Įkraunama...
Įkraunama...

Dėmesio - utėlės!

Ir aš naudojau tą Parasidose, bet nieko nepadėjo. Ištrinkau galvas visiems trims vaikams 9m, 4m ir net pas 8 mėn. mažąjį radau. gerai, kad vyresnėlį ir mažajį trumpi plaukučiai ir tamsūs, tai lengvai galima išrinkti, tai kad ir tepiau su tuo tepalu vakar, šiandien vyriausiąjam net 7 dideles uteles radau, bet kas keisčiausia labai mažai glindų. O mažiukui nereikia net ieškoti, matosi kiaurai, greičiausiai įkrenta iš kurios galvos. pas vidurinyjį šviesųs ir ploni ilgi plaukučiai , tai ačių dievui nieko neradau, bet visvien ištepiau su tais vaistais. Manau, kaip bebūtų išrinksiu jiems, bet baisiausia, kad jaučiu, kad ir pas mane tų bjaurybių yra, o plaukai pas mane iki šiknos... antrą dieną su visokiais vaistais varau, šukuoju su tom plonom šukytėm, tik kažin ar yra kokios naudos, nes dar jaučiu, kad kanda, arba gal vaidenas jau... reiks eit į kirpyklą padažyt šaknis, bet neįsivaizduoju, kad galėsiu, nes gėda, kad kirpėja pamatys, kad uteles ir išnaikinčiau, bet glindų tai nieks man neišrinks...
Jaučiuos kaip kokia asocialė, nors net nežinau, kur mes jų pasigavom. greičiausiai, kad vyresnėlis iš mokyklos parnešė, nes aš pati namie ištisai sėdžiu. Dabar kaip tik sergam, neinam į mokuklą, gal kaip nors išsirankiosim, bet bijau, kad tai kartosis...
Atsakyti
O purskalo Parasidose nebandei prevencijai? Na, kad vel neparnestu is mokyklos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ede @ 2005 10 14, 13:21)
O čia didelė problema su tais būžiais doh.gif
Airijoj,vienos pažystamos mergaitės užsikrėtė utėlėm,tai vaistinėj,kai paprašė vaistų nuo jų,tai klausia,nuo,kokios rūšies blink.gif  blink.gif Pasirodo,kad jos ne vienodos yra blink.gif  ohmy.gif

blink.gif blink.gif doh.gif
Atsakyti
Esu girdėjusi,kaip auklėtoja sakė,jog atsirado tie parazitai ir apsižiūrėti vakų galvas,bet po kol kas viskas ramu.O dar pas mane berniukas ir šukuosena trumpa,bet mano tai garbanos ilgos,tai nelabai norėčiau tų gyvynėlių blush2.gif
Atsakyti
mano dukra buvo parsinešus prieš du metus iš mokyklos,tai užsikrėtėm visa šeima,tik vyrui nebuvo. Tai kiek privargau,tuo metu vaistinėse buvo tik "Pedeks",kuris mums visai nepadėjo,teko išsirankioti...
Dabar aptikau vienam vaikui,iš darželio parsinešė,laimė,kad buvo pati pradžia viena utelė ir kokių 20 glindų,tai greit susitvarkėm,bet jį vis dar reiks patikrinti,kad nebūtų kokia glinda likus...
Šiai dienai gydytoja pasiūlė NYDA preparatą,aš nenaudojau,bet jei vėl apsikrėstume,ko gero išbandyčiau

http://www.vaistai.l...searchword=nyda
Atsakyti
Nu šios bjaurybės užpuolė ir mane!
Gal žinote ar Pedeks galima naudoti nėščiosioms?
Atsakyti
Apsigyveno ir pas mane verysad.gif Pasigavau nuo drauges mergickos, o ji kaip ir dauguma is darzo parsinese. Prasidejo nuo niezulio jau pries menesi, bet nieko nebuvo matyti, o pries keleta dienu galva baltuot pradejo... Kiek teko girdeti PARASIDOSE neapvilia, tik kruopsciai reikalavimu laikytis reik.
Gal kas zinot kokiu atitikmenu Parasidosei kuriuos pardavinetu uzsienyje, nes siuo metu esu norgej ir kiek narsiau internete gerai padedanciu neradau... unsure.gif
Atsakyti
Man tai keista, kad kai kam tos utelės gėda. Lyg būtų čia ko gėdytis. Vaikas iš mokyklos parėjo prieš savaitę ir skundėsi, kad galvą niežti. Nežinojau iki tol apie uteles, bet dabar jau žinau, kas tai. Nuo vaiko ir pati tų parazitų pasigavau. Nervų tikrai nemažai naikinimas kainuoja. Manau, kad blogiausia, jei apie tai nutylima. Juk tie parazitai labai greitai plinta, tai ir reikėtų tik pastebėjus iš karto ir pranešti vaikų darželiui ar mokyklai. Iš mokyklos vienas vaikas parnešė, bet aš iš karto vaikų darželiui pranešiau, kad yra taip ir taip. Darželinukui galva Pedeksu ištryniau nors nieko ten dar neradau (maža kas), bet negana to, ir pranešiau iš karto, kad seimoje tokia beda - utelės. Manau, kad kaip ir tarakonai, taip ir utelės plinta nepriklausomai nuo tvarkingumo ir piniginės storio.
Utelės yra žmogaus parazitai, ir todėl joms reikalinga šiluma. Palankiausia virš 28C. Jeigu drabužius (kurių pvz plauti negalite ar nenorite) šiuo šaltu laikotarpiu išnešite parai į šaltį (garažą ar balkoną), tai parazitai turėtų žūti.
Atsakyti
brangiosios, jus nepatikesit is kur as gavau siu bjauriu padaru....
ogi gimdymo namuose... nereikia sulaukti darzelio, o tokioj istaigoj pasigauni... aciu dievui pas vaiku plauku nera, tai ant mamos apsigyveno blink.gif
tai negaliu nei maitinti nes tepu plaukus zibalu, tai cia snekama apie tai kad viskas kas geriausia - vaikams, nemanau kad tai taip yra....
kazka reikia daryti.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(BusimiDvynukai @ 2009 11 02, 14:09)
brangiosios, jus nepatikesit is kur as gavau siu bjauriu padaru....
ogi gimdymo namuose... nereikia sulaukti darzelio, o tokioj istaigoj pasigauni... aciu dievui pas vaiku plauku nera, tai ant mamos apsigyveno blink.gif
tai negaliu nei maitinti nes tepu plaukus zibalu, tai cia snekama apie tai kad viskas kas geriausia  - vaikams, nemanau kad tai taip yra....
kazka reikia daryti.... g.gif

Siais laikais yra normalesniu gydymo priemoniu, nei zibalas mirksiukas.gif
kam ta smarada ant galvos tepti ir kenteti doh.gif
Po gimdymo ir taip plaukuciai pradeda slinkti, o zibalas jiems sveikatos dar labiau nedadeda schmoll.gif
Atsakyti
Na mes ir šiuo džiaugsmu džiaugiamės. Naudojau "parazitozę". Lydg tai neblogai, bet ją būtina pakartoti po 3 - 5 dienų. Aš naudojau purškalą ir užsidėjau ant galvos maišelį, man taip patarė kirpėja, taip jos greičiau žūsta, nes negauna deguonies. Na džiaugsmelis tai SUPER. Viską skalbiau, lygina, dezinfekavau, bet, kai pagalvoji, kad vėl gali vaikas iš mokyklos partįsti, tai doh.gif
Atsakyti
Hm, o kam gi tuos cheminius brudus tepti ant galvos ir dar vaikams, kudikiams...
Pats geriausias ir sveikiausias budas - specialios (arba tiesiog labai tankios) sukos, kuriomis reikia labai kruopsciai (sruogelemis) issukuoti plaukucius. Ir ta daryti ne viena kart, bet bent karta per para (idealu, jei sukuosites ryte + vakare). Svarbiausia laiku pastebeti ir isnaikinti gyvas uteles, nes jos labai sparciai dauginasi, t.y. deda kiausinelius labai dideliais kiekiais. Jei nebus gyvu utelaiciu, nebebus ir glindu.
Zinoma visi tie vaistiniai preaparatai yra greitesnis budas, tik...kam metyti pinigus vejais?

Gyvename Anglijoj ir vaikai lanko mokyklas, tad su siais gyviais jau ne karta teko susidurti (dukros klaseje yra vienas ar keli 'platintojai', todel visiskai ju isvengti - beviltiska!!). Bjauru, nesmagu, bet ka darysi...tokiais laikais gyvenam doh.gif (anksciau juk mokyklose tikrindavo, tad isvengdavom). Pati budama gerokai virs 30 metu pirma kart pamaciau kaip uteles atrodo doh.gif cool.gif Dar bandziau 'ieskot teisybes' mokykloj, bet kur jau ten biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti