gal kas einat pas aušrelę tarpininkę?
QUOTE(virguliuke @ 2010 09 17, 19:50)
siaubas koks... mane irgi siule i kursus eiti konditeres-virejos, bet atsisakiau...
taciau is birzos tai neisbrauke,tfu tfu tfu
siandien ryte pinigelius jau gavau,pirmakarta taip anksti ,anksciau be 22-24d nesulaukdavau
taciau is birzos tai neisbrauke,tfu tfu tfu
siandien ryte pinigelius jau gavau,pirmakarta taip anksti ,anksciau be 22-24d nesulaukdavau
tai gal jum ne paskutinis menuo mokamas, man jau sis menuo 24d butu pasibaiges ta prasme 6 men. sueje butu. tai ir isiule tuos kursus, bet paaiskinau , kad negaliu, nes reikai dicki ir is mokyklos parsivest, visgi dar tik pirmokas, ir plius kiti eina i darzelius ir dar skirtingus, o kursuose sedet visa diena tai niekaip man nebutu iseje. tai pasake kadangi atsisakau, tai tas pats kaip atsisakyt darbo ir todel braukia lauk be galimybes puse metu vel istot.na as ir pirma karta toki dalyka suzinojau ir dar paciai ir teko isitikint, kas butu pasakes tai ir buciau netikejus. nors as tai stojau kad tik nereiketu moket valstybej, o kad dar pasalpa gausiu kuria puse metu mokejo tai tik istojus suzinojau.nebutu mokeje buciau ir stojus, bet dabar kaip suprantu jau ta puse metu teks moket po tuos 75 ar kiek ten tu litu?nors isbrauke tai patys?ir dar nustebau, nes dirbant darbe ir pakeitus gyvenama vieta is darbo pagal istatyma gali iseit ta pacia diena neatidirbus tu dvieju savaiciu, o birzoj tas istatymas pasirodo negalioja, nes pasakiau kad neisiu i kursus nes ir nespeciau o beto isvaziuojam i kita sali, tai pasake gerai eikit bent kelis menesius kol isvaziuosit, o jei isvaziuosit anksciau nei baigsis kursai (kursu trukme puse metu) tada sako uz visus prabutus menesius kursuose reikes grazint pinigus ta stipendija ir dar bauda susimoket .nu tai kuris dabar butu ejes rizikuot lankyt tuos kursus. nes ten pasirodo tas istatymas negalioja, kad pakeiti gyvenama vieta.man tik va dabar ir pakibo tas klausymas ar teks moket po tuos 75 litus valstybei?gal kas zinot?
QUOTE(bbbituteee @ 2010 09 17, 22:52)
pakibo tas klausymas ar teks moket po tuos 75 litus valstybei?gal kas zinot?
as turiu du vaikus iki 18 metu, nuejau i ligoniu kasas ir susitvarkiau, nereiks moket 75 lt, nusinesti reikia vaiku gimimo liudijimus bei savo dokumenta
arba viena vaika iki kazkiek metu, nepamenu...
QUOTE(Sidabrinė @ 2010 09 18, 18:15)
Aš kai tvarkiausi dokumentus,tai man pasakė kad sveikatos draudimas galios iki kol vaikui sueis 7 ar 8 metai(nepamenu )
taip, jei turi vieną vaiką, jei du, iki 18 kol sueis vyresniam
ar jau yra gavusiu uz lapkriti
ar jau gavote
siandien pries pietus gavau as visalaik apie 10 diena gaunu
Aš dar negavusi
(Vilnius)
(Vilnius)
bet jei paskaiciuota tai turetu jau buti
QUOTE(MonikisSs @ 2010 12 10, 20:33)
siandien pries pietus gavau as visalaik apie 10 diena gaunu
kazin per kiek dienu perveda jei sakykim penktadieni buvo paskaiciuota tai kazin kada bus
QUOTE(kaledu feja @ 2010 12 13, 15:13)
kazin per kiek dienu perveda jei sakykim penktadieni buvo paskaiciuota tai kazin kada bus
man treciadieni paskaiciavo, popiet, penktadieni apie 12 valanda gavau pinigus bet jau isleidau galetu dar duot