Nors ir nemėgstu veltis į tokio tipo diskusijas, bet kai ką noriu paaiškinti, arba akcentus sudėlioti...
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 06, 11:30)
Buvau parodoje, ir tikrai nemanau, kad verta i ja vaziuoti del ten suteiktos info. Ji buvo skirta tik pradedantiems zmonems, todel info buvo pati pati elementariausia. Jau geriau pasiskaityti nete info - bus ir pigiau, ir naudingiau. Beje, ir pati paroda man nebuvo kazi kas - tos pacios geles kaip ir pernai ir uzpesnai. Arba pokyciai tokie nedideli, kad net ir nepastebejau. Be to, vadinosi orchideju paroda, nors realiai ten sanpauliju buvo simta kartu daugiau.
QUOTE(rosee @ 2009 10 06, 11:49)
Teisingai pastebėjot, man rodos ir paskaitos tema buvo "Orchidėjų ABC" ar kažkas panašaus, pradedančiosioms pats tas
. Kaip pastebėjau, Orchidėjų priežiūros tėmelėje daugiausia ir susirenka pradedančiosios su savo pirma, gauta dovanų orchidėja
Žmonės savo augalus sunešė, mielai konsultavo įvairiais klausimais, jei jums neverta, tai ir nevažiuokite
Jei sanpaulijų augintojos aktyvesnės, tai čia kita kalba
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 06, 12:27)
taip ir galvojau, kad prasides pykciai
nejaugi negalima pasakyti elementario kritikos? Tik per kritika ir galima tobuleti. Jeigu tik sakysi, kad viskas nuostabu ir gerai, niekada niekas ir nepasikeis i geraja puse.
Yra elementarus komunikavimo principas. Parodos organizatoriai buvo suzadine didelius lukescius, todel rezultatas ir nuvyle. Ir ne mane viena.
Ai, nemanau, kad verta ka nors aiskinti, nes vel busiu kalta
Kritika visada yra reikalinga, konstruktyvi kritika priimama, analizuojama, išvadomis naudojamasi... Už teisingą kritiką organizatoriai nepyks. Bet noriu juos ir apginti. Sakot, gėlės tos pačios, nieko naujo? O nepagalvojot, kad
gėlės yra elementariai irgi tų pačių žmonių? Niekas nelėkė į parduotuves ir specialiai parodai nieko nei užsakinėjo, nei pirko, visi tiesiog perrinko savo palanges. Kodėl neatvežėt saviškių - būtų buvusi naujovė? Buvo kviečiama prisijungti dalyvauti - ir RS, ir čia SM'e, ir Klase.lt, ir netlog'e, ir facebook'e... Iš SM prikalbinau jolla42 - labai džiaugiuosi, tikiuosi, kad ji irgi nenusivylė ir dargi kokios nors naudingos info akis į akį iš kurio nors mūsų dalyvavusių išsiklausė... Ir kad kitoms parodoms pasirašys ateityje... Pavasarinėj parodoj Mikuotukė ir Lorutė dalyvavo - tikiuosi, irgi ryšiai ateičiai išliks
Bet - tai vienetai... o visi kiti - tie patys. Orchidėjų ekspoziciją paruošė apie 30 žmonių, kiekvienas atvežė
vidutiniškai po 6 augalus (tai yra, kas po 1, kas po 20)... Visi dirbom iš entuziazmo. Ir - visas dienas teko stovėti ekspozicijoje ir bendrauti su lankytojais. Spėkit, kokių klausimų daugiausia? - kaip laistyti mano orchidėją ir iki kurios vietos nukirpti... Ir kodėl nebežydi... Suprantu, kad paskaitos tematika daugeliui
čia besilankančių buvo elementari info, bet kartais galvoje sveika susisteminti ir į stalčiukus sudėlioti. O vėlgi - kodėl kolegai prabilus apie rimtus dalykus - gamtosaugą - žmonės pradėjo masiškai išeidinėti?
Sanpaulijas merginos padaugina ir augina specialiai parodai, o pabandykit falenopsius taip, iš lapuko
Paruošti parodinius augalus yra rimtas darbas, kol kas nė vienas Lietuvos orchidėjininkas tuo neužsiima... Galima šiek tiek pažaisti, kad užtemptum žydėjimo laiką, bet... Ateis dar laikas, o kol kas apskritai džiaugiamės vienas kito entuziazmu. Ir - kai aš kalbinau orchidėjose, nebuvo akcentuojama, kad tai tik orchidėjų paroda - o ir Augalų labirintų plakate buvo išvardinta tiek orchids, tiek kaktusai, sukulentai, sanpaulijos, egzotiniai derantys augalai, egzotiniai gyvūnai, miniakvariumai
Mes nesislėpėm, vaikščiojom su kortelėmis, bendravom, su mumis žmonės pažindinosi, keitėsi kontaktais, kad galėtų kreiptis konsultacijų ateityje - kas norėjo, informacijos buvo pakankami kiekiai ir skirtingo lygmens vartotojui...
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 06, 13:00)
rašau paskutinę žinutę
off topic ir daugiau neterškim temos, eikim į kitą diskutuoti
Daugelis tikrai neišmano, kaip auginti orchidėjas, todėl, manau, tikslingai pasirinkta paskaitos tema plačiam žmonių ratui, o ne siauram.
Jei parodytumėt iniciatyvą ir pagelbėtumėt organizuoti, kaip tik ir raginu padaryti susitikimą siauresniam - mūsų - ratui, kuris būtų naudingas ir prasmingas.
Norėčiau susitikimo, kuriame būtų skaitoma 1-2 neilgos, bet išsamios paskaitėlės apie pvz. 2 pasirinktų genčių auginimo ypatumus, sandarą ir t.t. Taip pat, šalia mokomosios dalies būtų ir laisva bendravimo dalis
Todėl ir raginu -
netingėkim, nedejuokim, o rodykim iniciatyvą ir darykim! PAČIOS
viskas, diskusijos ir pasiūlymai - kitoje temoje
laikykimės tvarkos
Mikuotuke, žaviuosi tavo iniciatyvom