O beje o kokios ten vasaros, siltos ar saltos? Ar lietinga?
QUOTE (ingridatreff @ 2004 04 16, 12:36) |
(...) zmones tusti, salti ir apsimeteliai. |
Pridurčiau dar tai, kad kai kurie šios šalies gyventojai (pvz. NORGE) turi ektrasenso sugebėjimus - sugeba internetu ligas diagnozuot
Na tiek to.
Nesu buvęs, bet teko savaitę bendrautis su KRIS (visuomeninės organizacijos, užsiimančios buvusių kriminalinių nusikaltėlių integracija į visuomenę) ir buv. narkomanų reabilitacijos bendruomenės nariais iš Norvegijos. Įspūdį paliko labai gerą, nors .... žmones pažinsi tik pagyvenęs tarp jų. Juk net pačios idiliškiausios kaimo bendruomenės (kaip teko pastebėti Vokietijoj), neretai slepia tokias paslaptis, kad nejučiom atminty iškyla S. Kingo romanų epizodai....
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 04 25, 18:11) | ||
Pridurčiau dar tai, kad kai kurie šios šalies gyventojai (pvz. NORGE) turi ektrasenso sugebėjimus - sugeba internetu ligas diagnozuot |
Aciu, uz auksta ivertinima.
Man Norvegija labai patiko. Bet as mokiausi Oslo Universitete, o ne dirbau. Ech... Dar esu sudalyvavusi studentu konferencijose, kur suvaziuodavo studentai is Skandinavijos saliu (voverikuui asmeniskai pasakysiu- is Danijos irgi ). Nus, smagios buvo sventes- su pakvailiojimais, sokiais iki ryto (teko ir ant stalo pasokti )... Jei dar kas pasakys, kad norvegai- salti ar bejausmiai, tai netikekit- norvegai, ir visi skandinavai (voveriuk, danai tame tarpe).
QUOTE (norge @ 2004 04 25, 19:00) |
(...) voveriuk, danai tame tarpe (...) |
Na ko cia svaigti del to Danijos: geografine prasme - tai ne Skandinavija, kulturine -politine - taip, be abejo. Tačiau istoriskai kur kas labiau susijusios Svedija ir Norvegija, kurios vienu metu (berods po Kalmaro unijos) sudarė bendrą valstybę ir jų keliai galutinai išsiskyrė berods tik 1905m. Pagaliau ko čia kelti pisinukus, dėl valstybės, kuri Europos politiniame žemėlapyje niekuomet nevaidino dominuojančio vaidmens.
QUOTE (norge @ 2004 04 25, 19:00) | ||||
Aciu, uz auksta ivertinima. Man Norvegija labai patiko. Jei dar kas pasakys, kad norvegai- salti ar bejausmiai, tai netikekit- norvegai, ir visi skandinavai (voveriuk, danai tame tarpe). |
na man taip neatrode, man teko mokytis Svedijos ir Suomijos u-tetuose, lankytis Danijoje bei Norvegijoje...
salti ir bejausmiai tai tikrai o kad toliau savo Skandinavijos nemato ir niekas jiems nerupi daugiau isskyrus juos, ir kaip jiems liezuvis nepaskausta sakant-mes geriausi, mes turim, o jus neturim, mes galim, o jus negalit...
na,bent jau ju mitas apie demokratija ir tolerancija tai tikrai sugriuvo...voduje gludi uzssleptas nacionalizmas ir rasizmas (netgi-bet kartais teisingas tam tikrais atvejais)
grrazi ta Norvegija, turiu omeny gamta (ir tai tik fiordus)
QUOTE (norge @ 2004 04 25, 17:00) |
kur suvaziuodavo studentai is Skandinavijos saliu (voverikuui asmeniskai pasakysiu- is Danijos irgi |
skaitau ir nelabai suprantu kuo cia tas voveriukas detas, kad ne pirma karta skaitau najezdus jo adresu. Kad Danija atskyre nuo Skandinavijos? Ar todel, kad Norge mokesi Oslo universitete, o voveriukas - ne ?
Ne visiems matot skirta ant lietuviskos duoneles uzaugus, "sovietinese" mokyklose, kurias taip keikiat, pasimokinus, uzsieniuose gyvent, reikia kazkam ir Lietuvoj pasilikus jovala srebt.
Monalisa, butu labai viseims linksma, jei dabar abi pradetume varzytis, kuri gi daugiau mokesi Skandinavijoje . Nus, pasakysiu tik tiek, kad teko, nemazai, ne vienam Un-te, ne tik Norvegijoj. Plius , sesuo Danijoj gyvena, "svogeris" mano danas, daznai juos aplankom. Tai kaip ir neblogai pazistu tuos krastus. Visur, kur mokiausi, mano geriausiom draugem tapdavo skandinaves ir prancuzes. O draugus as renkuosi atidziai...
Manau, skandinavai draugiski, saziningi, garbingi, gerietiski zmones. Ir linksmintis moka, tik vat issisiubavimas pradinis kiek ilgiau uztrunka .
Galbut viskas priklauso nuo zmogaus poziurio. Kutveluke, jokiu budu nevaziuok nusiteikus sutikti Norvegijoj ne zmones, o baltas meskas. Tada viskas bus gerai, pamatysi . Pabandyk susidraugauti butent su skandinavais, o ne su apylinkeje esanciais buv. tarybiniu saliu zmonemis. Ne taisykle, bet neretas is ju niurzglys ir bambeklis...
Manau, skandinavai draugiski, saziningi, garbingi, gerietiski zmones. Ir linksmintis moka, tik vat issisiubavimas pradinis kiek ilgiau uztrunka .
Galbut viskas priklauso nuo zmogaus poziurio. Kutveluke, jokiu budu nevaziuok nusiteikus sutikti Norvegijoj ne zmones, o baltas meskas. Tada viskas bus gerai, pamatysi . Pabandyk susidraugauti butent su skandinavais, o ne su apylinkeje esanciais buv. tarybiniu saliu zmonemis. Ne taisykle, bet neretas is ju niurzglys ir bambeklis...
QUOTE (kutveluke @ 2004 04 16, 15:06) |
Vaziuoju i Stavangeri..Truputi mane nuliudinot cia dabar..Bet taip ir maniau, kad zmones turbut dar saltesni ir koncervatyvesni nei lietuviai. Ar neapsisauksiu, jei nuvesiu buteli"baltos" (ar praleis pro oro uosto muitine?), ir saldainiu? Gal dar juodos duonos, bet ar jiems patiks? |
Oi, tik dabar pamaciau, kad i Stavangeri vaziuoji . Nus, tai turesi progos isgirsti pati juokingiausia norvegu kalbos dialekta . Nuvaziavus paprasyk, kad jie isverstu zodi pvz. baznycia, ir pabandyk pakartoti .
Siaip musu draugo norvego zmona is Stavangerio- labai miela moteris, kukli ir paprasta, nuosirdi .
QUOTE (murka @ 2004 04 25, 21:41) |
skaitau ir nelabai suprantu kuo cia tas voveriukas detas, kad ne pirma karta skaitau najezdus jo adresu. Kad Danija atskyre nuo Skandinavijos? Ar todel, kad Norge mokesi Oslo universitete, o voveriukas - ne ? |
Voveriukas dėtas ir taškas
Paprasysiu Norge
O kox ten oras? beje, knygoje skaiciau, jog ten nemandagu rodyti(norint pasakyti, kad viskas gerai), rodyti iskelta nyksti, reikia rodyti supirstasi V raide, tipo nuo zodzio -Victory? Tai tiesa?
Na man atrodo, kad jei jau zmones kvieciasi studentus is kitu saliu, tai tikrai nera kokie rasistai ar pan/Nors zinoma visokiu yra..Bet ju saltuma, abejinguma pastebejau jau per laiskus
O kox ten oras? beje, knygoje skaiciau, jog ten nemandagu rodyti(norint pasakyti, kad viskas gerai), rodyti iskelta nyksti, reikia rodyti supirstasi V raide, tipo nuo zodzio -Victory? Tai tiesa?
Na man atrodo, kad jei jau zmones kvieciasi studentus is kitu saliu, tai tikrai nera kokie rasistai ar pan/Nors zinoma visokiu yra..Bet ju saltuma, abejinguma pastebejau jau per laiskus
QUOTE (kutveluke @ 2004 04 27, 21:20) |
Paprasysiu Norge O kox ten oras? beje, knygoje skaiciau, jog ten nemandagu rodyti(norint pasakyti, kad viskas gerai), rodyti iskelta nyksti, reikia rodyti supirstasi V raide, tipo nuo zodzio -Victory? Tai tiesa? Na man atrodo, kad jei jau zmones kvieciasi studentus is kitu saliu, tai tikrai nera kokie rasistai ar pan/Nors zinoma visokiu yra..Bet ju saltuma, abejinguma pastebejau jau per laiskus |
Apie nyksti pirma karta girdziu. Bet kad as ir Lietuvoj jo nelabai keliu, tai kazkaip neuzkliuvo...
O del abejingumo. Man rodos, jie yra susikauste, kuklus kazkokie, na, lyg gedintusi. Bet jei tu su jais atvira sirdim, issisiepus, miela, tai jie tuoj atsiliepia. Ir tada pasiskundiza - vat, kiti sako, kad mes salti, bent tu taip nepagalvojai, a?
Klimatas kaip klimatas- dar geguzes pradzioj gali rasti sniego Osle . Bet ziemos nera be galo saltos, normalios, kaip Lietuvoje.
Gali parasyti laiskeli musu ambasadai Osle (adresa lengvai rasi per urm.lt). Jie tikrai tures Stavangerio lietuviu adresu. Is vis, lietuviu bendruomene Norvegijoje gana aktyvi, susirenka per Vasario 16 Osle, pasvencia visi kartu kokiam pube, su sokiais ir dainom . Nemazai yra nutekejusiu lietuvaiciu, nemazai dirbanciu, kazkiek yra studentu. O ambasada ten darbu neperkrauta, tai gales "isblusineti" busimu tavo kaimynu adresus. Siaip ir tu gali nusiusti savo koordinates i ambasada, ir pasakyti, kad domintu dalyvavimas kokioje bendroje veikloje. Jie labai sveikina toki lietuviu prisregistravima .
Sekmes .