Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVI tema

QUOTE(ausru @ 2009 10 19, 16:45)
Mamos, as patariu kai tik galiu, o dabar jus man patarkit, nors cia ir ne tokia tema - mano mazuliui pastoviai laikosi tokia temperatura - 37.2 . Jau net nezinau kiek menesiu mums cia taip. Nei kosti, nei sloguoja ir siaip lyg ir sveikas, nu bet kodel ta temperatura tokia? Musu pediatre panasu, kad nezino. Kiek kur beskaitau, visur raso, kad normali auksciausia temperatura iki 37. Tai dabar vis neapsisprendziu - imt tampyt is paziuros lyg ir sveika vaika po daktarus ir ligu ieskot ar ne? Ka jus manot? Gal kam taip buve?

Gal jum dantukai kalasi? Nes buna del to biski pakyla temperatura. Mes tai del dantuku ir zirziam ir nemiegam ir sloguojam kartais.

O pediatre tai gal galejo koki kraujo tyrima padaryt, juk matysis ar yra kokia reakcija organizmo.
Atsakyti
Mamos, as patariu kai tik galiu, o dabar jus man patarkit, nors cia ir ne tokia tema - mano mazuliui pastoviai laikosi tokia temperatura - 37.2 . Jau net nezinau kiek menesiu mums cia taip. Nei kosti, nei sloguoja ir siaip lyg ir sveikas, nu bet kodel ta temperatura tokia? Musu pediatre panasu, kad nezino. Kiek kur beskaitau, visur raso, kad normali auksciausia temperatura iki 37. Tai dabar vis neapsisprendziu - imt tampyt is paziuros lyg ir sveika vaika po daktarus ir ligu ieskot ar ne? Ka jus manot? Gal kam taip buve?

laba
mano bendradarbės vaikui (2 dienom už dukrytę mano vyresnis) taip buvo, jei neklystu 3 gal menesius... tampė po gydytojus ir nieko nerado... kelis kartus po to dar buvo susirges (persales) limfmazgiai biski padidėję ir visi tik pečiais gūžčioja...
nekažką ir galiu patart.. praėjo...
Atsakyti

o kaip matuoji temperatura?mes tai pazasty desimt min, ir tokia pati buvo. viena gydytoja sake, kad reikia uzpakaliuke matuot ir 0,5 dalis atmest. ir tada gali buti iki 37,3 g.gif
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 10 19, 17:43)
o kaip matuoji temperatura?mes tai pazasty desimt min, ir tokia pati buvo. viena gydytoja sake, kad reikia uzpakaliuke matuot ir 0,5 dalis atmest. ir tada gali buti iki 37,3 g.gif

Dazniausiai pazasty gyvsidabriniu - kaip prikalta - 37.2. O siandien jau ryzausi ir uzpakaliuky ismatuot - 37.6 , bet net neislaikiau tiek minuciu kiek reikia, nes labai muistesi ir spardesi, tai bijojau, kad gyvsidabrinio galiukas uzpakaly neliktu doh.gif , tai sakau gal dar aukstesne butu prikilus g.gif .
Papildyta:
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 19, 17:12)
Gal jum dantukai kalasi? Nes buna del to biski pakyla temperatura. Mes tai del dantuku ir zirziam ir nemiegam ir sloguojam kartais.

O pediatre tai gal galejo koki kraujo tyrima padaryt,  juk matysis ar yra kokia reakcija organizmo.

Dantukai tai kalasi, bet jie ir anksciau kalesi ir jokios tempo nebudavo. O kai liko tokia nuo tos tridienes karstines (prisiminiau, kad mes per Jonines sirgom, vadinasi nuo birzelio 24d), taip ir laikosi tokia ar rytas ar vakaras.

Tyrimus tai mums laikas nuo laiko dare - ir kraujo ir slapimo paprasta bei paseli, ir echoskopija vidaus organu net 2 kartus bei limfmazgiu. Slapimas, kaip sako, svarus kaip asara; kraujas kuri laika mazakraujyste rode, bet paskutiniu tyrimu jau buvo geras. Limfmazgiai buvo isdideje (sako i dideli odos uzdegima sureagavo), bet susitvarke. Nerima kelia tik laikas nuo laiko pasikartojanti leukopenija (limfocitu sumazejimas viruso metu, nors turi buti priesingai. Tik nesumaisykit - cia ne leukemija) ir sita jau galima sakyti 4 menesius besilaikanti temperatura. Jau nusiraminu ir po kiek laiko pamatuoju - vel randu ir vel susiparinu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 19 spalio 2009 - 18:08
tai kad raso, jog tai normali temperatura kudikio...ar tavo vaikas vyresnis? tai gal ir man sunerimti reiktu?..
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 10 19, 19:44)
tai kad raso, jog tai normali temperatura kudikio...ar tavo vaikas vyresnis? tai gal ir man sunerimti reiktu?..

Kur raso? Maniskis jau 15-ta menesiuka baigia, bet pazasty, kiek skaiciau visur 37 daugiausia turetu buti, o tiesiojoj zarnoj daugiausia 37.5. Tai mes keliom dalim lenkiam. maksimuma. Jei visada jo tokia tempa butu buvus, tai gal ir nesijaudinciau, bet seniau tai buvo normali. Nesuprantu kame cia reikalas ir normalu cia ar ne.
Papildyta:
Vienzo reikia pas tuos kavolius vaziuot (cia as taip daktarus vadinu), bet tai kaip nenoriu, kaip man blioga nuo ju doh.gif . Bet aisku, geriau jau isgirsti, kad "mama be reikalo vaikui ligu ieskai", nei kad grauztis nagus, kad kokia liga uzdelsem.
Papildyta:
QUOTE(rieduliukas @ 2009 10 19, 17:18)
laba
mano bendradarbės vaikui (2 dienom už dukrytę mano vyresnis) taip buvo, jei neklystu 3 gal menesius... tampė po gydytojus ir nieko nerado... kelis kartus po to dar buvo susirges (persales) limfmazgiai biski padidėję ir visi tik pečiais gūžčioja...
nekažką ir galiu patart.. praėjo...

Rieduliuk, o per kokius gydytojus tampe gal zinai? Kokius tyrimus daresi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 19 spalio 2009 - 21:00
na ivedus i google ismeta daug visokiu forumu, kai kuriuose gydytojos komentuoja, atsako i klausimus, tai mano zinios gal ne visai patikimos, bet as del saviskes kazkaip pernelyg nesusirupinau, vis tiek gi ir paberta, ir nervinasi ir t.t. tai gal kiek padidejusi.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Jungiames ir mes su AD unsure.gif perskaiciau visa sia tema, daug naujo suzinojau, ko gyd niekada nepasake ir turbut niekada nesakys. Vargstam su sia liga juodai verysad.gif Zodziu sunui AD nustatytas nuo vasaros, jam dabar 1m 4 men. Pasidarem tyrima del maisto, 36 vnt, alergiskas pienui ir kiausinio baltymui, beria rankytes, nugaryte, dar pasigauna odos infekcija, isberia ir pilvukas ir kasosi kasosi, ypatingai naktimis. Kuo tik netepta, ir baneocin (jis beje padejo, bet perskaicius anotacija pmaciau, kad neturetu mums tikti) ir elidel ar kaip ten jis, neseniai skyre ir hormonini, susilaikiau ir nepirkau jo, bet gaila ziureti i suneli, siuo metu vel visas isbertas. pagamino mums tepala su cinku, mentoliu ir t.t., bet matau - nepadeda. Gyd skyre niezulio nuemimui Aerius tirpala. geriam, nes padeda, bet paskaicius matau jus naudojat kitus. ka patarsit?
Oda drekinau excipialio lipolotionu, bet matau nera jis geras drekintuvas, uzsisakiau TS dabar.
O kur perkat emo oil, kitus sviestus? kaip supratau uzsisakot, bet ne LT?
Beda tame, kad nesuvaldau as tos alergijos. pradejau uzrasineti ka valgo kasdien, gal taip pavyks atsekti. ir is vis, gal ne tik maistas alergizuoja blink.gif gal verta kt tyrimus del ziedadulkiu ir t.t pasidaryti?
dar klausimas - ka duodat alergiskiems baltymui vaikiukams pagrauzti, nes bijau jau ir baronka ir sausaini duoti, gal vel sualergizuos unsure.gif zodziu... klausimu daug, tik viskas galvoje susivele...
del pieno alergijos - kefyras tinka, bet kad ji gertu doh.gif o jogurtai? nes misinelio (aptamil alergy care) isgeria tik ryte miegodamas apie 150 ml, dabar del kalcio geriam gydytojos paskirta osteocare, bet jau prisigalvojau, kad ir jis alergizuoti gali unsure.gif
lankemes (tik pora kartu beje) pas alergologe klinikose, gal jau pas hemoapate pats laikas?
dekui 4u.gif
Papildyta:
dar svarbus klausimas - mums priklauso 15 men skiepas. Vis laukiam kada su odele pageres. Ar isvis verta mums skiepytis (zinau, kad tik mama turi nusprest)? Jeigu nusprendziam skiepytis - ar eiti tik su svaria sveika odele? nes gydytoja sako, truputi pageres ir ateikit skiepytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poshkyte: 20 spalio 2009 - 14:05
QUOTE(poshkyte @ 2009 10 20, 14:09)
Sveikutes  4u.gif  Jungiames ir mes su AD  unsure.gif perskaiciau visa sia tema,  daug naujo suzinojau, ko gyd niekada nepasake ir turbut niekada nesakys. Vargstam su sia liga juodai  verysad.gif Zodziu sunui AD nustatytas nuo vasaros, jam dabar 1m 4 men. Pasidarem tyrima del maisto, 36 vnt, alergiskas pienui ir kiausinio baltymui, beria rankytes, nugaryte, dar pasigauna odos infekcija, isberia ir  pilvukas ir kasosi kasosi, ypatingai naktimis. Kuo tik netepta, ir baneocin (jis beje padejo, bet perskaicius anotacija pmaciau, kad neturetu mums tikti) ir elidel ar kaip ten jis, neseniai skyre ir hormonini, susilaikiau ir nepirkau jo, bet gaila ziureti i suneli, siuo metu vel visas isbertas. pagamino mums tepala su cinku, mentoliu ir t.t., bet matau  - nepadeda. Gyd skyre niezulio nuemimui Aerius tirpala. geriam, nes padeda, bet paskaicius matau jus naudojat kitus. ka patarsit?
Oda drekinau excipialio lipolotionu, bet matau nera jis geras drekintuvas, uzsisakiau TS dabar.
O kur perkat emo oil, kitus sviestus? kaip supratau  uzsisakot, bet ne LT?
Beda tame, kad nesuvaldau as tos alergijos. pradejau uzrasineti ka valgo kasdien, gal taip pavyks atsekti. ir is vis, gal ne tik maistas alergizuoja  blink.gif  gal verta kt tyrimus del ziedadulkiu ir t.t pasidaryti?
dar klausimas - ka duodat alergiskiems baltymui vaikiukams pagrauzti,  nes bijau jau ir baronka ir sausaini duoti, gal vel sualergizuos  unsure.gif  zodziu... klausimu daug, tik viskas galvoje susivele...
del pieno alergijos - kefyras tinka, bet kad ji gertu  doh.gif  o jogurtai? nes misinelio (aptamil alergy care) isgeria tik ryte miegodamas apie 150 ml, dabar del kalcio geriam gydytojos paskirta osteocare, bet jau prisigalvojau, kad ir jis alergizuoti gali  unsure.gif
lankemes (tik pora kartu beje) pas alergologe klinikose, gal jau pas hemoapate pats laikas?
dekui  4u.gif
Papildyta:
dar svarbus klausimas - mums priklauso 15 men skiepas. Vis laukiam kada su odele pageres. Ar isvis verta mums skiepytis (zinau, kad tik mama turi nusprest)? Jeigu nusprendziam skiepytis - ar eiti tik su svaria sveika odele? nes gydytoja sako, truputi pageres ir ateikit skiepytis.

Sveikute. 4u.gif O tai iki vasaros nebere vaikinuko? Tai tik pienui ir kiausiniui alergiskas? Tai gal tikrai koks isorinis faktorius paveike?

Mes grauziam ryziu trapucius. Jokiu baronku net burnoj neturejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 20, 14:14)
Sveikute.  4u.gif O tai iki vasaros nebere vaikinuko? Tai tik pienui ir kiausiniui alergiskas? Tai gal tikrai koks isorinis faktorius paveike?

Mes grauziam ryziu trapucius. Jokiu baronku net burnoj neturejo smile.gif

Isberdavo tik truputi petukus 4u.gif
as tai sakau - net pienui ir baltymui alergiskas mirksiukas.gif nes kai skaitau sudeti, tai
jie beveik i visus produktus ieina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(poshkyte @ 2009 10 20, 14:09)

Cia mamos yra skirtingu nuomoniu del skiepu ax.gif
Mes skiepijomes, nors irgi labai bijojom. Iki metu su velavimu dideliu skiepijomes, bet kazkaip tfu tfu tfu.. normaliai viskas praejo.
Papildyta:
QUOTE(poshkyte @ 2009 10 20, 14:17)
Isberdavo tik truputi petukus  4u.gif
as tai sakau - net pienui ir baltymui alergiskas  mirksiukas.gif  nes kai skaitau sudeti, tai
jie beveik i visus produktus ieina  4u.gif

O kitiem produktams alergijos nerode? Neuzfiksavot gal buvo koks ivyks po kurio viskas prasidejo? koki nauja produkta ivedet, ar vaziavot kur? Man tai cia ne AD panasu o i alergija i tam tikra produkta ar kelis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 20, 14:21)

O kitiem produktams alergijos nerode? Neuzfiksavot gal buvo koks ivyks po kurio viskas prasidejo? koki nauja produkta ivedet, ar vaziavot kur? Man tai cia ne AD panasu o i alergija i tam tikra produkta ar kelis.  g.gif

is tu 36 alergenu - ne. Niekur nevaziavom ir neuzfiksavom unsure.gif
o AD - tai ir alergija i tam tikrus produktus ?
Berim as sausais plemais, kurie pleciasi, kai kurie didesni / mazesni, bet ne slapiuojantys.
Atsakyti