Įkraunama...
Įkraunama...

Dėmesio - utėlės!

Nebuvo maniškiai dar kol kas (į medį jau pabeldžiau). Bet ko čia taip panikuoti nematau. Parazitas bjaurus, bet vaistais greitai išnaikinamas. Yra vaistų, kurie ir glindas numarina. Mergaitėm tikrai bėda išrinkti tas glindas. O berniukam tai galima plikai nukirpti. O jei nenori, irgi ne bėda, per 3-4 kirpimus nuauga. Vienintelio dalyko nesuprantu, kai tėvai nesako įstaigoje. Aš priešingai pasakyčiau būtinai. Ir pasakyčiau, kokias priemones taikiau. Tiesiog kad vaiko netreumuotų, jei kokią negyvą glindą ras. Lig šiol prisimenu, kaip pas mus mokykloje tikrinant pas vieną megaitę rado. Tikrai ne asociali, bet kažkur pasigavo, o kasos buvo žemiau liemens. Matyt nesugebėjo visų išrinkti mama. Tai sesutė nesvarbu, kad negyvos, rado ir apskelbė ant visos klasės. Kiek ji po to prisikentėjo nuo vaikų patyčių.

Nu drąsa mano tokia iš patirties. Mano močiutės kaimynystėje gyveno tokia šeima, kurie turėjo 6 vaikus. Nu šeima iš tokių prie asocialių ir nevalyvų. Bet vaikams bile draugai. Tai mes su broliu vaikystėje reguliariai iš močiutės grįždavom su tuo gėriu. Mama bandydavo pradžioje kontaktus apriboti, bet kur tu vaikus nuo žaidimokartu sulaikysi. O po to tiesiog įgudo tikrinti galvas. Žinojo kur tų glindų ieškoti ir rasdavo jei bet trys galvoje būdavo biggrin.gif Tada "pamokslas", vaistai, glindų išrinkimas.
Velnias, o galvą nuo tokių temų tikrainiežtėti pradeda ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aifa: 14 spalio 2005 - 19:17
QUOTE(aifa @ 2005 10 14, 18:17)

Velnias, o galvą nuo tokių temų tikrainiežtėti pradeda  ax.gif

Aha,man irgi laugh.gif
Atsakyti
juo, labai bjaurus dalykelis. blink.gif
pati kadaise keleta kartu buvau parsinesusi is kiemo, tai kentedavau juodai, kai reikejo is ilgu, tankiu plauku isnaikinti tuos gyvius verysad.gif
zinau, kad reikia profilaktiskai trinkti galvos oda čemeryčiu vandeniu, jis parduodamas vaistinese. be to jis labai teigiamai veikia plauku saknis. sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
uteles tai baisu....brr
Atsakyti
Labai nemalonus dalykas, bet uzsikresti jomis galima visur: mokyklose, darzeliuose, netgi autobusuose. Nei vienas nesam nuo to apsaugotas. O UK si problema yra tikrai didesne nei Lietuvje, nes ten labai daznai vaikai uzsikrecia siais gyviais ir ne po viena karta doh.gif
Mociute man vaikysteje isvaziuojant i stovyklas patardavo praplauti galva zibalu, zinoma po to gerai reikedavo isskalauti, bet parvaziavus namo siu padareliu nebudavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2005 12 29, 10:06)
. O UK si problema yra tikrai didesne nei Lietuvje, nes ten labai daznai vaikai uzsikrecia siais gyviais ir ne po viena karta  doh.gif

tikrai cia tai didele problema doh.gif dar mes galim isrinkt pasistenge, o ka juodziai daro, juk ju tokie plaukai doh.gif daug kas kasytes susipyne, dredus doh.gif
kai sunus galva kasesi paziurejus nieko neradau doh.gif spange doh.gif , vyras po keliu dienu paziuri pilna galva blink.gif ir didesniu ir mazu doh.gif o atrodo ziurejau ax.gif tik netikejau kad pas mano vaika gali but doh.gif pati i isterija puoliau, bet pas mane nieko nebuvo bigsmile.gif , o vaika prausiau su vaistais ir plikai dar nuskutau, nes jau vaidenosi tos rupuzes
o dabar kaip niezet visur pradejo blush2.gif
p.s. dar girdejau kalbant kad jos gali nuo didelio pergyvenimo, isgascio atsirast g.gif
Atsakyti
Mano sesers mergaitė taip pat parsinešė utėlių iš darželio. Aš tai buvau pakraupus, tikrai negalvojau, kad tokia problema egzistuoja. Yra specialus skystis joms naikinti, bet po to reik glindas išrinkt, kažkas baisaus..
Atsakyti
QUOTE(taute @ 2005 12 29, 20:37)
p.s. dar girdejau kalbant kad jos gali nuo didelio pergyvenimo, isgascio atsirast g.gif

Jo as irgi toki dalyka girdejau ir dar nuo nervu unsure.gif

Na musu darzelyje dar neteko apie uteles girdet, kad kas butu apsikrete... bjaurus reikalas fear.gif na mano laikais kai ejau i darzeli, tai uteles buvo ne toks jau retas dalykas blink.gif
Atsakyti
Tai visgi, ar bus paviesintas darzelis?
Atsakyti
QUOTE(Ede @ 2005 10 14, 12:21)
O čia didelė problema su tais būžiais doh.gif
Airijoj,vienos pažystamos mergaitės užsikrėtė utėlėm,tai vaistinėj,kai paprašė vaistų nuo jų,tai klausia,nuo,kokios rūšies blink.gif  blink.gif Pasirodo,kad jos ne vienodos yra blink.gif  ohmy.gif

Atrodo, čia visos civilizuotos Europos bėda blink.gif Gyvenam Belgijoje ir - še tau! Šįryt dukra pasiskundė, kad ją naktį uodai sukando. Pažiūrėjau - įkandimų nėra, bet sprandas vietomis paraudęs. Pagalvojau - alergija. Vakare, pasiimant iš mokyklos, juos prižiūrinti vakarais auklėtoja sako: "pažiūrėkit, ar ji ko nepasigavo, nes nuolat kasosi". Blusinėjau blusinėjau ir radau, manau, glandų - tokių dar visai vos įžiūrimų, bet daug. Kai paklausiau auklėtojos, ar tai įmanoma, gavau atsakymą: "taip, pas mus mokykloj nuolat kas nors užsikrečia"... blink.gif verysad.gif
Nu viduramžiai, ne kitaip. Kažkoks košmaras....
Dabar vyras pasakė, kad kažkieno paauglė dukra buvo Europinėj mokykloj (ten, kur renkasi eurobiurokratų ir diplomatų vaikai) utėlėm užsikrėtusi.

Gal žinot, ar įmanoma su vaistais per savaitę išnaikinti, ar čia jau sėdėsim namie ilgai? Juk teoriškai ir aš, ir vyras galėjom pasigauti, jau nekalbant apie jaunesniąją sesę...
Atsakyti
QUOTE(Lapyna @ 2006 11 13, 19:59)
Atrodo, čia visos civilizuotos Europos bėda blink.gif Gyvenam Belgijoje ir - še tau!  Šįryt dukra pasiskundė, kad ją naktį uodai sukando. Pažiūrėjau - įkandimų nėra, bet sprandas vietomis paraudęs. Pagalvojau - alergija. Vakare, pasiimant iš mokyklos, juos prižiūrinti vakarais auklėtoja sako: "pažiūrėkit, ar ji ko nepasigavo, nes nuolat kasosi". Blusinėjau blusinėjau ir radau, manau, glandų - tokių dar visai vos įžiūrimų, bet daug. Kai paklausiau auklėtojos, ar tai įmanoma, gavau atsakymą: "taip, pas mus mokykloj nuolat kas nors užsikrečia"...  blink.gif  verysad.gif
Nu viduramžiai, ne kitaip. Kažkoks košmaras....
Dabar vyras pasakė, kad kažkieno paauglė dukra buvo Europinėj mokykloj (ten, kur renkasi eurobiurokratų ir diplomatų vaikai) utėlėm užsikrėtusi.

Gal žinot, ar įmanoma su vaistais per savaitę išnaikinti, ar čia jau sėdėsim namie ilgai? Juk teoriškai ir aš, ir vyras galėjom pasigauti, jau nekalbant apie jaunesniąją sesę...

blink.gif Nu tikrai kad košmaras.... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapyna @ 2006 11 13, 19:59)

Tai išnaikint su vaistais greit galima. Žūsta tiek utelės, tiek glindos. Tik tas glindas dar išrankiot reikia ( bjaurus ir ilgas darbas), nors ir negyvos. Negi vaikščios kol nuaugs. Nemalonu blink.gif
Dėl tų utėlių, tai Lietuvoj tik atrodo, jog čia tragedija, o civilizuotuose vakaruose norma. Pas juos užsikrėst utėlėmis, tai kaip užsikrėst sloga irnesakyk.gif
Atsakyti