dar viena kategorija, kurios negaliu pakesti, tai spygaujancios mamites kurios istisaj rekia: PRISIRISKIT SUNI!
Kai paklausi ka joms suo daro sako: JUS PAZEIDZIATE TAISYKLES!
paskui uzaugina vaikus, kurie ismokyti bijoti sunu. vakar vienai pasiuliau policija iskviesti, kad pasiaiskintume privalau as suni prisirist ar ne nes jau tolerancija isseko, kai visokios vidutinybes leidzia sau reguliuoti mano sunio pririsima, anksciau nesigincydavau ir nueidavau, o dabar paskelbiau kara, uzteks nuolaidziauti silpnaprotystei
Gerai, kai šuo yra stabilios psichikos, išauklėtas, visiškai paklūsta savo šeimininkui. Vakar ėjau šaligatviu, už poros žingsniu pievelėje šeimininkė su šuniu vaikšto, ir tas šuo kad pradės pulti ant manęs, kąsti į kojas... Gerai, kad už pavadžio buvo ir tik džinsus spėjo sukąst. Kadangi netoliese jie gyvena, tai yra tekę dar porą kartų pnašias situacijas stebėti. O vat šiandien tas pats šuo jau be pavadžio laksto! Ir dažnai taip matau. Teko kelią keisti. Ir kaip nepasakysi tokiam žmogui prisirišt šuns? Kai apturi tokio malonumo, visai nebesinori būti šalia palaidų šunų. Nežinosi - jie taikūs, ar juos reikia aplenkti keliais metrais. Jei jau nenorit pavadžio dėti, tai bent antsnūki uždėkit, jei šuo bėgioja savo kojomis, o ne nešamas ant rankų (kalbu apie viešas vietas, kur vaikšto žmonės).
QUOTE(Aidulia @ 2009 10 05, 19:57)
Ten šalia yra kirpyklą Perla. Būtent į tą restoraniuką mūsų neįleido su šuniuku ką tik pasiimtu iš salono. Vienas buvo likęs salone tvarkytis, tai ketinome restorane jo palaukti. Buvom sustabdyti tiesiog prie durų
Tiesa, Akropolyje Step Top parduotuvėje taip pat buvome išprašyti lauk, nors atėjau pirkti konkrečių batų ( buvau jau anksčiau išsirinkusi), o šuniuką vyras laikė ant rankų
Tiesa, Akropolyje Step Top parduotuvėje taip pat buvome išprašyti lauk, nors atėjau pirkti konkrečių batų ( buvau jau anksčiau išsirinkusi), o šuniuką vyras laikė ant rankų
Kaip įdomu aš akropoli klaipėdoj visas pardes išnarčiau ir visur nieko nesakė tik vienas apsauginis priminė kad šuniukas turi būti ant rankų ant žemės paleisti negalima. Tada ir į Čili pica varėm visi pavalgyti tai paklausėm ar galimn tai įleido
QUOTE(Kshiste @ 2009 10 07, 09:19)
dar viena kategorija, kurios negaliu pakesti, tai spygaujancios mamites kurios istisaj rekia: PRISIRISKIT SUNI!
paskui uzaugina vaikus, kurie ismokyti bijoti sunu. vakar vienai pasiuliau policija iskviesti, kad pasiaiskintume privalau as suni prisirist ar ne nes jau tolerancija isseko, kai visokios vidutinybes leidzia sau reguliuoti mano sunio pririsima, anksciau nesigincydavau ir nueidavau, o dabar paskelbiau kara, uzteks nuolaidziauti silpnaprotystei
As gi nesipktinu kad uzdraude palangos papludimiais su zirgais jodinet!
Iseina, jei zmogui nepatinka sunys, tai jis jau vidutinube? o jus, mat aukstuomene
QUOTE(Shatura @ 2009 10 07, 10:38)
As gi nesipktinu kad uzdraude palangos papludimiais su zirgais jodinet!
Prajuokinot. Palyginimas maždaug kaip piršto su tuo kitokiu daiktu. Kur ūkinės paskirties gyvulys, o kur naminis gyvūnas.
QUOTE(Kshiste @ 2009 10 07, 09:19)
Ir jos yra visiškai teisios!
vakar vienai pasiuliau policija iskviesti
Džiaukitės, kad neiškvietė.
kad pasiaiskintume privalau as suni prisirist ar ne
Vilniaus m. Gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių 19 p. labai aiškiai parašyta, kad šunys turi būti vedžiojami (vedami) su pavadėliu.
dabar paskelbiau kara, uzteks nuolaidziauti silpnaprotystei
O kur jūsų pačios tolerancija ir supratimas?
Beje, nukrypot nuo savo sukurtos temos - yra tema Ar laikotės šunų vedžiojimo taisyklių?
Vakar vedu šunis (su pavadėliais). Šalimais eina močiutė su anūku, gal kokių 5 metų. Tas darkosi kiek galėdamas: kriokdamas, rankas išskėtęs lekia į šunis; saujom semia kaštonus ir mėto į juos. Bandau ir atsilikti, ir pralenkti - kur tau, persekioja ir neatstoja. Žaidžia matai angelėlis. Močiutė po mano pikto žvilgsnio teišspaudžia "Nedaryk taip, vaikeli, šuniukai įkąs"... O vaikelis jau ir pagalį pasičiupo. Laimė, tuo metu atsirado galimybė pasukti į šoną, o vaikelis puolė persekioti naują auką - prancūzų buldogą...
Įstatymas draudžia man netgi apsiginti nuo tokių išsigimėlių. Laimė, kad mano šunys nerodo agresijos žmonėms, yra pripratę prie tokio amžiaus vaikų. O jei sulotų, ar neduok dieve grybštelėtų besigindami - spėkit, kas liktų kaltas.
Įstatymas draudžia man netgi apsiginti nuo tokių išsigimėlių. Laimė, kad mano šunys nerodo agresijos žmonėms, yra pripratę prie tokio amžiaus vaikų. O jei sulotų, ar neduok dieve grybštelėtų besigindami - spėkit, kas liktų kaltas.
QUOTE(Daiva D. @ 2009 10 07, 12:17)
Vakar vedu šunis (su pavadėliais). Šalimais eina močiutė su anūku, gal kokių 5 metų. Tas darkosi kiek galėdamas: kriokdamas, rankas išskėtęs lekia į šunis; saujom semia kaštonus ir mėto į juos. Bandau ir atsilikti, ir pralenkti - kur tau, persekioja ir neatstoja. Žaidžia matai angelėlis. Močiutė po mano pikto žvilgsnio teišspaudžia "Nedaryk taip, vaikeli, šuniukai įkąs"... O vaikelis jau ir pagalį pasičiupo. Laimė, tuo metu atsirado galimybė pasukti į šoną, o vaikelis puolė persekioti naują auką - prancūzų buldogą...
Pažįstama situacija: kartą vedžiojant a.a. savo taksą sutikom močiutę su panašaus amžiaus pypliu. Tas susiradęs akmenį juo užsimojo ir pradėjo eit link šuns. Tik kai užrėkiau, ką čia dabar darai, močiutė be žodžių susirinko savo anūkėlį ir nuėjo kita kryptim, bet iš jos pusės anūkui nebuvo nieko panašaus į padėk akmenį, negražu taip daryt ar pan. Tai kažin, iš kur galima tikėtis tolerancijos gyvūnų atžvilgiu, jeigu net vaikai tokiais atvejais nėra drausminami.
"Džiaukitės, kad neiškvietė."
Tai cia as pasiuliau iskviest policija! Ir visada taip darau, nes jau mamytes engsiu kuo toliau tuo nuosirdziau, lai masto ka sneka ir atidziau renkasi aukas. Kvieciu mamytes laikytis kuo atokiau.
QUOTE(Daiva D. @ 2009 10 07, 11:48)
Prajuokinot. Palyginimas maždaug kaip piršto su tuo kitokiu daiktu. Kur ūkinės paskirties gyvulys, o kur naminis gyvūnas.
Kodel? as gi kaip pavyzdzio nepateikiau, kad neleidziama i kavines su arkliais. butu absurdas. Vieniem gyvunam neleidziama eit i kavines, kitiem i papludimi. Kazi koki yra jojamo sportinio zirgo ukine paskirtis?
Kai suo maudosi tame paciame ezere, kur vaikai, tai viskas yra tvarkoj, suniukui karsta, o jei ijociau su zirgu ten, tai iskart sulaukciau visu aplinkiniu priekaistu, nors mano arkliukas gali buti svaresnis ir protingesnis uz kai kuriuos sunis.
QUOTE(Daiva D. @ 2009 10 07, 12:17)
Del sios situacijos as visu 100% uz sunu savininkus. Vaikus turetu tevai drausmint tokiais atvejais ir labai grieztai.
O manot jums butu kokia atsakomybe uz tai, kad griebteletu? juk priristi sunys jusu, kiek supratau taksai. tai jiems atsnukio nereik, kiek zinau As manau atsakomybes jus nenestumet. cia tas pats, kas pas mano suni i voljera ieitu koks praeinantis pro sali, pradetu suni erzinti ir butu uzpultas. arba prie mano priristu MANO TERITORIJOJE poniu prietu kas nors ir butu apspardytas