Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema!

QUOTE(Tina* @ 2009 10 07, 18:43)
SM, nepamatyt neimanoma, kai taip vaiposi  biggrin.gif eik i pati virsu su slankia juostele. O kai rasai ats,. tai tiesiai po desine, brr....

oi, pamačiau, geras lotuliukas.gif kažkaip niekad ir neatkreipiau dėmesio ( stengiuos iš viso reklamų nematyt)
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 07, 19:43)
SM, nepamatyt neimanoma, kai taip vaiposi  biggrin.gif eik i pati virsu su slankia juostele. O kai rasai ats,. tai tiesiai po desine, brr....

Aga,jau kuris laikas-labas jolla ir vaiposi doh.gif schmoll.gif ,o į až kai rašiau,tai per visą monitorių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 07, 18:30)
Truputi off topic - jusu neerzina ta kvailu mimiku ir sypsenu motera Northway reklamoje? Negaliu, kaip mane neigiamai veikia, pati blogiausia reklama  pomidorai2.gif

QUOTE(Tina* @ 2009 10 07, 18:33)
Kaip suniukams gestais rodo, mazdaug ciu ciu ciu... fe  bebe.gif

QUOTE(pabirze @ 2009 10 07, 18:48)
oi, pamačiau, geras lotuliukas.gif kažkaip niekad ir neatkreipiau dėmesio ( stengiuos iš viso reklamų nematyt)

QUOTE(jolla42 @ 2009 10 07, 19:14)
Aga,jau kuris laikas-labas jolla ir vaiposi  doh.gif  schmoll.gif ,o į až kai rašiau,tai per visą monitorių  doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 07, 17:30)
Truputi off topic - jusu neerzina ta kvailu mimiku ir sypsenu motera Northway reklamoje? Negaliu, kaip mane neigiamai veikia, pati blogiausia reklama  pomidorai2.gif

erzina labai. vienakart at jos netycia paspaudziau, tai irgi per visa monitoriu rode, tai kol isjungiau as ja, spejo sunervint doh.gif

QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 07, 17:31)
Oro drėgnumas ir taip didelis manau, tai manau ir to užtenka, per šaknis gauna drėgmės wink.gif

SAVAM RImi radau tokius šviečiančius permatomus vazonėlius  bigsmile.gif Ten į didesnį įsideda mažesnis ir tada dedasi vazonėlis, o apačioj lempelė šviečianti. Tai gal įmanomapanaudot tą apatinį kaip drėgmės palaikymui? g.gif  rolleyes.gif

na nemanau, kad pas mus didelis dregnumas namie, atsikeliam visi uzdziuvusiom nosim,o saknys tai perdziuvusios visos. as jas kartais vandenuku apipurskiu. g.gif

na idomu kaip tas vazonelis atrodo, ir dar su lempute rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos mamytės, orchuidejų mylėtojos, šindien žiūriu, pas mane jau trečia orchideja žiedastiebi augina, thumbup.gif bus įdomu kokia bus, nes nežiniuke
dar turiu klausima, o kaip raibuolės auginamos taip pat kaip ir phaliukai, ir šviesa ir viskas tinkas joms
Atsakyti
RAIBUOLĖ (Paphiopedilum)
Paphiopedilum jau seniai turi lietuvišką vardą - raibuolė. Tai labai puošnios orchidėjos, žydinčios dažniausiai pavieniais žiedais ant aukštokų, stačių žiedkočių. Veislės margais lapais reiklesnės, labiau mėgsta šilumą.

Priežiūra

Raibuolės auginamos šviesioje, nesaulėtoje vietoje. Mėgsta įprastą kambario temperatūrą, naktį gali būti vėsiau. Laistomos saikingai, tik pradžiūvus substrato paviršiui, nekalkingu vandeniu. Lapus reikia dažnai apipurkšti. Tręšiama kartą per mėnesį orchidėjoms skirtų trąšų tirpalu. Rudenį ir žiemą laistoma nedaug, netręšiama. Šios orchidėjos persodinamos retai, kas 3-5 metus, peržydėjusios. Kuo didesnis keras, tuo geriau auga, todėl dalijami tik ypatingai sutankėję augalai. Auginimui tinka purus substratas iš pušų žievės arba putplasčio trupinių, durpinės žemės, kiminų.
Dauginimas. Persodinant dalijami tankūs kerai. Į vieną vazoną galima sodinti po kelias lapų skroteles.

o ar tiesa tai-nezinau...maniske tik daar augt pradejo..virs metu komoj buvo
Atsakyti
pasiulymas nusipirkti orchideju zurnaliuka smile.gif man asmeniskai labai patiko. elementariai,bet konkreciai viskas surasyta. apie laistymu, persodinimus ir tt.
Atsakyti
beja as raibuolei subtrata pirkau is orchidejos.lt nes iprtastam orchiu subtrate man jos komoj buvo..tik persodinus pasirode gyvybe...
Atsakyti
jalka, ačiū, mat teta paims iš Olivijos raibuolę, tai įdomu kaip augint, nes jau labai man jos prireikė

pažiūrėjau į tavo albumą, o kokie žiedai buvo raibuolės nematei g.gif , dar nežydejo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GRAŽINA25: 08 spalio 2009 - 09:22
nu cia gal ne i tema..bet viena zurnaliuka esu varcius daug anksciau...geles lig vadinosi ar kambarines geles...nu toks briedas apie orchidejas parasytas buvo...kad jas taip sunku augint.kad jau reikia tokiai asei but...kad nusispjoviau ...nes nu nezinau-auga jos ir zydi ir net sakyciau jokios ipatingos prieziuros nereikia...aisku as kazkokiu retu veisliu neturiu,pfalikai pagrindas,dendrikai,raibuoles,katlejos..
Papildyta:
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2009 10 08, 10:19)
jalka, ačiū, mat teta paims iš Olivijos raibuolę, tai įdomu kaip augint, nes jau labai man jos prireikė

pažiūrėjau į tavo albumą, o kokie žiedai buvo raibuolės nematei g.gif , dar nežydejo

dabar intensyviai auga..vakar kaip tik dejau foto,pora puslapiuku atgal bus...kazka itartino auginasi-pradziugino forumietes kad gali ziedas buti...
tai jau tada busiu laimingiausia pasaulyje lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evutext @ 2009 10 08, 10:16)
pasiulymas nusipirkti orchideju zurnaliuka smile.gif man asmeniskai labai patiko. elementariai,bet konkreciai viskas surasyta. apie laistymu, persodinimus ir tt.

drinks_cheers.gif , viskas , ko reikia pradžiamoksliui ir ne tik
Atsakyti
džiaugiuosi su tavim, o aš laukiu labiausia vandutės žiedeliu

ir dar turiu toki klausima, o kaip čia kas čia per gele
Brassolaeliocattleya Chia Lin New City, ka galit apie ją pasakyti, nes jos labai noriu ir vis negaliu ramiai per psl. orch praeiti

http://www.orchidejo...n_New_City2.jpg
Atsakyti