Otaip, tai gi jusu mergyte jau gana didele, as girdejau, kad alergologijos centre yra toks rimtas profesorius ir to centro ikurejas Razgauskas ir, kad jis apsiima dirbti tik su vaikuciais virs 3 metu, kiek girdejau, daug ka isgyde. Gal jus pas ji ir tyrimus pasidarykite, visgi bus aiskiau. O Astrauskaite tai bjauri boba, suprantu jus, kad nesinori su ja nervus gadinti, nes jei jau nenori daryti taip, kaip jai susviecia tai tenka pakovoti kaip reikiant uz savo nuomone. As tai jauciu daugiau pas ja nesilankysiu, nes po jos paskutiniu pareiskimu, kad pildys mano vaikui dokumentus kompensuojamam misiniui gauti tik tuomet, jei sutriks vaiko vystymasis, ji man yra slyksti.
Mamytes, o kaip gydote vaikuciams laisvus viduriukus, mes jau 2 diena vargstame, siandien skambinau ir gyd ir seselei, norejau pasikonsultuoti, tai telefonai isjungti. Jei bus blogiau, tai i greitaja skambinsiu, kol kas temperaturos neturime ir mergyte nuotaikoje, tik vat gert ir valgyti atsisako.
QUOTE(Mortele @ 2009 10 05, 16:55)
Tą knygą tris kart jau pilnai perskaičiau - gera, bet ir darbo su savim reik , ir mokėt tai daryt - nes kitaip, va,kaip aš dabar - sėdžiu ir griaužiu save- "ką ne taip padariau????"
jo.. oras irgi nepadeda .
kaip jūs - ar bandėt ką iš Tenši?
QUOTE(carramele @ 2009 10 05, 17:41)
Jum tyrimas iš kraujo darytas, ar visi? Pas mus antra karta, o jei įskaičiuojant silpnus pasireiškimus, kaip sausos dėmelės ant kūno, tai ir trečia gautųsi.
Ar kažkokie standartiniai, ar gali pažiūrėt bet kuriuos maisto produktus, kuriuos vartojam? Tokiu atveju atsinešt iš namų jau tų produktų "lauknešėlį" reikia?
Mes darėm dar lopo tyrimą. Kai ką atsinešt reikėjo, ko ligoninė neturėjo.
Papildyta:
QUOTE(Olgina @ 2009 10 05, 17:46)
Otaip, tai gi jusu mergyte jau gana didele, as girdejau, kad alergologijos centre yra toks rimtas profesorius ir to centro ikurejas Razgauskas ir, kad jis apsiima dirbti tik su vaikuciais virs 3 metu, kiek girdejau, daug ka isgyde. Gal jus pas ji ir tyrimus pasidarykite, visgi bus aiskiau. O Astrauskaite tai bjauri boba, suprantu jus, kad nesinori su ja nervus gadinti, nes jei jau nenori daryti taip, kaip jai susviecia tai tenka pakovoti kaip reikiant uz savo nuomone. As tai jauciu daugiau pas ja nesilankysiu, nes po jos paskutiniu pareiskimu, kad pildys mano vaikui dokumentus kompensuojamam misiniui gauti tik tuomet, jei sutriks vaiko vystymasis, ji man yra slyksti.
Ane? reiks pasidomėt, pakalbėsiu su B. dėkui už info.
Jo, Astrauskaitė .. žinu, kad nemažai mamų su vaikais pabėga neišbuvę skyriuj nė dviejų parų
QUOTE(Olgina @ 2009 10 05, 17:46)
Mamytes, o kaip gydote vaikuciams laisvus viduriukus, mes jau 2 diena vargstame, siandien skambinau ir gyd ir seselei, norejau pasikonsultuoti, tai telefonai isjungti. Jei bus blogiau, tai i greitaja skambinsiu, kol kas temperaturos neturime ir mergyte nuotaikoje, tik vat gert ir valgyti atsisako.
o jum ne rotas ? Gerai reguliuoja mėlynės virškinimą , ryžiai .
QUOTE(Otaip @ 2009 10 05, 18:17)
o jum ne rotas ? Gerai reguliuoja mėlynės virškinimą , ryžiai .
visko gali buti, skambinau i greitaja, tai liepe greitai i ligonine vaziuoti, tai isvaziuojame, ziuresime kas cia mum.
QUOTE(Olgina @ 2009 10 05, 18:04)
visko gali buti, skambinau i greitaja, tai liepe greitai i ligonine vaziuoti, tai isvaziuojame, ziuresime kas cia mum.
Laikykites. Siaip nera labai baisus tas rotas, bet mes su juo 5 men irgi gulejom ligoninei, nes vandens is viso niekada gerus nebuvo, ir is buteliuko jo negerdavo, tai state laseline. Bet zinokit po laselines mes taip isgrazejom, pravale matyt organizma, ir visi brudai isejo. O kita diena vel pradejo raudonuot...
Bet jau kita karta bandysim nuo tu virusu namuose gydytis, nes ligoninei viena isgydo o kitu uzsikreti
Olgina - sveikatytės
QUOTE(Otaip @ 2009 10 05, 15:47)
maniškei tinka morkos (skiedžiu su vandeniu),vynuogės pradėjo tikt (ilgai netiko),kriaušės labai tinka ir patinka, arbūzo sulčių duodavau dar. Kartais us moliūgo sultim pamaišau, su agurko sultim. obuolių nemėgsta,nebent saldi rūšis būt ( o dabar visos rudeninės,žieminės pas mus rūgštokos ).
Oho, valgot kaip visai nealergiski sakyciau . Jeigu as saviskiui sugirdyciau morku/vynuogiu/kriausiu/arbuzo sulciu, tai turbut jau man nepadetu nei jokios knygos, nei jokie forumai manes nepaguostu, nei jokie homeopatai, nei isvis nei hormonai nepadetu. Ir jau reiketu ne apibintuoti, o tiesiog riste suristi ir turbut skriste skristi i ligonine. Tuomet dar pas jus visai nebloga padetis sakyciau, jeigu tokius produktus galit valgyt/gerti .
QUOTE(ausru @ 2009 10 05, 19:30)
Oho, valgot kaip visai nealergiski sakyciau . Jeigu as saviskiui sugirdyciau morku/vynuogiu/kriausiu/arbuzo sulciu, tai turbut jau man nepadetu nei jokios knygos, nei jokie forumai manes nepaguostu, nei jokie homeopatai, nei isvis nei hormonai nepadetu. Ir jau reiketu ne apibintuoti, o tiesiog riste suristi ir turbut skriste skristi i ligonine. Tuomet dar pas jus visai nebloga padetis sakyciau, jeigu tokius produktus galit valgyt/gerti .
Ausru, va tame ir esmė, kad ne visada AD nuo maisto priklauso. Otaip gi rašė, kad nualinus vaiką su dietomis buvo baisiai ir kas iš to? Kaip vargsta, taip vargsta. Pažiūrėk Carramele ką rašė apie jos vaikui darytus tyrimus ir nustatytus alergenus.
QUOTE(carramele @ 2009 10 05, 16:41)
Aš savo didžiajai neseniai padariau maisto paletę. Tai visur arba 0 arba 1, tik OBUOLIUI 4 klasė Kūdikystėj, kai papildomą maistą pradėjau duot, tai obuoliui anei kokios reakcijos nebuvo. Vyravo tradiciniai alergenai - morka, vištiena, kviečiai, pieno produktai, braškės, citrusiniai ir pan. O dabar, pasirodo, apelsinas, braškė, šokoladas neva nealergizuoja absoliutiškai
Kol kas, išėmus iš raciono obuolį, skirtumo nematau jokio. Reiks dar "lopus" pasidaryt. Kas juos darėtės, gal galit apšviest Ar nuėjus pas alergologę pasakai "norim pasidaryt lopo mėginius" ir jinai puola klijuot , ar kaip? Ir kokie tie tiriami alergenai būna? Ar kažkokie standartiniai, ar gali pažiūrėt bet kuriuos maisto produktus, kuriuos vartojam? Tokiu atveju atsinešt iš namų jau tų produktų "lauknešėlį" reikia?
Geriausiai nešti savo, bet kai kuriuos turi ir vietoje
QUOTE(LiloSun @ 2009 10 05, 19:08)
Laikykites. Siaip nera labai baisus tas rotas, bet mes su juo 5 men irgi gulejom ligoninei, nes vandens is viso niekada gerus nebuvo, ir is buteliuko jo negerdavo, tai state laseline. Bet zinokit po laselines mes taip isgrazejom, pravale matyt organizma, ir visi brudai isejo. O kita diena vel pradejo raudonuot...
Bet jau kita karta bandysim nuo tu virusu namuose gydytis, nes ligoninei viena isgydo o kitu uzsikreti
QUOTE(dautan @ 2009 10 05, 19:10)
Olgina - sveikatytės
Aciu pabegom mes is ligonines, pagulde mus, as net nesupratau, kad guldo kai pamaciau palata tai man akis isvirto, kosmaras , atleke seseles pradejo mano vaika rist prie lovos, atseit laseline statys tai as uz vaika is pabegau is ten, bandysime be ligonines apsieiti, rytoj eisime i poliklinika tyrimus pasidarysime.
QUOTE(Olgina @ 2009 10 05, 23:19)
Aciu pabegom mes is ligonines, pagulde mus, as net nesupratau, kad guldo kai pamaciau palata tai man akis isvirto, kosmaras , atleke seseles pradejo mano vaika rist prie lovos, atseit laseline statys tai as uz vaika is pabegau is ten, bandysime be ligonines apsieiti, rytoj eisime i poliklinika tyrimus pasidarysime.
Nu ir saunuole, issigydesit ir namuose. Kas ten jums yra? Viduriuojat? Duok smektos, Hidralio ir daug vandens. Jei negeria, teks priversti. Gal ziauriai nuskambes, bet as tokiais atvejais be ceremoniju - pasiguldau ir pilu (vaistus ar vandeni) - nori nenori, rekia nerekia, pilu ir viskas, nes visada pries akis vaizdelis, kad papuolus i ligonine tos raganos (seseles) tikrai nesiceremonins ir dar netaip isrikdys.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 10 05, 20:38)
Ausru, va tame ir esmė, kad ne visada AD nuo maisto priklauso. Otaip gi rašė, kad nualinus vaiką su dietomis buvo baisiai ir kas iš to? Kaip vargsta, taip vargsta. Pažiūrėk Carramele ką rašė apie jos vaikui darytus tyrimus ir nustatytus alergenus.
Zinai ka as galvoju, Amica? Kad sito forumo mamos dar nesusidurusios su rimta alergija. Jeigu gali duoti vaikams tokius produktus ar zaisti su homeopatiniais, tai cia tikrai jokios alergijos nera. Taigi as tikrai kazkaip cia ne toj vietoj ir ne tiems zmonems kisu savo patirti ir patarimus ir man arba reikia pasiieskoti kitos temos arba sukurti savo nauja, kur rinktusi tokiu vaikuciu kaip mano mamos.
Gal kuriam lialiui reikia Aptamil allergy digestive care ar lactose free? Turiu po vieną naują neatidarytą indelį, galiu atiduoti. Kaunas.
QUOTE(ausru @ 2009 10 05, 23:42)
Zinai ka as galvoju, Amica? Kad sito forumo mamos dar nesusidurusios su rimta alergija. Jeigu gali duoti vaikams tokius produktus ar zaisti su homeopatiniais, tai cia tikrai jokios alergijos nera. Taigi as tikrai kazkaip cia ne toj vietoj ir ne tiems zmonems kisu savo patirti ir patarimus ir man arba reikia pasiieskoti kitos temos arba sukurti savo nauja, kur rinktusi tokiu vaikuciu kaip mano mamos.
Kodel taip galvoji? Juk visoms tavo patirtis ir patarimai labai pravercia, as viena is ju.
Tik tiek kaip rase Otaip, kiekvienas atvejis yra individualus, ir eiga ir alergenai ir t.t. Taigi ir kiekviena mamyte pasirenka kaip geriau jos leliukui.
O del dietu, tai ka as zinau; mes valgem ryzius avizas (kuriem nebuvom alergiski) dabar valgom beveik visas kruopas (isskyrus rugius , kviecius) ir nera blogiau
Taigi gaunas veltui kankinau vaika tik 2 kosem? Na zinoma neduosiu jai stipriu alergenu, kuriem alergiski ar nealergiski rodo, uuogu prisaldzius, bet laukiu kol jau visai mum.
Ausru, nepergyvenk, manau esi kaip tik savo vietoj
Papildyta:
QUOTE(Olgina @ 2009 10 05, 23:19)
Ot ir gerai. Geriau jau namie. Smecta tikrai super dalykas. O gal arbatyte gers pasaldinta biski? Nes siaip mano irgi nelabai ta paprasta vandeni gertu.
Sveikatytes jum