Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema!

QUOTE(Šilingė @ 2009 10 06, 09:38)
Merginos, Cymbidium lapų galiukai džiūti gali ne tik dėl to. Gali būti ir per sausas oras, netinkamas laistymo - temperatūros režimas arba problemos su šaknimis  mirksiukas.gif  Cymbai šiaip juk mėgsta stipriai "pavalgyti", trąšų poreikiu gerokai skiriasi nuo kitų orchidėjų - prisiminkit, kad sodino ne viena į gryną organiką - arklio mėšlą...

Šilinge-žinau ir tai,bet mano dabar labai išgražėjo,niekas neruduoja schmoll.gif ,vešlūs krūmai-tręšiu kiekvieną kartą laistydama,parnešiau iš lauko-dabar kambarį jau šildom,tai purškiu-nuo praėjusių kalėdų turiu,bet vieną teko persodinti-šaknys paviršiui buvo papuvę....-na bus matyt kas gausis.. ax.gif
Atsakyti
Nors ir nemėgstu veltis į tokio tipo diskusijas, bet kai ką noriu paaiškinti, arba akcentus sudėlioti...
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 06, 11:30)
Buvau parodoje, ir tikrai nemanau, kad verta i ja vaziuoti del ten suteiktos info. Ji buvo skirta tik pradedantiems zmonems, todel info buvo pati pati elementariausia. Jau geriau pasiskaityti nete info - bus ir pigiau, ir naudingiau. Beje, ir pati paroda man nebuvo kazi kas - tos pacios geles kaip ir pernai ir uzpesnai. Arba pokyciai tokie nedideli, kad net ir nepastebejau. Be to, vadinosi orchideju paroda, nors realiai ten sanpauliju buvo simta kartu daugiau.  doh.gif

QUOTE(rosee @ 2009 10 06, 11:49)
Teisingai pastebėjot, man rodos ir paskaitos tema buvo "Orchidėjų ABC" ar kažkas panašaus, pradedančiosioms pats tas  thumbup.gif . Kaip pastebėjau, Orchidėjų priežiūros tėmelėje daugiausia ir susirenka pradedančiosios su savo pirma, gauta dovanų orchidėja  smile.gif
Žmonės savo augalus sunešė, mielai konsultavo įvairiais klausimais, jei jums neverta, tai ir nevažiuokite  mirksiukas.gif
Jei sanpaulijų augintojos aktyvesnės, tai čia kita kalba  smile.gif

QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 06, 12:27)
lotuliukas.gif  taip ir galvojau, kad prasides pykciai  biggrin.gif  nejaugi negalima pasakyti elementario kritikos? Tik per kritika ir galima tobuleti.  Jeigu tik sakysi, kad viskas nuostabu ir gerai, niekada niekas ir nepasikeis i geraja puse.
Yra elementarus komunikavimo principas. Parodos organizatoriai buvo suzadine didelius lukescius, todel rezultatas ir nuvyle. Ir ne mane viena.
Ai, nemanau, kad verta ka nors aiskinti, nes vel busiu kalta biggrin.gif

Kritika visada yra reikalinga, konstruktyvi kritika priimama, analizuojama, išvadomis naudojamasi... Už teisingą kritiką organizatoriai nepyks. Bet noriu juos ir apginti. Sakot, gėlės tos pačios, nieko naujo? O nepagalvojot, kad gėlės yra elementariai irgi tų pačių žmonių? Niekas nelėkė į parduotuves ir specialiai parodai nieko nei užsakinėjo, nei pirko, visi tiesiog perrinko savo palanges. Kodėl neatvežėt saviškių - būtų buvusi naujovė? Buvo kviečiama prisijungti dalyvauti - ir RS, ir čia SM'e, ir Klase.lt, ir netlog'e, ir facebook'e... Iš SM prikalbinau jolla42 - labai džiaugiuosi, tikiuosi, kad ji irgi nenusivylė ir dargi kokios nors naudingos info akis į akį iš kurio nors mūsų dalyvavusių išsiklausė... Ir kad kitoms parodoms pasirašys ateityje... Pavasarinėj parodoj Mikuotukė ir Lorutė dalyvavo - tikiuosi, irgi ryšiai ateičiai išliks 4u.gif Bet - tai vienetai... o visi kiti - tie patys. Orchidėjų ekspoziciją paruošė apie 30 žmonių, kiekvienas atvežė vidutiniškai po 6 augalus (tai yra, kas po 1, kas po 20)... Visi dirbom iš entuziazmo. Ir - visas dienas teko stovėti ekspozicijoje ir bendrauti su lankytojais. Spėkit, kokių klausimų daugiausia? - kaip laistyti mano orchidėją ir iki kurios vietos nukirpti... Ir kodėl nebežydi... Suprantu, kad paskaitos tematika daugeliui čia besilankančių buvo elementari info, bet kartais galvoje sveika susisteminti ir į stalčiukus sudėlioti. O vėlgi - kodėl kolegai prabilus apie rimtus dalykus - gamtosaugą - žmonės pradėjo masiškai išeidinėti?

Sanpaulijas merginos padaugina ir augina specialiai parodai, o pabandykit falenopsius taip, iš lapuko doh.gif Paruošti parodinius augalus yra rimtas darbas, kol kas nė vienas Lietuvos orchidėjininkas tuo neužsiima... Galima šiek tiek pažaisti, kad užtemptum žydėjimo laiką, bet... Ateis dar laikas, o kol kas apskritai džiaugiamės vienas kito entuziazmu. Ir - kai aš kalbinau orchidėjose, nebuvo akcentuojama, kad tai tik orchidėjų paroda - o ir Augalų labirintų plakate buvo išvardinta tiek orchids, tiek kaktusai, sukulentai, sanpaulijos, egzotiniai derantys augalai, egzotiniai gyvūnai, miniakvariumai smile.gif

Mes nesislėpėm, vaikščiojom su kortelėmis, bendravom, su mumis žmonės pažindinosi, keitėsi kontaktais, kad galėtų kreiptis konsultacijų ateityje - kas norėjo, informacijos buvo pakankami kiekiai ir skirtingo lygmens vartotojui...
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 06, 13:00)
rašau paskutinę žinutę off topic ir daugiau neterškim temos, eikim į kitą diskutuoti  biggrin.gif
Daugelis tikrai neišmano, kaip auginti orchidėjas, todėl, manau, tikslingai pasirinkta paskaitos tema plačiam žmonių ratui, o ne siauram.

Jei parodytumėt iniciatyvą ir pagelbėtumėt organizuoti, kaip tik ir raginu padaryti susitikimą siauresniam - mūsų - ratui, kuris būtų naudingas ir prasmingas.
Norėčiau susitikimo, kuriame būtų skaitoma 1-2 neilgos, bet išsamios paskaitėlės apie pvz. 2 pasirinktų genčių auginimo ypatumus, sandarą ir t.t. Taip pat, šalia mokomosios dalies būtų ir laisva bendravimo dalis 4u.gif
Todėl ir raginu - netingėkim, nedejuokim, o rodykim iniciatyvą ir darykim! PAČIOS  tongue.gif
viskas, diskusijos ir pasiūlymai - kitoje temoje  tongue.gif  laikykimės tvarkos  4u.gif

Mikuotuke, žaviuosi tavo iniciatyvom friends.gif
Atsakyti
Šilinge, aš visomis keturiomis už - tie patys elementarūs klausimai visur kartojasi, tai bent plačiajai visuomenei reikia auginimo ABC pravesti doh.gif drinks_cheers.gif kas nori daugiau - visada turi galimybę pasigilinti tongue.gif
ir tikrai, mažiau dejuokime, daugiau pačios darykime ir bus viskas ok ax.gif nelaukim, kol kažkas kažką ant lėkštutės atneš tongue.gif
Atsakyti
taip taip smile.gif jei kas nors si sestadieni ateis,pasitarsim del tolimesnio susitikimo. jei neateis- su mikuotuke pasitarsim del tolimesnio susitikimo. tada Šilinge uz parankes ir kvieciam visus visus i kokia nors rimta paskaita lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evutext @ 2009 10 06, 14:16)
taip taip smile.gif jei kas nors si sestadieni ateis,pasitarsim del tolimesnio susitikimo. jei neateis- su mikuotuke pasitarsim del tolimesnio susitikimo. tada Šilinge uz parankes ir kvieciam visus visus i kokia nors rimta paskaita  lotuliukas.gif

Va, teisingai, girdėjot visi? biggrin.gif
tai va, žengteeee marš į susitikimą, nes mes vistiek nuspręsim ką nors lotuliukas.gif
O jei rimtai, tikrai norisi apsitarti kartu prie kavytės dėl rimto susitikimo orchidomanėms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 06, 13:00)
rašau paskutinę žinutę off topic ir daugiau neterškim temos, eikim į kitą diskutuoti  biggrin.gif
Daugelis tikrai neišmano, kaip auginti orchidėjas, todėl, manau, tikslingai pasirinkta paskaitos tema plačiam žmonių ratui, o ne siauram.

Jei parodytumėt iniciatyvą ir pagelbėtumėt organizuoti, kaip tik ir raginu padaryti susitikimą siauresniam - mūsų - ratui, kuris būtų naudingas ir prasmingas.
Norėčiau susitikimo, kuriame būtų skaitoma 1-2 neilgos, bet išsamios paskaitėlės apie pvz. 2 pasirinktų genčių auginimo ypatumus, sandarą ir t.t. Taip pat, šalia mokomosios dalies būtų ir laisva bendravimo dalis 4u.gif
Todėl ir raginu - netingėkim, nedejuokim, o rodykim iniciatyvą ir darykim! PAČIOS  tongue.gif
viskas, diskusijos ir pasiūlymai - kitoje temoje  tongue.gif  laikykimės tvarkos  4u.gif

deal! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 06, 08:38)
Merginos, Cymbidium lapų galiukai džiūti gali ne tik dėl to. Gali būti ir per sausas oras, netinkamas laistymo - temperatūros režimas arba problemos su šaknimis  mirksiukas.gif  Cymbai šiaip juk mėgsta stipriai "pavalgyti", trąšų poreikiu gerokai skiriasi nuo kitų orchidėjų - prisiminkit, kad sodino ne viena į gryną organiką - arklio mėšlą...

ačiū labai, kaip visada lieki neabejinga 4u.gif bandysiu tikrint šaknis, nors kažkaip galvoju, kad pakenkė labai stipri rytinė saulė, parašysiu savo išvadas ir dar kartą ačiū
Papildyta:
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 06, 10:39)
niu va, parsitempiau savo gražuolius iš balkono ir prilaisčiau, dabar duosiu ramybę, kol išleis žiedkotį, o tada nuo dūšios gaus jie man visko, ko prašo  biggrin.gif

ir vėl mąstau, kad perdaug šokinėjam apie juos, lankiaus pas giminaitę Londone, tai ji nutrenkus ant palangės žiemą vasarą , be jokio persodinimo ir tręšimo sulaukia žiedų, kai jai pradėjau pasakot apie priežiūrą- numojo ranka, kam vargintis, jei ir taip visada žydi. Negi klimato kokia įtaka, nes forume kiek skaitau, daug kam sunkiai sekas pražydint g.gif
Atsakyti
QUOTE(evutext @ 2009 10 06, 14:16)
taip taip smile.gif jei kas nors si sestadieni ateis,pasitarsim del tolimesnio susitikimo. jei neateis- su mikuotuke pasitarsim del tolimesnio susitikimo. tada Šilinge uz parankes ir kvieciam visus visus i kokia nors rimta paskaita  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif

Apie pagyras. Kol grįšiu iki namų, vėl pasislėps saulutė ir vėl neišeis geros fotkės verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 10 06, 14:41)
ačiū labai, kaip visada lieki neabejinga 4u.gif bandysiu tikrint šaknis, nors kažkaip galvoju, kad pakenkė labai stipri rytinė saulė, parašysiu savo išvadas ir dar kartą ačiū
Papildyta:

ir vėl mąstau, kad perdaug šokinėjam apie juos, lankiaus pas giminaitę Londone, tai ji nutrenkus ant palangės žiemą vasarą , be jokio persodinimo ir tręšimo sulaukia žiedų, kai jai pradėjau pasakot apie priežiūrą- numojo ranka, kam vargintis, jei ir taip visada žydi. Negi klimato kokia įtaka, nes forume kiek skaitau, daug kam sunkiai sekas pražydint g.gif

hmmm, o s!mos sesuo, berods, irgi Anglijoj gyvena, ir oncidiumai gerai auga ir dauginasi, o štai parvežus pas mus truputį lėčiau viskas vyksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 10 06, 14:47)
hmmm, o s!mos sesuo, berods, irgi Anglijoj gyvena, ir oncidiumai gerai auga ir dauginasi, o štai parvežus pas mus truputį lėčiau viskas vyksta  g.gif

mane toks pavydas suėmė, krūmai nedideli, o kokios žiedų kekės - rožiniai wub.gif

Gal kuri šiandien buvot draugystės bazėj?
gal jau žurnaliuką pirkot? Kioskuose negavau verysad.gif
Atsakyti
Na štai, Šilinge, ir sudėliojai visus taškus dėl parodos smile.gif
Kaip esu minėjusi, vežiau anūkę (11m.) išklausyt paskaitą. Ji per vasarą prižiūrėjo mano cimbidį, o dovanotą prieš metus falenopsį, vaikas išsaugojo gyvą ir sveiką iki šiol.
Šiaip pas mane auga tik nukainuotos atgaivintos orchidėjos ir priedo, dar man toli toli iki jūsų visų rolleyes.gif , juk nerodysi tokių parodoje blush2.gif

Oi, neskambina dėl tos katlėjos iš bazės, gal negavo blink.gif
Dabar pasimetusi dėl savo vandų, šaknys žalios, tai, kaip suprantu, gal ir nereikia jų mirkyti?.
Mirkiau praeitą savaitę. Namus truputį su el.radiatoriumi pašildau. Priežiūros tėmelėje beviltiška ko klausti, ten daugiausia pradedančios, na kas man patars blush2.gif ? Perverčiau knygas, kurias turiu, visur parašyta purkšti kas antrą dieną, bet atsižvelgiant į metų laiką ir situaciją, esu linkusi abejoti doh.gif
Vilniškės, jau jums gerai, delfi skaičiau, kad šildymą jungia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 06 spalio 2009 - 15:00
QUOTE(evutext @ 2009 10 06, 12:21)
taigi, šį šeštadienį (spalio 10d) 12.00 val. visos norinčios renkames Aleksoto Maximoje smile.gif

cry.gif verysad.gif na niekaip negaliu schmoll.gif tikrai labai noriu,bet......... gal kaip nors į sekantį-manau tikrai dar susitiksim...... blush2.gif aš ir gėliukų pažadėjus į kauną vienai sm atvežti....... verysad.gif
merginos,kas galit-susibėkit,lauksiu įspūdžių 4u.gif mintimis su jumis būsiu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 06, 15:01)
. Iš SM prikalbinau jolla42 - labai džiaugiuosi, tikiuosi, kad ji irgi nenusivylė ir dargi kokios nors naudingos info akis į akį iš kurio nors mūsų dalyvavusių išsiklausė... Ir kad kitoms parodoms pasirašys ateityje... .  O vėlgi - kodėl kolegai prabilus apie rimtus dalykus - gamtosaugą - žmonės pradėjo masiškai išeidinėti?

Ne,tikrai nenusivyliau 4u.gif Jei tik turėsiu ką tinkamo-visada UŽ thumbup.gif
Nors auginu tik orchidėjas (asmeniškai aš),man patiko ir kiti augalai-kur ko klausiau,visur su malonumu atsakė,patarė ir t.t.
sutinku,kad paskaita buvo pradedantiesiems,bet juk paklausyti nekainavo,o apie aplinkosaugą visada įdomu sužinoti-na,čia kaip kam mirksiukas.gif skonio reikalas....
Ir dėl masdevalijos išsiaiškinau plačiau-dabar ramybės oi neturiu schmoll.gif
Organizatoriai šaunuoliai-savo laiką skyrė mums,darbo tikrai įdėta thumbup.gif 4u.gif

Atsakyti