Mergos, baikit balamutint zmogu. Pati, manau, apsispres, ka geriau daryti. Ar apsiimti ar ne.
Nes jeigu nepavyks, tai ir pati nusivils ir zmones gali likti nusivyle. Ko tikrai nelinkiu.
O dar tuoj tema baigsim savo plepalais.
QUOTE(urgit@ @ 2009 10 13, 18:40)
Temoje "Tortų, pyragų ir kitų saldumynų puošimas, nuorodos, vaizdinė medžiaga ir kt." 5 psl. yra Cipciuko parodyta kaip padaryti torta meskuti
perskaičiau 10 kartų ir neradau kur būtų parašyta apie tai kaip kepti naudojant kartoną be apipjaustymo
QUOTE(eglejk @ 2009 10 13, 18:45)
drasiai aisinga nudazysi tiek kakava tiek kavute, tik, kaip Cipciukas minejo reikia tokia kosele pasidaryti,kad lygiau nusidazytu, nes grudeliai letai aisinge tirpsata, bet ir tiesiai pilant juos i aisinga galima nudazyti, jau isbandytas reikalas, tik reikes ilgiau sukti kol visiskai tie grudeliai istirps
Ačiū
sveikos..gal galit kas patart kaip geriau daryti žolytę... kilt iš apačios į viršų ar iš viršaus į apačią?ir manau turėtų būt sukama ratu ar nėra tame skirtumo?ačiū
QUOTE(Eveneirka @ 2009 10 13, 19:25)
sveikos..gal galit kas patart kaip geriau daryti žolytę... kilt iš apačios į viršų ar iš viršaus į apačią?ir manau turėtų būt sukama ratu ar nėra tame skirtumo?ačiū
Reikia daryti is apacios i virsu. o ratu ar ne ratu nera skirtumo. Gali, tarkim plotais daryt po kokius 10 cm.Bet tuo paciu principu is apacios i virsu
a ka daryt,jei zmogus nenori meducio?kitoks neiseina meskis?
QUOTE(mmergyte @ 2009 10 13, 19:31)
a ka daryt,jei zmogus nenori meducio?kitoks neiseina meskis?
Tai kepi biskvitus ir ispjauni is ju pagal forma. Kame problema As taip darau tortus skaicius
QUOTE(Asseni @ 2009 10 13, 19:45)
Tai kepi biskvitus ir ispjauni is ju pagal forma. Kame problema As taip darau tortus skaicius
nu as tik paklausiau,nes mamyte nesake kokio nori,o jus jau kepat meduti nu gi siaip atejau pasikabinet,a negalima? o jei rimciau tai su klausimu atejau ar gali buti taip,kad skiriasi marmalowshu sudetis pvz perkant iki ir saldziuose majuose
QUOTE(mmergyte @ 2009 10 13, 18:53)
nu as tik paklausiau,nes mamyte nesake kokio nori,o jus jau kepat meduti nu gi siaip atejau pasikabinet,a negalima? o jei rimciau tai su klausimu atejau ar gali buti taip,kad skiriasi marmalowshu sudetis pvz perkant iki ir saldziuose majuose
man tokia mintis taip pat kilo su pirkta saldziuose majuose geriau dirbti
QUOTE(erika_jaz @ 2009 10 13, 17:37)
sveikos tortu kepejos
noreciau paklausti kaunieciu,kur Kaune galima butu nusipirkti kazkokiu vaikisku figureliu tortui papuosti?
noreciau paklausti kaunieciu,kur Kaune galima butu nusipirkti kazkokiu vaikisku figureliu tortui papuosti?
"Bijiolos " tortų parduotuvėje būna , prie 25 -čio turgaus , Kalniečiuose .
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ar medutį ar biskvitinį , meškiną be vargo galima padaryti....iš pirmo iškerpate jį iš kadrono ( nusipiešete kontūrus ir apkerpate ) , jei medutis - iškočiojate lakštą , apipjaunate , ir taip 5 -6 lakštelius , iškepate , apipjautą tešlą suminkote ir vėl kočiojate ir darote lakštelius kokių norite .
Jei biskvitas - jį kepate per visą orkaitės skardą ( supilate ten tešlą ( 0.5 cm. ir iškepate taip tris ar keturis biskvitus , uždedate kardono meškį ir išpjaunate jį , likusius biskvitus sunaudosite , kad ir tortui " Stiklo šukėm" , jei jų kol kas nereikia , dedate į kamerą ir lai sau guli igi kol prireiks .
Siandien galvojau, kaip reiktu pasidaryti plonyti antgaliuka, su popieriumi man neiseina, tyzta tuoj, tai prisikepiau vienkartiniu maiseliu tuzina, sakau gal kokiai naujokei pravers, imesiu.Nusiperki storesnes, ar plonesnes pleveles seniuose, issikerpi trikampi, dedi ant popieriaus ir uzkenki su popieriumi krastuka, kur sujungimas ir su karstu lygintuvu perbrauki, va ir vienkartinis maisiukas, skyle pagal nora pasidarai, stiprus laiko liuksiskai, pigu, ekonomiska Po popieriaus apacia reiktu dar koki dekuti pasitiesti, kad minksciau butu ir prisispaustu visur.
GENEALU Nu nei devintam sapne būčiau nesusapnavus tokios super idėjos
ten su tuo meškiu, taigi iškočioji blyną, jei tai medutis, uždedi ant blyno trafaretą, aplink jį apipjauni tą blyną, blynas taigi ant kepimo popieriaus uždėtas būna, nu ir viskas, kepi tą blyną, jei iškyla su pūslytėmis, paspaudi medine lentute ar kitu plokščiu daiktu, kol karšta ir turėsi lygius, gražius kraštus ir meškio formą, jei tortas biskvitinis irgi, prisikepi biskvitų ir apipjauni....ir nereikia čia nieko gėdytis, aš irgi maniau, kad barbė tai misija neįmanoma, o boružę pusę metų varvinau seilę, norėjau ir padirbau
ten su tuo meškiu, taigi iškočioji blyną, jei tai medutis, uždedi ant blyno trafaretą, aplink jį apipjauni tą blyną, blynas taigi ant kepimo popieriaus uždėtas būna, nu ir viskas, kepi tą blyną, jei iškyla su pūslytėmis, paspaudi medine lentute ar kitu plokščiu daiktu, kol karšta ir turėsi lygius, gražius kraštus ir meškio formą, jei tortas biskvitinis irgi, prisikepi biskvitų ir apipjauni....ir nereikia čia nieko gėdytis, aš irgi maniau, kad barbė tai misija neįmanoma, o boružę pusę metų varvinau seilę, norėjau ir padirbau
QUOTE(mmergyte @ 2009 10 13, 18:53)
ar gali buti taip,kad skiriasi marmalowshu sudetis pvz perkant iki ir saldziuose majuose
Man irgi taip atrodo. Man su MM iš IKI lengviau dirbti, jie minkštesni Eveneirka, aš nesu profė kremo klausimais, bet aš žolę darau "iš apačios į viršų", judėsys panašus į rovimą.
Srove, gera idėja