Įkraunama...
Įkraunama...

Kavinės ir barai, į kuriuos įleidžiami šunys

QUOTE(Kshiste @ 2009 10 06, 10:16)
Del lietuvos sunu kulturos kalti tik seimininkai, del to kencia paklusnus sunys ir ju seimininkai, nes viskas matuojama vienu matu.

drinks_cheers.gif kur anksciau gyvenau, tai kaimynystej buvo diedukas, kuris turejo toki vidutinio dydzio suniuka - nu isaukletas buvo taip, kad ojojoj - kasdien matydavau vaiksciojant prie namu ir uzsiiminejant su tuo suniuku, tai vietinej maksimytej net i parduotuve su tuo sunim ileisdavo, nes visi zinojo - nesitrauks nei per zingsni prie seimininko ir snukio i desras nekis biggrin.gif sake, taip aukletas, kad maista ima tik is savo bliudo arba seimininko ranku. Dar ta dieduka su sunim autobuse esu maciusi - ilipo, suo jokiu lakstymu ir skalijimu ant zmoniu, diedukas atsisedo, suniukas po jo sedyne atsigule ir vsio - nebuciau maciusi kaip ilipo, net neitarciau, kad suo autobusu vaziuoja biggrin.gif nebuciau maciuso to suns lakstancio atokiau nuo namu, tai pagalvociau,kad koks flegma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 06 spalio 2009 - 09:35
QUOTE(Kshiste @ 2009 10 06, 10:16)
Lietuviai sunio turejima suvokia taip: duoti esti, gerti, pazaisti su juo, o ko daugiau reikia? Suniukas linksmas, sveikas ir valio, nesvarbu, kad puola kitus sunis ir zmones - gi jis saugo mus  doh.gif Toks suns charakteris!  blink.gif

aš manau, kad yra dar blogiau... jei dar tik taip būtų... bent jau anksčiau, kai buvau vaikas ir daugiau zudavau po laukus, tai patikėk, buvo nuomonė, ne tai, kad toks šuns charakteris ir jis mus gina, bet PRIVALO taip elgtis, tyčia siundydavo šunis, nors ir mažus doh.gif tipo taip turi būti, šuo turi būti labai piktas blink.gif pamenu net mano klasėje mergaitės taip mąstydavo. Dvi iš jų turėjo mišrūnus, nedidelius patinukus, tai tiek vienos, tiek kitos šunys perkąstų rankas, jei tiestum glostyti blink.gif ir čia norma buvo, netgi pasididžiavimas, kad kai viena iš jų buvo atleista nuo fizkultūros pamokos, gyveno netoli stadiono, nuėjo namo ir pasiėmė šunį, atsivedė prie mūsų, šneka su mumis iš toliau, o tas šuo ant pavadėlio kariasi, draskosi ant visos klasės, o ji su tokia pasididžiuojančia šypsena žiūri į mus, tipo kad jos šuo - auksas doh.gif
aš jau nekalbu apie paauglių, net suaugusių vyrų mąstymą, liečiantį šunis...

dabar, gal tai kažkiek keičiasi, visuomenė labiau šviečiasi, bet visgi mes dar toli...
Atsakyti

Aš manau, kad Lietuvoje egzistuoja dar vienas faktorius - karts nuo karto kokia nors veislė patampa "madinga" ir tuomet visokio plauko "veisėjai" pradeda varyt biznį kergdami bet kaip. Į tokį dalyką, kaip šunų genofondas ir jų psichika kreipia dėmesį tik labai atsakingi veikėjai.
Prisiminkit kaip maždaug prie 20 metų buvo ant bangos bokseriai, rotveileriai, dobermanai? Daugino tuos šunis kas kaip nori, iš Rusijos kažkokių hibridų prisivežė. Žodžiu, manau, kad pas mus daug pusiau veislinių, nestabilios psichikos šunų, kurie gadina įvaizdį ir pačios veislės, ir žmones gąsdina.
Užsienyje matyt šunų veisimo kontrolė yra griežta.
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2009 10 06, 11:50)
Aš manau, kad Lietuvoje egzistuoja dar vienas faktorius - karts nuo karto kokia nors veislė patampa "madinga" ir tuomet visokio plauko "veisėjai" pradeda varyt biznį kergdami bet kaip. Į tokį dalyką, kaip šunų genofondas ir jų psichika kreipia dėmesį tik labai atsakingi veikėjai.
Prisiminkit kaip maždaug prie 20 metų buvo ant bangos bokseriai, rotveileriai, dobermanai? Daugino tuos šunis kas kaip nori, iš Rusijos kažkokių hibridų prisivežė. Žodžiu, manau, kad pas mus daug pusiau veislinių, nestabilios psichikos šunų, kurie gadina įvaizdį ir pačios veislės, ir žmones gąsdina.
Užsienyje matyt šunų veisimo kontrolė yra griežta.

dėl šito tai žinok sunku sutikti... aišku, tas dauginimas tai be abejo didžiulė žala, bet nueik, kad ir į youtube, įvess ten kokią nors veislę, tarkim yorkie ir tik kas 15 pamatysi panašų į tikrą yorkie... tame ir esmė, kad jie dažnai visokius mišrūnus pasiima iš prieglaudų, o ir blogų veisėjų/daugintojų ten netrūksta taip pat. Tiesiog ten šunys dažniau dresūrą lanko ir aplamai užsieniečiai visai kitokie nei mes, tai ir šunys pagal juos yra kitokie nei mūsiškiai
Atsakyti
Na Vilniuje - kol stafukas buvo mažas ir engvai pakeldavau smile.gif į vietinės reikšmės maksimą ir vaistinę esu pora kartų įsinešus ... Daugiau deja visur durys uždarytos . Viduj apie kavines net minčių neturiu eit . Lauko kavinėse vasarą keliose esam lankęsi - bet jau žmonių požiūris doh.gif blink.gif 99 procentų tuo nepatenkinti - nors augintinis ramiai po stalu guli - tai nesinori sau nervų gadintis ...
Atsakyti
As nematau nieko blogo jeigu kavineje, tyliai ir ramiai suo sedetu ant grindu.Jis turetu buti stabilios psichikos, priziuretas ir sutvarkytas.Bet jeigu man prie leksciu pradetu skraidyt suns plaukai,sklistu nemalonus kvapas turbut labai supykciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aurytea @ 2009 10 06, 15:50)
sklistu nemalonus kvapas turbut labai supykciau doh.gif

Abejoju, kad su tokiais žmonės sėdėtų kavinėse smile.gif . Su smirdžiukais stovi prie kioskelių su alaus buteliais.
Atsakyti
O mūsų neįleido į Kauno Akropolio Kiką,nors tai atrodo gyvūnų parduotuvė blush2.gif Ėjom pirkti batų šuniui(šuo didelis),tai davė išsinešti tik į lauką pamatuoti.
Užtat vasarą "Pas Juozapą"(Žemaitijoj)laisvai visur dalyvavom su šunim bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidulia @ 2009 10 06, 16:44)
Abejoju, kad su tokiais žmonės sėdėtų kavinėse smile.gif . Su smirdžiukais stovi prie kioskelių su alaus buteliais.

Nesakykit, Aidulia, pasitaiko tokių bėdų ir su gerų šeiminikų gerai prižiūrimais šunimis. Aišku, kvapas nosies gal ir neries, bet užuosti šunišką kvapą kartais tikrai galima smile.gif Vistiek šuniukai prakaituoja ir maudomi kartą per savaitę, ar kartą per dvi. Tam tikrais momentais ir dėl kitų priežasčių kvapas gali atsirasti.
Aš asmeniškai nieko prieš, kai šunis nešasi į kavines, parduotuves, viešajį transportą specialiose tašėse, boksuose. Bet kai šunį sodina ant tų pačių medžiaginių kėdžių (kavinėj, autobuse), kur ir žmogus su geresniu rūbu sėdasi, tai tada schmoll.gif
Kažkuri piktinosi draudimu su šunimis būti paplūdimyje. Aš esu už tokį draudimą. Nėra malonu, kai šuo prabėgdamas smėliu apibarsto arba krūveles palieka. Tikrai ne kiekvienas šeimininkas jas surenka blush2.gif Manyčiau turėtų būti paskirtas specialus paplūdimio ruožas, kur eitų tik žmonės su augintiniais. Bet čia, spėju, nerealu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(MissDoll @ 2009 10 06, 21:24)
Kažkuri piktinosi draudimu su šunimis būti paplūdimyje. Aš esu už tokį draudimą. Nėra malonu, kai šuo prabėgdamas smėliu apibarsto arba krūveles palieka. Tikrai ne kiekvienas šeimininkas jas surenka  blush2.gif  Manyčiau turėtų būti paskirtas specialus paplūdimio ruožas, kur eitų tik žmonės su augintiniais. Bet čia, spėju, nerealu  verysad.gif

dieną, kai buvo daugybė žmonių ne ką tepastebėdavau, bet vakare, kai eidavau fotosesijai prie jūros, tai kopose ir pajūry nemačiau nei vieno šūduko, tik nuolat besipiktinančių 'rūpestingųjų' gyvūnų šūdukų skaičiuotojų mamyčių paliktus paketus ir pampersus, tėtukų alaus butelius, vaikų čipsų pakelius ir šiaip popierius cool.gif
šūdukų, jei būdavo, tai bent jau apkasti reiškia, o šiukšlės - ne... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 10 06, 21:54)
dieną, kai buvo daugybė žmonių ne ką tepastebėdavau, bet vakare, kai eidavau fotosesijai prie jūros, tai kopose ir pajūry nemačiau nei vieno šūduko, tik nuolat besipiktinančių 'rūpestingųjų' gyvūnų šūdukų skaičiuotojų mamyčių paliktus paketus ir pampersus, tėtukų alaus butelius, vaikų čipsų pakelius ir šiaip popierius cool.gif
šūdukų, jei būdavo, tai bent jau apkasti reiškia, o šiukšlės - ne... cool.gif

Smiltyneje gal ir švaru, ten apskritai superiniai paplūdimai neskaitant to, kad nėra persirengimo kabinų, vandens čiaupų. Melnragėje, Giruliuose pasitaiko krūvelių, bet ten, kur žmonės daugiau renkasi, ten paplūdimai šiek tiek apvalomi. Netoli Palangos, Nemirsetoje, kur žmonių srautas nedidelis, labiau renkasi žmonės su augintiniais ir ten tai išvis minų laukas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 10 06, 00:28)
Bent Klaipedoje artimu laiku gali pasikeisti situacija. Iki siol miesto gyvunu laikymo taisyklese buvo punktas, kad vieso maitinimo istaigos savo nuoziura nusprendzia, ar ileisti sunis, ar ne. Naujai rengiamame projekte sitas punktas turetu buti pakeistas i draudima vestis sunis i vieso maitinimo istaigas.

thumbup.gif valio
nesupykit, juk yra skirtingu zmoniu. Suprantu, kad sunu myletojams tai nepatinka.
Cia tas pats, kaip su rukymu kavinese. rukantys buvo pries toki draudima, nerukantys buvo uz.
Atsakyti