Įkraunama...
Įkraunama...

Dėmesio - utėlės!

Daugelis vedate vaikelius į darželius - mielosios, papasakokite, ar buvo Jūsų vaikai parsinešę namo utėlių? Kolegės vaikai jau antrą kartą per 3 mėnesius iš darželio pareina su gyvūnais galvoj - ir man net šiurpu...
Atsakyti
QUOTE(Augutė @ 2005 10 13, 15:16)
Daugelis vedate vaikelius į darželius - mielosios, papasakokite, ar buvo Jūsų vaikai parsinešę namo utėlių? Kolegės vaikai jau antrą kartą per 3 mėnesius iš darželio pareina su gyvūnais galvoj - ir man net šiurpu...

swoon.gif fear.gif fear.gif fear.gif
gal gali parašyt koks tai darželis ir kokiam mieste...
turbūt infarktą gaučiau...
Atsakyti
klausi, koks darželis? Vilniuje, pačiame sostinės vidury... Mamos, gal geriau nesakyt, koks darželis? Nes man jau irgi tik kasytis nori. Na bet jei tikrai norite žinoti - parašysiu vėliau. Nors užsitrauksiu didelę nemalonę, žinau...
O draugės vaikai - patikėkite- tikrai ne tie, kurie yra vabalų nešiotojai... Gyvena naujame nuosavame name, yra žiauriai svarūs ir tvarkingi, trileibusais nevažinėja, parkuose smėly nesilanko...
Ir nuo rugpjūčio mėnesio- tai jau antras kartas. Vaikas pats baisiai susitraumavęs - net vemia, kai pasako, jog reiks į darželį, ir klausia - ar ir vėl ps mane bus utėlės? Ir kai tėvai leidžia neiti - nustoja vemti ir linksmai žaidžia...
Tiesa, kai darželiui pranešė, jog pas vaiką atsirado vabalų - nustebo labai ir kol kas tiesiog ignoruoja šią problemą. kaip suprataqu- net auklėtojoms iš kitų grupių nepasakoma. O grupė, kurioje atsirado ši problema, yra budinti, t.y. į ją suvedami vaikai, ilgiau būnantys darželyje, iš visų kitų grupių... As pakraupusi . Ar kam nors yra panašiai buvę???? g.gif
Atsakyti
Oij graudžią ir aktualią temą užkabinot. Aš apie tai jau užsiminiau kitoj skiltyje. UTĖLĖS.
Kai prieš pusmetį, pavasarį, manoji ėmė intensyviai kasytis galvą, aš puoliau ieškoti - nieko. Po dienos vistiek kasosi, galvą išplauni - vistiek, nieko nerandu, nematau, galų gale po 4 dienų RADAU. Nupirkau tankias šukau, pasisodinau ant žemės, pridėjau balto popieriaus ant grindų ir iššukavau 1 utėlę!!! Daugiau ne, bet glindų jau buvo. Puoliau į paniką, isteriją, vaikui to parodyt nenorėjau, užsidariau tualete, prieš pat 22 val. vyras nulėkė į vaistinę (laimei dirbo), ploviau galvą vaistais, rinkau iki nakties. Pavargom abidvi, rankos dreba. Taip rinkau DVI SAVAITES, po plauką rankiojau. 1 utėlė sugebėjo padėti per 100 glindų. Internete prisiskaičiau įvairiausios informacijos, darželyje pakėliau triukšmą, vyko susirinkimas, nešiau dukrai kitą pagalvę. Profilaktiškai šukavau su vandens-acto skiedalu, dar vaistais dėjau, kai jau galva švari buvo, ir mes patys profilaktiškai vaistais plovėm. Man dabar rašant rankos dreba prisiminus. O kaltų nerado - sesutė matyt biškį akla, nes pas mano dukrą negyvų dar kelios buvo, o ji NEMATĖ. Tai kaip pas kitus gyvas pamatys? Atsakingesni tėveliai irgi man pakėlus triukšmą išsitarė, kad kas pas vaikutį 2, kas 5 utėles rado. O jos gi tiek glindų pridėti gali, kad baisu. Taip iš grupės vieną mergaitė neteko gražių garbanų - užsikrėrė, reikėjo išrinkti glindas, teko kirpti. Maniškė sėdėjo ant kėdės kaip prikalta ir tik verkė - nekirp plaukų, nors jie ilgi, 1 utėlės padarytą žalą likvidavau be kirpimų.
Rudenį pas vieną mergaitę rado pilną galvą glindų. Jos mama - kirpėja, pareiškė, kad žino problemą, ir kad glindos negyvos, ji ir taip vaiko 3 savaites į daržą neleido. Man ir vėl baisu. Jei galva pilna, o vaistai tik kartą naudoti - ką gali žinoti?...
Atsakyti
Prisipažinsiu- nesu mačiusi utelės- maniau šita problema jau senų senovėj išnykus... Blusą esu mačius ir pas šunį ir pas katę ir palaidai striksinčią. O va utelės ne- kaip ją pažinti ir kaip tos glindos atrodo... Ar čia tik pagal kasymąsi aptinkama?
Atsakyti
Mano mergaite buvo is darzelio praejusiais metais parsinesusi . kasesi galva intensyviai kelias dienas, as apziurejau, bet matyt, nelabai atidiziai... nes nieko neradau. Po keliu dienu jos pasirode visame grazume, ir daug... Uteles pacias greitai sunaikinom su vaistukais, bet glindos... Del ju nevedziau kokia savaite i darzeli, nors jos ir negyvos, patikekit, buvo geda...nors ir be kaltes... Bandziau rinkti su sukoms, acte pavilgytomis, bet neypatingai sekmingai. Todel nusprendeme nukirpti garbanas (na, jos nebuvo labai ilgos) trumpai. Tai vat, tokia liudna istorija smile.gif Jai paciai nesakiau, kad turi uteliu, kad paskui nepasigirtu kam nereikia smile.gif Aukletojoms irgi, beje, nes kazkaip buvo geda blush2.gif Kol kas tfu tfu tfu... bet jei pasikartotu, tikrai netyleciau, nors skandalo ir nekelciau.
Atsakyti
O čia didelė problema su tais būžiais doh.gif
Airijoj,vienos pažystamos mergaitės užsikrėtė utėlėm,tai vaistinėj,kai paprašė vaistų nuo jų,tai klausia,nuo,kokios rūšies blink.gif blink.gif Pasirodo,kad jos ne vienodos yra blink.gif ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE(Ede @ 2005 10 14, 13:21)
O čia didelė problema su tais būžiais doh.gif
Airijoj,vienos pažystamos mergaitės užsikrėtė utėlėm,tai vaistinėj,kai paprašė vaistų nuo jų,tai klausia,nuo,kokios rūšies blink.gif  blink.gif Pasirodo,kad jos ne vienodos yra blink.gif  ohmy.gif

O siaubeli... ohmy.gif jei mano mazutei taip atsitiktu, tai tikras siaubas, tevelis turbut stoga nuo darzo nunestu. Nors mums taip aciu Dievui, nenutiko, bet tikrai uzjauciu tuos vaikiukus, kuriems taip buvo. Neisivaizduoju kaip imanoma siu padaru gauti...Negi yra tokiu nevalyvu zmoniu.? nono.gif Negerai oi negerai.
Atsakyti
Mano dukra gyvenant UK du kartus buvo parsinešusi cry.gif O jos plaukai iki užpakalio doh.gif galvojau išprotėsiu ir aš ir ji... Nulėkiau į mokyklą. O ten :žinopm problemą, kiekvienais metais protrūkis buna...Eikit pas šeimos daktarą, jie vaistukuams nemokamiems receptuką išrašys... blink.gif O mokykla prestižinė tongue.gif
vėliau kažkur skaičiau, kad utelės labai mėgsta švarias galvas. Tai yra ten joms patinka pereit. biggrin.gif
Ui rašau dabar ir galva užnižtėjo.. Brrr
Atsakyti
manau, didžiausia problema - kad sesutės daržely ar auklėtojos utėlių nepamato... Teko stebėt, kad 2-3 kartus praskleidžia plaukelius, ir sako - "nėra". Daugelis pasakojate, kad sunku pradžioj jas pamatyti...
Aukėtoja iš Klaipėdos pasakojo, jog vienam atėjus į grupę - užsikėtė visi 11 lankiusiųjų. Ir tik todėl, kad vaikelio tėvai nedrįso garsiai pasakyti , kas nutiko, ir leido vaiką į darželį...

Atsakyti
QUOTE(Augutė @ 2005 10 14, 07:50)
klausi, koks darželis? Vilniuje, pačiame sostinės vidury... Mamos, gal geriau nesakyt, koks darželis? Nes man jau irgi tik kasytis nori. Na bet jei tikrai norite žinoti - parašysiu vėliau. Nors užsitrauksiu didelę nemalonę, žinau...

Išduok paslaptį, koks tai darželis, nors į AZ, nes sūnus lanko darželį arti sostinės vidurio, tai perskaičius tavo postą net nupurtė blink.gif
Atsakyti
Pas mus darzely irgi ta pati problema buvo atsiradus. blink.gif Nors einame i tokia grupe kur tik 5 vaikai, kazkuris uzsikrete nuo brolio, einancio i mokykla ir tada atnese i darzeli. Bet tie gyvunai buvo laiku pastebeti ir mes, aciu Dievui, isvengem. Is to isgascio net nevedziau sunaus i darzeli viena diena. Ir5gi girdejau, kad cia kiekvienais metais rugseji, prasidejus mokyklai, buna protrukis. Ateina nauji vaikai ir atsinesa su savim gyvunelius.... Baisu.... Taip kad cia ne tik Lietuvos problema, kaip mat daugli saliu tai buna.... unsure.gif
Atsakyti