Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema!

QUOTE(cavalli @ 2009 10 02, 20:04)
Beje, mano zaliuke dar pora ziedeliu isskleide wub.gif

Sveikinu! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 02, 21:06)
Sveikinu!  thumbup.gif

Aciuks 4u.gif
Dabar kas pusvalandi as ja apziurineju ir dziaugiuos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(evutext @ 2009 10 02, 19:31)
o del pirkimo,tai cia su pabirze ir mikuotuke suderinta smile.gif

ačiū , kad nepamiršti manęs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cavalli @ 2009 10 02, 20:16)
Aciuks 4u.gif
Dabar kas pusvalandi as ja apziurineju ir dziaugiuos doh.gif

Aš jau antra sav džiaugiuos saviške paprastu Phanaelopsiu blush2.gif Vis kilnoju, apžiūrinėju, tyrinėju hihihi.gif Va šiandien dar perskaičiau, kad galima nešiot ir keliom val pastatyt saulėtoj vietoj, vakare drėgniau.... tai šiandien jau pabuvojo kambary prieš saulutę, o dabar jau virtuvėj pamerkiau vandenuky, bo jau 2 sav nelaistyta rolleyes.gif

P.s. ar apsimoka iš www.orchidejos.lt pirkti šį komplektuką? Čia įeina vazonėlis, substratas vienam vazonui ir kiminų krūvelė rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 02, 20:30)
Aš jau antra sav džiaugiuos saviške paprastu Phanaelopsiu  blush2.gif Vis kilnoju, apžiūrinėju, tyrinėju hihihi.gif Va šiandien dar perskaičiau, kad galima nešiot ir keliom val pastatyt saulėtoj vietoj, vakare drėgniau.... tai šiandien jau pabuvojo kambary prieš saulutę, o dabar jau virtuvėj pamerkiau vandenuky, bo jau 2 sav nelaistyta  rolleyes.gif
P.s. ar apsimoka iš www.orchidejos.lt pirkti šį komplektuką? Čia įeina vazonėlis, substratas vienam vazonui ir kiminų krūvelė rolleyes.gif

user posted image

Ambrozija, nuoširdus patarimas - kuo mažiau tampyti augalą iš vienos vietos į kitą... Kartais net sukiojimas gali nepatikti doh.gif Žinok, kuo mažiau tąsymo, čiupinėjimo, tuo lengviau gėlė aklimatizuojasi ir susigyvena su aplinka...

Labiau apsimoka pirkti substratą maišelyje - ten jo 4 litrai. Vazonas komplekte kiek didokas, 15 cm, o pakanka 12.
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 02, 20:45)
Ambrozija, nuoširdus patarimas - kuo mažiau tampyti augalą iš vienos vietos į kitą... Kartais net sukiojimas gali nepatikti  doh.gif  Žinok, kuo mažiau tąsymo, čiupinėjimo, tuo lengviau gėlė aklimatizuojasi ir susigyvena su aplinka...

Labiau apsimoka pirkti substratą maišelyje - ten jo 4 litrai. Vazonas komplekte kiek didokas, 15 cm, o pakanka 12.

Aišku.... Maniškis šiuo metu yra 11 cm aukščio, tai dar pakankamai daug vietos ateity bus šaknytėms smile.gif Bet vienas vazono šonas pradėjo žaliuot unsure.gif Atrodo ir neperlaisčiau, šiandien bus antras kartas per 2 sav rolleyes.gif

O apie nešiojimą rašė 10+m auginanti orchidėjas augintoja smile.gif

http://www.augintini...dejos-t331.html

O tai kaip jūs nešiojat į balkoną ir atgal?

Ir dar. Buvau pas mamą ir apžiūrėjau ta progą visas Orchis bigsmile.gif Esu jai dovanojusi kelis, o ir pati pirko... Tai nei vieno žiedelio ax.gif O viena tokia gražuolė pasodinta į žieves su žemėmis! blink.gif Sakau negalima su žemėmis, pūna šaknys. Tai ji tik pasakė, kad čia spec. žemė orchidėjoms iš maximos, tipo aš nenusimanau blush2.gif
Pagal lapus labai panaši į Zygopetalum.
Aišku, tokia aš ir augintoja, tik jūsų žinutėmis vadovaujuos....Bet jei ko nežinau, tai dažniausiai ir mokaus iš kitų blush2.gif
Atsakyti
nauji pirkinukai liuks thumbup.gif

dziagiames naujais ziedeliais 4u.gif

ambrozija tai ir taviske reik persodint, kaip ir mano zaliuoja vazonas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 10 02, 21:18)
nauji pirkinukai liuks thumbup.gif

dziagiames naujais ziedeliais 4u.gif

ambrozija tai ir taviske reik persodint, kaip ir mano zaliuoja vazonas schmoll.gif

Bet iš kur tas žaliavimas? ohmy.gif nei pas mane per drėgna, nei aš perlaisčiau unsure.gif Šaknys pilkšvos sp buvo, tai dabar pamirkinau į vandenį. Tiktais tos orinės viršutinės kai kurios labai jau sausos pasirodė, sudžiūvusios unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 02, 20:56)
Aišku....  Maniškis šiuo metu yra 11 cm aukščio, tai dar pakankamai daug vietos ateity bus šaknytėms smile.gif Bet vienas vazono šonas pradėjo žaliuot  unsure.gif Atrodo ir neperlaisčiau, šiandien bus antras kartas per 2 sav rolleyes.gif
O apie nešiojimą rašė 10+m auginanti orchidėjas augintoja smile.gif

http://www.augintini...dejos-t331.html
O tai kaip jūs nešiojat į balkoną ir atgal?
Ir dar. Buvau pas mamą ir apžiūrėjau ta progą visas Orchis bigsmile.gif Esu jai dovanojusi kelis, o ir pati pirko... Tai nei vieno žiedelio  ax.gif O viena tokia gražuolė pasodinta į žieves su žemėmis!  blink.gif Sakau negalima su žemėmis, pūna šaknys. Tai ji tik pasakė, kad čia spec. žemė orchidėjoms iš maximos, tipo  aš nenusimanau blush2.gif
Pagal lapus labai panaši į Zygopetalum.
Aišku, tokia aš ir augintoja, tik jūsų žinutėmis vadovaujuos....Bet jei ko nežinau, tai dažniausiai ir mokaus iš kitų  blush2.gif

Nori rimtos info - studijuok Rojaus sodų forumą, ten rimčiausia kompanija renkasi...
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 10 01, 21:49)
buvusiam onkologiniam ne vieną kart mačiau- ko nesakei? Jos lyg ir ne iš brangiausių g.gif

nebrangios, gal kokį 15 lt mokėjau (tiksliai nepasakysiu, bet nedaug) mirksiukas.gif

QUOTE(pabirze @ 2009 10 01, 22:00)
kas auginat vandas pašnabždėkit- ar iš tikrųjų joms reikia daug šviesos? Taip knygoj perskaičiau...

Mikuotuke , na ir šaunuolė tu, padirbėjai iš peties kuriant naują temą 4u.gif  4u.gif  4u.gif

oi, ačiūūū.... blush2.gif kad nieko tokio lyg ir nepadariau, tiesiog patogų statusą gavau ir galiu tvarkyti temelę minimaliai... ax.gif
mano ascocenda visą vasarą prabuvo pietiniame balkone tiesioginiuose saulės spinduliuose doh.gif
dabar stovi prie pietinio lango, kad pro užuolaidas gautų šviesos, bet jai tai tikrai patinka, kiek matau, nes pagaliau šaaknų prisiaugino, du naujus lapus ir žiedstiebį išleido bigsmile.gif

Ambrozija
- tas substratas su durpėmis ir žievėmis tikrai nėra geras, geriausia extra arba iš skm pritaikyti substratai ax.gif

evutext, jei imtum vandutę, imk neklausus, aš mielai ją priglausiu bigsmile.gif

mergaitės, kaip jūsų pasiilgau doh.gif neklauskit, kodėl ir kaip, bet reikia mums gathering.gif group.gif gossip.gif

tiesa, gi pamiršau pasigirti! Radau parodos foto, kur žiedeliai panašūs į mano ascocendos - VA TOKIE bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikuotuke: 02 spalio 2009 - 20:32
QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 02, 20:22)
Bet iš kur tas žaliavimas? ohmy.gif nei pas mane per drėgna, nei aš perlaisčiau  unsure.gif  Šaknys pilkšvos sp buvo, tai dabar pamirkinau į vandenį. Tiktais tos orinės viršutinės kai kurios labai jau sausos pasirodė, sudžiūvusios  unsure.gif

na pas mane nemanau irgi, kad butu per dregna, orines saknys taippat perdziuvusios. manau senai persodinta buvo gelyte, del to ir substratas sukrites, matyt todel ir susilaiko dregme ir zaliuot pradejo sieneles. ar pas jus nesukrites substratas?
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 02, 20:24)
Nori rimtos info - studijuok Rojaus sodų forumą, ten rimčiausia kompanija renkasi...

aciu 4u.gif
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 02, 20:31)
tiesa, gi pamiršau pasigirti! Radau parodos foto, kur žiedeliai panašūs į mano ascocendos - VA TOKIE   bigsmile.gif  wub.gif

labai grazi spalvyte ziedeliu, noreciau tokios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 02, 21:24)

Ok, dabar žinosiu ax.gif

QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 02, 21:31)
Ambrozija-  tas substratas su durpėmis ir žievėmis tikrai nėra geras, geriausia extra arba iš skm pritaikyti substratai  ax.gif

mergaitės, kaip jūsų pasiilgau  doh.gif  neklauskit, kodėl ir kaip, bet reikia mums  gathering.gif  group.gif  gossip.gif

tiesa, gi pamiršau pasigirti! Radau parodos foto, kur žiedeliai panašūs į mano ascocendos - VA TOKIE   bigsmile.gif  wub.gif

Supratau wub.gif 4u.gif Iš ten ir užsisakysiu sau. Tai ir mamai liks persodinti, kol dar jos nežydi orchidėjos smile.gif

Žiūriu, labai jau traukia susitikt? bigsmile.gif hihihi.gif Jaučiu neužtils mergaitės, pilnos savos patirties, norėsis pasigirt biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(saidutea @ 2009 10 02, 21:41)
na pas mane nemanau irgi, kad butu per dregna, orines saknys taippat perdziuvusios. manau senai persodinta buvo gelyte, del to ir substratas sukrites, matyt todel ir susilaiko dregme ir zaliuot pradejo sieneles. ar pas jus nesukrites substratas?
aciu 4u.gif

Atrodo sukritęs...na ne toks, kaip šviežias būtų. Sunku man palyginti neturint pvz smile.gif Bet gaila judint, kol taip gražiai žydi! rolleyes.gif
Atsakyti