Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVI tema

QUOTE(Otaip @ 2009 10 19, 12:15)
4u.gif
dauguma senbuvių čia mamų visas košes, sriubas ir t.t. daro pačios  mirksiukas.gif . Bent jau mano patirtis tokia,kad nieko gatavo ar pusiau gatavo jau seniai nepirkom (tik dabar "atsipalaiduoju") - ir košes iš grūdų permalu, ir sriubos, ir kiti pan. produktai, duoną ir batonus kepu taip pat pati (na, dabar jau nėr būtinybės, nes tikrai nemažai gerų kepinių galima rast). Juk nėr sunku kavamale permalt avižų kruopytes ir į verdančią košę įtarkuot obuoliuko  ax.gif , ypač kol esam vaiko priežiūros atostogose, o ne dirbančios mamos - juk tam mum tos atostogos ir duotos - kad tinkamai pasirūpint vaiku, pusfabrikačiai tokiam amžiuj neturėt būt ant šeimos stalo, mano nuomone  ax.gif
Papildyta:

mano dičkę avižos alergizuodavo  ax.gif , čia tik jau bandymų keliu atrast einas, nes mum aklergijos klasė avižom buvo žema . Bet,kaip ir rašai "kol kas braukt" - nes po kurio laiko mum ji jau tinka.

taip taip ir gatavu perku kartais obuoliu ar bananu piure, jei reik kur vaziuot pasiimt. Ir tai ziuriu kad ten krakmolas butu ryziu o ne paprastas. O visas koses pati verdu, jukiu ten tu uzpilamu ar pan. o grudu nemalu, jau seniai valgom normalias, dabar tik mesa malu dar, kol dantu ne tiek daug biggrin.gif

O avizas mes seniau daug valgem, nes tipo nebuvo alergiskas, dabar jau issivyste 2-3 klase, bet ir visuom kruopom pas mus yra, nes ryziams. Tai, zinai, dabar visas po biskiuka valgom, bet matyt kol kas avizas reiks pamirst. Pakeisim agurociais su mesyte smile.gif

O kaip jum mamytes moliugas ar tinka vaikuciams? Guli pas mane mazytis toks tai galvoju ar duot ar ne, nes jo nebandem dar g.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 19, 13:23)
kaip jum mamytes moliugas ar tinka vaikuciams? Guli pas mane mazytis toks tai galvoju ar duot ar ne, nes jo nebandem dar  g.gif

mum moliugas abiem panom thumbup.gif thumbup.gif , aš savo auginau, tai kol jauni buvo - su visa odele troškindavau, virdavau. Pas man jie oranžiniai (yra visokių, pvz. pas tėvus - žali), tai oranžiniai gali karotino daug turėt,kas alergiškas morkom - manau atsargiau reikt.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 10 19, 12:27)
mum moliugas abiem panom  thumbup.gif  thumbup.gif , aš savo auginau, tai kol jauni buvo - su visa odele troškindavau, virdavau. Pas man jie oranžiniai (yra visokių, pvz. pas tėvus - žali), tai oranžiniai gali karotino daug turėt,kas alergiškas morkom - manau atsargiau reikt.

na morkom pagal tyrimus nesam alergiski, bet kaip is tiesu yra tai reik bandyt, kitaip nezinosim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 19, 13:23)
taip taip ir gatavu perku kartais obuoliu ar bananu piure, jei reik kur vaziuot pasiimt. Ir tai ziuriu kad ten krakmolas butu ryziu o ne paprastas. O visas koses pati  verdu, jukiu ten tu uzpilamu ar pan. o grudu nemalu, jau seniai valgom normalias, dabar tik mesa malu dar, kol dantu ne tiek daug  biggrin.gif

kažkada pirkau hipp obuolių, slyvų,kriaušių tyreles - nes įsivaizdavau, kad jos ekologiškesnės nei kad pati iš neaiškių vaisių pasidaryt galiu blush2.gif .. nežinojimas, mažai patirties. Dabar perku ekologiškas ar bent jau iš ten,kur žinau, kad viskas ok bus (daug ką dažnai tikrinu nitratų testu ), žiemai užsišaldau nemažai vaisių (įsigijom nemažą šaldiklį tam). Praroviau savo gėlynus ir daugiau vaismedžių ir vaiskrūmių pasisodinom, ūkininkų turgeliai geriausia parduotuvė mum smile.gif. Žodž, šita liga gan stipriai pakeitė visos mūsų šeimos gyvenimą, kaip ir minėjau jau.
Mėsą perku paparastai turguj, išsirenku kas geriausiai, šviežaiusiai atrodo cool.gif , malu irgi visad pati.
Grūdus pamalu kai noriu greičiau kad išvirt biggrin.gif , kai eksprontu darau (nepaplanavusm, nepamirkius).
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 10 19, 12:33)
kažkada pirkau hipp obuolių, slyvų,kriaušių tyreles - nes įsivaizdavau, kad jos ekologiškesnės nei kad pati iš neaiškių vaisių pasidaryt galiu  blush2.gif  .. nežinojimas, mažai patirties. Dabar perku ekologiškas ar bent jau iš ten,kur žinau, kad viskas ok bus (daug ką dažnai tikrinu nitratų testu ), žiemai užsišaldau nemažai vaisių (įsigijom nemažą šaldiklį tam). Praroviau savo gėlynus ir daugiau vaismedžių ir vaiskrūmių pasisodinom, ūkininkų turgeliai geriausia parduotuvė mum smile.gif. Žodž, šita liga gan stipriai pakeitė visos mūsų šeimos gyvenimą, kaip ir minėjau jau.
Mėsą perku paparastai turguj, išsirenku kas geriausiai, šviežaiusiai atrodo  cool.gif , malu irgi visad pati.
Grūdus pamalu kai noriu greičiau kad išvirt  biggrin.gif , kai eksprontu darau (nepaplanavusm, nepamirkius).

Mesa tai turguj daugiau neperku, nes ne karta buvo nelabai sviezia. O uogu tai pilnas saldyklis biggrin.gif galvoju jei netycia pasveiksim turesiu kuo sao princese palepint smile.gif
o obuolius visa sezona savo seneles ir jos kaimynu valgem, dabar dar irgi ukininku turgeli perkam. Is darzoviu agurociai, cukinijos dabar gerai eina, nes visokiem kopustam irgi alergiski.
Pakeite pakeite, nors as ir pries tai buvau uz naturalius produktus ypatingai vaikams. O dabar tai man ziauriai atrodo, kai mano drauge koki sokolada kisa metinukui doh.gif arba vaisius parduotuvinius. Sakau zaidziat su ugnimi.

Kazkada kai gulejom su roto virusu ligoninei viena mamyte mane taip kraupino, doudama savo 1,5 metu mergytei sulciu is pakeliu ir visokiu guminuku blink.gif
ir dar gyresi, kad mergyte nuo 2 men. gere zuvies sultini blink.gif
Kaip mano vyras sako, kvailiams sekasi, nes sveika mergyte auga, o mum kur ziuri kiekviena produkta... Zodziu , ner gyvenime teisybes
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 10 19, 12:15)
4u.gif
dauguma senbuvių čia mamų visas košes, sriubas ir t.t. daro pačios  mirksiukas.gif . Bent jau mano patirtis tokia,kad nieko gatavo ar pusiau gatavo jau seniai nepirkom (tik dabar "atsipalaiduoju") - ir košes iš grūdų permalu, ir sriubos, ir kiti pan. produktai, duoną ir batonus kepu taip pat pati (na, dabar jau nėr būtinybės, nes tikrai nemažai gerų kepinių galima rast). Juk nėr sunku kavamale permalt avižų kruopytes ir į verdančią košę įtarkuot obuoliuko  ax.gif , ypač kol esam vaiko priežiūros atostogose, o ne dirbančios mamos - juk tam mum tos atostogos ir duotos - kad tinkamai pasirūpint vaiku, pusfabrikačiai tokiam amžiuj neturėt būt ant šeimos stalo, mano nuomone  ax.gif
Papildyta:

mano dičkę avižos alergizuodavo  ax.gif , čia tik jau bandymų keliu atrast einas, nes mum aklergijos klasė avižom buvo žema . Bet,kaip ir rašai "kol kas braukt" - nes po kurio laiko mum ji jau tinka.

o kam permalt, nelabai supratau. hm.. na mes perkam tokia nordic avizu kose, tai normaliai iberi i vandenuka ir paverdi 4 min, ir viskas. KA ten dar malt g.gif

Papildyta:
gavom atsakyma. Tai kaip minejau,kraujas sveikas, kaprologinis (ar koks ten) bei paselis nieko neparode blogo, viskas ciki. Nezinau net ar dziaugtis, nes tai reiskia, kad tos gleives ismatose neaisku nuo ko, ir berimas neaisku nuo ko, nes kaip suprantu, jokiu koku nerado. tada nuo ko tas berimas, ir kaip tvarkyti viduriukus - hm...
KMUK pediatras parase siuntima pas vaiku ginekologa del isskyru, tai rytoj vaziuosim ir pas alergologe, ir pas ginekologe, ir dar i nauja klinika pas nauja pediatre bandysim uzrasyt. Jetaus..
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 10 19, 15:18)
o kam permalt, nelabai supratau. hm.. na mes perkam tokia nordic avizu kose, tai normaliai iberi i vandenuka ir paverdi 4 min, ir viskas. KA ten dar malt  g.gif

Papildyta:
gavom atsakyma. Tai kaip minejau,kraujas sveikas, kaprologinis (ar koks ten) bei paselis nieko neparode blogo, viskas ciki. Nezinau net ar dziaugtis, nes tai reiskia, kad tos gleives ismatose neaisku nuo ko, ir berimas neaisku nuo ko, nes kaip suprantu, jokiu koku nerado. tada nuo ko tas berimas, ir kaip tvarkyti viduriukus - hm...
KMUK pediatras parase siuntima pas vaiku ginekologa del isskyru, tai rytoj vaziuosim ir pas alergologe, ir pas ginekologe, ir dar i nauja klinika pas nauja pediatre bandysim uzrasyt. Jetaus..

- mano dičkė alergiška įvairiem koncervantams, pesticidams ir pan. Aš perku ekologiškas kruopas, grūdus ir juos malu kavamale, arba apvirus pablenderiuoju puode ir tada baigiu virt. Tos "suplotų" grūdų košės JOKIU BŪDU nėra tas pats, kas cieli grūdai schmoll.gif , jos ne paprastai taip imamos ir suplojamos - yra tam tikras apdorojimo procesas. Plius - kam mokėti už išpakavimą į atskirus pokučius, dėžutes ir gaut stipriai pabrangusį ne visai aiškios maistinės vertės produktą, jei mes Lietuvoj turim dar daug neužterštų, nemodifikuotų ir prikoncervuotų, "pagardintŲ, "paskanintų" produktų?
Na, bet tai gal mano atveju aktualiau, kai aš aiškiai matau,kaip nuo skirtingos kokybės produktų keičias mano vaiko oda .

- 4u.gif sėkmės tinkamo gydytojo paieškose. Kažkaip buvau šimtu procentų įsitikinus, kad jum nieko nerodys kaprologinis - kažkaip labai daug panašumų su mano mažiukės ligos eiga rolleyes.gif , matyt ir ginekologė nieko išskirtino neras. Galbūt alergologė padės "atsekt" ligos sukėlėjus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 19 spalio 2009 - 14:39
o kokios tada konkreciai kruopos, ir kur ju gauti? ar tiesiog parduotuveje prie ekologisku produktu ieskoti avizu grudu? ryziu ir t.t.?
nesu niekada to dariusi ir maciusi, bet aisku dabar pabandyti vertetu...
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 10 19, 15:52)
o kokios tada konkreciai kruopos, ir kur ju gauti? ar tiesiog parduotuveje prie ekologisku produktu ieskoti avizu grudu? ryziu ir t.t.?
nesu niekada to dariusi ir maciusi, bet aisku dabar pabandyti vertetu...

4u.gif jo,yra tuose skyriuose, kai ką tiesiai iš ūkininkų gaut galima (kai važiuojam pvz. kapų senelių lankyt ar pan, man visad "reikia cool.gif " užsuskt į mažesnių miestukų turgus, turiu jau pastovių kontaktų). Aš dažnai apsiperku ekologiškų prekių parduotuvėj ( šitoj ). Tai tikrai ne bėda, kai susirenki informaciją visą. Tika dar vienas svarbus momentas - gal jum ir nereik tiek vargintis, jei jum nėr tokios reakcijos į maisto produktus mirksiukas.gif , tiesiog čia buvo toks mano pastebėjimas, kad jei tik atrandat, kad maistas turi įtakos - tai tikrai ne bėda raciono sudarymas, jei tinkamų produktų paletė nelabai siaura. Pas mus buvo toks pastebėjimas, kad reaguodavo į neekologišką produktą, o ekologišką puikiai galėjo valgyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 19 spalio 2009 - 15:00
QUOTE(kycia @ 2009 10 19, 17:18)
o kam permalt, nelabai supratau. hm.. na mes perkam tokia nordic avizu kose, tai normaliai iberi i vandenuka ir paverdi 4 min, ir viskas. KA ten dar malt  g.gif

Papildyta:

Tai aišku, kad džiaukitės, juk nieko nerado thumbup.gif . Greičiausiai kai atsirinksi maistą viduriukai susitvarkys. Gal kitos mamytės maitindamos galėjo viską valgyti, nes vaikučiams nepersiduodavo per pienelį, bet dažnai reikia labai žiūrėti ką valgai. Mano mažytei jei kas sualergizuoja išmatukės būna žalsvos spalvos ir pakietėja viduriai (kitiems skystėja), o kai kelias dienas iš eilės vis išėjus į lauką nusičiupdavo obuoliuką (čia rudenį) ir pagrauždavo šiek tiek, atsirado net gleivių, nors vasarą alyvinio obuoliuko duodavau po pusę (bet kas 2-3 d.) atrodė, kad gerai. Dabar kol kas obuolių neduodu.
O bėrimas, jei tai nealerginis (nes vis tik dar nėra aišku) pats pranyks.
Perkant ekologiškas (arba ir paprastas, neapdorotas) kruopas jos tikrai neišverda taip greit, aš jas pamirkau, tada greičiau išverda, ankščiau mažesnei ir maldavau, nes kitu atveju reiktų pusvalanduko ar dar ilgiau:mirksiukas: .

Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2009 10 19, 17:59)
Aš dažnai apsiperku ekologiškų prekių parduotuvėj ( šitoj ). Tai tikrai ne bėda, kai susirenki informaciją visą. Tika dar vienas svarbus momentas - gal jum ir nereik tiek vargintis, jei jum nėr tokios reakcijos į maisto produktus  mirksiukas.gif  , tiesiog čia buvo toks mano pastebėjimas, kad jei tik atrandat, kad maistas turi įtakos - tai tikrai ne bėda raciono sudarymas, jei tinkamų produktų paletė nelabai siaura. Pas mus buvo toks pastebėjimas, kad reaguodavo į neekologišką produktą, o ekologišką puikiai galėjo valgyt.

Ačiū, nežinojau šitos parduotuvės, radau miežių miltus thumbup.gif .
Aš ir pastebėjau skirtumą tarp produktų ir tikrų produktų.
Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2009 10 19, 13:56)
:
Kas nori pabandyt nerafinuoto kokoso aliejaus nesisiunčiant iš UK- tai 250ml- 24,47Lt, sakyčiau visai nebloga kaina pabandymui, na dar yra 30g -4,24Lt . kai aš TS nemažai turiu, tai iš akomos nelabai apsimoka kažką siūstis. Sakau,gal ir LT pagaliau kainos krist pradės, nes nenormalios šių dalykų  schmoll.gif

Ar tą nerafinuotą kokoso aliejų taip pat naudojat vaikučiams tepti ar į vandenuką? Geriau nei TS? Atsiprašau, jei pasirodys kvaili klausimai, tiesiog neesu naudojusi blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiesiog mamytė: 19 spalio 2009 - 15:29
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 10 19, 16:29)

Ar tą nerafinuotą kokoso aliejų taip pat naudojat vaikučiams tepti ar į vandenuką? Geriau nei TS? Atsiprašau, jei pasirodys kvaili klausimai, tiesiog neesu naudojusi blush2.gif .

kokoso aliejus toks"skystesnis" nei TS ir ne toks "riebalinis", švelnesnis. Aš jį daug kur naudoju (ir į košes panom dedu - nealergizuoja nė vienos),ir į kepinius, ir pati kartais veidą tepuos,ir savo dičkei tept pakaitom su TS pradėjau naudot- ankščiau kažkaip netiko, oda raudo (tai ir suvartojau jį kitur, tą partiją iš Daddygirl pirktą), o neseniai pabandžiau vėl dičkę patept ( nes pastebėjau, jog labai liuks kartas nuo karto pakaitaliot tuos riebaliukus,tepaliukus smile.gif) - ir tiko biggrin.gif . Aš saviškes tepu daug kuom - ir sėmenų aliejum,ir alyvų aliejum, ir puiklapių aliejum,ir kedrų aliejum, ir TS,ir kokosu ir kakavos sviestu - alergijos nė vienam nepastebiu jau, tai daugiau kažko ir nesibandau - tiesiog pakaitalioju tai,ką turiu .
Atsakyti
Mamos, as patariu kai tik galiu, o dabar jus man patarkit, nors cia ir ne tokia tema - mano mazuliui pastoviai laikosi tokia temperatura - 37.2 . Jau net nezinau kiek menesiu mums cia taip. Nei kosti, nei sloguoja ir siaip lyg ir sveikas, nu bet kodel ta temperatura tokia? Musu pediatre panasu, kad nezino. Kiek kur beskaitau, visur raso, kad normali auksciausia temperatura iki 37. Tai dabar vis neapsisprendziu - imt tampyt is paziuros lyg ir sveika vaika po daktarus ir ligu ieskot ar ne? Ka jus manot? Gal kam taip buve?
Atsakyti