QUOTE(saidutea @ 2009 10 08, 22:14)
negaliu nepasidalinti su jumis dziugia zinia
kalbejau katik su mama, tai ji issidave, kad man gimtadienio proga Oncidium sweet sugar padovanos
kokia as laiminga
ir labai laukiu
begu ieskot info apie sia nuostabia gelyte
ooo, sveikinu!
gražuolė ir šaunuolė ta gėlytė, mes su naujute turim
naujutė pirko, aš jai medžiojau, o paskui ir aš iš paskos nusipirkau
QUOTE(Tina* @ 2009 10 08, 22:23)
Bingo
Tina*, ar ir tu nesusilaikei
oi, gausi foto dėti, kai atsiųs
gal susitiksim rytoj?
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 10 09, 09:18)
Vat vat...kai kam tai tik siaip skaitinys,nes jau daug zino,kai kam pradziamokslis,kai kam nauja ir jau iprasta
Man patiko zurnaliukas.Idomu ji kas menesi leis?Visai but nieko prenumerata tokio zurnalo
kažin, ar tie, kurie leidžia, galės nuolat psliūlyti išsamios info apie orches?
nors rašyti
tikrai būtų ką!
hmmm.... Šilinge, darom biznį, ką? Pasisiūlom tam žurnaliukui - tu rašysi straipsnius, aš būsiu jų redaktorė
Papildyta:
QUOTE(Fonda @ 2009 10 08, 23:55)
Na aš nei dėl persodinimo, nei dėl purškimo kompleksų neturiu...
Kiekvieną bazinę,vos tik parneštą, tuoj prarevizuoju ir į savo žemę pakasu. Stabia-ar smulkiašaknė
Vasara ar žiema..
Auginimo eigoje vėl parūpsta pažiūrėt,ar pakanka šaknims drėgmės, o gal pūsta
Tai ir traukiu lauk. Tiesiog norisi įgyti patirties auginime. Purškiu irgi kasdien ryte. Gėlytės mėgsta praustis
Ir stikliniai indai pripilti visąlaik vandenuko, taip garinasi vazonėliai. Nors patalpoj ne sausa. Nepastebėjau, kad persodinimas sutrukdytų, užvėlintų žiedstiebių auginimą
Ar žydinti nuvystų
Man kažkaip jau matosi,kad PH lyg kokiais ciklais auga: pavasarį pasikrauna žiedstiebiais, vasarą žydi gausiai, rudeniop lapus auginasi ir žiemai naujam žydėjimo ciklui žiedstiebius ar jų atšakas leidžia. Natūraliai, kaip gamtoj 4 metų laikai. Tik čia žiema, jei spręst,kaip pernai buvo, ne poilsio, miego, o naujo žydėjimo metas, manau,bus
Mano tokia įnoringa gėlė camelia tai iš viso tik žiemom ir pavasariais žydi, o vasarą ir rudenį lapus, šakas augina, pumpurus krauna.
Fonda tai man jau seniai stebuklinga, nes pas ją viskas auga kaip ant mielių, viskas!
gimusi auginti gėles
QUOTE(jalka @ 2009 10 09, 08:12)
ir as tokia kaip tu ,tik nupirkta persodinu,turiu apziuret kas ten ir kaip.beja tesu praradusi vos kelis pumpurus,kitos isvis nesureaguoja i persodinima..todel kazkaip man juokinga girdeti kad orches jautrios persodinimui...
eilini karta isitikinu-kiekviena augina vis kitaip.. rupinasi vis kitaip..ir tai saunu!
aha, vakar neapsikentusi žydinčią kvietką persodinau, nes ji nuo balandžio mėn parnešta žydėjo, baigti tai daryti nežada dar vis ir ruošiasi dar vieną žiedstiebį leisti (susekiau), o vazonėlis apsamanavęs ir žalias
tai kaip tik iš skm substrato buvau gavusi
esu įsitikinusi - nė vienas žiedas nenukris. Krenta tik tų orchių žiedai, kurios yra silpnos ir kurių imunitetas sumenkęs, tai jas reikia labai mylėti ir atsigaus
o sveikiems augalams, jei šaknys nepažeidžiamos, viskas ok