Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegija

QUOTE(alderas @ 2008 02 20, 22:25)
Mes aplankėme Lilliehammer miesto pakraštyje esantį Maihaugen muziejų. Jis laikomas gražiausiu visos Norvegijos muziejumi po atviru dangumi.

Gaila, nezinojom schmoll.gif Nors gal jis vakarais nedirba ? g.gif (cia guodziu save)
Atsakyti
kaip cia nuotraukas ikelt ? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(alderas @ 2008 02 20, 22:40)
kaip cia nuotraukas ikelt ? doh.gif

Po zinutes lauku, virs "atsakyti" yra laukelis, po kurio parasyta "browse". Per ji ir galima ikelti 4u.gif
Atsakyti
nuotrauka sumazinau iki 36 kb o raso , kad per didelis failas
Atsakyti
QUOTE(alderas @ 2008 02 20, 23:06)
nuotrauka sumazinau iki 36 kb o raso , kad per didelis failas

Apie dydziu ribojimus nieko nezinau g.gif schmoll.gif
Atsakyti
Rora
Kitas mūsų kelionės tikslias – Roros miestelis, įtrauktas į UNESCO. Be galo gražus ir nedidukas miestukas, dar kitaip vadinamas „kalnakasių miestelis“, esantis prie pat rūdos telkinių. Dalis miestelio dabar galima sakyti, virtęs muziejumi, nes čia eksponuojami anksčiau gyvenusių kalnakasių mediniai namai, pastatyti ant polių, sudėtų iš plokščių akmenų (statybinė mistika  ). Roros miestelyje aplankėme kalnakasybos muziejų. Čia galima pažiūrėti filmą, apie rūdos išgavimo būdus anksčiau, taip pat galima pamatyti įvairių kalnakasių daiktų, rūbų ir t.t. Bet didžiausią įspūdį man paliko nedideli maketai, kuriuose judančios figūrėlės ir įvairūs prietaisai imituoja kalnakasių darbą. Tai tikrai be galo įspūdinga ir gražu!

Papildyta:
Trolstigenas
Aplankę Rorą, važiuojame toliau link Trolstigeno. Tačiau norint jį pasiekti, dar reikia įveikti garsųjį trolių kelią, kuris lyg zigzagas išsidėstęs ant didelio kalno. Netgi šiandien, šis kelias yra geras inžinerijos ir statybos meno pavyzdys. Stačiose kalno vietose, kelias padaro 11 vingių, kai kuriose vietose perkirstas šlaitų, kitur saugiai pastatytas ant natūralių akmenų pagrindo. Tai siauras vingiuotas kelias su atvirais nusileidimais. Važiuojant juo atsiveria nuostabūs vaizdai, tačiau taip pat tai yra ir gana pavojinga, nes čia galimos kalnų griūtys. Taip pat, šiuo keliu nerekomenduojama važiuoti mašinoms su priekabomis, ar autobusams, o žiemą, Trolių kelias yra uždaromas ir atidaromas tik gegužės, ar birželio mėnesį.
Pagaliau užkilus į Trolstigeną, atsiveria dar nuostabesni vaizdai, nei matėme važiuojant. Dideli kalnai, kriokliai, daug žalumos.... Aplink mažutės ir jaukios suvenyrų parduotuvės, kuriose be problemų galima įsigyti įvairių trolių ar briedžių statulėlių, raktų pakabukų ir kitokių smulkmenų su šiais Norvegijos simboliais.

Papildyta:
Geirangerio fiordas
Nusileidę nuo kalnų, persikėlėme per Nurdaljo fiordą ir atvykome į Eisdalio miestelį. Kaip ir dauguma Norvegijos miestų, dydžiu jis taip pat nepasižymėjo. Pagrindinę miestelio gatvę apžiūrėjome maždaug per 15minučių, tad nusprendėme pasigrožėti gražiausiu Norvegijos fiordu – Geirangeriu. Be problemų radome ekskursijas šiuo fiordu (jų pasiūla buvo tikrai didelė). Taigi, sėdome į nedidelį laivą ir išplaukėme. Geirangerio fiordas tai kriokliai: 7 seserys ir brolis. Taip pat, nedidelės, galima sakyti, nuo pasaulio atskirtos fermos, kuriose gyvena žmonės. Vaizdai tikrai įspūdingi, tačiau ypač gražu man pasirodė, kai šiuo fiordu plaukėme atgal į krantą, saulei leidžiantis. Tada visi kalnai buvo labai gražiai apšviesti, viešpatavo visiška ramybė. Žmogus nematęs tokių vaizdų savo akimis, negali įsivaizduot, koks nuostabus tuo metu apima jausmas...
Atsakyti
Aš tai niekaip neapsisprendžiu, ar važiuoti su savo mašina ir ieškotis nakvynių ten, ar vis tik pasirinkti kemperį (kurio mano vyras vengia ir nenori vairuoti....) Ar įmanoma būtų važiuoti su savo automobiliu nesirezervuojant jokių viešbučių, o apsistojant kempinguose (nameliuose - ne palapinėje) ? Ar tai realu ? Ar tai brangu ? Mes esam penkių asmenų šeima, trys vaikai 7-13-16 metų.

P.S.
Su kemperiu niekur niekad nesam važiavę, ir Austrijoj, ir Vokietijoj, ir Čekijoj, ir Slovakijoj susirasdavom nakvynes iš anksto...

Atsakyti
QUOTE(Runciuke @ 2008 02 21, 13:27)
Aš tai niekaip neapsisprendžiu, ar važiuoti su savo mašina ir ieškotis nakvynių ten, ar vis tik pasirinkti kemperį (kurio mano vyras vengia ir nenori vairuoti....) Ar įmanoma būtų važiuoti su savo automobiliu nesirezervuojant jokių viešbučių, o apsistojant kempinguose (nameliuose - ne palapinėje) ? Ar tai realu ? Ar tai brangu ? Mes esam penkių asmenų šeima, trys vaikai 7-13-16 metų.

P.S.
Su kemperiu niekur niekad nesam važiavę, ir Austrijoj, ir Vokietijoj, ir Čekijoj, ir Slovakijoj susirasdavom nakvynes iš anksto...

jei nakvynes pradesit ieskoti 16-17 val daug sansu , kad turesit kur miegot. namuko 4 vietu) kaina nuo 160 iki 300lt. palapines vieta nuo 50 iki 100 lt.
plius mokami dusai, virtuve. 2-5 min silto vandens 5kr.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alderas: 21 vasario 2008 - 12:54
QUOTE(Runciuke @ 2008 02 21, 13:27)

P.S.

As tai kazkaip nerekomenduociau ieskotis kur gyventi. Rasti, tai manau rasite, bet zinant norvegijos kainas, manau daug labiau apsimoketu su kemperiu ten vaziuoti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2008 02 20, 07:47)
oi, oi, oi wub.gif Susimaisiau su kainom ir tave prigasdinau blush2.gif Visos sitos atrakcijos 1000 litu kainavo bigsmile.gif Man buvo uzsifiksave 1000 (nes tada dar stebejomes, kad daugoka) ax.gif Pusmetis praejo - ir tvirtai maniau, kad Euru schmoll.gif

lotuliukas.gif na kadangi esu buvusi Norvegijoje ir zinau kokios ten kainos, tai kazkaip per daug nenustebau. jau pradėjau dar intensyviau taupyt, nes labai labai ir tuos banginius pamatyt noriu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Capriciossa @ 2008 02 21, 15:46)
lotuliukas.gif  na kadangi esu buvusi Norvegijoje ir zinau kokios ten kainos, tai kazkaip per daug nenustebau. jau pradėjau dar intensyviau taupyt, nes labai labai ir tuos banginius pamatyt noriu!  4u.gif

Patikek, juos pamatyti tikrai verta thumbup.gif Ir jeigu plauksi - tikrai pamatysi ax.gif Mes pamatem gal 5 4u.gif (neskaiciavau, bet daug) Tik vienas patarimas - kai jau busit netoli (mazdaug diena iki nuvaziavimo) pasiskambink bilietus uzsisakyti blink.gif Nes mazdaug parai visi bilietai buna parduoti schmoll.gif Mums irgi taip buvo verysad.gif Bet uz tai sala isvazinejom skersai-isilgai, ir TOKIU grozybiu pamatem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Runciuke @ 2008 02 21, 12:27)

P.S.

Del namuku (cab'u) tai tikrai jokiu problemu - ju labai daug 4u.gif Ir nera brangu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(alderas @ 2008 02 21, 12:51)
jei nakvynes pradesit ieskoti 16-17 val daug sansu , kad turesit kur miegot. namuko 4 vietu)  kaina nuo 160 iki 300lt. palapines vieta nuo 50 iki 100 lt.
plius mokami dusai, virtuve. 2-5 min silto vandens 5kr.

Niekur nemaciau namuku uz 300 Lt schmoll.gif Tu, tur but, su kronom sumaisei g.gif Uz 300-400 kronu - taip 4u.gif Ir i sita kaina ieina virykle su indais (buna paciam namuke) ir daug kur dusas (irgi buna namuke) 4u.gif 4u.gif 4u.gif . Jei bendri dusai, tai 5 min. (ar 10, nes uztenka nusiprausti neskubant) - 5 kronos arba buna ir nemokama. Cia kaip kur blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsc: 21 vasario 2008 - 20:17