS šunims. Tiesa, ten yra punktas, kad draudžiama šuniui dėti nepritaikytą antsnukį, tai va nebent juo remiantis galima būtų pasiteisinti, tik kaip aš sakau, šiuo atveju viskas nuo šuns savininko iškalbos priklausytų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Angie_Kiras @ 2009 10 07, 14:24)
Pagal Vilniaus gyvūnų laikymo taisykles, antsnukiai privalomi VISIEMS šunims. Tiesa, ten yra punktas, kad draudžiama šuniui dėti nepritaikytą antsnukį, tai va nebent juo remiantis galima būtų pasiteisinti, tik kaip aš sakau, šiuo atveju viskas nuo šuns savininko iškalbos priklausytų smile.gif

na gerai, bet tarkim neįkando,nes buvo su antsnukiu, bet apdraste, pastume gindamasis ar pan.?
Atsakyti
Baikit juokus, užteks, jei kas pasiskųs, kad vaikas išsigando šuns lojimo, ir apsimyža naktį ar mikčioja. Nemalonumų bus sočiai.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 10 07, 14:49)
Baikit juokus, užteks, jei kas pasiskųs, kad vaikas išsigando šuns lojimo, ir apsimyža naktį ar mikčioja. Nemalonumų bus sočiai.

Nors sunu pati nemegtu ir bijau dideliu svetimu, bet sakyciau nesazininga sunu savininku atzvilgiu.
Pati maciau, kaip vaikai (kokiu 5 metu) erzino, mete pagaliais ir akmenim i prie PC prirista maza suni (na toki beveisliuka kudliu, kur senukai dazniausiai del dziaugsmo auginasi). nors tas tiesiog gulejo ir lauke seimyninko gun_bandana.gif
Atsakyti
Jei tokia situacija pasitaikytų mano šuniui, tai tikrai pati savo rankom tuos vaikus papurtyčiau... O tėvai neturėtų teisės skųstis, nes patys kalti, kad žvėris išsiauklėjo.
Atsakyti
QUOTE(MissDoll @ 2009 10 07, 14:11)
Jei tokia situacija pasitaikytų mano šuniui, tai tikrai pati savo rankom tuos vaikus papurtyčiau... O tėvai neturėtų teisės skųstis, nes patys kalti, kad žvėris išsiauklėjo.

Smurtas prieš vaikus kvepia baudžiamuoju kodeksu biggrin.gif Aš ir pati nenorėčiau, kad svetimi žmonės "auklėtų" mano vaiką. Todėl ir to vaiko nepaliečiau.
Atsakyti
Vaikų poelgiai ir požiūris, deja, dažnai būna suformuoti tėvų. Kelių dienų senumo situacija: pareinu su savo šune pasivaikščiojus, kieme prie namo vaikas rėkia- lipo į medį, užstrigo koja tarp medžio įsišakojimo, skauda, išsigandęs, nebėra jėgų laikytis... Kiti vaikai (gal 5-6 metų) aplink stovi. Einu prie to nelaimėlio, o vienam vaikeliui duodu savo šuns pavadėlį, sakau "ar nebijai? palaikyk mano šuniuką" (šuniukas knopkė 3,5 kg, uodegą laiminga maskatuoja, draugelė su visais), vaikas bijo (na, bijo tai bijo, ką gi padarysiu) ir dar sako "mama sakė, kad jei liesi šunį- gali numirti". Suprantu mamą, kuri nori vaiką apsaugoti, bet ar tikrai čia tinkamas metodas- gąsdinti mirtimi? Na, paėmė kitas vaikas tą pavadėlį (matyt, jam mama nieko baisaus apie šunis nesakė), pažaidė dar smile.gif , kol traukėm tą užstrigėlį. Kažin kaip atsilieps ateityje tam vaikui tokia šuns baimė?
Pati kadaise per neatsakingą šeiminkę nemažai streso apturėjau. Vaikas parke vežimėlyje miega, atlekia didžiulis šuo be antsnukio, pavadėlio ir sukiša snukį į vežimėlį prie vaiko veido. O šeimininkė, kai paprašiau pasiimti šunį, su šypsena tarė "nebijokit, jis nieko nedaro, tik tegul vaikas staigių judesių nedaro"- kokiu būdu įteigti miegančiam 6 mėn amžiaus kūdikiui, kad jis prabudęs ir pamatęs prieš save didžiulio šuns vaizdą, nepadarytų jokio staigaus judesio?
"nes jau mamytes engsiu kuo toliau tuo nuosirdziau, lai masto ka sneka ir atidziau renkasi aukas"- ar mane šitoj situacijoj irgi jau būtumėt pradėjus "engti"?
Būtų šeimininkai atsakingesni, gal ir taisyklių tokių kartais "drakoniškų" mažiau reikėtų.
P.S. O kad būtų į temą- Kaune, Laisvės al. mačiau kavinėje sėdinti su šunim (dideliu) lauke Pica Arena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flamenko: 07 spalio 2009 - 15:11
QUOTE(MissDoll @ 2009 10 06, 21:24)
Nesakykit, Aidulia, pasitaiko tokių bėdų ir su gerų šeiminikų gerai prižiūrimais šunimis. Aišku, kvapas nosies gal ir neries, bet užuosti šunišką kvapą kartais tikrai galima smile.gif  Vistiek šuniukai prakaituoja ir maudomi kartą per savaitę, ar kartą per dvi. Tam tikrais momentais ir dėl kitų priežasčių kvapas gali atsirasti.

Sunys neprakaituoja kaip zmones ir juos nera sveika maudyti kas savaite ar net dvi (su retomis tam tikru veisliu isimtimis). Siaip normalus, priziuretas suo neskleidzia kakzokio kvapo, ypac jei nesedit prie pat jo.
QUOTE(MissDoll @ 2009 10 06, 21:24)
Kažkuri piktinosi draudimu su šunimis būti paplūdimyje. Aš esu už tokį draudimą. Nėra malonu, kai šuo prabėgdamas smėliu apibarsto arba krūveles palieka. Tikrai ne kiekvienas šeimininkas jas surenka  blush2.gif  Manyčiau turėtų būti paskirtas specialus paplūdimio ruožas, kur eitų tik žmonės su augintiniais. Bet čia, spėju, nerealu  verysad.gif

Dazniausiai zmones barsto ta smeli, YPAC vaikai, bet juk mes jiems del to nedraudziame lankytis papludimyje. Kaip ir nedraudziame visiems likusiems zmonems, kurie ten palieka siuksles, kurie kopose myza ir sika, kurie palieka visokius paketus, tamponus ir pampersus. Eilini karta laikomasi nuomones, kad visi sunininkai yra potencialus tersejai ir tvarkos drumstejai.
QUOTE(Shatura @ 2009 10 07, 05:21)
nesupykit, juk yra skirtingu zmoniu. Suprantu, kad sunu myletojams tai nepatinka.
Cia tas pats, kaip su rukymu kavinese. rukantys buvo pries toki draudima, nerukantys buvo uz.

Radote, ka palyginti. Ar jusu sveikatai kenkia tai, kad suniukas sedi po stalu?

Atsakyti
QUOTE(flamenko @ 2009 10 07, 14:56)
Vaikų poelgiai ir požiūris, deja, dažnai būna suformuoti tėvų. Kelių dienų senumo situacija: pareinu su savo šune pasivaikščiojus, kieme prie namo vaikas rėkia- lipo į medį, užstrigo koja tarp medžio įsišakojimo, skauda, išsigandęs, nebėra jėgų laikytis... Kiti vaikai (gal 5-6 metų) aplink stovi. Einu prie to nelaimėlio, o vienam vaikeliui duodu savo šuns pavadėlį, sakau "ar nebijai? palaikyk mano šuniuką" (šuniukas knopkė 3,5 kg, uodegą laiminga maskatuoja, draugelė su visais), vaikas bijo (na, bijo tai bijo, ką gi padarysiu) ir dar sako "mama sakė, kad jei liesi šunį- gali numirti". Suprantu mamą, kuri nori vaiką apsaugoti, bet ar tikrai čia tinkamas metodas- gąsdinti mirtimi? Na, paėmė kitas vaikas tą pavadėlį (matyt, jam mama nieko baisaus apie šunis nesakė), pažaidė dar  smile.gif , kol traukėm tą užstrigėlį. Kažin kaip atsilieps ateityje tam vaikui tokia šuns baimė?
Pati kadaise per neatsakingą šeiminkę nemažai streso apturėjau. Vaikas parke vežimėlyje miega, atlekia didžiulis šuo be antsnukio, pavadėlio ir sukiša snukį į vežimėlį prie vaiko veido. O šeimininkė, kai paprašiau pasiimti šunį, su šypsena tarė "nebijokit, jis nieko nedaro, tik tegul vaikas staigių judesių nedaro"- kokiu būdu įteigti miegančiam 6 mėn amžiaus kūdikiui, kad jis prabudęs ir pamatęs prieš save didžiulio šuns vaizdą, nepadarytų jokio staigaus judesio?
"nes jau mamytes engsiu kuo toliau tuo nuosirdziau, lai masto ka sneka ir atidziau renkasi aukas"- ar mane šitoj situacijoj irgi jau būtumėt pradėjus "engti"?
Būtų šeimininkai atsakingesni, gal ir taisyklių tokių kartais "drakoniškų" mažiau reikėtų.
P.S. O kad būtų į temą- Kaune, Laisvės al. mačiau kavinėje sėdinti su šunim (dideliu) lauke Pica Arena.

Pati turiu tris sunis, bet niekada nepakenciu ir nepakesiu, kai prie mano vaiku ar sunu leidziami kiti sunys, ypac kavinese. Kai atsiveda versius, kurie be pavadziu tarp stalu nardo ir tikrina kas kaimyno leksteje. As uz tai kad butu leidziama buti su suniu kavineje, bet zmones - isisamoninkit, suo ne pasaulio bamba o jus taip pat, atejai su suniu, ar su vaiku, ar vienas - nesvarbu - yra kiti zmones, yra elgesio normos, taisykles, va kai lietuvaiciai ismoks atitinkamai elgtis gimtojoj salelej, ne tik uzsienyje, tai ir tokiu temu nebeprireiks. O siaip Palangoj i daugeli kaviniu tikrai ileidzia.
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 10 07, 16:24)
Radote, ka palyginti. Ar jusu sveikatai kenkia tai, kad suniukas sedi po stalu?

Matot, mano nuomone susiformavo Ispanijoje vienose varzybose. ten i vietini restoraniuka buvo ileidziami visi sunys (o raiteliai ju turi nemazai). Priristi ir nepriristi, mazi ir dideli, aukleti ir neaukleti. Vaizdas- laksto sunu gauja -"zaidzia"- visur. kiti begiodavo nuo staliuku prie staliuku prasinedami maisto... Na, man tas vaizdas buvo slykstus. ypac kai as tokia sunu "myletoja".
Sakot sedi po stalu? gerai jei jusu suo labai gerai aukletas. bet juk sunu visokiu buna. ir i kavines, jei bus leista, eis ne tik aukleti sunys. O dar kokia "damocka" paleis pasiganyt savo Jorka- juk neikas (atsiprasau uz pavyzdi. neturiu nieko pries jorkus).
Ar kenkia sveikatai? juk ne visi nublusinti yra? ne visi savininkai puikiai priziuri savo augintinius.
Papildyta:
QUOTE(meduliukas @ 2009 10 07, 16:29)
Pati turiu tris sunis, bet niekada nepakenciu ir nepakesiu, kai prie mano vaiku ar sunu leidziami kiti sunys, ypac kavinese. Kai atsiveda versius, kurie be pavadziu tarp stalu nardo ir tikrina kas kaimyno leksteje.

vat as apie tokia situacija ir kalbu. o kaip as paniskai bijau dideliu sunu (o sako, kad jie tai jaucia), tai nenuostabu, kad man ir ikas toks. Nu bijau as ju, ka man dabar daryt? su sita baime net nezadu kovt, gyvent netrukdo
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 10 07, 16:39)
vat as apie tokia situacija ir kalbu. o kaip as paniskai bijau dideliu sunu (o sako, kad jie tai jaucia), tai nenuostabu, kad man ir ikas toks. Nu bijau as ju, ka man dabar daryt? su sita baime net nezadu kovt, gyvent netrukdo

Todėl pritariu tai nuomonei, kad šuo turi būti su pavadėliu, prižiūrimas šeimininko, o ne lakstyti bile kur bile kaip su žodžiais "jis nekanda". Tik nepritariu vaikų gąsdinimui- jei jau vaiką gąsdini mirtimi, tai jam taip pat gali atsirasti ta paniška baimė. (o aš paniškai bijau gyvačių, nu nieko jos man nepadarė, bet net į paveikslėlį ramiai žiūrėt negaliu
doh.gif ).
Turime augintinį, tai turime ir jausti atsakomybę už jį. O ne šiaip laisvai paleisti ganytis.
Atsakyti
Shatura,

Matot, iki siol Klaipedoje savininkai patys galedavo nuspresti, isileisti augintinius i kavine ar ne. Akivaizdu, kad didele dalis savininku pasirinko varianta NE. O dabar bus atimta galimybe net keliems gyvunus isileidziantiems. Vargu, ar artimu metu pamatysit panasu vaizda, kaip kad nupieset Ispanijoje. Lietuvoje vis tiek tebevyrauja nuomone, kad suns vieta prie budos ar mazu maziausiai nuosavo namo kieme, voljere ir retas zmogus daugiau uzsiima savo augintiniu ir vedasi ji kur nors. Gal visgi palikime teise pasirinkti, demokratija kaip ne kaip. Lygiai taip pat jus turite galimybe nesirinkti tu kaviniu, kur ileidziami augintiniai, ir tik nepulkite sakyti, kad tai butu jusu teisiu apribjimas, nes matome sioje temoje akivaizdziai, kad si situacija yra ne augintiniu naudai.

Vien tai, kad suo jaucia jusu baime, nereiskia kad jis puls ir kas vien del to ... Normalaus charakterio sunys tokiu zmogumi paprastai labiau domisi, stebi ji. Idomu, kiek agresyvius sunis turinciu zmoniu vesis juos i kavines?... Perdedat viska.
Atsakyti