Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVI tema

Dautan, tikiuosi tu klysti ir jum viskas gerai bus. 4u.gif
Nes ta alergine nieko gero, mano mama su ja kovoja doh.gif tai tik hormonai padeda jai verysad.gif
Atsakyti
[quote=Amica,2009 10 14, 18:17]Sveikos, tai kur prapuolusios visos?  g.gif .

Sekam pedofilijos skandala unsure.gif . Kas cia sake, kad tevai geriausiai zino ko reikia ju vaikams? Tai stai koks baisus pavyzdys, kad deja buna ir priesingai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 14 spalio 2009 - 20:02
sveikos, stipriosios, istvermingos mamytes. Tik tokios jus ir galit buti, augindamos AD turincius mazylius....

noreciau truputi pasiguosti ir galbut sulaukti patarimu, nes jauciuosi taip, kad visi gydytojai ziuri pro pirstus, o kovoti uz savo vaika norisi, nes skaudu ziuret...

Maziuke musu pradejo berti, kai jai tebuvo 6-7 dienos. Is pradziu buvo tokie maziuuukai taskeliukai, kaip pulinukai. Prasidejo nuo kaktytes. 2 savaiciu mazyle nuvezem pas pediatre, nes toji nesiteike atvaziuoti ir apziureti. Pamaciusi vaika, kuriam spuogeliu daresi vis daugiau ir jau ant zanduku, pasake, kad tai visiskai normalu. Praeis per 3 menesius. Nusiraminom.
Taciau dar po poros dienu ryskiai blogejo, ir nuvezem i II ligonine, siuntimo nereikejo ir eiliu nereikejo laukti, juk naujagimis. Netycia patekom pas zymuji Grusauska, taciau tas, kiek girdejau jam budingame stiliuje, pasiunte velniop, ir isvadino maitinancias motinas pusdurnemis, jei jos galvoja, kad tai nuo ju suvalgyto maisto. Jo nuomone, tai NORMALU, ir praeis savaime iki 3 menesiu. Ir pridure: "Galit sikna zeme art, niekas nepasikeis". As aisku buvau soke... na bet patikejom juo.

Galiausiai, mazylei jau beveik 5 savaites, o jos bukle tik blogeja. Ant kaktos esantys balti spuogeliai greitai virto raudonais, smulkiais bei didesniais, perejo berimas ant zanduku, kaklo, krutines, nugarytes.... Kaktyte jau lupasi, o ant antakiu dar ir geltona plutele uzsitrauke. Visas veidas siurkstus, sausa kakta, o zandai- limpa net. Juk ir zindau, ir guli vaikas ant sonu, visur lieciasi...
Neiskenciau, ir nuvezem vel pas pediatre. Ji ir vel mum sako, kad tai NORMALU. As sakau, kad vaikas labai labai neramus, ir nuolat veiduka trina rankytem, draskosi, naktimis nemiega, ir nemanau, kad tai diegliai. Nes ne visada ji rieciasi, kaip pilvuko skausmams budinga... Paprasiau, kad duotu koki siuntima tyrimams del auksinio stafilokoko, tai ji tik pirstu prie smilkinio pasukiojo, sako, kad nusisnekam... bet siuntima alergologui i KMUK issireikalavom. (vietu bus tik lapkriti, taip sake registraturoj...).

Vel mes i II ligonine nuskubejom, jau pas bet ka, kad tik greiciau. Papuolem pas Bielskiene. Sioji, priesingai nei Grusauskas, susake ilgiausia sarasa produktu, kuriu negaliu vartoti. As ir taip atrodo nieko stengiausi nevalgyti, o cia pasirodo, kad kenkia mano kas antra diena valgyta troskinta vistiena su morkom, grikiai, manu kruopos, ir panasiai...

mazai belieka ka valgyti smile.gif esu nusilpusi.
Israse kazkokio violetinio spiritinio tepaliuko, gaminano azuolyno vaistinej Kaune, taciau nuo jo vaikas rekia labiau ir dar neramesnis man pasirode... Zodziu, kol kas- griezta dieta man. Taciau as nesu tikra, ar tai nuo maisto...
Mano visa gimine turi/turejo visokiu dermatitu, egzemu net, todel sita zinodama, as specialiai neskiepyjau savo mazyles, nes zinojau, kad skiepai kartais gali padidinti viso sito brudo tikimybe, ir siaip kitu ligu.... taciau ir be skiepu AD issivyste....

Gal kas turit koki paguodziamaji zodi, ar patarima, kaip ir kur kreiptis, vis delto eina kalba ne apie 5 metu vaika, o 5 savaiciu kudiki, kuri beria nuo savaites amziaus, o skirtingi gydytojai sneka skirtingai....

user posted image

user posted image

taip atrodo maziukes kaktyte, o antroj foto- zandukai, kakliukas, kai ji isiverkia.... tada visa parausta. Beje, lauke raudonumai beveik isnyksta.
Atsakyti
4u.gif
ruduo.. maniškės irgi jaučia unsure.gif .. Dautan 4u.gif -
tikiuos,kad LOR paneigs tavo blogus įtarimus.

QUOTE(kycia @ 2009 10 14, 21:28)
Gal kas turit koki paguodziamaji zodi, ar patarima, kaip ir kur kreiptis, vis delto eina kalba ne apie 5 metu vaika, o 5 savaiciu kudiki, kuri beria nuo savaites amziaus, o skirtingi gydytojai sneka skirtingai....

4u.gif stiprybės tėveliams.
Ką tik vyrui parodžiau jūsų mažytės nuotraukas - mano mažoji TAIP PAT atrodė tokio amžiaus - iki antro mėnesio vidurio mes iš proto ėjom - mum kaip ranka per dvi savaites viską nuėmė homeopatiniai žirniukai (na, dabar ausru mane mėtys akmenim dėl to jai nepatinkančio žodžio - "homeopatija", bet - negaliu niekaip paneigt - iki PILNAI švarios odos išgijo mažiukė). Homeopatė pati net stebėjos, kad jai taip gerai pavyko parinkt vaistus (kai su dičke vis dar nieko verysad.gif .. kitą mėnesį planuojam konsiliumą bandyt rengt, poros daktarų vienu metu .. nes nepagauna vat ir viskas, kas jai yra, o kolkas bandomės dar vienos firmos preparatus, susmokėjom už juos didelę triženklę sumą, bandom jau savaitę - bet kol kas nė kiek ne geriau, tai ir nerašysiu jų pavadinimo verysad.gif ..). Galva mažiukės irgi buvo tais baisiais pūlinukais nusėta - tai salicilo spirite mirkiau vatą ir "kepuraites" dėjau,antakiai pluton, kaip ir galvos plaukai sulipo - bet tai nieko baisaus tai, bėrimai baisiau; tas mėlynas tepalas mum buvo ausim ir kakliukui, nes ten tiesiog "iro" oda .. kai pamenu tas košmariškas pirmas savaites po gimimo .. tai .. žodž - kycia, nežinau kaip vidui pas jūsų mažiukę, kas prie ko ir nuo ko -bet išoriškai mūsų mažylė nė kiek ne geriau atrodė ir viskas pilnai pagijo (na, ji vis dar nemažai į ką sureaguoja ir t.t.), bet kai Kaune myte su šio forumo panom sustikę buvom - jos matė, kad po homeopatinio gydymo vaikas švarutėlis buvo. mano dieta vaikui , mano nuomone, nelabai ką tepadėjo. Nežinau ar kiek paguodžiau, tenorėjau ikvėpt stiprybės 4u.gif ir palinkėt sėkmės tinkamo gydymo paieškose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 15 spalio 2009 - 07:37
QUOTE(kycia @ 2009 10 14, 21:28)
sveikos, stipriosios, istvermingos mamytes. Tik tokios jus ir galit buti, augindamos AD turincius mazylius....

noreciau truputi pasiguosti ir galbut sulaukti patarimu, nes jauciuosi taip, kad visi gydytojai ziuri pro pirstus, o kovoti uz savo vaika norisi, nes skaudu ziuret...

Maziuke musu pradejo berti, kai jai tebuvo 6-7 dienos. Is pradziu buvo tokie maziuuukai taskeliukai, kaip pulinukai. Prasidejo nuo kaktytes. 2 savaiciu mazyle nuvezem pas pediatre, nes toji nesiteike atvaziuoti ir apziureti. Pamaciusi vaika, kuriam spuogeliu daresi vis daugiau ir jau ant zanduku, pasake, kad tai visiskai normalu. Praeis per 3 menesius. Nusiraminom.
Taciau dar po poros dienu ryskiai blogejo, ir nuvezem i II ligonine, siuntimo nereikejo ir eiliu nereikejo laukti, juk naujagimis. Netycia patekom pas zymuji Grusauska, taciau tas, kiek girdejau jam budingame stiliuje, pasiunte velniop, ir isvadino maitinancias motinas pusdurnemis, jei jos galvoja, kad tai nuo ju suvalgyto maisto. Jo nuomone, tai NORMALU, ir praeis savaime iki 3 menesiu. Ir pridure: "Galit sikna zeme art, niekas nepasikeis". As aisku buvau soke... na bet patikejom juo.

Galiausiai, mazylei jau beveik 5 savaites, o jos bukle tik blogeja. Ant kaktos esantys balti spuogeliai greitai virto raudonais, smulkiais bei didesniais, perejo berimas ant zanduku, kaklo, krutines, nugarytes.... Kaktyte jau lupasi, o ant antakiu dar ir geltona plutele uzsitrauke. Visas veidas siurkstus, sausa kakta, o zandai- limpa net. Juk ir zindau, ir guli vaikas ant sonu, visur lieciasi...
Neiskenciau, ir nuvezem vel pas pediatre. Ji ir vel mum sako, kad tai NORMALU. As sakau, kad vaikas labai labai neramus, ir nuolat veiduka trina rankytem, draskosi, naktimis nemiega, ir nemanau, kad tai diegliai. Nes ne visada ji rieciasi, kaip pilvuko skausmams budinga... Paprasiau, kad duotu koki siuntima tyrimams del auksinio stafilokoko, tai ji tik pirstu prie smilkinio pasukiojo, sako, kad nusisnekam... bet siuntima alergologui i KMUK issireikalavom. (vietu bus tik lapkriti, taip sake registraturoj...).

Vel mes i II ligonine nuskubejom, jau pas bet ka, kad tik greiciau. Papuolem pas Bielskiene. Sioji, priesingai nei Grusauskas, susake ilgiausia sarasa produktu, kuriu negaliu vartoti. As ir taip atrodo nieko stengiausi nevalgyti, o cia pasirodo, kad  kenkia mano kas antra diena valgyta troskinta vistiena su morkom, grikiai, manu kruopos, ir panasiai...

mazai belieka ka valgyti smile.gif esu nusilpusi.
Israse kazkokio violetinio spiritinio tepaliuko, gaminano azuolyno vaistinej Kaune, taciau nuo jo vaikas rekia labiau ir dar neramesnis man pasirode... Zodziu, kol kas- griezta dieta man. Taciau as nesu tikra, ar tai nuo maisto...
Mano visa gimine turi/turejo visokiu dermatitu, egzemu net, todel sita zinodama, as specialiai neskiepyjau savo mazyles, nes zinojau, kad skiepai kartais gali padidinti viso sito brudo tikimybe, ir siaip kitu ligu.... taciau ir be skiepu AD issivyste....

user posted image

user posted image

taip atrodo maziukes kaktyte, o antroj foto- zandukai, kakliukas, kai ji isiverkia.... tada visa parausta. Beje, lauke raudonumai beveik isnyksta.

cry.gif verysad.gif nuo to ka pamaciau ir paskaiciau...

Na as savo kuklia patirtim pasisakysiu ka sukaupiau per beveik 10men vaiksciodama per gydytojus, docentus, daktarus ir profesorius.

1. Labai svarbu issiauskinti kas tevu gimineja yra kam alergiski.
2. Labai svarbu ziureti ka valgai nestumo metu ir ypac kai zindai. Pasiduoti naujovems kaip dauguma daro ir valgo viska papuola man atrodo blogai. Vaiko organizmas nera = suaugusiojo organai nesubrende... Ir kitas dalykas niekas nezino ar kudikis yra svekas... (neesme jog gyd dave 10apg ir pasake is akies jog viskas gerai) Kaip i ka sureaguos... Suauge zmones ivairiai sureaguoja i maista ar kazkokias dalis, o ko nereti is naujagimio, kudikio? Na as atsimenu auksine taisykle kuri mums pasitvirtino. Klaidinga mamu logika va valgau viska nieko vaikui nera... pala viskas gali pasireiksti po kurio laiko! Niekas nesako jog viskas per diena atsiranda. Juolab jog tai paslaptinga liga... banguota ir apgaulinga nei kitos.
3. Jusu atzala nerupi gydytojams, docentams, daktarams ar profesoriams! Jus tevai turite kovoti del savo vaiko. Viska kas del mano kudikio padaryta kainauja daug nervu, laiko ir pinigu, bet ne del svetimo del savojo kovoju. Geriu valerijona ir i kova. Jei tik nusileidziu atsipalaiduoju greitai jie mane uzliuliuoja jog viskas gerai, praeis jog esu mama kuri vaikui ligas issigalvoja. Man jau senai neberupi ka jie apie mane pagalvos. Mano tikslas kovoti su ju abejingumu, atlaidumu ir t.t. Jus visada galvokite, kaip jausites jei paaiskes jog ne viska padarete del atzalu...
4. Svarbu rasyti dienorasti ka valgei pati, kiek, kokios reakcijos po puse val, val ir t.t. Jei misinuku irgi stebeti ir rasytis kas daresi kudikiui. Svarbu daug skaityti ir dometis. Namus sutvarkyti i hipoalergine aplinka. Pasakau labai sunkus ir ilgas darbas, bet viskas del sveikatos. Jus savo vaika matote 26h/para matote kaip sako Doc.Vingras , o ne gydytojas 10min. Jus turite rinkti, stebeti.... Kuo daugiau info turesite visiems bus tik geriau.
5. As save visada guodziu kai man labai sunku buna yra mamyciu kuriu leliukams dar blogiau tada issizliumbus sukandu dantis ir vel i nelengva kova. Sunkiausia kai visi aplinkui augina sveikus vaikus nera tokio supratimo kuris jauciamas kai bendrauji su mamytemis ligoninese su panasiom bedom...
6. Atsargiai, bet galiu pasakyti jog paumejima ligai dave planiniai skiepai! Apmastykite...
7. Turek vilti. As viliuosi jog kai sueis metai mums pageres... Po to laukiu 5metu ir po to paauglystes.... As pati alergike man daug kas praejo paauglysteje... Zinoma liko..., bet nieko nepakeisiu tik kontroliuoju... Tik atsipalaiduoju ir vaikstau zaizduota arba su uzkretimu kuris patenka per zaizdas.
8. ATSARGIAI su HORMONAIS bet kokiame pavidale. Domekites kuri klase koks kiekis ir t.t. nors padeda , bet jis yra klastingas. Na ypac veiduka.
9. Apie griezta dieta kada nevalgai didesniu alergenu... makaronu ir t.t. Turi prasyti pas gyd duoda toki lankstinuka... Alergija nebutinai pasireiskia per oda! Yra ir zarnyno alergija, o oda gali buti apygraze.... Tikrai reikia dometis. Per google ivedus maisto alergija.... didziausi alergenai ir t.t.
10. Vadovaukis mamos nuojauta... Manes kol kas nepavede tfu tfu tfu. PVZ bendras. Padare tyrima pasake viskas gerai, bet mano nuojauta sake ka kita as padariau viska jog gauciau pakartotini tyrima ir ka.... nebuvo taip gerai kaip sake... Ju atlaidumas musu vaiku atzvilgiu yra baisulinis, nesakau sirgti paranoja, bet tai turi jausti ir sirdim ir protu smile.gif Ir visada gali parasyti man i AZ kuom galesiu tuom padesiu. Gal savo kuklia patirtim padesiu... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 10 15, 08:06)

ax.gif bandžiau ieškot savo mažės fotkių, bet nelabai ką palikus esu (kas mane žino, tai jau žino - kad nenoriu tokių momentų mūsų fotoalbumuose vaikam palikt schmoll.gif , tai nelabai ką parodyt turiu). Ką radau (iš gražiausių, nes kitas pratrinu iškart) - tai kai jau buvo pasibaigęs galvos bėrimas ir kaklo bei ausų plyšinėjimai,čia jau mažei jau STIPRIAI gerėjo smile.gif, ir svoris jau priauginėjo thumbup.gif :
user posted image

Stiprybės,kycia 4u.gif

manau daug gerų patarimų visos pasakyt , apsidalint galės, kaip ir ką tik lina.eidi.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 10 15, 09:33)
ax.gif  bandžiau ieškot savo mažės fotkių, bet nelabai ką palikus esu (kas mane žino, tai jau žino - kad nenoriu tokių momentų mūsų fotoalbumuose vaikam palikt  schmoll.gif , tai nelabai ką parodyt turiu). Ką radau (iš gražiausių, nes kitas pratrinu iškart) - tai kai jau buvo pasibaigęs galvos bėrimas ir kaklo bei ausų plyšinėjimai,čia jau mažei jau STIPRIAI gerėjo  smile.gif, ir svoris jau priauginėjo  thumbup.gif  :
user posted image

Stiprybės,kycia   4u.gif

manau daug  gerų patarimų visos pasakyt , apsidalint galės, kaip ir ką tik lina.eidi.

Mes nesaugom jau tokiu foto.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lina.eidi @ 2009 10 15, 10:20)
Mes nesaugom jau tokiu foto....  verysad.gif

4u.gif . Mes irgi nesaugom - bet jei ne tokios,tai iki antro mėnesio beveik nieko ir neturėtumėm lotuliukas.gif - po gimimo jau po kelių valandų, kai pradėjo rastis bėrimai (nors gavo tik gimus pana 10/10) - mum gydytoja pasakė - bus labai alergiškas vaikas. Su vyru abu su didžiausiu skausmu ir baime kaskart perrenginėdami apžiūrinėjom mažutę, na, bet dabar mum tai jau "istorija" (beldžiu visur aplink ) - smile.gif tikiuos,kad viskas jau praeity, dabar tik šiek tiek jai ribojam maistą,kai dičkei .. ojej., o gimė ji - tikra gražuolė.
Atsakyti
O as saugau tas foto, ir neseniai ziurejau tai labai matosi kad dabar zymiai geriau.
O ka daryt, jei nori pagaut vaiko pirma sypsena, o jo skruostai tiesiog dega? verysad.gif
Zodziu palaikysiu kol kas tas nuotraukas, kaip ryztis antram vaikui kai tokia tikimybe, kad ir jis sirgs AD?
kycia, stiprybes ir supratimo, nes dazniausiai butent jo ir truksta. 4u.gif 4u.gif

As tai dabar isvis nesneku apie vaiko bukle su sutikais zmonem, sakau tai AD ir viskas. NEs dazniausiai net svetimi zmones pradeda kaltinti, kuom jus vaika maitinat kad taip isbertas. Ta girdziu nuo pat gimimo, tik dabar jau ne taip reaguoju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 15, 11:16)
O as saugau tas foto, ir neseniai ziurejau tai labai matosi kad dabar zymiai geriau.
O ka daryt, jei nori pagaut vaiko pirma sypsena, o jo skruostai tiesiog dega?  verysad.gif
Zodziu palaikysiu kol kas tas nuotraukas, kaip ryztis antram vaikui kai tokia tikimybe, kad ir jis sirgs AD?
kycia, stiprybes ir supratimo, nes dazniausiai butent jo ir truksta.  4u.gif  4u.gif

As tai dabar isvis nesneku apie vaiko bukle su sutikais zmonem, sakau tai AD ir viskas. NEs dazniausiai net svetimi zmones pradeda kaltinti, kuom jus vaika maitinat kad taip isbertas. Ta girdziu nuo pat gimimo, tik dabar jau ne taip reaguoju  ax.gif

Teisingai darai jog neaiskini ir neimi giliai i sirdi... Visi gudri pamokslauti... O taip daryk o to nedaryk t.t. Mama zino kas geriausia jos vaikui.... smile.gif
Atsakyti
Siandien vel su mazajai blogai miegojom. Kazkaip manau tas homeopatinis calcis jai blogina bukle. Parasiau gyd, ar gali taip but, nes butent po jo isbere vel kojites ir veidukas raudonas. g.gif

Lina, pradzioj tai budavo reaguodavau. Buvo karta isejom su melynu veiduku i lauka pasivaikscioti, tai mamos vos neatsokdavo nuo musu vezimo kaip pamatydavo mazyle schmoll.gif Dabar tai juokinga man butu, o tada nelabai smile.gif

Nu va radau labai grazia foto, kur mano mazosios pagauta sypsena.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiloSun: 15 spalio 2009 - 10:47
QUOTE(Otaip @ 2009 10 15, 10:49)
4u.gif . Mes irgi nesaugom - bet jei ne tokios,tai iki antro mėnesio beveik nieko ir neturėtumėm  lotuliukas.gif  - po gimimo jau po kelių valandų, kai pradėjo rastis bėrimai (nors gavo tik gimus pana 10/10) - mum gydytoja pasakė - bus labai alergiškas vaikas. Su vyru abu su didžiausiu skausmu ir baime kaskart perrenginėdami apžiūrinėjom mažutę, na, bet dabar mum tai jau "istorija" (beldžiu visur aplink ) -  smile.gif  tikiuos,kad viskas jau praeity, dabar tik šiek tiek jai ribojam maistą,kai dičkei .. ojej., o gimė ji - tikra gražuolė.

As kryziaus kelius nuejau kol pripazino jog alergikas verysad.gif Bere jau antra ar trecia savaite po gimimo , bet sake jog praeis, po to jog nuo karscio (jau sausis buvo salciai didziausi namie vos 18 laipsniu aprengtas kaip knygose parasyta biggrin.gif) Jog vos nemaudau vaiko todel cia.... Ai visokiu marazmu prisiklausiau... Kai nustojo turstintis visi kaltino MP biggrin.gif As sakau jei tikrai klausyti ka kalba gydytojai tai ir nupusti gali. Iskausai o darai savo kaip atrodo tau tinkama. Nesakau jog neteko sutikti mamu kurios paranojiskai i paberima ziuri. Bet ja suprasti galima gi vaikas , ne.... Vienas dalykas yra gerai alergija gali kontroliuoti patys tevai. tik reikia semtis ziniu... Kitos ligos tu nepakoreguosi, o alergija galima. Tik sekti viska rasytis reikia...
Papildyta:
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 15, 11:38)
Siandien vel su mazajai blogai miegojom. Kazkaip manau tas homeopatinis calcis jai blogina bukle. Parasiau gyd, ar gali taip but, nes butent po jo isbere vel kojites ir veidukas raudonas.  g.gif

Lina, pradzioj tai budavo reaguodavau. Buvo karta isejom su melynu veiduku i lauka pasivaikscioti, tai mamos vos neatsokdavo nuo musu vezimo kaip pamatydavo mazyle  schmoll.gif Dabar tai juokinga man butu, o tada nelabai  smile.gif

Zinau ta jausma kada bijo paliesti tavo vaika ir neleidzia savam vaikui liesti... Ai....
Kaip sakoma protingi ir taip supras kvailiems nepriaiskinsi... biggrin.gif

Jei manai jog nuo jo neduok diena ar dvi stebek...
Mes miegam blogai ir paumejimas yra, nes dantukai pagaliau kaltis pradejo.... verysad.gif Turime beda mus puola greito tipo umios reakcijos ir vis kita forma... Tai vis kaip ant parako statines. Ziurek tai dusta, tai meslta tai rausta kaip nudeges.... Nuvezi vaistus suleidzia geriausiu atveju..., o taip visada guldo....

Bet jau pazanga nuo rugsejo 21 dar negulejom.... thumbup.gif tfu tfu tfu tik suleisdavo vaistukus ir paleisdavo tai tik planiai liko raidos centre ir pediatrijos skyrius Santaruos. smile.gif

Papildyta:
Siandien vel su mazajai blogai miegojom. Kazkaip manau tas homeopatinis calcis jai blogina bukle. Parasiau gyd, ar gali taip but, nes butent po jo isbere vel kojites ir veidukas raudonas.  g.gif

Lina, pradzioj tai budavo reaguodavau. Buvo karta isejom su melynu veiduku i lauka pasivaikscioti, tai mamos vos neatsokdavo nuo musu vezimo kaip pamatydavo mazyle  schmoll.gif Dabar tai juokinga man butu, o tada nelabai  smile.gif

user posted image

Kokia didele grazi sypsena thumbup.gif
Papildyta:

user posted image

Na jus trim kazkur savaitem jaunesni... smile.gif Mes 8. 12. 24 jus 9. 01. 16 thumbup.gif
Dantuku daug?
Papildyta:
Jus vyresni uz mus apie 4men. Paziurejus buvau i prisijungimo data galvojau mes vyresni lotuliukas.gif Senatve man lotuliukas.gif
Atsakyti