idomu ar i elektrine orkaite galima deti indeli su vandeniu?
bandysiu darsu viena pazystama tartis ji jau keli metai kepa duona, anksciau is jos ja pirkdavau pluta budavo minksta, na o pas mane pluta kieta nors siena dauzyk
QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 06, 14:42)
Aš obuolienė dedu į duoną (kai turiu), duoda skonį švelnesnį
ir kiek reikia jos deti?
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 10 06, 13:52)
idomu ar i elektrine orkaite galima deti indeli su vandeniu?
bandysiu darsu viena pazystama tartis ji jau keli metai kepa duona, anksciau is jos ja pirkdavau pluta budavo minksta, na o pas mane pluta kieta nors siena dauzyk
bandysiu darsu viena pazystama tartis ji jau keli metai kepa duona, anksciau is jos ja pirkdavau pluta budavo minksta, na o pas mane pluta kieta nors siena dauzyk
galima tikrai as dedavau karsciui atparu stiklini inda su vandeniu i orkaite..
QUOTE(dzhina @ 2009 10 06, 13:54)
ir kiek reikia jos deti?
Viskas priklauso nuo recepto
O galima sužinoti ar jums rodo tas nuotraukas kur pirmam poste apie raugo gaminimą įdėtos? Man tai nerodo, nesuprantu, ar jūs tas neveikiančias nuorodas vis įdedat, ar su mano pc kas negerai?
Maniškėj panasonic greita programa yra 1.55 val. Mielių reikia tiek pat dėti ir vandenį šaltą pilt. Išeina toks pats didelis kepaliukas, kaip kepant ilga programa, tai tiesą sakant, nesuprantu, kam kept ant ilgos...
Aš pagrinde vien su tokiais ir kepu, arba 550 maišau su ruginiais perpus (tada ne taip iškyla). Perku Ustukių malūno rupius kvietinius miltus, man jie labai tinka.
Maniškėje receptų knygutėje yra sumuštinių duonos programa. Reikia visko tiek pat dėti kiek į pagrindinę programą, bet ilgiau kildina (3 val.), kepa tiek pat laiko (50 min.). Viso trunka 5 val., bet išeina labai minkšta plona plutelė. Kaip tik vakar išbandžiau, bo anytai dantys iškrito ir negali nieko valgyt, tik minkštą maistą
QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 02, 14:24)
Nu jo, su 4šaukštais bet kas iškiltu
Mano duonkepei greitoj programoj reikia įprasto kiekio mielių
Mano duonkepei greitoj programoj reikia įprasto kiekio mielių
Maniškėj panasonic greita programa yra 1.55 val. Mielių reikia tiek pat dėti ir vandenį šaltą pilt. Išeina toks pats didelis kepaliukas, kaip kepant ilga programa, tai tiesą sakant, nesuprantu, kam kept ant ilgos...
QUOTE(Margareta @ 2009 10 03, 19:18)
pirkau parduotuveje rupiu miltu 1600 tai tikiuosi ne per stambus?
Aš pagrinde vien su tokiais ir kepu, arba 550 maišau su ruginiais perpus (tada ne taip iškyla). Perku Ustukių malūno rupius kvietinius miltus, man jie labai tinka.
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 10 05, 19:36)
Merginos ka daryti kad iskeptos duonos pluta nebutu kieta?
Maniškėje receptų knygutėje yra sumuštinių duonos programa. Reikia visko tiek pat dėti kiek į pagrindinę programą, bet ilgiau kildina (3 val.), kepa tiek pat laiko (50 min.). Viso trunka 5 val., bet išeina labai minkšta plona plutelė. Kaip tik vakar išbandžiau, bo anytai dantys iškrito ir negali nieko valgyt, tik minkštą maistą
QUOTE(Margareta @ 2009 10 06, 09:32)
ir dar turiu klausima kaip naudoti sausa salykla? ar ji paprastai iberti ar reikia pilikinti? ar cia nuo recepto priklauso plikiti ar ne?
as tai sumaisau su miltais pries pilant i kibireli
QUOTE(Junda @ 2009 10 06, 20:40)
1. O galima sužinoti ar jums rodo tas nuotraukas kur pirmam poste apie raugo gaminimą įdėtos? Man tai nerodo, nesuprantu, ar jūs tas neveikiančias nuorodas vis įdedat, ar su mano pc kas negerai?
2. Maniškėj panasonic greita programa yra 1.55 val. Mielių reikia tiek pat dėti ir vandenį šaltą pilt. Išeina toks pats didelis kepaliukas, kaip kepant ilga programa, tai tiesą sakant, nesuprantu, kam kept ant ilgos...
Aš pagrinde vien su tokiais ir kepu, arba 550 maišau su ruginiais perpus (tada ne taip iškyla). Perku Ustukių malūno rupius kvietinius miltus, man jie labai tinka.
2. Maniškėj panasonic greita programa yra 1.55 val. Mielių reikia tiek pat dėti ir vandenį šaltą pilt. Išeina toks pats didelis kepaliukas, kaip kepant ilga programa, tai tiesą sakant, nesuprantu, kam kept ant ilgos...
Aš pagrinde vien su tokiais ir kepu, arba 550 maišau su ruginiais perpus (tada ne taip iškyla). Perku Ustukių malūno rupius kvietinius miltus, man jie labai tinka.
1. Kai dar temą dariau, dar rodė, dabar jau ne. Kita karta reikės nauja surast
2.Mano ETA , bet t.p. užtenka
isbandziau siand nauja recepta, taciau laukiu nurodymu is Lung kaip toliau elgtis su receptu Speju, ji nenoretu, kad dubliuotusi receptai SM ir ekrautuvelej
QUOTE(Mrs. R @ 2009 10 07, 19:53)
isbandziau siand nauja recepta, taciau laukiu nurodymu is Lung kaip toliau elgtis su receptu Speju, ji nenoretu, kad dubliuotusi receptai SM ir ekrautuvelej
O kodėl? Koks skirtumas iš kur receptas, svarbu kad būtų daug ir skanios duonelės
Laukiam recepto, labai smalsu
Sveikutes
nekantraudama laukiu recepto mano abu raugai laukia kepimo
uzsimerkiau 100 gr kvietiniu kruopu kad isbrinktu ir tada zadu deti i duonele kad butu panasesne i rugeli (tik bus turbut kvietelis ) tik galvoju kaip cia reiks apskaiciuoti tas proporcijas reiks matyt ziureti kaip maisosi ir kas gaunasi
nekantraudama laukiu recepto mano abu raugai laukia kepimo
uzsimerkiau 100 gr kvietiniu kruopu kad isbrinktu ir tada zadu deti i duonele kad butu panasesne i rugeli (tik bus turbut kvietelis ) tik galvoju kaip cia reiks apskaiciuoti tas proporcijas reiks matyt ziureti kaip maisosi ir kas gaunasi
as ir uzsimaisiau raugo..ruginio..jau nuo pirmadienio. vakar pavalgydinau ji pagal aprasyma 1 psl. bet po pamaitinimo ta tesla tokia kieta gavosi, kazin ar isrugs man ten kas nors..kvapas tai neskalbtu kojniu
bijau pasikartoti, bet lyg tais sioje temoje nemaciau sios nuorodos
Apie duonos rauga
bijau pasikartoti, bet lyg tais sioje temoje nemaciau sios nuorodos
Apie duonos rauga
Rudeninė moliūgų duona
Receptas:
(puodelis - 200ml)
3/4 p šilto pieno
1 p moliūgo tyrės
70g tirpinto ar labai minkšto sviesto
3 (+1 pagal poreikį) p. miltų
1 a š druskos
1 a š cukraus
1 v š šviežių ar džiovintų petražolių
1 v š kapotų svogūno laiškų ar smulkinto džiovinto svogūno
2,5 a š sausų mielių
1 a š juodgrūdės pabarstymui ant viršaus
Iš produktų suminkyti mielinę tešlą (išskyrus juodgrūdę). Jai pakilus, viršų supjaustyti įstrižomis juostelėmis, nuglostyti šlapiomis rankomis ir pabarstyti juodgrūde. Kepti 30min 180 laipsnių orkaitėje.
Arba paprastai kepti duonkepėje Normal programa.
Duonelė minkšta, labai kvapni, smulkiai porėta, drėgna, netrupanti.
Dzhina - man kazkaip kvietines kruopytes nelabai jauciasi duonoj, net nesimato, galima sakyt, aisku poveiki savo duoda, jei norisi rupesnes duonos. Pirkdavau avizu kruopu (maciau Iki), jas mirkydavau, dedavau i duona. Juolab, kad avizu miltu ner, tai labai gerai paivairinimui.
margareta - i rauga ipilk daugiau vandens, jei labai kieta gavosi. As maisau tokia kietoka, nuo sauksto pakracius drimbancia gabalais.
kepiau duonkepej kugeli - biski per daug pridejau teslos, virsus nedakepe kt kart kepsiu puse porcijos, juolab, kad tokio kiekio mums uzteks.
Skanu valgyti vieną, su sviestu, lydytu sūreliu. Puikiai tinka prie trintų sriubų.
Receptas:
(puodelis - 200ml)
3/4 p šilto pieno
1 p moliūgo tyrės
70g tirpinto ar labai minkšto sviesto
3 (+1 pagal poreikį) p. miltų
1 a š druskos
1 a š cukraus
1 v š šviežių ar džiovintų petražolių
1 v š kapotų svogūno laiškų ar smulkinto džiovinto svogūno
2,5 a š sausų mielių
1 a š juodgrūdės pabarstymui ant viršaus
Iš produktų suminkyti mielinę tešlą (išskyrus juodgrūdę). Jai pakilus, viršų supjaustyti įstrižomis juostelėmis, nuglostyti šlapiomis rankomis ir pabarstyti juodgrūde. Kepti 30min 180 laipsnių orkaitėje.
Arba paprastai kepti duonkepėje Normal programa.
Duonelė minkšta, labai kvapni, smulkiai porėta, drėgna, netrupanti.
Dzhina - man kazkaip kvietines kruopytes nelabai jauciasi duonoj, net nesimato, galima sakyt, aisku poveiki savo duoda, jei norisi rupesnes duonos. Pirkdavau avizu kruopu (maciau Iki), jas mirkydavau, dedavau i duona. Juolab, kad avizu miltu ner, tai labai gerai paivairinimui.
margareta - i rauga ipilk daugiau vandens, jei labai kieta gavosi. As maisau tokia kietoka, nuo sauksto pakracius drimbancia gabalais.
kepiau duonkepej kugeli - biski per daug pridejau teslos, virsus nedakepe kt kart kepsiu puse porcijos, juolab, kad tokio kiekio mums uzteks.
Skanu valgyti vieną, su sviestu, lydytu sūreliu. Puikiai tinka prie trintų sriubų.