Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVI tema

QUOTE(ausru @ 2009 10 05, 15:06)
WOMEN  tongue.gif

O del ko tos smegenys turi iseiti? Juk savo (ar savo vaiku) liga reikia pamilti ar ne taip? Kas cia apie tai rase? Zinok, kartais man jau atrodo, kad as ja ir myliu  biggrin.gif

biggrin.gif
labai patiko man knyga - "Pamilk ligą savo" - bet kažkaip,ją skaitant nelabai gera buvo skaityt tokią žinią, kad tokių mažų vaikų ligas "sukuria" tėvai, seneliai, tai ne pačių vaikų ligos rolleyes.gif - tai psichoterapeuto, homeopato ir na, tokio į netradicinį mąstymą linkusio žmogaus knyga. Knyga gera, bet ją dar kart ir dar kart atvertus,vis jaučiu savo kaltę dėl savo mažylių AD verysad.gif , žinau,kad tai "nesveika", bet dažnai, kai jau nebežinai ko griebtis - tai puoli ,o kai nelabai turiu ką "pult" - tai save kaltint pradedu unsure.gif .. žodž, biškį užburtas ratas čia pas man.

Laiskriste1 4u.gif - pati esi nė kiek ne mažesnė STRONG WOMAN ir dar labai geros širdies žmogus 4u.gif
Atsakyti
doh.gif ar čia mane vieną vis išmeta iš SM'o? jau dvi žinutes "suvalgė" doh.gif

QUOTE(ausru @ 2009 10 05, 15:14)
Turi omeny kordicepsa? O tepti juo nebandei?

bandžiau - bet toks jausmas,kad dar labiau išplėtė bėrimus - tepiau veidą ir kaklą. Bet vis dar tepu - sakau,gal ilgiau reik patept rolleyes.gif , tepu neseniai dar , nes iki tol vis bandžiau sugirdyt doh.gif
QUOTE(ausru @ 2009 10 05, 15:14)
As vistik pabandyciau jai Tianshi Digesta - kol jo neatradau pati su viduriais lb daug problemu turejau  doh.gif .
O kalcis nesistebiu, kad alergizavo, nes juk is ko jis ten isgautas - stambiuju raguociu kaulu ar kazkas panasaus?  g.gif

Reiks daugiau pasiskaityt apie jį - nes mum ne tik laisvinimas svarbu. Ir dar - ar galima tas tabletes tirpint arbatoj, ar "skanios" jos - doh.gif nes vaikas dar nemoka ryt, o jei dar koks nemalonus prieskonis, tai sunku - ko tik neprigalvoju, kai reik kokius vaistus sugirdyt - gerai, kai nereguliariai, o reguliariai vartojamiems doh.gif doh.gif

Jo, sudėtis ten tokia "nemenka", į ką galėjo sureaguot :
enzimolitiniai kaulų kalcio milteliai (įsisavinimas 95 – 98%);
kiaušinio trynio milteliai;
sojos grietinėlė;
vitaminai A, C, D;
taurinas;
nenugriebto pieno milteliai;
cinkas (cinko laktatas);
geležis (geležies laktatas);
aspartamas;
gliukozės sirupas.
Tai mažei duodu ir pati geriu, nes man osteoporozės rizika jau yr - anam mėnesy kaulų tankį tyriausi doh.gif

Atsakyti
Maitinančioms maytėms, kurių vaikučiai serga AT negalima gerti sulčių iš tetrapakų, ar čia turimos omenyje visos sultys, ar sultys kartoninėse pakuotėse, o tarkim Kubus ir pan., kas stiklinėse tarose, galima gerti?
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2009 10 05, 15:40)
Maitinančioms maytėms, kurių vaikučiai serga AT negalima gerti sulčių iš tetrapakų, ar čia turimos omenyje visos sultys, ar sultys kartoninėse pakuotėse, o tarkim Kubus ir pan., kas stiklinėse tarose, galima gerti?

skaitykit sudėtį, ką geriat - jei manot, kad ji gera,tai nėr skirtumo kokia tara. Na, jei labai nesigilinti į tai,kad plastikinė tara reaguoja su skysčiu ir šiek tiek "tirpsta", aliuminiu dengta (foljos įvairios") taip pat "pasidalina" savo sudėtim su maistu, stiklas kaip ir geriausia ir ilgaamžiškiausia tara.
Aš savo vaikam dar nedavus ragaut jokių pirktinių sulčių,tai nieko apie jas pasakyt negaliu. Turim puikią sulčiaspaudę biggrin.gif Pati negeriu,nors kažkada gerdavau lietuviškas (iš trilitrinių stiklainių tokias obuolių, slyvų sultis) - bet,matyt nelabai r asiu jų sudėčių. Šiaip tai sultys - koncentruotas produktas,kad ir natūralias geriant - reik turėt saiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 05 spalio 2009 - 15:02
Kad jau apie sultis prakalbom, tai paklausiu, o kokias spaudžiat alergiukam g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meda01 @ 2009 10 05, 16:28)
Kad jau apie sultis prakalbom, tai paklausiu, o kokias spaudžiat alergiukam g.gif

maniškei tinka morkos (skiedžiu su vandeniu),vynuogės pradėjo tikt (ilgai netiko),kriaušės labai tinka ir patinka, arbūzo sulčių duodavau dar. Kartais us moliūgo sultim pamaišau, su agurko sultim. obuolių nemėgsta,nebent saldi rūšis būt ( o dabar visos rudeninės,žieminės pas mus rūgštokos doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 10 05, 14:16)
biggrin.gif
labai patiko man knyga - "Pamilk ligą savo" - bet kažkaip,ją skaitant nelabai gera buvo skaityt tokią žinią, kad tokių mažų vaikų ligas "sukuria" tėvai, seneliai, tai ne pačių vaikų ligos  rolleyes.gif  - tai psichoterapeuto, homeopato ir na, tokio į netradicinį mąstymą linkusio žmogaus knyga. Knyga gera, bet ją dar kart ir dar kart atvertus,vis jaučiu savo kaltę dėl savo mažylių AD  verysad.gif , žinau,kad tai "nesveika", bet dažnai, kai jau nebežinai ko griebtis - tai puoli ,o kai nelabai turiu ką "pult" - tai save kaltint pradedu unsure.gif  .. žodž, biškį užburtas ratas čia pas man.

as apie ta knyga suzinojau is vieno gydytojo, jei niekas nepasikeite, tai jo zmona, baigusi medicina, nusivylusi tradiciniu jos poziuriu, pradejusi dometis netradicija ir ekologija uzsiima kaip cia pavadinus "tos knygos igyvendinimu", as gundausi del savo migrenos pabandyti sukontaktuoti... nes mane ta knyga irgi kazkaip uzkabliavo... as lyg ir itariu savo migrenos pasamonine priezasti, gal kiek ir maziuko AD... tik vat isvalyti jos neiseina verysad.gif
Siaip tas gydytojas tai ortopedas traumotologas - tradicininkas, bet sake jei viltis begtu pro duris pabandykit biggrin.gif na jis pats tai wub.gif jauciu kad zmona panasi turetu but...

tiesa, sveikutes 4u.gif , as jau gyva bigsmile.gif aciu uz palaikyma mirksiukas.gif

Meda, as saviskiui verdu kompotuka - obuoliu-slyvu, be cukraus, del sulciu gal maniskis dar per mazas rolleyes.gif

Otaip console.gif as manau, kad niurus oras cia dar spalvas patirstina verysad.gif
Atsakyti
Mes tai obuoliu, arba obuoliu bananu Bebevita kartais geriam, o siaip geriau obuoliu kompotas naminis smile.gif
Atsakyti
Kaip tiksliai vadinasi ta knyga ir autorius, kur reikia meilę savo ligai pajausti? doh.gif . Gal galit truputį plačiau apie ją? Įdomu pasidarė ax.gif
Papildyta:
Kas dėl sulčių, tai mažai geriam, bet jei geriam, tai pati spaudžiu. Šiaip jau geriam tik vandenuką.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 10 05, 16:04)
Kaip tiksliai vadinasi ta knyga ir autorius, kur reikia meilę savo ligai pajausti?  doh.gif . Gal galit truputį plačiau apie ją? Įdomu pasidarė  ax.gif

prasom 4u.gif

http://www.mijalba.c...php?knygosid=49

pamirsau doh.gif sapnavau, mus didziai gerbiama Astr... nu zodziu, kalbames apie galimybe maniskiui pildyti dokumentus Neocate kompensavimui, o ji man ir sako, na stavke dabar 500Lt blink.gif doh.gif kaip jum mano sapnai g.gif ryskiai jau stogas vaziuoja doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mortele @ 2009 10 05, 16:11)
prasom  4u.gif

http://www.mijalba.c...php?knygosid=49

pamirsau  doh.gif sapnavau, mus didziai gerbiama Astr... nu zodziu, kalbames apie galimybe maniskiui pildyti dokumentus Neocate kompensavimui, o ji man ir sako, na stavke dabar 500Lt  blink.gif  doh.gif  kaip jum mano sapnai  g.gif  ryskiai jau stogas vaziuoja  doh.gif  doh.gif

Ačiukas 4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif . Su tokia stavke tai turėtų keliems metams kompensuojamą išrašyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 10 05, 10:44)

Taip, TS tikrai su tokiais lyg grūdeliais, bet jie betrinant TS į odą ištirpsta.

Aš pirmiau ištrinu TS tarp delnų smarkiai, tada jis įkaista labiau ir visiškai ištirpsta tie grūdeliai. Nes su grūdeliais tepant tai dirginasi oda maniškiui. O dičkei neįsiūlau TS pasitept - tai jai niežti nuo jo, tai graužia doh.gif

QUOTE(Otaip @ 2009 10 05, 10:58)
Nedaug mum kam silpną alergiją rodė, išrašytas tik ketotifenas ir emolentai įvairūs buvo(suvertė genam didžiausią kaltę - trečia AD karta pas mus ), vėliau - elidelis.

Jum tyrimas iš kraujo darytas, ar visi? Pas mus antra karta, o jei įskaičiuojant silpnus pasireiškimus, kaip sausos dėmelės ant kūno, tai ir trečia gautųsi.

Aš savo didžiajai neseniai padariau maisto paletę. Tai visur arba 0 arba 1, tik OBUOLIUI 4 klasė blink.gif Kūdikystėj, kai papildomą maistą pradėjau duot, tai obuoliui anei kokios reakcijos nebuvo. Vyravo tradiciniai alergenai - morka, vištiena, kviečiai, pieno produktai, braškės, citrusiniai ir pan. O dabar, pasirodo, apelsinas, braškė, šokoladas neva nealergizuoja absoliutiškai g.gif
Kol kas, išėmus iš raciono obuolį, skirtumo nematau jokio. Reiks dar "lopus" pasidaryt. Kas juos darėtės, gal galit apšviest blush2.gif Ar nuėjus pas alergologę pasakai "norim pasidaryt lopo mėginius" ir jinai puola klijuot hihihi.gif , ar kaip? Ir kokie tie tiriami alergenai būna? Ar kažkokie standartiniai, ar gali pažiūrėt bet kuriuos maisto produktus, kuriuos vartojam? Tokiu atveju atsinešt iš namų jau tų produktų "lauknešėlį" reikia? g.gif
Atsakyti