Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegija

rašiau rašiau ir dingo viskas blink.gif rašau iš naujo 4u.gif

Maršrutas:
1 diena: oslo (mieste pačiam nebuvom, pravažiavom)-Honefoss-Gol-Geilo-Lofthus.
2 diena: Brimnes-Ulvik-Vossenvagen-Gudvangen-Leardalio tunelis-Kaupanger-Gaupne-Luster.
3 diena: Lom-Bismo-Grotli-geiranger-Eidsdal;
4 diena: Trollstigen-Atarnes-Molde-Atlanto kelias-Oppdal;
5 diena: Ringebu-Lillehamer-Mjosa;
6 diena: jau skridome namo.

Oras vėsokas apie 16-20laipsniu, o kalnuose žemiau 10. Lietaus buvo, bet ne per daugiausiai smile.gif gal todėl, kad važiavom, o ne vienoj vietoj buvom. Lijo netoli bergeno kai buvom, o paskui prie Oppdal. Tuomet ir drėgmė labai jautėsi. o šiaip smagu, kad ne per karšta, tuomet sunku keliaut. Neprireikė nei maudymosi kostiumėlių, nei šortų. Pats tas su džinsais maikute ir bliuzonu, kalnuose reikėjo ir striukės 4u.gif
Papildyta:
Priklauso, kiek jūs galvojat km važiuot g.gif o kur jūs maždaug planuojat? nes normaliai į dieną galima nuvažiuot apie 250 km. paskui jei daugiau, tai sunku.
man labiausiai patiko gerangerio fjordas, 55 kelias kalnais, troliu kelias ir sustojimas prie tilto į Molde 4u.gif o kur yra tas Prekestolen? blush2.gif
QUOTE(DaivaGrin @ 2008 07 02, 18:43)
mes jau norvegijoj esam pas draugus! smile.gif netoli stavangerio ir galvojame kilti i siaure. Gal gali pasakyti ka butina tavo manymu aplankyti! jeigu gali tai parasyk gyvenvietes artimiausias (kad lengviau rasti)
rytoj vaziuojam i Prekestolen
siuo metu cia +24  thumbup.gif  nezinau kaip bus kai vaziuosim link siaures

P.S rasyk viska ka tik gali.norime zinoti viska!!!!
Laaaabai laukiam naujienu  biggrin.gif

Papildyta:
Keletas vaizdų:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovute: 03 liepos 2008 - 19:47
va stai katik izengeme i namucius smile.gif kelione pilna ispudziu (nors vezimu vezk)
gal kuria diena idesim foto

nu bet kad neaplankete Preikestolen, tai cia jau laaabai geda bigsmile.gif tai yra viena is paciu zymiausiu lankytinu vietu. 600m virs fiordo rioksanti ola (kalnas).mes siandien ten buvome...ispudziu tikrai tikrai su kaupu gavome smile.gif

o jus prie to zymiojo ledyno buvote? kur nakvojot ir kokios ten kainos nakvyniu?
ar tikrai vertejo visa ta marsruta aplankyti?papasakok daugiau.nes mums reikia tiksliau pasirinkti i kur vaziuoti...papasakok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaGrin @ 2008 07 04, 03:40)
va stai katik izengeme i namucius smile.gif kelione pilna ispudziu (nors vezimu vezk)
gal kuria diena idesim foto

nu bet kad neaplankete Preikestolen, tai cia jau laaabai geda  bigsmile.gif  tai yra viena is paciu zymiausiu lankytinu vietu. 600m virs fiordo rioksanti ola (kalnas).mes siandien ten buvome...ispudziu tikrai tikrai su kaupu gavome smile.gif

o jus prie to zymiojo ledyno buvote? kur nakvojot ir kokios ten kainos nakvyniu?
ar tikrai vertejo visa ta marsruta aplankyti?papasakok daugiau.nes mums reikia tiksliau pasirinkti i kur vaziuoti...papasakok  4u.gif

Labas, Daiva,

Smagu girdėti, kad daug gražių įspūdžių. Tai gal galėtum pasidalinti ir plačiau papasakoti kur buvote, ką matėte ... smile.gif
Atsakyti
Nebuvom prie ledyno, nes keliavom su mažąja, todėl mums patarė ten nevykti.
Bet šiaip buvo mūsų planuose.

Dėl nakvynės, tai mes 8-niese imdavom 6-vietį namuką. Kaina svyruodavo nuo 860-1000 NOK parai. Kempingų su namukais labai daug, tikrai rasit, kur apsistot mirksiukas.gif Man nelabai paliko įspūdį atlanto kelias. O šiaip labai patiko 55 kelias, per kalnus thumbup.gif aišku kriokliai ir Trollstigen ir iš fjordų tai patiko labiausiai Geiranger. o ką daugiau pasiūlyt, tai nežinau blush2.gif nes kitur nebuvus. Dar patiko akmuo Vagsoy, bet tik nuotraukoj jį esu mačius blush2.gif Sustokit informacijos centre kokiam nors, ten pilna informacinių lankstinukų, gal kas kris į akis.
Atsakyti
sveikutes,
neseniai radau sia tema ir noreciau prisijungti bei pasikonsultuoti.
Labai nori mano seimyna irgi pasigrozeti Norvegijos gamta. Kelione nusimato netoli Bodo, trim savaitems, su palatkem. Mano mazikei 14 men. Kaip ten orai? Man biski baisu, kad ji ten nesusaltu ir nesusirgtu. Gal galit kas pasidalinti patirtimi, gal kas keliavo su tokio amziaus vaiku, o gal tai beprotybe.

Aciu uz visas nuomones is anksto
Atsakyti
Liko tik savaite ir mes pajudesim link Norvegijos... Issinuomavom kemperi, tad turesim daugiau laisves ... marsruta jau turim apie 3500 km nuo Stokholmo... Lilehameris, Kristjandsundas, Molde, Alesundas, Troliu kelias, link Bergeno iki Stavangerio, link Oslo ir keltas i Ryga 26 d. Gal kas nors siuo metu taip pat keliauja i Norvegija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(samaniux @ 2008 07 05, 10:30)
sveikutes,
neseniai radau sia tema ir noreciau prisijungti bei pasikonsultuoti.
Labai nori mano seimyna irgi pasigrozeti Norvegijos gamta. Kelione nusimato netoli Bodo, trim savaitems, su palatkem. Mano mazikei 14 men. Kaip ten orai? Man biski baisu, kad ji ten nesusaltu ir nesusirgtu. Gal galit kas pasidalinti patirtimi, gal kas keliavo su tokio amziaus vaiku, o gal tai beprotybe.

Aciu uz visas nuomones is anksto

Siuo metu kaip tik po Norevgija keliauja mano drauge su 1,5metu suneliu.Gris apie liepos 15d.Galesiu jos ispudzius apie keliavima su tokiu mazu vaiku parasyt mirksiukas.gif
O siaip,reikia pasiimti nemaza kieki siltu drabuziu,striukiu,botu,pasirupint gerais miegmaisiais ir viskas bus OK smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
Pagaliau ir mes ryzomes kelionei po Norvegija. Norim aplankyti Jostedalsbreen ledyna.
Gal kas ten buvo vasara? Idomu viskas blush2.gif Keliausim su vaikais, mazajai bus 2m, bet tikiuosi nebus dideliu sunkumu g.gif Turim nesiojama kuprine. ax.gif
Atsakyti
Mes irgi jau LT po trijų savaičių kelionės po NO. Įspūdžiai neralūs, pailsėjom fantastiškai, nepaisant net to, kad beveik visą laiką lijo... Nežinau, kokia šalis dar gali sužavėt labiau, nei ši...
Atsakyti
Sveiki,

butu smagu jei pasidalintumete patirtimi :>>
ar lanketes galdhopiggen? ar verta? kiek laiko truko kopimas?
kaip krejag akmuo?labai noreciau ten apsilankyti, bet laikas siek spaudzia, nes reiktu ten tolokai vaziuoti, o isplaukiam is stokholmo.
kiek km realu nelekiant nuvaziuoti per diena? dekui

p.s. gal kas galetu pasidalintu marsrutu 10ciai dienu?
isplaukiam liepos vidury smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2008 07 05, 22:58)
Siuo metu kaip tik po Norevgija keliauja mano drauge su 1,5metu suneliu.Gris apie liepos 15d.Galesiu jos ispudzius apie keliavima su tokiu mazu vaiku parasyt mirksiukas.gif
O siaip,reikia pasiimti nemaza kieki siltu drabuziu,striukiu,botu,pasirupint gerais miegmaisiais ir viskas bus OK smile.gif

aciu uz atsakyma
mums butu gyvybiskai svarbus ispudziai, nes planuojame isvykti liepos 19. Butu net smagu su jais paciais pabendrauti, isklausti, ko reikia tokiam vaikui, kad nesusargdinti.
Laukiu nesulaukiu kol seimyna sugris smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas samaniux,

Mes važiavo su 5 metų vaiku, tai jei būtų reikėje palapinėj ... g.gif sunkoka, nes ten negana to kad lijo bet ir drėgna labai ... doh.gif tiesa mums pasisekė, nes lydavo naktį, dienomis apie 16 laipsnių būdavo ... bet jei jau taip nuspręsit tai daug daug drabužiukų vaikui mirksiukas.gif ir sau

... mes gyvenome nameliuose, tai kartais net šildytuvą įsijungdavome tongue.gif
Atsakyti