Įkraunama...
Įkraunama...

TUPPERWARE - indai Jūsų virtuvei

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Daug kas skundziasi, kad sunku malti kieta suri g.gif Man rodos, kad su paprasta tarka ji tarkuoti dar sunkiau doh.gif Tiesiog reikia prie jo priprasti. Pas mane jis tikrai nepamainomas schmoll.gif Ypac, kai reikia sokolada tiramisu tortui sutarkuoti, ar riesutus. Be malunelio sitie darbai man butu ziauriai nemalonus blink.gif
O is surio dar darau viena uzkandele.
Sumalu suri, su cesnako spaustuku isspaudziu cesnako skiltele, majoneso saukstelis ar daugiau, kad gerai issimaisytu. Visa ta geri sudedu i dziovintas slyvas.
Tik slyvu ieskau su kauliukais, jos daug sultingesnes. Budavo Iki parduotuveje, bet kazkaip dabar nesulaukiu, tai dar si rudeni ir nedariau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2009 10 26, 13:24)
Sveikos mergaites  4u.gif buvau neseniai prezentacijoj ir uzsisakiau sias prekes :
Surio maluneli, Quick Shef III, mini Quick Chef, ir peilius  4u.gif vat peiliai manau bus reikalingi visada, nors turiu dar neblogus, tas mini Quick Shef irgi gal pravers, o vat surio malunelis ir Quick shef III nezinau  g.gif ar labai jie paevercia virtuveje? vis galvoju gal ju man nereik  doh.gif

Quick Shef III man apskiritai viena is rimciausiai TW gaminiu, tik reikia susipazinti su jo galimybemis. Be jo neissiversciau virtuveje. 4u.gif
Atsakyti
O gal kas kokiu uzkandziuku prie vyno ar alaus galit patarti ka padaryti? Aciu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(etaeta @ 2009 10 26, 18:14)
Quick Shef III man apskiritai viena is rimciausiai TW gaminiu, tik reikia susipazinti su jo galimybemis. Be jo neissiversciau virtuveje.  4u.gif



Nuraminot mamytes, nes jau buvau pradejus abejot blush2.gif
Etaeta, gal placiau gai papasakot ka galima su Quick Shef III nuveikti? kiek pasaojo tai smulkint svogunus,kitas darzoves.. padaryt blynams tesla, o ka dar? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2009 10 26, 22:36)
Nuraminot mamytes, nes jau buvau pradejus abejot  blush2.gif
Etaeta, gal placiau gai papasakot ka galima su Quick Shef III nuveikti? kiek pasaojo tai smulkint svogunus,kitas darzoves.. padaryt blynams tesla, o ka dar?  g.gif

"Quick Chef" smulkintuvas - plaktuvas
Su "Quick Chef" Jūs galite nustebinti artimuosius ir draugus nepaprasto skonio patiekalais. Jį nesunku naudoti tiek namuose, tiek iškyloje. "Quick Chef" nepamainomas net tada, jei Jūs leidotės į kelionę, nes tai smulkintuvas, kuriam nereikalinga elektros energija.
Apie "Quick Chef"
Quick Chef dangtelis pritaikytas patogesniam dangtelio apėmimui, kol jame smulkinami produktai.
Dėka dangtelyje esančių įgaubų, norint susmulkinti ar išplakti skirtingus produktus, patogu jį nuimti ir uždengti.
Dangtelyje rasite įstatomą ir pažymėtą matavimo linija piltuvėlį. Jis padeda saugiai supilti gėrimus į indą.
Su šiuo piltuvėliu galite supilti ir išplakti keletą skirtingų skysčių.
Piltuvėlis turi 2 skirtingas pozicijas: jei piltuvėlio snapelis "žiūri" į dešinę, tai - uždaroji pozicija. Ją naudodami tiksliai pamatuosite, kiek mililitrų skysčio, reikalinga Jūsų receptui. Pasukę piltuvėlio snapelį į save, supilsite skystį į vidų.
Su "Quick Chef" plaktuvu greitai išplaksite grietinėlę ar kiaušinį. Paruošite skanius kokteilius, padažus ar užpilus, gardžius pieno kokteilius, ledus ar desertus su vaisiais.
Su "Quick Chef" ašmenimis galite susmulkinti: svogūnus, morkas, agurkus, petražoles, krapus, česnakus, kietai virtus kiaušinius.
Paruoškite tirštą sriubą, įvairius padažus, omletą su daržovėmis. Pagaminkite iš braškių ar žemuogių naminius ledus ar kitus desertus su vaisiais, grietinėle.
Ypatingas patarimas moterims:
Būtinai pasigaminkite grožio kaukę... "Quick Chef" turi papildomą dangtelį, skirtą laikyti produktus šaldytuve ar transportuoti.
"ŠLAPIOS DEŠROS UŽTEPĖLĖ" (UŽ RECEPTĄ DĖKOJAME GRUPĖS VADOVEI VILMAI ŽITKUVIENEI)
Pusė svogūno, kas mėgsta galima ir visą, 300 g šlapios dešros, 1-2 šaukštai neriebaus majonezo.
Svogūną susmulkiname "Quick Chef" smulkintuve, po to dešra sudedame į svogūnus ir susmulkiname. Pabaigoje supilame majonezą ir dar kartą gerai išsukame.
Tepame ant mėgstamos baltos duonos.
Vitaminai akims
250 g graikiškų gliaudytų riešutų, 0,5 l medaus, 1l spanguolių
Riešutus užplikiname verdančiu vandeniu ir palaikę 15 min nukošiame. Spanguoles ir riešutus sumalame „Quick Chef“. Visus ingredientus sumaišome ir, vartojant kaip vitaminus akims, suvalgome po 1 valgomą šaukštą ryte ir vakare.
Blynai su obuoliais ir apelsinais
2 kiaušinių, 3 stiklinių pieno, 0,5 stiklinės cukraus, 2 stiklinių miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 6 – 8 obuolių, 1 apelsino nutarkuotos žievelės, 0,5 apelsino sulčių, aliejaus kepti.
Padažui: 400 g grietinės, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 apelsino sulčių.
Į „Quick Chef“ sudėkite kaiušinius, pieną, cukrų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, paruoškite grietinės tirštumo tešlą. Į ją įmaišykite smulkiai supjaustytus obuolius, apelsino žieveles bei sultis. Blynus kepkite keptuvėje su aliejumi. Padažą išsukite taip pat „QuickChef“.
Paštetas su alyvuogėmis špinatų apvalkale
400 g vištienos filė, 300 – 350 g kalakuto kepenėlių, ½ stiklinės žaliųjų alyvuogių, 2 kiaušinių, 100 ml grietinėlės, 2 – 3 šaukštų džiuvėsėlių, 1 morkos, 1 svogūno, pipirų, kario, druskos. Apvalkalui: 200 ml grietinėlės, 1 – 1,5 šaukšto želatinos, 150 g šaldytų ar šviežių špinatų, prieskonių pagal skonį.
Vištienos filė kartu su kepenėlėmis sumalkite. Morką ir svogūną sudėkite į „Quick Chef“, susmulkinkite, apkepkite ir taip pat sumalkite. Masę permalkite du tris kartus. Į „Quick Chef“ įmuškite kiaušinius, suberkite džiuvėsius, supilkite grietinę, prieskonius ir išmaišykite. „Karališkąją“ siliokono formą išklokite folija, supilkite trečdalį masės, ant viršaus sudėkite pusę alyvuogių, po to vėl dėkite masę ir vėl alyvuoges. Viršuje turi likti masės sluoksnis. Kepkite orkaitėje apie 40 – 50 min. Kai paštetas atvės, išimkite iš formos ir gerai atšaldykite.
Apvalkalui želatiną ištirpdykite nedideliame kiekyje vandens. Špinatus su preiskoniais patroškinkite vandenyje (vandens pilkite tiek, kad vos apsemtų) ir plakikliu suplakite į vientisą masę (tyrelę). Ją sumaišykite su želatina ir grietinėle. Paimkite tą pačią „Karališką“ silikono formą, kurioje kepė paštetas, įpilkite 1 – 2 cm sluoksnį špinatų masės, dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol sustings. Tada ant sustingusio sluoksnio uždėkite paštetą ir supilkite likusią špinatų masę, kuri užpildys šonus ir viršų. Laikykite šaldytuve, kol sustings. Gražiai išimkite iš formos ir patiekite į stalą.
PORCIJA VITAMINŲ
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Sumaišykite 1 persiką ( kauliuką išimti ), 1 bananą, keletą braškių. Pridėkite 1 indelį natūralaus jogurto, 50 g cukraus ( 50 ml ) ir 1 valgomąjį šaukštą medaus. Iš karto patiekite ant stalo.
VIENO KĄSNIO SUMUŠTINIS ANT DŽIOVINTOS SLYVOS
Džiovintos slyvos
Varškės įdarui:
Varškė, česnakas, druska, grietinė, būtina papuošti petražole, citrina arba uždėti raudonųjų serbentų (po uogą ant sumuštinio).
VAISIŲ TYRĖ
Labai tinka tortams, ledams ir įvairiems desertams.
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Sumaišykite 200 g šviežių vaisių. Vaisiai turi būti iš anksto nuplauti ir supjaustyti stambiais gabalais. Pridėkite 75 g cukraus ir 50 g tirštos grietinėlės arba grietinės (38% riebumo ).
TEŠLA PLONIEMS BLYNELIAMS
Galima iškepti 15-20 blynelių.
Įstatykite į "Quick Chef" plaktuvą. Sumaišykite 2 kiaušinius, 250 ml (125 gr) miltų, 50 ml aliejaus, 1 arbatinį šaukštelį druskos. Įstatykite piltuvėlį ir, nuolat maišydami, pamažu supilkite 500 ml pieno.
Pagaminkime gardžius mėsainius!
400 g faršo, 1 maža svogūno galvutė, 1 kiaušinis, 1 ½ šaukštelio drukos, 1 ½ šaukštelio pipirų, 2 dl vandens ir 1 sultinio kubelis
Pasūdyti mėsą ir ištirpinti sultinio kubelį vandenyje. Susmulkinti svogūną "Quick Chef" ir suberti į mėsą. Tada dėti kiaušinį, pilti sultinį ir pagardinti prieskoniais. Dar truputį pamaišyti. Sudėti mėsą ant tešlos ruošimo padėklo ir su kočėlu (jis turi būti drėgnas) formuoti reikiamo dydžio gabalėlius.
Cezario salotos – 4 porcijos
2 ryšulėliai romėniškų salotų, 2 griežinėliai duonos, parmezano sūrio, sviesto arba aliejaus
Padažui:
5 ančiuviai, ½ aliejaus, 4 šaukštai šviežių citrinų sulčių, 1 šaukštas Dijon garstyčių, 2 kiaušinių tryniai, 2 skiltelės česnako
Padažą suplakti "Quick Chef".
Ištirpinti sviestą "MicroPlus" ir supjaustyti duoną kvadratiniais gabalėliais. Ištirpintame svieste išmaišyti duonos gabalėlius ir kepti orkaitėje, silikono formoje. Ištrinti sūrį su grūstuve. Patiekite salotas Elegancijos 4.6 l dubenėlyje.
Pomidorų padažas
Tinka su duona, picai, meksikietiškai salsai arba žuviai.
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Stambiai supjaustykite 5 vidutinio dydžio pomidorus, vieną svogūną, 8 baziliko lapelius (arba 1 valgomąjį šaukštą sauso baziliko), 1 galvutę česnako, 2 pluoštelius petražolių. Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek pipirų. Kelis kartus pasukite ir uždėkite piltuvėlį. Maišydami pilkite 50 g aliejaus.
Padažas „A LA BERNEZ“
Skirtas fondiu, muštiniams arba šaltai žuviai.
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Stambiai supjaustykite 10 sūdytų karnišonų, 3 pundelius estragono / tarchuno (arba 1 valgomąjį šaukštą sauso estragono), kietai virtą kiaušinį, 3 pundelius petražolių. Pridėkite majonezo, kurį galima pagaminti pagal toliau pateiktą receptą.
Majonezas
Įstatykite plaktuvą į "Quick Chef". Sumaišykite 1 kiaušinio trynį, 1 valgomąjį šaukštą Dižono garstyčių ir 50 ml aliejaus. Kelis kartus pasukite ir įstatykite piltuvėlį. Tada nuolat maišydami, per piltuvėlį pamažu supilkite 200 ml aliejaus. Pagardinkite trupučiu citrinos sulčių.
Padažas „lengvas“
Puikiai tinka su bet kokiu „žaliu“ maistu arba šalta mėsa.
Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Supjaustykite 1 kietai virtą kiaušinį, 1 valgomą šaukštą Dižono garstyčių, 5 pluoštelius iš anksto mažais gabalėliais susmulkinto laiškinio česnako. Pridėkite arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek pipirų. Pakeiskite ašmenis plaktuvu. Pridėkite 250 g neriebios grietinės arba šviežios minkštos varškės ir suplakite.
Salotų užpilas
Puikiai tinka su bet kokiu „žaliu“ maistu ir šalta žuvimi.
Įstatykite plaktuvą į "Quick Chef". Sumaišykite 125 g grietinės, šiek tiek indiško kario, šiek tiek šafrano, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir truputį pipirų. Nedaug pamaišę, per piltuvėlį supilkite 50 ml alyvuogių aliejaus.
Greitas obuolių pyragas
3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 6 šaukštai aliejaus, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 2,5 stiklinės miltų, 1 kg obuolių, 1 pakelis vanilinio cukraus
Plakimo ąsotyje kiaušinius išsukti su cukrumi, įdėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Vėl gerai išmaišyti, tada supilti aliejų, išmaišyti ir pilti į silikono formą. Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, sumaišytisu vaniliniu cukrumi, supilti ant tešlos viršaus ir truputį įspausti. Kepti 30 min. 180º orkaitėje.
Pudingo pyragas
Tešlai: 100 g varškės, 3 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai pieno, 50 g cukraus, 150 g miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių.
Pudingui: 2 kiaušiniai, 200 g grietinės, 1 citrinos sutarkuota žievelė, 75 g cukraus, 50 g miltų.
Cukraus pudros papuošimui.
1 indelis konservuotų ananasų (apie 7 griežinėlius).
Iš tešlai skirtų produktų užminkyti tešlą ir dėti į silikono formą. Ananasų žiedus supjaustyti nedideliais gabalėliais ir suberti ant tešlos. Trynius išplakti su cukrumi, grietine, citrinos žievele ir miltais. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į pudingo plakinį, ant jos supilti ananasų gabalėlių. Pyragą kepti 200° orkaitėje. Atvėsusį kepinį papuošti cukraus pudra.
„Egzotiškas“ paštetas
Reikės:
1 avokado, 1 nedidelis svogūnas (galvutė), 1 kivi vaisius, pusės citrinos sultys, labai mažas žiupsnelis cukraus, žiupsnelis druskos, pipirai.
Viską sudėti į „Quick Chef" ir smulkiai supjaustyti. Gautą masę padalyti į dvi dalis. Į vieną dalį įdėkite šaukštą majonezo, o į kitą – alyvuogių aliejaus. Kas mėgsta aštriau, galima įdėti sklitelę česnako.
Tepti ant paskrudintos duonos.
Puikiai tiks pusryčių stalui, prie žuvies ar mėsos.

tai tiek info is santakos puslapiuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zelviene @ 2009 10 26, 22:13)
O gal kas kokiu uzkandziuku prie vyno ar alaus galit patarti ka padaryti? Aciu wink.gif

Jurgita puslapiu anksčiau tokius rutuliukus rodė mirksiukas.gif
QUOTE(Jurgitak @ 2009 10 26, 15:28)
Pasidaryk tokią užkandėlę ir suprasi koks gėris yra sūrio malūnėlis. Dariau su alyvuogėm ir vynuogėm.  thumbup.gif



Niu, gwidita, pavarei thumbup.gif Ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2009 10 26, 22:36)
ka galima su Quick Shef III nuveikti?

Plakti kiaušinienę, smulkint uogas, pvz. braškes šaldymui, daryti padažus, ruošti tešlas pyragams.
Atsakyti
Lb suintrigavo iš kalėdinių pasiūlymų serviravimo centras.
Gal kas matėte in real, kokie maždaug būtų išmatavimai? Ką siūlytumėte juose serviruoti ?
Na jau žirkles paukštienai, tai tikrai griebsiu, sako, kad lb stiprios, aštrios ir kas turi, atsidžiaugt negali biggrin.gif
Atsakyti
Aš mačiau tą centriuką, jis ne per seniausiai buvo už aktyvumą bigsmile.gif na toks nemažas jis, ilgokas bigsmile.gif o serviruot tai ten turbūt riešutukus, saldainiukus ir pan. g.gif

Nu jo merginos, laukiam pagiriamųjų žodžių žirklėms bigsmile.gif vištytei karpyt mirksiukas.gif

o aš mačiau realiai tas mažas keksiukų formas, jos man labai patiko bigsmile.gif kekiukai bus čiut didesni už perliukus, žodžiu dydis tarp mini ir midi tongue.gif
Atsakyti
mergaites darau sindien experementa bigsmile.gif
drauge atidave nenaudojama silikono forma bigsmile.gif tokia is sesiu"skyriu"nemaciau as jos pardavime g.gif db prikroviau y tas duobutes farso(kotletinio tokio)ir kepu ale tai kepsniukus blush2.gif o experimentuoju tai ne del kepsniuku o del formos mirksiukas.gif nes noriu paziuret kaip ji ar atsilaikys mano dujinej ar ne g.gif bigsmile.gif bet db kepant farsas labai daug riebaliuko isskyre ir bega man visur aplink silikonke ir po ja doh.gif ar tai nepakenks?nes kvepia tai ne kepsniukais o guma tokia doh.gif blush2.gif rodos neprikroviau pilnu g.gif
Atsakyti
QUOTE(gwidita @ 2009 10 27, 12:07)
mergaites darau sindien experementa bigsmile.gif
drauge atidave nenaudojama silikono forma bigsmile.gif tokia is sesiu"skyriu"nemaciau as jos pardavime  g.gif  db prikroviau y tas duobutes farso(kotletinio tokio)ir kepu ale tai kepsniukus blush2.gif o experimentuoju tai ne del kepsniuku o del formos mirksiukas.gif nes noriu paziuret kaip ji ar atsilaikys mano dujinej ar ne g.gif  bigsmile.gif bet db kepant farsas labai daug riebaliuko isskyre ir bega man visur aplink silikonke ir po ja doh.gif ar tai nepakenks?nes kvepia tai ne kepsniukais o guma tokia doh.gif  blush2.gif rodos neprikroviau pilnu  g.gif


tai riebaliukas ir turi skirtis. pakenkt riebalas silikonui tai nepakenks. Nes kiek esu kepusi (tiek formose, tiek ant patiesalo) visokius riebius dalykus, viskas puikiai nusiplovė, jokių dėmių neliko.
aišku mano orkaitė elektrinė, ir leistinos temperatūros aš neviršiju
Atsakyti
QUOTE(nineinchnails @ 2009 10 27, 12:10)
tai riebaliukas ir turi skirtis. pakenkt riebalas silikonui tai nepakenks. Nes kiek esu kepusi (tiek formose, tiek ant patiesalo) visokius riebius dalykus, viskas puikiai nusiplovė, jokių dėmių neliko.
aišku mano orkaitė elektrinė, ir leistinos temperatūros aš neviršiju

o as net neysivaizduoju kokia ten pas mus ta temperatura doh.gif bet as sumazinus ja per puse g.gif dar lyg viskas tvarkoj bigsmile.gif pasirodysiu kai baigsiu kepti mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti