Įkraunama...
Įkraunama...

Norvegija

Sveikos 4u.gif

Ir as prisidedu prie vaziuojanciu rugpjucio pradzioj, isplaukiam 08.02. ax.gif

QUOTE(Audry @ 2007 07 01, 22:54)
<...>Gal galėtumė patarti, ką dar vertėtų įtraukti į maršrutą. <...>

Jei turi laiko, butinai aplankyk Preikestolen. Mes dar vaziuosime i Flaam, pasivazineti garsiuoju kalnu trukinuku.

QUOTE(ievbuk @ 2007 07 16, 08:15)
O geras, kiek mūsų ten važiuoja thumbup.gif  Kaip važiuojate? Mes tai keltu iš Rygos į Stokholmą, o iš ten į Oslą. Laukiu nesulaukiu bigsmile.gif

Kada isplaukiat?
Atsakyti
Iš Norvegijos grįžome tik šiandien. Įspūdžiai, kuo geriausi. Šalis tikrai nuostabi thumbup.gif
Su orais tai mums nelabai sekėsi -daugiau nei pusę laiko lijo, oro temperatūra vidutiniškai +15 (kiek šilčiau Bergene ir prie jūros pvz. Bud, o kalnuose buvo vietomis tik +8). Apskritai, orai labai permainingi -vieną minutę lyja, o žiūrėk, už 10 km jau saulė šviečia, pervažiavai kalną -vėl pila kaip iš kibiro...

Durga klausė, ar galima Norvegijoje laužus kurti, tai aš internete tokią info radau:
"Fires must not be lit in woods or open ground between 15 April and 15 September. This includes the use of cooking equipment that uses petroleum (primus stoves etc.). However, fires may be lit on areas of bare rock."

Ar visur galima statyti palapinę:
"If you plan to sleep in a tent, caravan or mobile home you may do so anywhere in the countryside, forests or mountains, except in cultivated fields and lay-bys. You can stay for up to 48 hours (in the high mountains you can stay for as long as you wish), as long as your tent, caravan or mobile home is no closer than 150 m to the nearest house or cabin."

O dviratininkų Norvegijoje tikrai daug. Aš tai juos užjausdavau, kai matydavau, kaip sunkiai į kalnus pūškuoja. Bet, aišku, be reikalo ta mano užuojauta, juk savo noru jie į tuos kalnus mina smile.gif Tiesa, nežinau, ar daug tokių, kurie po šalį keliauja dviračiais. Nes dauguma, kuriuos teko matyti, keliavo be kuprinių ir daiktų. O ir daug automobilių sutikome kelyje, besivežančių dviračius. Todėl spėju, kad paprastai turistai atvyksta auto, apsistodami kempinguose ir iš ten dviračiais stengiasi apvažiuoti ir apžiūrėti apylinkes. Nors tvirtinti, kad yra tik taip, o ne kitaip negaliu. Čia tik mano spėjimas 4u.gif

Atsakyti
[quote=Audry,2007 07 19, 23:51]
Iš Norvegijos grįžome tik šiandien. Įspūdžiai, kuo geriausi. Šalis tikrai nuostabi thumbup.gif
Su orais tai mums nelabai sekėsi -daugiau nei pusę laiko lijo, oro temperatūra vidutiniškai +15 (kiek šilčiau Bergene ir prie jūros pvz. Bud, o kalnuose buvo vietomis tik +8). Apskritai, orai labai permainingi -vieną minutę lyja, o žiūrėk, už 10 km jau saulė šviečia, pervažiavai kalną -vėl pila kaip iš kibiro...

norvegijoje isada nenuspejami orai,papasakok kurioj pusej buvai ,kokiuose kalnuose ir miestuose? mirksiukas.gif

Atsakyti
Audry, ar lanketes ten, kur ir suplanavot? Kaip del laiko - ar jo pakako pasirinktoms vietoms apziureti?
Atsakyti
Sveikutės,
mūsų šeimynėlė irgi planuoja iš Rygos skristi tiesiai į Bergeną, ten gyvena mano sesės šeimyna. Būsim visą savitę. Gaila, kad sesės mašina galėsime pasinaudoti tik savaitgalį kažkur aplink pavažinėti... O ką veikti likusias 5 darbo dienas Bergene be mašinos....? Gal ką mamos galėtų patarti, ar ten yra ką įdomaus aplink Bergeną aplankyti, kad ir viešuoju transportu? Nes likusias 5 dienas tikrai atsibos po Bergeną vaikščioti?
Atsakyti
QUOTE(Amberlady @ 2007 07 20, 08:12)
Audry, ar lanketes ten, kur ir suplanavot? Kaip del laiko - ar jo pakako pasirinktoms vietoms apziureti?

Tikrai taip, aplankėme viską, ką planavome. Ir laiko atžvilgiu nedaug apsirikau, maršrutą sudarinėdama.
Atsakyti
QUOTE(Amberlady @ 2007 07 19, 15:17)
Sveikos  4u.gif

Ir as prisidedu prie vaziuojanciu rugpjucio pradzioj, isplaukiam 08.02. ax.gif
Jei turi laiko,  butinai aplankyk Preikestolen. Mes dar vaziuosime i Flaam[COLOR=purple], pasivazineti garsiuoju kalnu trukinuku.
Kada isplaukiat?

Ar gali parasyti,kurioje vietoje sis miestas randasi,ko tai nerandu info. g.gif
Atsakyti
QUOTE(nicka @ 2007 07 20, 22:39)
Ar gali parasyti,kurioje vietoje sis miestas randasi,ko tai nerandu info. g.gif

Jau radau info! thumbup.gif Tik nelabai supratau.Seimai bilietas kainuoja 700 NOK.Tai mes nuvaziuotumem is Flaam i Myrdal ir po to taip pat griztumem? g.gif Ar reikia is Myrdal velgi pirkti bilieta,kad grizti atgal i Flaam?
Papildyta:
QUOTE(Audry @ 2007 07 20, 19:32)
Tikrai taip, aplankėme viską, ką planavome. Ir laiko atžvilgiu nedaug apsirikau, maršrutą sudarinėdama.

Ar galetum parasyti savo marsruta?Isvaziuojame ateinanti sekmadieni,tai renkuosi paskutine info. mirksiukas.gif
Atsakyti

o mane tai domina, ar tikrina kiek maisto ivezi? blush2.gif Na biski norisi pataupyt ir prisikraut kiek imanoma..bet baisu, kad neatimtu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Guoda @ 2007 07 20, 13:24)
Sveikutės,
mūsų šeimynėlė irgi planuoja iš Rygos skristi tiesiai į Bergeną, ten gyvena mano sesės šeimyna. Būsim visą savitę. Gaila, kad sesės mašina galėsime pasinaudoti tik savaitgalį kažkur aplink pavažinėti... O ką veikti likusias 5 darbo dienas Bergene be mašinos....? Gal ką mamos galėtų patarti, ar ten yra ką įdomaus aplink Bergeną aplankyti, kad ir viešuoju transportu? Nes likusias 5 dienas tikrai atsibos po Bergeną vaikščioti?

Gal sesė ką patars irgi, bet pabandysiu ax.gif
Va čia oficiali Bergeno turizmo informacijos svetainė:
http://www.visitberg...fault.asp?sp=GB

Pvz., vieną dieną galima skirti Bergenui apžiūrėti - krantinė, žuvų turgus, tiesiog šiaip pasivaikščioti po miestą, aplankyti kad ir Bergeno muziejų (jį sudaro gamtos ir kultūros muziejai bei botanikos sodas, vaikams įėjimas nemokamas): http://bergenmuseum....glish/index.php
Kitą dieną - užvažiuoti funikulieriumi (arba užlipti) į Fløyen kalną ir ten pasivaikščioti, pasigėrėti panorama, tada pamažu nusileisti žemyn į centrą.

Atrakcija visai dienai, kuri vaikams turėtų būti įdomi - Bergeno akvariumas:
http://www.akvariet....elsk/index.html (jei labai patiks, antrą dieną galima sugrįžti nusipirkus pigesnį bilietą)
Dar viena galima dienos išvyka - Vannkanten vandens pramogų parkas. Deja, radau jo svetainę tik norvegų kalba:
http://www.vannkanten.no/index.php
Sesuo gal išverstų bei paaiškintų, kaip ten nuvažiuoti.

Aišku, dar vienas dienos ekskursijų variantas - plaukiojimai po fiordus. Turizmo informacijoje galite pasiteirauti, kasdien organizuojamos dienos išvykos. Deja, kainos "kandžiojasi" (Norvegija tuo garsėja...). Be to, į tas gražias vietas ir taip galėsite nuvažiuoti savaitgalį, kai mašiną turėsite.

ps. Beieškodama šios informacijos, truputį pasigailėjau, kad savo kelionės maršrute (važiuosime rugpjūčio pradžioje) Bergenui numačiau vos pusdienį - pasirodo, visai būtų ten ką apžiūrėti. Ką padarysi, teks palikti kitam kartui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nicka @ 2007 07 20, 22:07)
Ar galetum parasyti savo marsruta?Isvaziuojame ateinanti sekmadieni,tai renkuosi paskutine info. mirksiukas.gif

Maršrutą su nuotraukomis sudėjau čia:
http://www.supermama...?...6126&st=180

Kadangi maršrutą sudarinėjau ir informacijos ieškojau aš, kiti nelabai žinojo, kas ir kur. Tai buvau pasiruošus trumpos informacijos apie kiekvieną mūsų lankomą vietą -kad ir kitiems įdomu būtų. Jei anglų kalba tau ne kliūtis ir tokia info praverstų, galėčiau atsiųsti ką turiu.
Atsakyti
QUOTE(miauka @ 2007 07 21, 00:12)
o mane tai domina, ar tikrina kiek maisto ivezi? blush2.gif Na biski norisi pataupyt ir prisikraut kiek imanoma..bet baisu, kad neatimtu blush2.gif

niekas ten maisto neatimineja,nebent degtines vesis 10litru lotuliukas.gif
Atsakyti