Rudeninė moliūgų duona

Receptas:
(puodelis - 200ml)
3/4 p šilto pieno
1 p moliūgo tyrės
70g tirpinto ar labai minkšto sviesto
3 (+1 pagal poreikį) p. miltų
1 a š druskos
1 a š cukraus
1 v š šviežių ar džiovintų petražolių
1 v š kapotų svogūno laiškų ar smulkinto džiovinto svogūno
2,5 a š sausų mielių
1 a š juodgrūdės pabarstymui ant viršaus
Iš produktų suminkyti mielinę tešlą (išskyrus juodgrūdę). Jai pakilus, viršų supjaustyti įstrižomis juostelėmis, nuglostyti šlapiomis rankomis ir pabarstyti juodgrūde. Kepti 30min 180 laipsnių orkaitėje.
Arba paprastai kepti duonkepėje Normal programa.
Duonelė minkšta, labai kvapni, smulkiai porėta, drėgna, netrupanti.
Dzhina - man kazkaip kvietines kruopytes nelabai jauciasi duonoj, net nesimato, galima sakyt, aisku poveiki savo duoda, jei norisi rupesnes duonos. Pirkdavau avizu kruopu (maciau Iki), jas mirkydavau, dedavau i duona. Juolab, kad avizu miltu ner, tai labai gerai paivairinimui.
margareta - i rauga ipilk daugiau vandens, jei labai kieta gavosi. As maisau tokia kietoka, nuo sauksto pakracius drimbancia gabalais.
kepiau duonkepej kugeli - biski per daug pridejau teslos, virsus nedakepe

kt kart kepsiu puse porcijos, juolab, kad tokio kiekio mums uzteks.
Skanu valgyti vieną, su sviestu, lydytu sūreliu. Puikiai tinka prie trintų sriubų.