Sulaukus mažiuko, sulaukėme nemažai svečių. Buvo asmeninių, bendrų kelių giminaičių bei kolektyvų dovanų. Dauguma klausė, ką norėtume gauti dovanų. Pasitaikė ir tokių, kurie neužmiršo ir mūsų vyresnių vaikų, bei mano vyro. Mane dažniausiai pamalonindavo gėlėmis.
Labiausiai mums patikusios dovanos:
1. Albumas "Penkeri mano gyvenimo metai - vaikystės prisiminimai" su Anne Geddes fotografijomis (mažiuko istorijai rašyti ir nuotraukoms įklijuoti).
2. Dovanų čekis (įsigijome mažą sulankstomą sportinį vežimėlį).
3. Vaikiška medinė montuojama kėdutė su staliuku.
4. Naudota giminaičio vaikų maniežinė lovytė.
5. Vaikiška Merino avių vilnos patalynė.
6. Dailininkės Sigutės ACH paveikslas.
7. Fotoalbumas nuotraukoms.
8. Iš smulkių daiktų: dantų šepetėlis, kramtukas, žaisliukas ant vežimėlio, dėžutė žindukams, molinis angeliukas.
Saugau prisiminimui visas atvirutes, laiškelius su nuostabiais žodžiais ir palinkėjimais, net ir vaikučio gimimo dienos kalendoriaus lapelį.
Mums visos dovanos yra labai brangios, jei dovanojama iš širdies, o užrašyti linkėjimai išlieka ilgam.
Man patiktu gauti geliu, sokolado nereikia, isivaizduoju, kad po gimdymo liks keletas atliekamu kilogramu.
O kudikeliui noreciau gauti dideli kudikio albuma, kur daud vietos komentaram, nuotraukom, ir siaip , kad grazus butu...
Dar labai noreciau knygos apie vaiku auginima, jos brangokos, bet pravercia gyvenime.
O is tetuko tikiuosi kokios nors ypatingos dovanos mamytei:)
O kudikeliui noreciau gauti dideli kudikio albuma, kur daud vietos komentaram, nuotraukom, ir siaip , kad grazus butu...
Dar labai noreciau knygos apie vaiku auginima, jos brangokos, bet pravercia gyvenime.
O is tetuko tikiuosi kokios nors ypatingos dovanos mamytei:)
QUOTE(Smulkmena @ 2007 01 29, 15:53)
Gal kas žino kur tokį daiktą galima būtų nupirkti?
Yra pripučiamas bebe confort, galima gauti Tindi rindi parduotuvėje, bet jis labai brangus (virš 200 Lt). Manau, turėtų būti pigesnių variantų, gal nepripučiamų, bet niekur daugiau nemačiau.
Manau, kad geriausia dovana, kas lieka ilgam, atminčiai su mielu įrašu ir palinkėjimu pirmame puslapyje, jei tai knyga arba nugarėlėje, jei tai paveiksliukas, o jei koks nors kitas mielas daikčiukas ar suvenyras su prikabintu sveikinimu.
Tai galėtų būti įvairios prekės iš knygyno:
albumai, vaikučio gimimo ir auginimo istorijoms įamžinti,
įvairios knygos mamoms,
sentencijų knygos,
pasakos, eilėraščiai vaikams,
mieli ir šilti dailininkų paveiksliukai,
lavinamieji žaidimai vaikams ir visa kita
net ir knygyno čekis.
Tai prekės, kurios turėtų likti ilgam, o parinkti gražūs ir šilti žodžiai viską papirks.
Mamytei svarbu ir gėlės, bet kad įspūdis būtų didesnis ir ilgesnis, galima nupirkti kylantį balioną, balioną - gėlę, pliušinę gėlytę, dirbtinę gėlytę (interjero prekėse), skirtą ilgam papuošti namus.
Na, o jeigu nepamiršit ir tėvelio kokia nors smulkmenėle ar skanėstu, ar gėrimu, džiaugsis visa šeima ir jus tik geruoju minės ir ilgai jus prisimins.
Tai galėtų būti įvairios prekės iš knygyno:
albumai, vaikučio gimimo ir auginimo istorijoms įamžinti,
įvairios knygos mamoms,
sentencijų knygos,
pasakos, eilėraščiai vaikams,
mieli ir šilti dailininkų paveiksliukai,
lavinamieji žaidimai vaikams ir visa kita
net ir knygyno čekis.
Tai prekės, kurios turėtų likti ilgam, o parinkti gražūs ir šilti žodžiai viską papirks.
Mamytei svarbu ir gėlės, bet kad įspūdis būtų didesnis ir ilgesnis, galima nupirkti kylantį balioną, balioną - gėlę, pliušinę gėlytę, dirbtinę gėlytę (interjero prekėse), skirtą ilgam papuošti namus.
Na, o jeigu nepamiršit ir tėvelio kokia nors smulkmenėle ar skanėstu, ar gėrimu, džiaugsis visa šeima ir jus tik geruoju minės ir ilgai jus prisimins.
Aš kaip tik susidariau sąrašą kraiteliui supirkti. Bet dabar sėdžiu ir galvoju, o gal nepirkt visko patiems, gal palikt kažką svečiams padovanot? Juk vis tiek gi eis į svečius ir neš beleką, tai gal geriau nepirkti pvz. kelioninės sulankstomos lovytės, o paprašyti jos dovanų Arba pvz. įtraukiau į pirkinių sąrašą 'radijo auklę' ir visai netyčia sužinau, kad seneliai jau mums ją turi dovanų Kaip jūs elgiatės?
QUOTE(Smulkmena @ 2007 02 18, 16:47)
Aš kaip tik susidariau sąrašą kraiteliui supirkti. Bet dabar sėdžiu ir galvoju, o gal nepirkt visko patiems, gal palikt kažką svečiams padovanot? Juk vis tiek gi eis į svečius ir neš beleką, tai gal geriau nepirkti pvz. kelioninės sulankstomos lovytės, o paprašyti jos dovanų Arba pvz. įtraukiau į pirkinių sąrašą 'radijo auklę' ir visai netyčia sužinau, kad seneliai jau mums ją turi dovanų Kaip jūs elgiatės?
Man irgi atrodo, kad reikia palikti kažką kad svečiai atneštų dovanų, kokius nors daiktus, kurių pačiom pirmom dienom nereikia.
Bet šita temelė yra apie dovanas nešamas gimdyvei, tai čia matyt lankant dar ligoninėje, o ne lankant kelių mėnesių kūdikį. Kadangi aš greičiausiai visai nenorėsiu, kad mane tik pagimdžiusią kas nors lankytų, tai net nelabai galvojau, ko norėčiau lauktuvių. Matyt ramybės, kaip jau čia buvo rašyta
as labai aiskiai savo artimiesiams pasakiau, kad i ligonine isileisiu tik vyra ir jokiu lankymu, jei nenori uzsitraukti prakeiksmo grisiu namo ir gales lankyti, o po gimdymo ner ko galva kvarsinti tai dar bijo kas ir papriestarauti, o dar zinant mano charakteri, tai ne tik prakeiksma galiu pasiusti
su MB eisim pas pusbroli kudikelio lankyti, jau koks menuo kaip namie, manau pats tas laikas lankymui, kai ir teveliai kiek atsipute ir mociutes apziureje, niekaip nesugalvoju ka vaikeliui padovanot, norisi kazko originalaus, mamytei neim geliu ir knyga, teveliui buteleiti kokio svaigaus gerimo ir cigara liko tik vaikiukui sugalvoti
su MB eisim pas pusbroli kudikelio lankyti, jau koks menuo kaip namie, manau pats tas laikas lankymui, kai ir teveliai kiek atsipute ir mociutes apziureje, niekaip nesugalvoju ka vaikeliui padovanot, norisi kazko originalaus, mamytei neim geliu ir knyga, teveliui buteleiti kokio svaigaus gerimo ir cigara liko tik vaikiukui sugalvoti
Panašius i šituos rėmelius mačiau Jyske prie nuotrauku rėmelių, nebrangūs, tik girdėjau reikia spausti kai vaikas miega kad nekrutetų.
Aš ir dabar kraitelį susipirkinėju tai dabar matau kad kai pati eidavau lankyti nepagalvodavau kokie daiktai reikalingi, o kokie ne. Pvz. pirkom litekso pleduka gražiame įpakavime vilnoni ~50Lt. Yra firminėj Litekso parduotuvėj Draugystės g., yra ir gariūnuose, yra ir kitokių pleduku ne vilnonių. Galvoju jei dar vieną padovanotų praverstų ir tas. Žaislas ant lovytės grojantis ar supantis, pvz. yra "iki" ~30Lt. Rūbeliai tinka, tik jau gal kokio ne mažesnio nei 62 dydžio ( didesni geriau nei mažesni), rėmeliai ir albumas visada tinka.
Aš ir dabar kraitelį susipirkinėju tai dabar matau kad kai pati eidavau lankyti nepagalvodavau kokie daiktai reikalingi, o kokie ne. Pvz. pirkom litekso pleduka gražiame įpakavime vilnoni ~50Lt. Yra firminėj Litekso parduotuvėj Draugystės g., yra ir gariūnuose, yra ir kitokių pleduku ne vilnonių. Galvoju jei dar vieną padovanotų praverstų ir tas. Žaislas ant lovytės grojantis ar supantis, pvz. yra "iki" ~30Lt. Rūbeliai tinka, tik jau gal kokio ne mažesnio nei 62 dydžio ( didesni geriau nei mažesni), rėmeliai ir albumas visada tinka.
QUOTE(vasar_a @ 2007 02 08, 17:53)
Geriausia dovana gimdyvei - ramybė
Na jau tikrai, be pačių pačių artimiausių žmonių nieko nebūčiau norėjus matyti... Jau geriau neneškit gėlių - vargas buvo galvoti kur jas pamerkti, važiuojant namo galvoti kaip jas nusinešti, kur padėti Jau geriau kokią mielą smulkmenėlę nei gėlių bukietą. Su knygom irgi atsargiai - turėjau nupirkus kūdikio knygą ir lygiai tokią pat gavau dovanų Jei pirksit didesnę dovaną - manau, reikėtų atsiklausti tėvų nei pirkti "na ura". Jei nedidukę - tai galėtų būti pirštinytės ir kojinytės kūdikiui, rankšluostis (gavom dovanų lygiai tokį patį kokį ir turėjom, bet nieko baisaus, praverčia) - tokios "sunaudojamos" dovanėlės.
na, mes gavom daug visokiu dovaneliu pradedant gelem baigiant zaislais ir drabuzeliais viskas buvo labai miela ir malonu net ir filmuka "pirmos mazylio dieneles" gavom dovanu ) viskas labai praverte ir tikrai nebuvo nukista giliai i spinta, nors ir taip ta spinta buvo pilnutele svarbiausia buvo artimu zmoniu demesys ir supratingumas juk nesinori, kad kasdien namai butu pilni sveciu, norisi ir ramybes taciau mum priiminet svecius tikrai buvo malonu:) na, o siaip manau, kad gimdyviai tikrai praverstu (labai banalus dalykas,bet nepakeiciamas ) pampersai. o jei norite kazka grazaus ir isimintino, atelje galima padaryti ivairiausiu grozybiu is nuotrauku, taip pat yra jau mineti remeliai. va dar sis tas tik cia pirmaiusia reiktu paklausti ar dar neturi isigije-mamos ir vaiko rysys (racijos) ju yra visokiu, su kamera, nesiojamu ir stacionariu, bet isties labai labai geras daiktas. tik jau brangokas dalykelis.
QUOTE(Agniusia @ 2007 06 22, 20:17)
...o siaip manau, kad gimdyviai tikrai praverstu (labai banalus dalykas,bet nepakeiciamas ) pampersai...
Esame pora kartų gavę dovanų ir sauskelnių, kurių negalėjome naudoti, nes beria vaikutį, tinka tik vienintelė rūšis, o ne bet kokia. Nerekomenduoju dovanoti sauskelnių, tai labai atmestina ir nekūrybiška dovana, kuri gali net netikti vaikučiui pagal svorį ir rūšį. Palyginimui - gimtadienio proga, niekas paketų man dar nepadovanojo.
Geriau padovanoti ką nors atminčiai. O šiaip prieš perkant, galima pasidomėti ko norėtų, ko reikėtų, tada bus paprasčiau surasti ir vertingiau naudoti. Jeigu mamytė pati pageidauja ir nurodo sauskelnių rūšį, aišku, galima ir jas padovanoti.