Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema!

QUOTE(rosee @ 2009 10 06, 15:52)
*Na štai, Šilinge, ir sudėliojai visus taškus dėl parodos  smile.gif
Kaip esu minėjusi, vežiau anūkę (11m.) išklausyt paskaitą. Ji per vasarą prižiūrėjo mano cimbidį, o dovanotą prieš metus falenopsį, vaikas išsaugojo gyvą ir sveiką iki šiol.
**Šiaip pas mane auga tik nukainuotos atgaivintos orchidėjos ir priedo, dar man toli toli iki jūsų visų  rolleyes.gif , juk nerodysi tokių parodoje blush2.gif

Oi, neskambina dėl tos katlėjos iš bazės, gal negavo  blink.gif
***Dabar pasimetusi dėl savo vandų, šaknys žalios, tai, kaip suprantu, gal ir nereikia jų mirkyti?.
Mirkiau praeitą savaitę. Namus truputį su el.radiatoriumi pašildau. Priežiūros tėmelėje beviltiška ko klausti, ten daugiausia pradedančios, na kas man patars  blush2.gif ?  Perverčiau knygas, kurias turiu, visur parašyta purkšti kas antrą dieną, bet atsižvelgiant į metų laiką ir situaciją, esu linkusi abejoti  doh.gif
Vilniškės, jau jums gerai, delfi skaičiau, kad šildymą jungia  mirksiukas.gif

*Gerai ar blogai sudėliojau unsure.gif rolleyes.gif
**Nukainuotus visi esam praėję drinks_cheers.gif O blogas tas kareivis, kuris nenori tapti generolu mirksiukas.gif Man irgi šviesmečiai iki kai kurių kitų augintojų... ax.gif
***Jei visos bijos toje temoje klausti, tai ji ir liks pradinukėms tongue.gif Šiaip pastaba tokia. O dėl vandų - esu pradedanti su jomis, bet - tikrai nepurškinėju kas antrą dieną. Mirkau gal kartą į savaitę. Kai vėsu, o ir šviesos gerokai mažiau, laistymu persistengti nereikia g.gif Teoriškai vandos neturi ramybės periodo, bet mūsų sąlygomis jos ilsėtis nueina... Žiūrėkit pagal šaknis, ir kad lapai neimtų raukšlėtis. O jei vėsu, geriau sausiau, negu rizikuoti puvinį pagauti smile.gif Abejojate sveikai. Visus patarimus reikia taikyti kūrybiškai.
Papildyta:
QUOTE(jolla42 @ 2009 10 06, 16:18)
Ne,tikrai nenusivyliau  4u.gif Jei tik turėsiu ką tinkamo-visada UŽ  thumbup.gif
Nors auginu tik orchidėjas (asmeniškai aš),man patiko ir kiti augalai-kur ko klausiau,visur su malonumu atsakė,patarė ir t.t.
sutinku,kad paskaita buvo pradedantiesiems,bet juk paklausyti nekainavo,o apie aplinkosaugą visada įdomu sužinoti-na,čia kaip kam mirksiukas.gif skonio reikalas....
Ir dėl masdevalijos išsiaiškinau plačiau-dabar ramybės oi neturiu  schmoll.gif
Organizatoriai šaunuoliai-savo laiką skyrė mums,darbo tikrai įdėta  thumbup.gif  4u.gif

Jolla42, džiaugiuosi friends.gif
Atsakyti
mano katlėja nežiniukė kad storėja lotuliukas.gif tikrai bus žiedas. gal oranžinis , o gal geltonas clap.gif clap.gif wub.gif Tada nebesuksiu niekam galvos dėl jų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 06 spalio 2009 - 15:42
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 06, 09:23)
Ismene, prasau, sutvarkyk nuotraukas, nes visas puslapis tapo baisus - neimanoma nei skaityti normaliai, nei komentuoti.

Jau sutvarkiau žinutę smile.gif

QUOTE(evutext @ 2009 10 06, 11:31)
šį šeštadienį (spalio 10d) 12.00 val. visos norinčios renkames Aleksoto Maximoje

tik būtu gerai apie tuos norus pranešti į PM man ar mikuotukei (arba telefonu, kas numeriuką turitę )[/color]

Negaliu pasakytm, kad 100 proc dalyvausiu, mat daug kas ne nuo manęs priklauso doh.gif , bet norėčiau ax.gif

Atlėkčiau su lapelių n klausimų. Oi laikykitės! hihihi.gif

QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 06, 13:00)
Norėčiau susitikimo, kuriame būtų skaitoma 1-2 neilgos, bet išsamios paskaitėlės apie pvz. 2 pasirinktų genčių auginimo ypatumus, sandarą ir t.t. Taip pat, šalia mokomosios dalies būtų ir laisva bendravimo dalis 4u.gif

Geras pasiūlymas thumbup.gif Tada manau ir susirinktų tik tos, kurioms reik info būtent apie tos rūšies orchidėjas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 10 05, 21:54)
o kur radai? ten tik substratas ar ir su zemem?
drinks_cheers.gif

Substratas:
user posted image

Su žemėm buvo kitokios lietuviškos, neperšviečiamuosiuose maišeliuose rolleyes.gif

QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 06, 11:50)
TAIP, TAP, PRAŠOM PRISIJUNGTI! thumbup.gif

Laiko mes visi neturime, bet jo niekada ir nebus gana  biggrin.gif

tai labai nuoširdžiai kviečiame nustumti darbelius į šoną ir kartu bent trumpai pasidžiaugti bendravimu, kava, vandute ir vieni kitais!  4u.gif  4u.gif

gal vertėtų aleksoto gėlių bazėje karmelitoje pažiūrėti?  ax.gif  ten lyg ir... bet nemeluosiu  blush2.gif

Prisijungsiu, jei išeis vaikius "parduot" ax.gif Bo ne kas gausis, kai teks paskui juos lakstyt o visą Maximą lotuliukas.gif

QUOTE(pabirze @ 2009 10 06, 16:41)
mano katlėja nežiniukė kad storėja lotuliukas.gif tikrai bus žiedas.  gal oranžinis , o gal geltonas clap.gif  clap.gif  wub.gif Tada nebesuksiu niekam galvos dėl jų  lotuliukas.gif

Kaip smagu tai girdėt! bigsmile.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif Laukiu jau žiedų fotkių iš anksto biggrin.gif lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 06, 14:01)
Nors ir nemėgstu veltis į tokio tipo diskusijas, bet kai ką noriu paaiškinti, arba akcentus sudėlioti...

Didelį darbą atlikot rolleyes.gif thumbup.gif ir nereik čia aiškintis visiems kas ir kodėl, nes organizavimas, gėlių pateikimas, žmonių suradimas tikrai ne juookų darbas unsure.gif Tam ir laiko reik, praktikos, bendravimo įgudžių, vienžodž nusmanyt visame kame....
Mane pastatytų taip, pasiųsčiau ant trijų raidžių hihihi.gif

QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 06, 14:08)
Šilinge, aš visomis keturiomis už - tie patys elementarūs klausimai visur kartojasi, tai bent plačiajai visuomenei reikia auginimo ABC pravesti  doh.gif  drinks_cheers.gif  kas nori daugiau - visada turi galimybę pasigilinti  tongue.gif
ir tikrai, mažiau dejuokime, daugiau pačios darykime ir bus viskas ok  ax.gif  nelaukim, kol kažkas kažką ant lėkštutės atneš  tongue.gif

Va todėl ir kaupiu visą info apie skirtingas orchi rūšis, dedu viską į vieną vietą bigsmile.gif Kaip sakant konspektuoju tongue.gif O paskui pavarysiu ir aš su "savo" patarimais hihihi.gif

P.s. šiuo metu tikrai jaučiuos daugiau pažengusi orchidėjų auginime, priežiūroj, nei prieš sav ax.gif Jūsų dėka mano orchi bus neperlaistyta, tinkamai prižiūrėta, nestovės ant tiesioginių saulės spindulių cool.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 10 06, 16:41)
mano katlėja nežiniukė kad storėja lotuliukas.gif tikrai bus žiedas.  gal oranžinis , o gal geltonas clap.gif  clap.gif  wub.gif Tada nebesuksiu niekam galvos dėl jų  lotuliukas.gif

sunglasses2.gif clap_1.gif nestuke.gif Bus dvynukai...2.gif 2.gif Suksi, suksi tongue.gif Kas tėvelis schmoll.gif dirol.gif
Atsakyti
Buvau sekmadienį pas draugę svečiuose, tai atradau kelias orchidėjas! bigsmile.gif Ir jūs manot, kad taip lengvai praeisiu? hihihi.gif

Prašom pasigrožėt Dendrobium (tik nežinau koks blush2.gif ) tongue.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
[quote=Ambrozija,2009 10 06, 17:23]
Buvau sekmadienį pas draugę svečiuose, tai atradau kelias orchidėjas! bigsmile.gif Ir jūs manot, kad taip lengvai praeisiu? hihihi.gif

user posted image

nu ir grozis.... wub.gif wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 06, 16:23)
Buvau sekmadienį pas draugę svečiuose, tai atradau kelias orchidėjas!  bigsmile.gif Ir jūs manot, kad taip lengvai praeisiu? hihihi.gif

user posted image
user posted image

oho wub.gif mane nelabai domina kitos rusies orches nei cimbidziai ar phal, bet sitie dendrobiai tikrai suzavejo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axara: 06 spalio 2009 - 16:34
QUOTE(axara @ 2009 10 06, 17:34)
oho  wub.gif  mane nelabai domina kitos rusies orches nei cimbidziai ar phal, bet sitie dendrobiai tikrai suzavejo  bigsmile.gif

O kiek žiedų! ohmy.gif gaila, nespėjau visų iš eilės nufotkinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 10 06, 17:14)
sunglasses2.gif  clap_1.gif  nestuke.gif  Bus dvynukai...2.gif  2.gif Suksi, suksi tongue.gif Kas tėvelis schmoll.gif  dirol.gif

ale kad nusišnekėjau, tik dabar pamačiau lotuliukas.gif turėjau galvoj raudoną spalvą- persidirbau ir dar tas susitikimas taip masina, ane Fonda?
Ambrozija, tu mane turbūt geriausiai suprasi - metam savo vaikus ir lekiam į meetą , vaikai užaugs ir paliks mus , o gėlytės vis žydės ir žydės lotuliukas.gif ( čia aš po jų pikto pokšto taip lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 06 spalio 2009 - 16:41
QUOTE(pabirze @ 2009 10 06, 17:38)
Ambrozija, tu mane turbūt geriausiai suprasi - metam savo vaikus ir lekiam į meetą , vaikai užaugs ir paliks mus , o gėlytės vis žydės ir žydės lotuliukas.gif  ( čia aš po jų pikto pokšto taip  lotuliukas.gif )

Čia geriausias patarimas iš visų per paskutinius mano 5-erius metus! lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 10 06, 18:38)
ale kad nusišnekėjau, tik dabar pamačiau lotuliukas.gif turėjau galvoj raudoną spalvą- persidirbau ir dar tas susitikimas taip masina, ane Fonda?
Ambrozija, tu mane turbūt geriausiai suprasi - metam savo vaikus ir lekiam į meetą , vaikai užaugs ir paliks mus , o gėlytės vis žydės ir žydės lotuliukas.gif  ( čia aš po jų pikto pokšto taip  lotuliukas.gif )

taigi atsiveskit jus tuos savo vaikus. paauklesim, zinos, kaip mamu neklausyt lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti