Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVI tema

QUOTE(kycia @ 2009 10 16, 11:25)
turim, bet nezinau tiksliai, ar sugebesiu 10 minuciu islaikyti ji vaiko duduteje, kai ji nerami.. smile.gif sad.gif
kao, nes odele ne sausa kuno. O pati veiduka prausdavom tik su virintu vandenuku.

Patarimu tikrai daug gavau, reikes susisteminti viska, ir- i darba.
Bet zinot, as cia pasiguodziau ir man pasirode, kad maziukei gereja.
ryte pavyko nuraminti ant krutines pasiguldzius, uzmigo. Ir as uzsnudau valandai. Nufotkinau, koki nebloga vaizda radau:

Aš manau, kad dar labai mažiukė ir geriau, kad medikai žiūrėtų, nes patarimų tai daug, bet paskui , kad nebūtų visai ne kas. mes dedam ant medikų, bet , jei jau labai blogai vistiek važiuojam į ligoninę. Aš tavo vietoje savigyda neužsiimčiau, nes nematysi kaip gali krizė pasidaryti. Iš patirties sakau.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 10 16, 14:17)
Juk pas kycia vaikiukas ne 24 kartus tuštinas, kaip pas ausru .

Pas mus tas perejimas nuo 7-8 kartu iki 24 buvo labai jau greitas. Su tokiais mazais vaikuciais is tikruju rizikinga kai viduriuoja. Panikuoti, aisku, nereikia, bet reikia uztikrinti, kad gautu pakankamai skysciu ir stengtis kazkuo pristabdyti ta toki gausu tustinimasi bei ieskoti priezasciu. Negalima leisti, kad vaikas pastoviai su gleivem kakotu, nes gleives yra apsauginis zarnu sluoksnis ir kai jas iskakoja zarnos lieka plikos ir taip galima prieiti ir iki ju praskylejimo - t.y. kakojimo su krauju.
Papildyta:
QUOTE(carramele @ 2009 10 16, 18:16)
Ar tik ne mūsų pediatras jus apžiūrinėjo smile.gif
Dėl ryžių nuoviro davimo 5sav. alergiškam vaikui aš labai labai abejočiau.

Is tikruju dar mes nezinom ar ta maziuke alergiska. O ryziai yra pati neutraliausia kruopa ir bent jau 90% alergiuku jie tikrai tinka. Bet as tai irgi nesiulau paciai daryti ta ryziu nuovira. Yra jau paruosto pirkti vaistinej, praturtinto elektrolitais (butinu viduriuojant) - Hidralio miltukai.
Papildyta:
QUOTE(Lince1 @ 2009 10 16, 19:03)
Aš manau, kad dar labai mažiukė ir geriau, kad medikai žiūrėtų, nes patarimų tai daug, bet paskui , kad nebūtų visai ne kas. mes dedam ant medikų, bet , jei jau labai blogai vistiek važiuojam į ligoninę. Aš tavo vietoje savigyda neužsiimčiau, nes nematysi kaip gali krizė pasidaryti. Iš patirties sakau.

Sutinku, kad toki maza vaika reikia pirmiausia parodyti medikams. Bet kycia taip ir padare. Mes irgi jau sakiau, kad pirmiausia kreipemes i gydytojus, kai eme viduriuoti, vezem kakuti tyrimams ir ne savigyda uzsiemem, bet gerem tai ka paskyre. Tik nesigulem i ligonine, nors siule. Bet tai jus pagalvokit kiek man butu toj ligoninej teke guleti - 3 savaites (nes tiek laiko viduriavo)! Nupusus buciau! O ka jie ten butu kitaip padare? Kaip paaiskejo po paselio tyrimo, nebuvo jokio viruso, jokios bakterijos. Tiesiog buvo ialergizuotas zarnynas. Tai nebutu padeje jokios lasalines - nebent skysciais papilde, bet as ir namuose uztikrinau, kad nepritruktu - kiauras dienas pyliau ir pyliau su sauksteliu tai Hidrali, tai Bifolaka, tai smekta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 16 spalio 2009 - 19:33
QUOTE(kycia @ 2009 10 16, 18:50)
niu va, grizom is KMUK.

Atsakymas- kraujas GERAS. Paselis bus pirmadieni, o tas kitas ismatu tyrimas - siandien, bet gyd sako, kad tikriausiai ten nieko nera, tad irgi pirmadieni pasiskambinkit, nes problema su telefonais  blink.gif  g.gif  nu ok...

Bet siandien mergaite ramesne, kelis sykius nuo ryto po 2-3 valandas ismiegojo. Dabar balkone miega  wub.gif

Tai vat. Zodziu, del berimo jis nieko negali komentuoti, atseit, kol nera ismatu paselio rezultatu. Sako, kad nuo maisto. Bet sakau, kad jau 1-2 savaites stengiuosi laikytis tos dietos, o 4 dienas- grieztai, be jokiu pieno produktu ir t.t., grieztai grieztai. smile.gif

Ai, viskas bus gerai. Kazkaip, paziurejus i ta veideli, jauciu, kad viskas jai gerai, nu tiesiog gal nuo kazkokio maisto sualergizavo..... juk valgau tai kasdien kazka  g.gif

Labai gerai, kad nuvykot pas gydytojus ir kaip gerai, kad su gerom žiniom. Kam spėlioti tas ar anas... bereikalingas nerimas, o kai auginau pirmąją (visiškai sveika buvo, bet... nerami) ir pradėdavau klausyti kaip kam buvo kartais pradėdavo vaidentis, kad ir mums jau taip lotuliukas.gif , tai tegul diagnozes nustatinėja gydytojai, mūsų reikalas laiku jiems vaikelį parodyti ir išsakyti kas mus neramina.
Tikrai viskas bus gerai, stiprybės ir ramybės jums 4u.gif .

Dėl maisto labai individualu, kiviai tinka ne visiems, kaip beje ir slyvos. Kai valgai ką turi stebėti ar yra kokia reakcija. Kartais labai nekalti produktai alergizuoja. Gal kokia arbatėlė alergizuoja (ar geri tik vandenį) g.gif , o gali jums jūsų maistas ir neturėti įtakos, matysi pati atsirinksi su laiku mirksiukas.gif.
Man atrodo visi vaikiukai kažkiek laiko būna neramūs ir tai natūralu, ir sveiki vaikai verkia smile.gif - normalu.
Atsakyti
aciu uz komentarus. na kol kas nusipirksim geruju bskteriju, gal pades. nes gyd nesake, kad reiketu, tai man keistoka buvo.

arbatas geriu- hipp maitinancioms bei pankoliu, bet gal tik penkias dienas.

o kodel bulviu negalima....?
va dabar prikakojo maze, zaliai pilnas kelnes, ir tas kakutis- vien gleives. ;[
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 10 16, 23:08)
aciu uz komentarus. na kol kas nusipirksim geruju bskteriju, gal pades. nes gyd nesake, kad reiketu, tai man keistoka buvo.

arbatas geriu- hipp maitinancioms bei pankoliu, bet gal tik penkias dienas.

o kodel bulviu negalima....?
va dabar prikakojo maze, zaliai pilnas kelnes, ir tas kakutis- vien gleives. ;[

Jei nesakė dėl gerųjų bakterijų, tai gal palaukit pirmadienio kai jau žinosit kakučio tyrimų rezultatus g.gif. Žinoma jei per savaitgalį jums atrodys, kad vis tik negerai dar kartą važiuokit pas gydytojus. Dar vieną nuomonę išgirsit smile.gif .
Aš daug hipp maitinančiom arbatos gėriau nu kitaip atrodė doh.gif , kad mažai pienelio, kai nuo 6 mėn. mano mažylę pradėjo berti pirmiausiai pastebėjau, kad man jos išgėrus mažylę paberdavo. Žinoma jums gali ji tikti, aš tik tarp kitko paklausiau, kad kartais net nepagalvotumėm, kad nekaltas produktas..., o jis netinka.
Manau dėl alergijos patarė nevalgyti bulvių... bet jos tikrai nėra pačios blogiausios. Jei pastebėsit, kad jų suvalgius blogai, tada vertėtų nevalgyt, o šiaip g.gif manau galit valgyt.
O ką iš vaisių valgot? Daržovių?
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 10 16, 17:06)

Iskaiciau, kad maudydavom su muilu??? Bet tokio amziaus vaikelio odai muilo grieztai NEGALIMA . Tik vandenukas - jokiu muilu, jokiu sampunu - JOKIU SARMU!

Nu man tai naujiena g.gif . Čia apie AD sergančius ar apie visus kūdikius?
Maudydama į vandenuką pildavau Sebamed baby wash extra soft. Didesnę juo pamuilinu ir nuplaunu. Taip pat didesnei jau naudojam ir šampūną, taip pat Sebamed.
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 10 16, 15:50)

O savo rūbelius kokiais skalbimo milteliais skalbi?Tokiais pačiais kaip ir dukrytės?Gal buvai pasikvepinus?
Atsakyti
QUOTE(kleckas*** @ 2009 10 16, 20:49)
O savo rūbelius kokiais skalbimo milteliais skalbi?Tokiais pačiais kaip ir dukrytės?Gal buvai pasikvepinus?

zinau, kad kvepintis negalima, tad as net dezodoranta naudoju tik kai einu i viesuma, ta pati ir vyras daro... visus rubus, patalyne, vaiko rubus skalbiam su neutral milteliais, ir visus be isimties juos lyginam, del visa ko.

Toliau del hipp arba del bulviu. o kaip jus, mielosios, atskiriat, kad "blogiau" ar "geriau"? nes as bulves valgau beveik kasdien, ir jei pora dienu nevalgau, kazkokio pagerejimo nelabai pastebiu. KAip ir pablogejimo. Tiesiog laikosi ir tiek,KINTA tie spuogeliai, leidziasi nuo kaktos ant zandu, o kakta lyg ir svareja, grazeja po truputi. Taciau zandai igauna maksimuma. Tikekimes, kad ir jie greit prades tvarkytis, nes jau nebe limpantys, o sausi jie, tokia kaip ir plutele pasidenge, na suragejusi siek tiek odele. Tas payts buvp kaktytei, o dabar pastebejau, kad kakta jau lyginasi, svelneja, ypac kai patepu kremu tuo riebiu vitamininiu.

As galiu pasakyt, ka valgiau nuo antradienio....rasiausi viska tiksliai:

sumustiniai su daktariska desra
pankoliu, hipp arbata
virta kalakutiena, bulviu kose su sviestu
kelios slyvos, stikline slyvu sulciu
---------------------------------------------
2 riekes duonos su sviestu
kopustu ir cukiniju troskinys
juoda duona su virta kalakutiena
pankoliu, hipp arbata
kelios slyvos ir slyvu sultys
2 orkaiteje kepti obuoliai
----------------------------------------------
avizu kose,
keletas duoniuku
ryziai
hipp arbata
keletas slyvu ir slyvu sulciu
siek tiek virtos jautienos
-----------------------------------------------
avizu kose
ryziai
keletas kasniu virtos jautienos
burokeliu sriuba (burokeliai, bulves, siek tiek svoguno, krapu, druskos)
troskinys (cukinija, keli kopusto lapai, bulves, kalakutienos farsas su svogunais ir druska)

Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 10 16, 20:39)
Nu man tai naujiena g.gif . Čia apie AD sergančius ar apie visus kūdikius?
Maudydama į vandenuką pildavau Sebamed baby wash extra soft. Didesnę juo pamuilinu ir nuplaunu. Taip pat didesnei jau naudojam ir šampūną, taip pat Sebamed.

Apie visus, o jau apie ad sergancius tai tuo labiau. Skaiciau kazkuriam zurnale straipsni, bet dabar reiketu visa valanda kuisti per visa susni, kad surasciau, tai sorry, bet labai tingiu ax.gif - teks pasitiket mano zodziu smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(kycia @ 2009 10 16, 21:13)

Neblogas visai racionas, tik as dar ismesciau daktariska desra (ten visokiu konservantu pilna ) , hippo arbatas (neziurekit ka reklaminiuose bukletuose raso, tirpios arbatos - brudas), ir dar sviesta. Duona stenkis pirkti 100% rugine be mieliu. O arbata as tai kmynu geriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 16 spalio 2009 - 21:53
QUOTE(kycia @ 2009 10 17, 00:13)

Toliau del hipp arba del bulviu. o kaip jus, mielosios, atskiriat, kad "blogiau" ar "geriau"? nes as bulves valgau beveik kasdien, ir jei pora dienu nevalgau, kazkokio pagerejimo nelabai pastebiu. KAip ir pablogejimo. Tiesiog laikosi ir tiek,KINTA tie spuogeliai, leidziasi nuo kaktos ant zandu, o kakta lyg ir svareja, grazeja po truputi. Taciau zandai igauna maksimuma. Tikekimes, kad ir jie greit prades tvarkytis, nes jau nebe limpantys, o sausi jie, tokia kaip ir plutele pasidenge, na suragejusi siek tiek odele. Tas payts buvp kaktytei, o dabar pastebejau, kad kakta jau lyginasi, svelneja, ypac kai patepu kremu tuo riebiu vitamininiu.

Reikia laiko ir pamatysi, kad kai suvalgysi netinkamo suprasi.
Iš jūsų raciono aš (mes) valgau tik bulves ir kartais cukiniją lotuliukas.gif .
Pastebėjau, kad kasdien valgai slyvas ir slyvų sultis geri, naminės? Nuo jų, jei nealergizuoja g.gif , gali kūdikėliui skaudėti pilvelį, kaip ir nuo kopūsto. Dar burokėliai dažnas alergenas, man tai sakė, kad negalima. Reiktų bent tris dienas nevalgyti kažkurio produkto, kad ir kalakutienos ir stebėt ar geriau, jei nematai pokyčių nei geriau nei blogiau, tada vėl valgyt. Mes galim tik pasidalinti savo patirtim, o tau pačiai reiks atsirinkt pagal savo mažytę.
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 10 16, 21:13)
o kaip jus, mielosios, atskiriat, kad "blogiau" ar "geriau"?

Kol tyrimai nedaryti ir jeigu alergizuoja daug produktu - atskirti beveik neimanoma. Nes dar oda buna neissivalius po vienos alergines reakcijos, o po jos jau seka eile kitu, todel atrodo, kad arba alergizuoja viskas arba kad maistas itakos neturi. Dabar, kai mes jau po kelis kartus kartotu tyrimu esame daugmaz atsirinke alergizuojancius produktus ir apsigyde oda, tai dabar jau matosi, kai kazkas labai netinka - jeigu ne iskart isberia, tai bent jau ant kitos dienos. Arba buna, kad naujai neisberia, bet lb sustipreja niezulys. O jums tai dabar tiesiog patarimas vengti labiausiai alergizuojanciu:

1.Visu be isimties pieno produktu;
2. zuvies;
3. kiausinio;
4. bet kokiu riesutu;
5. rukytu gaminiu;
6. pomidoru;
7. egzotisku vaisiu (isskyrus gal bananus);
8. produktu su konservantais (visokiais E).
9. sokoladu, chalvu ir tt.

Bulves, morkos, obuoliai, slyvos gali stipriai sualergizuoti tiesiogiai maitinant, bet per piena, kaip sako alergologe Vaideliene, - baika (tuo labiau, jeigu buvo apdorota - pvz troskinant, kepant ir tt).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 16 spalio 2009 - 22:13
Viska teisingai sako mamos drinks_cheers.gif
Visa patirtis ir igudziai ateina su laiku, kai nuolat domiesi, stebi kas kaip.
As neseniai pagalvojau, kiek patarimu galima parasyti, o juk kiekvienas patarimas atejo is karcios patirties ir po kurio laiko.

Stiprybes visoms mamytes, jus tikros saunuoles, kad nenuleidziat ranku, ir aktyviai dalyvaujat gydant jusu leliukus drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes , as irgi su kvailais klausimais blush2.gif zinau , kad diskutavot apie tai , bet kur man per sitiek temu knistis , gal prie progos atsakysite 4u.gif
Zodziu gavau siandien as siuntinuka is akomos su kapkanu , TS ir kakavos sviestu , pabandziau istepti mazyte kapkanu, pradzioj , zinoma , susildziau ta sviesta karstam vandenyje , bet man reikia techniniu patarimu , ar sildot ir tepat visiskai skystos konsistencijos ? labai greit sustingo jis man, tai tepiau jau toki ir jis nesusigere i odyte mazytei, patepiau ir sau veida , tai uzsidejo tokia plevele ant veido ir vaikstau jau valanda su riebaluotu veidu ,kaip cia ta geri naudot kad efektyviau gydytu ?
Atsakyti