Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVI tema

QUOTE(ausru @ 2009 10 25, 10:41)
Otaip, baik nusisnekineti. Cia butent toks forumas ir yra, kuriame mes dalinames savo patirtimi ir patarimais. Tikrai nesu pirmoji mama, kuri kazkam kazka pataria. Bet niekas neliepia aklai kitu patarimais vadovautis.

bet nė viena dar čia nėra kitai rėžus, kad toji savo vaiką kankina rolleyes.gif , ypač kai aš taip VISIŠKAI nesijaučiu. Pas mus buvo nerealus pagerėjimas su homeopatiniais, aš čia net kurį laiką nesilankiau. Bet panašu, kad tai ir buvo teisingiausias mano sprendimas.

Čia man taip kliuvo, kad parašiau jog bandžiau kordicepsą ir jis mum netiko ? Dėl to aš kankinu vaiką ir t.t. ? Hm rolleyes.gif ? bet, jei čia tik tokiom sąlygom galima bendraut,tai ir aš pasitrauksiu iš čia. Tiesiog nebe diskusijos čia tampa, o kaltinimai.

Sėkmės visoms.

Tikrai nenoriu, kad kas rašytų, jog nesikarščiuočiau ir pan - nes tokių kaltinimų tikrai niekas nevertas savo adresu išklausinėt iš svetimų žmonių, kurie net neįsivaizduoja, kaip mes gyvenam, ką mes išgyvenom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 25 spalio 2009 - 09:47
Ausru, tikrai siuo atveju esi neteisi schmoll.gif
Niekas nenusipelno kaltinimu, ir taip ju isgirstam is kitu zmoniu daug. O cia kaip tik ieskom palaikymo.
Atsakyti
Sveikutes visoms 4u.gif
LiloSun as irgi ta Vaiciulionienes straipsni apie maudynes su druska skaiciau, jei rasiu nuoroda imesiu , ten ji raso kad nuo puses metuku galima, tai mazdaug nuo 6 men mes ir maudom 1-2 kart i savaite
Atsakyti
QUOTE(D@G @ 2009 10 25, 10:09)
Sveikutes visoms  4u.gif
LiloSun as irgi ta Vaiciulionienes straipsni apie maudynes su druska skaiciau, jei rasiu nuoroda imesiu , ten ji raso kad nuo puses metuku galima, tai mazdaug nuo 6 men mes ir maudom 1-2 kart i savaite

Mes irgi maudom, tik kad savo protu daejom drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 10 25, 09:43)
bet nė viena dar čia nėra kitai rėžus, kad toji savo vaiką kankina  rolleyes.gif  , ypač kai aš taip VISIŠKAI nesijaučiu. Pas mus buvo nerealus pagerėjimas su homeopatiniais, aš čia net kurį laiką nesilankiau. Bet panašu, kad tai ir buvo teisingiausias mano sprendimas.

Gal ne viena neisdriso parasyti, bet pagalvojo tikrai manau ne viena. O as tiesiog nepratus abejingai stebeti kai yra kankinamas vaikas. Tu gal ir nesijauti ja kankinanti, bet is tavo aprasytos situacijos tik toki vaizda ir galima susidaryti. As niekada nedaleisciau situacijos, kad mano vaikas bintuotu meskiukams letenas (leliu mes neturim) ar piestu juoda saule ar dar ka nors panasaus darytu. Visa tai atspindi vaiko vidini pasauli - pilna itampos nuo nuolatinio niezulio. Otaip, tu nesi atsakomybe ne uz uz savo vaiko fizine sveikata, bet ir uz jos psichine/emocine bukle. Ad gal kada nors ir isaugsit, pazeista oda atsistatys, bet pazeista nervu sistema neatsistato - kelio atgal nebus - ivertink tai.
Atsakyti
[quote=ausru,2009 10 25, 09:58]
O kazin kokio stiprumo tas tavo vandenukas? Manau galima pasidaryti toki pati iberus neg.j. druskos i paprasta vandeni, tik reikia zinoti proporcijas.

Naturalus musu vandenukas kaip juroj smile.gif
Inhaliacijom skiedziau stipriai, gal 1 sauksta i 100 ml vandens, nors ant buteliuko raso kad gryna reikia, bet mediku jokiu rekomendaciju neradau, tai manau geriau jau atsargiau .
Druska istiirpinta turetu lyg ir tas pats buti, bet ant odos tai NJ vanduo zymiai geriau veikia negu NJ druska, gal ir del koncentracijos didesnes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 10 25, 09:43)

Čia man taip kliuvo, kad parašiau jog bandžiau kordicepsą ir jis mum netiko ? Dėl to aš kankinu vaiką ir t.t. ? Hm  rolleyes.gif ? bet, jei čia tik tokiom sąlygom galima bendraut,tai ir aš pasitrauksiu iš čia. Tiesiog nebe diskusijos čia tampa, o kaltinimai.
Sėkmės visoms.

Kad butum tiesiog parasiusi, kad jums kordicepsas netiko. Pasiskaityk dar syki ka parasei - paskleidei desinformacija, kad jis neva jums pakenke. Gal zmogus, retkarciais isokantis i sita foruma, ir susidarytu toki vaizda, bet ne as, reguliariai sekanti tema ir puikiai prisimenanti tavo aprasyta mergytes bukle dar iki kordicepso.
Atsakyti
Mamkos, nesibarkite 4u.gif Na juk visos zinome ausru stiliu, kartais per daug kategoriska, kartais per daug tiesmukiska, bet tikrai ne is piktos valios, bent jau as
Papildyta:
piktumo jame neizvelgiau siuo atveju. Otaip, nepabek, butu labai liudna, jei iseitum. Gyvenkime draugiskai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 23, 18:54)
nu bliamba kaip nesmagu  verysad.gif O gal pirstinytems galima raistukus pritaikyt? Mes tai su tokiom kojinem tampriom labai miegam, nusimauna tik kai atsibunda ryte.

Galvojau apie tai, bet spėju, kad prireikus išsiners tiesiog iš rankovės ir tas pats bus. Kol buvo pora metų mažesnė, tai būtų buvę labai gerai, kad pirštuotas pirštines būtumėm turėję, nes prie pižamos rankovių prisiūdavau tas paprastąsias kūdikių pirštinytes. Jei su pižama apsirengus prieš miegą užsimanydavo dar kokią knygelę pavartyt, tai jau nelabai išeidavo ir pykčiai papildomi būdavo.

QUOTE(ausru @ 2009 10 23, 21:16)
Atsimenam atsimenam. O atsimeni rasiau, kad cia ne del antibiotiku pagerejo?

O butent Dermasilk pirkot ar kokius kitokius? Bet tai suds tada ne gydomieji drabuziai, kad taip. Liudna.

Tiesa, o tu skaitei, kad negalima ju rengti,  jei pilnai nesusigere tepalai?
Papildyta:
Tai dabar net galvoju - gal skambint i Rasakila ir atsisakyt tu drabuziu? Vistiek laiku neparveze, dar laukti kazin kiek reikes, o jei dar jokios naudos  g.gif ?

Taip, atsimenu smile.gif
Dermasilk pirkom, iš UK.
Gal ir per greitai po ištepimo aprengiau g.gif Visiškai visiškai susigėrę nebuvo, bet perbraukus ranka per odą, to riebumo irgi nesijautė. Reiks paeksperimentuot dar su tuo dalyku.

QUOTE(Malinka @ 2009 10 24, 03:00)
  Tiesa, galvojau kaip tik vakar uzsisakyti pedkelniu to Dermasilk , tai varciau Rasakilos puslapi , jie ka ten pataline nemokamai dalina ar kaip cia ...  blink.gif Ten kur kainos nurodytos yra  nuliai  g.gif

Ten jie dar nesugalvoję, kiek kainuos biggrin.gif

QUOTE(kycia @ 2009 10 24, 10:48)
del rachito israse 5 lasus, bet pirmoji pediatre, kuria pakeitem, buvo sakiusi nuo menesio amziaus gerti aliejini vit D kas antra diena po lasa. Taip ir darem. Sioji liepe 5 lasus ir sake tik ne aliejini. Ir parase pavadinima- vigantol. Vyras ir nupirko. Parnesa namo- ogi tas pats aliejinis, kuri jau turim. Tai nesupratau bajerio...

Mes po 10 gėrėm. O dabar jau tik po 2 smile.gif
Mum alergologė sakė, kad tik ne vandeninį, nes jame esantys anyžiai gali alergizuot. Tą patį Vigantolį geriam.

QUOTE(kycia @ 2009 10 24, 11:40)
tiesa, kadangi turejom dar talona pas tokia Bielskiene II ligoninej, tai nuejom cia vakar, tai ji kazkaip uzsimine, kai apziurejo kuneli, "kad nepraziureciau kokiu NIEZU".
Tai taip ir likau nesupratusi, mano mergytei ir niezai dar gali buti ??

Kiek atsimenu, tai norint išsiaiškint, ar niežai, ar ne, tai reikia išbertą plotelį patepti jodu. Jei tarp spuogiukų išryškėja takelis, reiškia - niežai.

QUOTE(lawanda @ 2009 10 24, 16:06)
nu paskaiciau ir susimasciau del tu kapsuliu, ar yra kas bande? kokie atsiliepimai?

Mes vakar bandėm. Vienai kojai su emu maišiau, kitai su TS biggrin.gif Ten, kur ištisai raudona buvo užpakalinėje kojų pusėje, tai jokio skirtumo nepastebėjau, o kur prieky išberta ploteliais ir nudraskyta, tai lyg šiek tiek geriau. Šiandien darom pertrauką bandymuose su juo, nes temperatūra vakare buvo pakilus merginai.
Beje, ištirpintas vandens šildytuve TS jai nei graužė, nei skundėsi, kad niežti, kaip kad sakydavo, kai paprastai bandydavau patept. Jeigu pradėtų tikt, tai būtų thumbup.gif Ir lyginant kojas ir rankas, kur tepta su emu ir kur su TS, tai tos po emu kiek raudonesnės. Bet čia iš vienos dienos eksperimento dar nesiimu daryt galutinių išvadų.

Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2009 10 25, 12:03)
Ten jie dar nesugalvoję, kiek kainuos biggrin.gif

Kaip tai dar nesugalvoje g.gif ? Bet juk as jau sumokejus konkrecia pinigu suma. Sakai gali dar uzsiprasyti?
Atsakyti
Siek tiek patarimu is Vaiciulionienes straipsniu smile.gif

Atsargiai – alergija

Gydytoja alergologė ir klinikinė imunologė Nemira Vaičiulionienė įspėjo, kad kvapiąsias medžiagas reikėtų naudoti atsargiai, nes kai kurie žmonės yra alergiški kvapams. Tai gali pasireikšti dusuliu, sloga, kosuliu ar kitais nemaloniais simptomais.
N.Vaičiulionienė pridūrė, kad alergiją kvapams nustatyti ypač sunku, nes tam nėra specialios metodikos. Tad bent jau bendrojo naudojimo patalpose gydytoja primygtinai patarė nenaudoti papildomų oro aromatizatorių, o vaikų darželių, lopšelių darbuotojams vengti naudoti parfumerijos produktų. Pasak pašnekovės, geriausias kvapas yra švaros, o gaivų orą palaikyti padės nuolatos vėdinamos patalpos. Pasak N.Vaičiulionienės, alergiją gali sukelti ne tik sintetiniai, bet ir natūralūs kvapai – pavyzdžiui, aštrus citrusinių vaisių aromatas.

gal jau skaitet sita smile.gif
http://www.sveikaszm...r...&subtema=11
Atsakyti
Gal kas is didesniu vaikuciu bande sanatorijoje gydytis?

http://www.aai.mf.vu.../vaiciulion.htm
Atsakyti