Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVI tema

QUOTE(D@G @ 2009 10 02, 21:42)
Sveikos mamytes 4u.gif
lendu ir aš iš pogrindžio biggrin.gif
dažnai čia užsuku, beveik seku temą,randu tieek gerų patarimų tik jau pusmetį nerašiau.
Mes irgi gydomės pas Karkliauskienę jau nuo vasario mėn. Pradėjus gydymą visas dukrytės kūnelis buvo apimtas AD, pradėjus gerti vaistus gal dvi l savaites labai blogejo, o po to labai pamažu pradėjo eiti geryn, gegužes mėn mes jau neturėjom nei ženklo AD, bet nuo birželio pab vel po truputį bėrimukų , šiurkščių raudonų dėmių atsirado.tada vėl mus folino (tik mergytė jau labai nenorėjo sėdėti) pakeitė dalį vaistukų , toliau geriam, bet pagerėjimas dar vos vos matos, (arba nesimato, kai konors netinkamo užvalgom).
Bet šiaip tai vaikas atrodo nepalyginti geriau negu prieš gydymą, oda kuri tada buvo nerealai sausa, šerpetojanti, dabar graži , elastinga , visas kūnelis  švarus, tik veiduką vis smulkiai pavieniais spuogiukais paberia, pakinkliukų,  rankyčių dilbių niekaip neišgydom. Kaip aš sakau arba išauginėjam arba tikrai šis gydymas padeda ( greičiausiai kad padeda)
Gydytojai skambinu dažnai, kai tik yra pasikeitimai kooreguoja vaistų dozes, taip pat ir kai buvom peršalę telefonu pakonsultavo ir gydėmės homeopatiškai smile.gif
Coral clubo produktus gal ji perdaug siūlo visiems, lyg ir jos biznis čia.
Šiaip tai mūsų kaime  ji vienintelė patikima i gydytoja  smile.gif

Sveika. Del paumejimo as klausiau, ar nebus mum. Tai pasake, kad kartais dirbtinai sukelia ta pablogejima, nes reikia, bet musu atveju nereikia, todel neturetu pabloget. Bet matysim kaip cia bus, kol kas gera ispudi padare. O Coral tai gal ir ji ir turi procenta, kaip ir visi gydytojai, siulantys viena ar kita vaista smile.gif
O jum nesake, per kiek turetumet pagyt? Mum tai pasake, kad per metus susitvarkysim.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 02, 22:49)
Sveika. Del paumejimo as klausiau, ar nebus mum. Tai pasake, kad kartais dirbtinai sukelia ta pablogejima, nes reikia, bet musu atveju nereikia, todel neturetu pabloget. Bet matysim kaip cia bus, kol kas gera ispudi padare. O Coral tai gal ir ji ir turi procenta, kaip ir visi gydytojai, siulantys viena ar kita vaista smile.gif
O jum nesake, per kiek turetumet pagyt? Mum tai pasake, kad per metus susitvarkysim.

idomu, mums nieko nesake kad dirbtinai sukelia pablogejima, tik sake kad kartais taip buna, kai antra kart skyre , pablogejus paskambinau jai, tai tris dienas liepe neduot vaistuku,
tai taip turi procenta smile.gif
mums sake kad sunku prognozuoti per kiek susitvarkysim,bet minėjo kad apie metus.
vaistukai musu irgi panašus, musu pagr problema kepenys .
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 10 02, 14:47)
Kai mano vyresnėlė pradėjo lankyti darželį buvo virš 3 metų, iki tol buvo galima sakyti nesirgusi (maniau, kad užsigrūdinus, mes į lauką eidavom ir per lietų, ir per sniegą, mus kaimynė vadino "geležinės mergos" smile.gif ; tik vieną kart kažkoks neaiškus virusas buvo, kai dar maitinau), bet kai pradėjo lankyti darželį ir susidūrė su ten atvedamais kostinčiais ir sloguojančiais vaikais susirgo... pirmas kartas normalu - pasveikom, antras - ir kaip normalu, trečias... ketvirtas, ji paeidavo tris dienas, ketvirtą sloga, o penktą jau kosulys ir likdavom namie. Pasveikus dar laikydavau namie 1-2 savaites, čia kaip pasisekdavo suderinti darbą. Kai grįždavom į darželį tie patys vaikai, kurie sirgo ir toliau ėjo sergantys, paaiškinimas vienas - neturi tėvai kur palikti doh.gif . Aš ir neturiu kur palikt, bet tai vaiko sveikata, pakaitom su vyru ėmėm nedarbingumą arba nemokamas atostogas. Tada gydytoja rekomendavo LUIVAC. Atsiėmiau iš darželio ir girdžiau LUIVAC, sugėrėm 4 kursus, nors rekomendavo 2. Sekančiais metais išleista į darželį nesirgo nei karto thumbup.gif . Jei vaikas ir taip atsparus, tai sutinku, kad nereikia nieko, bet visada yra bet. Man tai labai pagelbėjo LUIVAC. Aišku ji pas mane buvo niekam nealergiška, o vat su mažąja nežinau kas bus... net bijau pagalvoti, dabar ir darbai ne tie, kad nei nemokamų nei nedarbingumų ištisai imti, sėdžiu ir galvoju kaip gerai, kad dar tik metai, gal iki 3 bent alergiją išaugs g.gif , o toliau bus matyt.

Na taip ,del darbu tai tikrai uzjauciu unsure.gif , cia tai problema . Mano sunaus pirmieji metai darzelyje ir buvo sirgimo metai doh.gif (iki darzelio net rimtos slogos neturejom ), bet jau antruosius metus beveik nesirgo , atseit , priprato prie bacilu smile.gif , o as leisdama i darza jau buvau nusistacius , kad pirmasis laikotarpis bus sunkus , adaptacinis , aisku mano darbo valandos tokios , kad galima buvo nevesti sergancio i darzeli , jei butu kitaip, aisku , neliktu kito pasirinkimo ... Cia kaip ir su tais steroidais , zinau , kad kenkia , bet kai dukra pradeda draskytis kaip pamisus , o man tas garsas kaip peiliu per sirdi, kartais neapsikenciu ir pateplioju blush2.gif doh.gif

tesiant skiepu tema...As isvis kol kas esu pasimetus , nes kuo daugiau pradedi tuo dometis , tuo labiau nieko nebesuprantu , Ausru minejo skiepus nuo gripo , tai to gripo yra tiek atmainu , kad nenuspesi nuo kuriu skiepyti , del to ir serga net paskiepyti ...., o skiepai nuo vejaraupiu ...? Iki siol sitiek priestaringu nuomoniu , diskutuoja visi ir neprieina bendros isvados , musu pediatre , patare neskiepyti sunaus , bet tada jis dar pusantru metuku turejo , kaip ir per anksti buvo , sake sveikas , persirgs naturaliai kol mazas, jei nepersirgs paskiepyti kokiu 10 metu , ir persirgo mazius ir nesunkiai , net nepajuto ..., bet tuo metu mes jau turejom dukryte , kuriai buvo nedidele egzema , jau minejau , kad ji uzsikrete nuo brolio ir vejaraupiai mums issauke stipresni AD, tai taip iseina sergancius vaikucius reiktu skiepyti ? Mums jau tai nebeaktualu ..., o ka jus galvojate apie skiepus nuo vejaraupiu?

na ka, pas mus vel progresuoja tas brudas , vel kojytes demem nusetos ...reikia turbut eMu ir mums isbandyt ir tuos drabuzelius , o EMU jus tepat tik ant berimu ar visa kuna ??? Mums tai sita juros druska siek tiek pagerina bukle ir kremas , na bet cia tik gerai buklei palaikyti , bet ne gydimui ...
Atsakyti
Malynka, mum sake Emu tept tik tas vietas, kurios isbertos, o kuna galima tapt sumaisius Emu su vazelinu paprastu grynu ar essexu.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 03, 07:15)
Malynka, mum sake Emu tept tik tas vietas, kurios isbertos, o kuna galima tapt sumaisius Emu su vazelinu paprastu grynu ar essexu.

Nesuprantu kam gadinti sitoki gera brangu produkta maisant ji su naftos produktu? g.gif Nebent taupumo sumetimais, bet as tai ne uz ka netepciau vaiko naftos plevele schmoll.gif .
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 10 02, 21:47)

Nu saulės tikrai ne mažiau gauna  schmoll.gif . Vasarą į lauką išeidavome tik apie 18-19val, nes kitu laiku karšta nežmoniškai, nebent su kokiais reikalais važiuoji į pardes ar šiaip, bet tai tada irgi tik trumpam per tą lauką ir plius eini kur pavėsis daugiau.. O dabar saulės dar sočiai, vaikštom vasariškai apsirengę, tik kad karščių nebėra, tad ir dienos metu į lauką einam, ne tik vakarop.

Tau tik taip atrodo, kad ne maziau, o is tikruju rudeni saules intensyvumas jau ne toks kaip vasara, nes zemei besisukant ne tik aplink saule bet ir aplink savo asi keiciasi ne tik jos atstumas iki saules bet ir pasvirimo kampas i ja. ( hihihi.gif )
Atsakyti
ausru ar kuri kita mamyte priminkit man tundrai koki ten kalci reikia gert. Kazkuri mama buvo idejus straipni apie kalcio trukumo zala ax.gif
Bet ji reikia nepaprasta gert,o kazkoki kitoki,bijau nusisneket koki blush2.gif ,tai priminkit biggrin.gif
Atsakyti
Ausru jau nereikia radau ta straipsni,kuri beja tu idejus biggrin.gif
Dar karta atidziai persiskaiciau ir issisaigojau nuoroda ax.gif

Kaip supratau reikia gerti koloidini kalci. Kokios firmos tu geri?
Papildyta:
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 02, 21:42)
Va dabar atsiverciu receptus ir rasau smile.gif
Coral Mine, Calcium carb, Mega Aciolophilus, Caulophyllum,  Hepar cirupositum, Emu oil.

Pasirodo mano mama ir Coral club nare biggrin.gif
Turbut toks,ane? rolleyes.gif O kaip jums ji liepe gert? g.gif

http://www_coral-clu...pr.php?vaiid=94 4u.gif

Noriu nupirkt savo vaikams kalcio,tik nezinau koki cia jamt rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 03 spalio 2009 - 12:04
smile.gif

QUOTE(ausru @ 2009 10 03, 09:28)
Tau tik taip atrodo, kad ne maziau, o is tikruju rudeni saules intensyvumas jau ne toks kaip vasara, nes zemei besisukant ne tik aplink saule bet ir aplink savo asi keiciasi ne tik jos atstumas iki saules bet ir pasvirimo kampas i ja. ( hihihi.gif )

Na taip taip, bet tada išeina, kad mano vaiko AD priklauso nuo sezono, o ne nuo maisto g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 10 03, 10:43)
ausru ar kuri kita mamyte priminkit man tundrai koki ten kalci reikia gert. Kazkuri mama buvo idejus straipni apie kalcio trukumo zala ax.gif
Bet ji reikia nepaprasta gert,o kazkoki kitoki,bijau nusisneket koki blush2.gif ,tai priminkit biggrin.gif

Organini arba biokalci. Va cia galima info rasti.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 10 03, 12:08)
smile.gif
Na taip taip, bet tada išeina, kad mano vaiko AD priklauso nuo sezono, o ne nuo maisto  g.gif

Nezinau, is tikruju , kaip ten su jusu ad yra, bet tikrai zinau, kad saule turi gydomaji poveiki ad paveiktai odai, tai gal tiesiog vasara jums to poveikio uztenka, kad berimai nelistu i pavirsiu g.gif . O kalbant apie alergijas juk zinai, kad alergija nebutinai pasireiskia odos berimu. Pvz Medos vaikucio juk paskutiniu metu isvis nebere, o sast ir anafilakcinis.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 10 02, 21:47)
Kai tik atšąla orai, taip pas mane sloga kažkokia atsiranda. Ne tai kad rimta sloga peršalus, bet šiaip ir nosinė visada turi būti šalia. LT išvis tragedija būdavo žiemą. Ir seniai man jau taip.

O ji tave tik isejus i lauka kamuoja ar daugiau kambary?
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 10 03, 14:42)
Organini arba biokalci. Va cia galima info rasti.

Ausru, tu ji pati vartoji, ar ir savo vaikiukui duodi? As vat mastau i koki cia Osteocare ismainyti, mastau apie amway, bet sita, tavo dabar pamineta, butu paprasciau gauti, pagal sudeti jis mums tiktu. Ten parasyta, kad kapsule sunku nuryti vaikiukams iki 10 metu, bet juk kapsule galima butu isardyti ir duoti vaikiukui milteliu pavidalu, kaip manai?
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 10 03, 14:02)
Ausru, tu ji pati vartoji, ar ir savo vaikiukui duodi? As vat mastau i koki cia Osteocare ismainyti, mastau apie amway, bet sita, tavo dabar pamineta, butu paprasciau gauti, pagal sudeti  jis mums tiktu. Ten parasyta, kad kapsule sunku nuryti vaikiukams iki 10 metu, bet juk kapsule galima butu isardyti ir duoti vaikiukui milteliu pavidalu, kaip manai?

Ne, as dar jo nebandzius. Tik vis pasiskaitau ir galvoju, kad reikia uzsisakyti, bet vis neprisiruosiu. Tai net nezinau kokios ten tos kapsules. Bet isgauta kiek supratau is koralu, tai gal turetu tikti alergiukams g.gif

Kazdada dar apie Amway snekejom, prisimeni? Taivat as maniau, kad dabar jau visi Amway produktai eina per lenkus, o pasirodo, kad ne. Pasirodo senosios Amway platintoju linijos (vienos pirmuju Lietuvoje) ir toliau vezasi is Vokietijos. Ir pasirodo, kad as ne viena ju ir pazistu smile.gif . Jeigu reiketu Amway kalcio, tai galiu duoti giminaites Vilniuje, kuri jau daugiau nei 10 metu Amway distributore, kontaktus.
Atsakyti
Mums saulė vaistas Nr. 1 thumbup.gif , bet va dabar žiūriu jau pradeda sausėt Jono odelė ir kasytis karts nuo karto pasikaso, o va vasarą visai netepiau jokiais drėkikliais ax.gif reikės vėl TS paleist į darbą bigsmile.gif
Ir va man vis ausyse skamba Grušausko žodžiai, tipo kokia čia jums alergija, kodėl vasarą viskas gerai, ta prasme valgot viską iš eilės ir jokių bėrimų g.gif o tik ateina šaltasis sezonas ir prasideda doh.gif , tai aš siečiau bent jau mūsų AD daugiau su sezoniškumu, bet va iš kur tada tas alerginis šokas, jei galvot, kad maistui nealergiškas g.gif nors klinikose patikino 100 proc, kad čia buvo tikrai tik nuo maisto.
Žodžiu klausimai be atsakymo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meda01: 03 spalio 2009 - 15:05