Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVI tema

QUOTE(Amica @ 2009 10 02, 11:35)
O su švariu vandenuku perplauni paskui visą vaiką?

Patarčiau pasirodyti dermatologui. Paprastai dermatologas tokias ligas nustato, nes tai odos liga. O patyręs dermatologas be jokių tyrimų jums diagnozę pasakys, užteks jam tik vaiką pamatyti.

Perlieju po dusu.

O tai ka tas dermatologas? Nustatys is kaktos kokie produktai alergizuoja? Su atopiniu dermatitu tai tik pas alergologa kreiptis. Dermatologai tai nebent venerinems odos ligoms gydyti tinkami.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 10 02, 13:03)
Perlieju po dusu.

O tai ka tas dermatologas? Nustatys is kaktos kokie produktai alergizuoja? Su atopiniu dermatitu tai tik pas alergologa kreiptis. Dermatologai tai nebent venerinems odos ligoms gydyti tinkami.

Mum tai dermatologe meskos paslauga padare, patare nutrakt maitinima ir ivest greiciau normalu maista, mes paklausem ir atsidurem ligonine visi isberti. Ji irgi is akies sprende, ir negalejo zinoti kad mes net ir bulvei alergiski schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Malinka @ 2009 10 02, 12:29)
Oj , nezinau as tai skeptiskai ziuriu i tuos visus imuniteto stiprinimo preparatus  schmoll.gif , nepatinka man kai tie vaikai serga , zinoma, bet manau , kad geriau gal naturaliom priemonem stiprinti organizma, ar ne per daug mes kemsam savo vaikams tos chemijos siais laikais  g.gif , o tie imuno stiprintojai , mano manymu,  isbalansuoja imuniteta, po to organizmas nesupranta kaip kovot su bakterijom ir virusais... manau vaikai turi naturaliai persirgti ligom , vis tiek isaugs jas , nes veliau neaisku kaip suagusiems atsilieps , juk nepriversi vartot tu rymonubiliu visa gyvenima ... unsure.gif

O kaip i skiepus ziurit? Niekas kitas taip neisbalansuoja imuniteto kaip skiepai. O cia tik gimusiam vaikeliui bac ligos sukeleju i tiesiai krauja apeinant visus organizmo imuninius barjerus - ir ne nuo vienos ligos, o nuo keliu, ir dar kas keli menesiai. Per pirmus vaiko gyvenimo metus taip isbalansuoja vaiko imuniteta, kad po to jau stiprink nestiprinus.
Papildyta:
QUOTE(ritukasx @ 2009 10 02, 09:45)

Noreciau su Jumis pasikonsultuoti  ax.gif  Vakar buvom pas savo pediatre, tai ji itaria mano sunui atopini dermatita  verysad.gif Israse siuntima pas alergologa.
Tai as norejau pasiklausti Jusu, kokie tyrimai turi buti atlikti, kad butu aiski ligos diagnoze? Kadangi man tai nauja, tai nenoriu kazko praleisti...nes kaip zinia nevisi gydytojai padaro tai, ka reikia.

Buciau labai dekinga uz informacija  4u.gif

Prasykit tyrimu is kraujo. Pradzioj gal maisto palete arba misria. Bet uz situos reikes paciai susimoketi ( viena palete apie 150LT budavo). Nemokamai nebent durio tyrimus gali padaryti, bet su jais tik vaiko kankinimas ir nera tokie tikslus, kaip is kraujo.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 10 02, 13:10)
O kaip i skiepus ziurit? Niekas kitas taip neisbalansuoja imuniteto kaip skiepai. O cia tik gimusiam vaikeliui bac ligos sukeleju i tiesiai krauja apeinant visus organizmo imuninius barjerus - ir ne nuo vienos ligos, o nuo keliu, ir dar kas keli menesiai. Per pirmus vaiko gyvenimo metus taip isbalansuoja vaiko imuniteta, kad po to jau stiprink nestiprinus.

I skiepus nuo mirtinu ir labai pavojingu ligu, normaliai ziuriu smile.gif , o imunitetas visam gyvenimui igaunamas g.gif , o cia tai nesuprasi ...vienus metus pagirdysi , kitus ,del kokiu nors priezasciu nepagirdysi ir vis vien sirgs ...bent jau man taip atrodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 10 02, 13:17)
Prasykit tyrimu is kraujo. Pradzioj gal maisto palete arba misria. Bet uz situos reikes paciai susimoketi ( viena palete apie 150LT budavo). Nemokamai nebent durio tyrimus gali padaryti, bet su jais tik vaiko kankinimas ir nera tokie tikslus, kaip is kraujo.

Dabar jau 170 Lt kainuoja
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 02, 11:50)
Is ten turbut apsimoka didesni kiek siustis, o ne 60 ml?
Pradzioj paimsim is to Coral club, o toliau ziuresim, jei dar reiks ieskosim pigesnio varianto. Tikiuosi mum tiks.
O dar sake, ta gyd kad nuo rauksliu labai gerai, o pati kaip super atrodo , o jai 60 metu, niekad daugiau 45 metu neduociau.  thumbup.gif

Dar patare gyva vandeni gert; t.y. uzsaldyt arba paprasta virinta, arba mineralini, tada atitirpinta nupilt, kad biski ant dugno liktu (ten susikaupia visi metalai) ir toki drungna vandenuka gert duot su Coral tuo kalciu. Sako, kad paprastam vandeni nebeliko energijos ir jie nebenaudingas.

bigsmile.gif Nu tai tepkimės emu alijumi visos, atrodysim kaip jauniklės biggrin.gif . O jei rimtai, tai ir aš jau noriu išbandyti emu aliejų ir vaikui, ir sau, ir mamai nuo raukšlių biggrin.gif

O su mineraliniu pasak mano stomatologės reikia atsargiai, nes daug jo vartojant akmenys ant dantų kaupiasi.

QUOTE(ausru @ 2009 10 02, 13:03)

Nu nepakenks pas dermatologą pasirodyti dėl diagnozės tikslumo. Juk pediatrė tik įtaria AD. Per galvą niekas neduos, jei dermatologas apžiūrės. Jei ir jis sakys, kad vaikui AD, tai jau bus aiškiau. O jei ir alergologas tą patvirtins, tai ir abejonių gal nebeliks, kad tikrai vaikui AD. O jei rašys kažkokius vaistus dermatologas, tai nebūtina gi strimgalviais pulti pirkti jų ir tepti vaiko. O dėl tų tyrimų ir alergizuojančių produktų... Na jau ne kartą rašėm, kad ne visada tie tyrimai būna tikslūs ir ne visada galima jais tikėti. O ką gali alergologas tokiu atveju, jei tyrimai nerodo alergijos? Maniškiui juk nerodė alergijos niekam (mums darė tyrimą ant rankyčių, t.y. ant odos su įbrėžimais ir lašino alergenus), o AD turim. Ir va po vasaros vėl blogėja. Ir ką man tas alergologas gali pasakyti? Vyresnėliui tas pats buvo. Dieta buvo griežčiausia, o kai vėliau tyrimus padarė, tai alergijos neparodė niekam.
Atsakyti
QUOTE(Malinka @ 2009 10 02, 13:19)
I skiepus nuo mirtinu ir labai pavojingu ligu, normaliai ziuriu  smile.gif , o  imunitetas visam gyvenimui igaunamas  g.gif ,

Jeigu taip butu, tai nebutu dabar tiek serganciu tuberkulioze - o juk visi skiepyti. O Japonijoj kai kazkuriais cia metais ivede privaloma gripo skiepa, tai tais metais gripu persirgo 78% populiacijos.
Atsakyti
QUOTE(Malinka @ 2009 10 02, 15:29)
Oj , nezinau as tai skeptiskai ziuriu i tuos visus imuniteto stiprinimo preparatus  schmoll.gif , nepatinka man kai tie vaikai serga , zinoma, bet manau , kad geriau gal naturaliom priemonem stiprinti organizma, ar ne per daug mes kemsam savo vaikams tos chemijos siais laikais  g.gif , o tie imuno stiprintojai , mano manymu,  isbalansuoja imuniteta, po to organizmas nesupranta kaip kovot su bakterijom ir virusais... manau vaikai turi naturaliai persirgti ligom , vis tiek isaugs jas , nes veliau neaisku kaip suagusiems atsilieps , juk nepriversi vartot tu rymonubiliu visa gyvenima ... unsure.gif

Kai mano vyresnėlė pradėjo lankyti darželį buvo virš 3 metų, iki tol buvo galima sakyti nesirgusi (maniau, kad užsigrūdinus, mes į lauką eidavom ir per lietų, ir per sniegą, mus kaimynė vadino "geležinės mergos" smile.gif ; tik vieną kart kažkoks neaiškus virusas buvo, kai dar maitinau), bet kai pradėjo lankyti darželį ir susidūrė su ten atvedamais kostinčiais ir sloguojančiais vaikais susirgo... pirmas kartas normalu - pasveikom, antras - ir kaip normalu, trečias... ketvirtas, ji paeidavo tris dienas, ketvirtą sloga, o penktą jau kosulys ir likdavom namie. Pasveikus dar laikydavau namie 1-2 savaites, čia kaip pasisekdavo suderinti darbą. Kai grįždavom į darželį tie patys vaikai, kurie sirgo ir toliau ėjo sergantys, paaiškinimas vienas - neturi tėvai kur palikti doh.gif . Aš ir neturiu kur palikt, bet tai vaiko sveikata, pakaitom su vyru ėmėm nedarbingumą arba nemokamas atostogas. Tada gydytoja rekomendavo LUIVAC. Atsiėmiau iš darželio ir girdžiau LUIVAC, sugėrėm 4 kursus, nors rekomendavo 2. Sekančiais metais išleista į darželį nesirgo nei karto thumbup.gif . Jei vaikas ir taip atsparus, tai sutinku, kad nereikia nieko, bet visada yra bet. Man tai labai pagelbėjo LUIVAC. Aišku ji pas mane buvo niekam nealergiška, o vat su mažąja nežinau kas bus... net bijau pagalvoti, dabar ir darbai ne tie, kad nei nemokamų nei nedarbingumų ištisai imti, sėdžiu ir galvoju kaip gerai, kad dar tik metai, gal iki 3 bent alergiją išaugs g.gif , o toliau bus matyt.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 10 02, 14:37)

O su mineraliniu pasak mano stomatologės reikia atsargiai, nes daug jo vartojant akmenys ant dantų kaupiasi.
Nu nepakenks pas dermatologą pasirodyti dėl diagnozės tikslumo. Juk pediatrė tik įtaria AD. Per galvą niekas neduos, jei dermatologas apžiūrės. Jei ir jis sakys, kad vaikui AD, tai jau bus aiškiau. O jei ir alergologas tą patvirtins, tai ir abejonių gal nebeliks, kad tikrai vaikui AD. O jei rašys kažkokius vaistus dermatologas, tai nebūtina gi strimgalviais pulti pirkti jų ir tepti vaiko. O dėl tų tyrimų ir alergizuojančių produktų... Na jau ne kartą rašėm, kad ne visada tie tyrimai būna tikslūs ir ne visada galima jais tikėti. O ką gali alergologas tokiu atveju, jei tyrimai nerodo alergijos? Maniškiui juk nerodė alergijos niekam (mums darė tyrimą ant rankyčių, t.y. ant odos su įbrėžimais ir lašino alergenus), o AD turim. Ir va po vasaros vėl blogėja. Ir ką man tas alergologas gali pasakyti? Vyresnėliui tas pats buvo. Dieta buvo griežčiausia, o kai vėliau tyrimus padarė, tai alergijos neparodė niekam.

Nu zinok, Amica, ir alergologai pas mus jau puikiai skiria kur ad kur ne.
Jusu atvejis tai ten isimciu isimtis, bet jeigu jau taip po teisybei, tai as netikiu nealerginiais ad. Manau, kad tokius atvejus kaip jusu lemia letine organizmo reakcija, kuria labai sunku uzfiksuoti tyrimais.
O as tau galiu pasakyti ir kodel po vasaros blogeja smile.gif - saules maziau gauna todel.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 10 02, 14:37)
bigsmile.gif  Nu tai tepkimės emu alijumi visos, atrodysim kaip jauniklės  biggrin.gif . O jei rimtai, tai ir aš jau noriu išbandyti emu aliejų ir vaikui, ir sau, ir mamai nuo raukšlių  biggrin.gif

Tai kad as bandziau, bet nzn kazkaip nepastebejau jokio poveikio toms raukslems g.gif . Isvis svajoju, kaip cia tas lazerio proceduras ipirkus, nes va tos tai sako realiai biski atgal pagrazina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 10 02, 14:49)
Nu zinok, Amica, ir alergologai pas mus jau puikiai skiria kur ad kur ne.
Jusu atvejis tai ten isimciu isimtis, bet jeigu jau taip po teisybei, tai as netikiu nealerginiais ad. Manau, kad tokius atvejus kaip jusu lemia letine organizmo reakcija, kuria labai sunku uzfiksuoti tyrimais.
O as tau galiu pasakyti ir kodel po vasaros blogeja  smile.gif - saules maziau gauna todel.

Reik i siltuosius krastus isvykt porai metu mirksiukas.gif ten saules i valias gausim smile.gif
Atsakyti
Aciu visoms pakomentavusioms mamytems 4u.gif Siandien savo panelyte vaisinsiu kotletukais, pagaliau visi susesime prie stalo smile.gif
Atejus rudeniui ir musu situacija blogeja verysad.gif jauciu, kad savaitgali leksiu i Rasakila pirkti medicininio silko kelnytes, nes draskosi nakti baisiausiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 10 02, 16:22)
Aciu visoms pakomentavusioms mamytems 4u.gif  Siandien savo panelyte vaisinsiu kotletukais, pagaliau visi susesime prie stalo smile.gif
Atejus rudeniui ir musu situacija blogeja verysad.gif jauciu, kad savaitgali leksiu i Rasakila pirkti medicininio silko kelnytes, nes draskosi nakti baisiausiai doh.gif

O nepasikels nakti kelnyciu?
Maniske tai turbut ir numautu per miegus jas visiskai ir toliau koja i koja sekmingai kasytu.
Atsakyti