Įkraunama...
Įkraunama...

Kavinės ir barai, į kuriuos įleidžiami šunys

QUOTE(dovidiela @ 2012 08 18, 16:49)
Kas jeigu tam iki butu buves zmogus su stipria alergija sunims? Tu butum gaivinus?

Vietoj fantastinių filmų patarčiau ką nors pasiskaityti bent jau apie anafilaksinį šoką mirksiukas.gif
QUOTE(Arretė @ 2012 08 18, 19:59)
Pasidomėkit, kaip gyvena žmonės valstybėse, kur visi sąžiningi ir teisingi.

Ne tik domėjausi, bet ten ir buvau, ten šunys gyvena pilnavertį gyvenimą, o vien dėl to, kad kažkas sugalvoja, kad yra teisesnis..geriau jau būsiu nesąžininga prieš taisyklę, nei prieš savo šunį(ir čia kalba ne apie parduotuvę jeigu ką biggrin.gif nes subkultūros analizavimais truputėlį nustebinot, merginos biggrin.gif )
QUOTE(Arretė @ 2012 08 18, 19:59)
Ir jum gera Lietuvoj gyvent tarp tokių kaip jūs? Pamazgų krūva per tokius "hipius" iš tėvynės liko.
O kol esu čia, tikrai ramiai pro mane nepraeitumėt su savo hipiška mąstysena.  mirksiukas.gif

JŪS esat niekas valstybėje, kurią pati niekinat, taip, kad -gero kelio smile.gif Šiaip kitą kartą rašant patarčiau neįžeidinėti, nuoširdžiai smile.gif
Atsakyti
Kas jeigu tam iki butu buves zmogus su stipria alergija sunims? Tu butum gaivinus?

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Neturiu ka pasakyt - sovietinis "derevnia" mentalitetas: Jei pavyksta issisukti ir "isdurti" teisesauga, valdzia ar net atskirus zmones - as kietas

Kai cool neapykantos sankaupa moterys.
Pro jus tikrai nei vienas jorkas tasej nepraeina..rajono supermarketuose palaikot tvarka.
Blyn verciantis susimastyti pilietiskumas. Juk ir as siaip tokia visai socialiai atsakinga ir suo tas mano dideliausias ir vaikstom tarp zmoniu,tai..gal tikrai kita karta nesiuos deguonies kauke ir adrenalino svirksta savo nopopintuko sukelto anafilaksinio soko aukoms,Lietuva bus saugi! O kur dar galimybe kad pastums,sulos ar siaip nepapankamu groziu suerzins....kokius raminamuosius siulyti rekomenduojat?
LIVE AND LET LIVE moterys. Nes nepakantumas be pagrindo juk labiausiai LT ir pasauliui ir kenkia
Atsakyti
QUOTE(Indreaja @ 2012 08 19, 09:56)
Vietoj fantastinių filmų patarčiau ką nors pasiskaityti bent jau apie anafilaksinį šoką mirksiukas.gif

Apie anafilaksini soka zinau tikrai daugiau nei tamsta - sergu ankstyvos stadijos bronchine astma, kuria stengiuosi kontroliuoti, tad prisiskaites apie sita nemazai. Taip pat zmona medicina baigineja studijuot, taip kad kolega, jei nezinai, tai nuo suns plauku ir odos daleliu per keliasdesim sekundziu alergiskam gali susidaryti tokia imunine reakcija, kad veidas istintu dvigubai, kartu ir gerklos (jau nekalbant apie bronchus ir plauciu alveoles) ir zmogus gali numirti keliu valandu begyje. Cia zinoma ekstremalus krastutinumas, taciau ir siaip alergiskam sunims zmogui gali prasideti, kad ir reakcija, kuri yra kazkiek panasi i gripa - akiu skausmas, sloga, uzgulusios ausys ciaudulys nesutramdomas. Ne tik tuomet kai pati busi toje patalpoje, bet ir tol, kol alergija keliancios daleles neissivaikscios. Taip kad ponia issilavinusi ir zinanti daug apie anafilaksinius sokus - jei sakau kazka neteisingai - pirmyn, pataisyk mane, I dare you.
Papildyta:
QUOTE(Indreaja @ 2012 08 19, 09:56)
Ne tik domėjausi, bet ten ir buvau, ten šunys gyvena pilnavertį gyvenimą, o vien dėl to, kad kažkas sugalvoja, kad yra teisesnis..geriau jau būsiu nesąžininga prieš taisyklę, nei prieš savo šunį(ir čia kalba ne apie parduotuvę jeigu ką biggrin.gif nes subkultūros analizavimais truputėlį nustebinot, merginos biggrin.gif

Tai keisk tuos istatymus, juk politikai, kuriuos isrinkai turi klausyti tavo nuomones, juk tu rinkeja. Elektroniniai pastai paskelbti, politiku stabai yra kiekvienam rajone arba susitart del susitikimo. O istatymu pazeidinejimas tera homo sovieticus palikimas, kurio deretu atsikratyti.

QUOTE(zaliaslangelis @ 2012 08 19, 10:13)
Kai cool neapykantos sankaupa moterys.
Pro jus tikrai nei vienas jorkas tasej nepraeina..rajono supermarketuose palaikot tvarka.
Blyn verciantis susimastyti pilietiskumas. Juk ir as siaip tokia visai socialiai atsakinga ir suo tas mano dideliausias ir vaikstom tarp zmoniu,tai..gal tikrai kita karta nesiuos deguonies kauke ir adrenalino svirksta savo nopopintuko sukelto anafilaksinio soko aukoms,Lietuva bus saugi! O kur dar galimybe kad pastums,sulos ar siaip nepapankamu groziu suerzins....kokius raminamuosius siulyti rekomenduojat?
LIVE AND LET LIVE moterys. Nes nepakantumas be pagrindo juk labiausiai LT ir pasauliui ir kenkia

As esu vyras, kuris tiki istatymo virsenybe pries visus. O jei nesies adrenalino svirksta - puiku, sveikinimai, tai gal vietoj netycines zmogzudystes tokiu atveju BK tau skirs tik nezymu sveikatos sutrikdyma. Jei as kazka tokio pamatyciau parduotuvej, as nepulciau ir nekarkseciau at to kiseninio vargso, kuri vadini jorku ar chichuava, ar neduok dieve sunim. As tiesiai policija kviesciau ir vykdyciau pilietinio sulaikymo veiksmus, kurie taip pat istatymo tvarka numatyti. O tai jau ispindejo zmones. As labai uz vietas kur ileidzia sunis, ir pat einu i kavines tik tokias, kur tuos sunis ileidzia, taciau jeigu ne - nereikia zmones chamavot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovidiela: 19 rugpjūčio 2012 - 10:24
QUOTE(dovidiela @ 2012 08 19, 11:23)
sergu ankstyvos stadijos bronchine astma, kuria stengiuosi kontroliuoti,

Užjaučiu, stenkitės, sveikit ir nesirkit, bet atsiminkite, kad jūsų ligos - jūsų bėdos. Joks šuo, katė, joks augalas, jokia vieta ar kiti žmonės dėl to nekalti. Tai jūsų problemos. Ne šunininkai ir ne dar kas nors turi jumis rūpintis, o jūs pats. Pamatėte šunį parduotuvėje ar kavinėje, eikite kitur. Ir nesinervinkite, nes dar daugiau sau pakenksite. Savo rūpesčių ir naštos neturite teisės versti ant kitų. Čia žinote, tas pats kas žmonės su fobijomis tarkime. Kad kažkas bijo aukščio, tai nepriežastis nestatyti dangoraižių ar nuversti gamtos grožybes - kalnus. Arba jei kas nos bijo technikos, tai dėl jų juk visuomenė negrįš į akmens amžių.
Sveikatos ir tolerancijos mirksiukas.gif Tuomet gal ir turėsite viltį pasveikti smile.gif
Papildyta:
As labai uz vietas kur ileidzia sunis, ir pat einu i kavines tik tokias, kur tuos sunis ileidzia, taciau jeigu ne - nereikia zmones chamavot.

blink.gif doh.gif blink.gif
Aš tiek rašiau, sveikatos tamstai linkėjau, o čia pasirodo apsimetėlis esi. Nei tu mirsi nuo šuns, nei ką. Pats eini į šunų kavines???
Baisu. Todėl ir sergi, kad toks piktybiškas esi ir nepasveiksi ax.gif
Atsakyti
O kaip žinoti, kad tam kitam svetimam žmogui būtent alerginė reakcija nuo šuns, o ne pvz.: nuo grindų ploviklio kuriuo buvo išplautos parduotuvės grindys, ar nuo kokios kitos prekės/daikto ir pan. Pvz.: mane sudirgina visa ta chemija, naudojama visuomeniniuose WC.
Atsakyti
Nugriaut ta IKI dezinfekuot teritorija 50km spinduliu ir pastatyt Maxima biggrin.gif tikiuosi ten dar yra gyvų žmonių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 08 19, 10:52)
blink.gif  doh.gif  blink.gif
Aš tiek rašiau, sveikatos tamstai linkėjau, o čia pasirodo apsimetėlis esi. Nei tu mirsi nuo šuns, nei ką. Pats eini į šunų kavines???
Baisu. Todėl ir sergi, kad toks piktybiškas esi ir nepasveiksi ax.gif

Nu prajuokinai.. Ar as sakiau kad AS turiu alergija sunims? As sakiau, kad protingas, issilavines ir liberalizmo vertybemis gyvenantis zmogus (as turiu tik tiek teisiu, kol jos neriboja kitu laisvie) turi pamastyti apie kita. Taip kad tai, jog as papasakojau apie savo puslige (nes istikiruju simptomu pas mane nedaug) paminejau tik tam, kad parodyciau, jog zinau ka kalbu, kai kalbu apie alergijas.
Atsakyti
QUOTE(Indreaja @ 2012 08 19, 10:56)
Ne tik domėjausi, bet ten ir buvau, ten šunys gyvena pilnavertį gyvenimą, o vien dėl to, kad kažkas sugalvoja, kad yra teisesnis..

Tie teisesni yra mūsų valdžia. Ją ir kaltinkit dėl įstatymų. Ir tokie va pasiardymai greit baigiasi, kai su teisėsauga susiduriama, nes kad ir kokia teisuolė sau ir savo šuniui besijaustumėt - privalot laikytis v-bės, kurioje gyvenat taisyklių.

QUOTE(zaliaslangelis @ 2012 08 19, 11:13)
Pro jus tikrai nei vienas jorkas tasej nepraeina..
Juk ir as siaip tokia visai socialiai atsakinga ir suo tas mano dideliausias ir vaikstom tarp zmoniu,tai..

Būtent. Kodėl jorkui galima, o man ne? Nes mano šuo didelis ir po pažastim netelpa? Kodėl "jorkui" taisyklė negalioja ir šeimininkė nemato lipduko ant durų, kad negalima su šunimis, o parduotuvės personalas ignoruoja tai? Kažin, kaip taip "nepastebėta" praslysčiau aš į maisto prekių parduotuvę?
Nesu prieš šunis, kaiptik manau, kad mums, jų šeimininkams, yra begalės neteisingų suvaržymų. Bet aš esu už lygybę. Ir jei yra tas kvailas įstatymas, kad kažkur negalima, tai negalima visiem. Nėra kažkuo pranašesnių už mano šunį, jis lygiai taip pat nori būti su manim.

P.S. mes irgi vaikštom tarp žmonių, bet mum nesunku laikytis taisyklių: devėti antsnukį, nepaleidinėti prie žmonių (nors šuo ir neagresyvus), rinkti išmatas ir šiaip gerbti aplinkinius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arretė: 19 rugpjūčio 2012 - 16:32
dovidiela, žinokit dauguma forume su profesijom, dirbančios, studijuojančios, išmanančios viena sritį geriau nei kitas, todėl norėdamas aprėpti viską ir pasiženklinti kaip katinas..hmmm..pasigaląskit mokslinius nagus, nes galit pataikyt ne ant to kampo:)

Taip kad ponia issilavinusi ir zinanti daug apie anafilaksinius sokus - jei sakau kazka neteisingai - pirmyn, pataisyk mane, I dare you.

Nu šiaip nelabai yra ką taisyti, nes nieko naudingo nepasakėt, plius, jo, dar ir dezinformavot, nes jeigu bandot suvirškinti informaciją, kurią ten gavot iš žmonos, kaimynės ar dar kažko tai tai darykit teisingai.
*****, neištinsta tie bronchai ir alveolės biggrin.gif bronchai jie gi kremzlinis audinys, taip sudaro kremzlinius žiedus, plius ok-jung. sluoksnis, raumen. ir t.t. tai daugių daugiausia, kas gali nutikti-pabrinkti bronchų gleivinė biggrin.gif Apie alveoles jau išvis nešneku, jos ten 0,1 mm skersmens su savo surfaktantais.. Bet spėju, kad greičiausiai turėjot omeny kvėpavimo takų raumenų spazmus..

Apie "alergija keliancias daleles" ir jų išsivaikščiojimą, tai čia ne alergenų (antigenų), o imuninių kompleksų, kurie suaktyvinus komplementą jungiasi prie eritorictų membranos receptoriaus ir taip yra nunešami į kepenis ar blužnį, kur makrofagai imun.kompleksus fagocituoja paliekant sveikus eritrocitus, fiziologinis pašalinimas.

Apie IgE sukeltą anafilaksinę-atopinę reakciją, I-o tipo alerginę reakciją, nors ir nesergu jokio tipo, galėčiau rimčiau parašyti, nu bet čia ne rungtynės, ką jau-jūs greičiausiai nenorėjot plėstis ar sugniuždyti savo žiniomis, nes tik žmona gali studijuoti mediciną biggrin.gif

gal neanalizuokim fantastinių kraštutinumų, savigraužų, nemokykim sedėti stiklo burbule, po UV dezinfektatorium. Labai baisu turėti ligą, tikrai užjaučiu, tačiau pasaulis negali suktis vien apie jus. Relax drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2012 08 19, 17:28)
Ir tokie va pasiardymai greit baigiasi, kai su teisėsauga susiduriama, nes kad ir kokia teisuolė sau ir savo šuniui besijaustumėt - privalot laikytis v-bės, kurioje gyvenat taisyklių.

Neprivalau laikytis, bet privalau už jų nesilaikymą atsakyti. Tai nesiardymas, kiek beaptarinėjom, galiu paliest vieną pvz-nedėjau ir nedėsiu antsnukio savo šuniui, netgi tie, kurie pas mane kartais gyvena yra dresuoti, valdomi, žmonių nekandžioja, prie jų nelaksto, į jų erdvę nesikiša, o aš per daug juos myliu, kad dėl kažkieno fobijos kankinčiau savo gyvūną. O dėl savivaldybės-jei reikės, aišku, kad susimokėsiu baudą ir net neburbtelsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2012 08 19, 17:28)
Tie teisesni yra mūsų valdžia. Ją ir kaltinkit dėl įstatymų. Ir tokie va pasiardymai greit baigiasi, kai su teisėsauga susiduriama, nes kad ir kokia teisuolė sau ir savo šuniui besijaustumėt - privalot laikytis v-bės, kurioje gyvenat taisyklių.
Būtent. Kodėl jorkui galima, o man ne? Nes mano šuo didelis ir po pažastim netelpa? Kodėl "jorkui" taisyklė negalioja ir šeimininkė nemato lipduko ant durų, kad negalima su šunimis, o parduotuvės personalas ignoruoja tai? Kažin, kaip taip "nepastebėta" praslysčiau aš į maisto prekių parduotuvę?
Nesu prieš šunis, kaiptik manau, kad mums, jų šeimininkams, yra begalės neteisingų suvaržymų. Bet aš esu už lygybę. Ir jei yra tas kvailas įstatymas, kad kažkur negalima, tai negalima visiem. Nėra kažkuo pranašesnių už mano šunį, jis lygiai taip pat nori būti su manim.

P.S. mes irgi vaikštom tarp žmonių, bet mum nesunku laikytis taisyklių: devėti antsnukį, nepaleidinėti prie žmonių (nors šuo ir neagresyvus), rinkti išmatas ir šiaip gerbti aplinkinius.

Todėl, kad ne visi telpa būti tašės turiniais. Tašėje turbūt nelabai rasi šunį, kuris pakels koją ir pasižymės ar sugebės kažką nugvelbti, sėdėdamas po šeimininko pažastimi. O tą sunku pasakyti apie savo kojomis vaikščiojantį didelės veislės šunį, tiesa? Pasakymo, kad jis tikrai nesysios ir nieko negriebs turbūt neužtenka, todėl ir neleidžiama.
O jei gali kompaktiškai saviškį susilankstyti ir pasinešioti, tai prašau, manau, kad niekas neišvys lotuliukas.gif
Tavoji lygybė labai sovietiškai nuskambėjo, beje smile.gif
O jei koks nors naujas durnius išleis naują absurdišką taisyklę, pvz.: kenkiančią tau ar tavo šeimos nariui, tai irgi pasyviai laikysies ir putosies ant tų, kurie už save kovoja ir priešinasi? g.gif
Atsakyti